• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    173
Ben penguen yürüyüşüne başladım artık paytak paytak gidiyorum bakalım merdivenlerden yuvarlanarak inmek istiyorum ama geri nasıl çıkıcam diye evden dışarı çıkamıyorum 🤣
😂 ben de kendimi salınca paytak yürüyorum ama biri varsa bir şekilde çeki düzen veriyorum kendime. Herkes ikiz çok zorlanırsın dedi kuyruğu dik tutma çabam ve zavallı omurilik ağrım 😂

Devlet hastanelerinde ücretsiz biliyorsun değil mi 🥺 bu benim ilk gebelikle birlikte 4. Vuruluşum. Hiç para vermedim.

Demek ki özelden özele değişiyor mu yav. Nasıl bir sistem bu 😬
🥲 biliyorum ama doktorumun isteklerine hayır dememek için, biliyorum saçma ama gerçekten doğurana kadar amuda kalk dese yaparım 😂
tek istediğim favori gebesi olmak 😂😂ve erken bile doğursam elinden geleni yapması malum sağlık sektörü de artık ticarethaneye döndü

🥲 biliyorum ama doktorumun isteklerine hayır dememek için, biliyorum saçma ama gerçekten doğurana kadar amuda kalk dese yaparım 😂
tek istediğim favori gebesi olmak 😂😂ve erken bile doğursam elinden geleni yapması malum sağlık sektörü de artık ticarethaneye döndü
Ben olsam seni favori gebem yapardım 🤣 neyse sağlık olsun yeter ki. Paralar ödenir , yerine gelir 🤗

Ben olsam seni favori gebem yapardım 🤣 neyse sağlık olsun yeter ki. Paralar ödenir , yerine gelir 🤗
Sesli güldüm 🤣 bir sağlıkçıdan bunu duymak tatmin etti beni doktorum da inşallah aynı fikirdedir 😂😂 sosyal medya ünlüsü ayrıca doktorum Erson Aksu paylaşıyor bebişleri falan da sonra ünlü olacağız bir de izleyin beni lütfen hahaha 🤣

Sesli güldüm 🤣 bir sağlıkçıdan bunu duymak tatmin etti beni doktorum da inşallah aynı fikirdedir 😂😂 sosyal medya ünlüsü ayrıca doktorum Erson Aksu paylaşıyor bebişleri falan da sonra ünlü olacağız bir de izleyin beni lütfen hahaha 🤣
Yaaa o doktorun videoları çok tatlı 🥹🥹🥹

Kanda ney bakıyorlar peki? Bebek etkilenmiş mi diye mi? Ya etkilendiyse
Ay bana sormamışsın ama yazayım 😅🙈
Kanda indirect coombs a bakıyorlar. Eğer negatifse sıkıntı yok demek. Pozitifse annede olmayan Rh hücreleri bebekte olan Rh hücreleri ile karşılaşmış demek. Bu bir sonraki gebelikte sıkıntı yapabiliyor. O kısmı tam bilmiyorum. Ama anne de de bebekte de sıkıntı olabiliyor. Bu durum 2. Gebelikte geçerli. Bu zamana kadar kanama vs. Olmadıysa negatiftir seninde muhtemelen. Kanama olsaydı zaten bakarlardı kanından. İğneyi yaparlardı.
Şöyle de bir durum var. Mesela diyelim ilk gebeliğin bebiş negetif doğdu. Sıkıntı yok zaten. İğne yapmıyorlar. İlk pozitif doğan bebekten sonra önlem alınmazsa yani iğneni olmazsan bir sonraki gebelik etkileniyor.
Ben ikizlerde 28. Haftamda bir kere yaptırdım. Doğumda yapmadılar. İkisi de negatif doğdu. Kürtajdan sonra yaptırdım. Bu gebelikte tede 2. Kez yaptırmış oldum. Doğumdan sonra bebek pozitifse yine yapılacak.

Bizim insan kaynakları öyle söyledi benim haftaya son o yüzden her şeyi konuşayım dedim bi ama iş yerinden iş yerine değişir mi ki acaba çalıştığım yer kurumsal benim
Belki işyerleri insiyatif alıyodur ben daha konuşmadım tabi senin bilgilerin daha doğrudur inşallah şu izin 24 haftaya çıkarda en azından bi nebze rahatlarız

28+0 bebeğim 1150 gram olmuş. Açlık tokluk bakıldı, bir sorun yok. Ama demirim yerlerde. Hap yutamadığım için fertamir kullanıyorum. Günde 2'ye çıkaracağız, ancak 32. haftada yükselmezse damardan yükleriz dedi doktor. Yok mu demiri doğal yoldan yükseltmenin yolu cidden gebelikte?o_O
Demirim benm de düşük hap kullandığım halde. Üstelik çok yan etki yaşıyordum mide bulantısı falan şimdilik demir ilacını kestik takviye olarak bi demir alıyorum bakalım etki edecek mi. Doktorum yükselmesse bana da damardan vereceğini söyledi. Doğumdan önce kansızlık istemiyorlar bebekte de kansızlık problemi olabiliyormuş bu yüzden. Hamilelikten önce de 2 kere damardan ilaç almıştım gerçekten daha çabuk toparlıyor bi yan etki de yaşamamıştım gayet konforluydu.

Ahahah 😅 takip edicem hemen

Ay doktora bayıldım resmen 😍 bir kaç videosuna da ağladım. 🥲 Bu adam seni ünlü yapar 😅 bizde beğeni atarız sana bol bol

Sosyal medya hep sol taraf diye yönlendirince kendimi kötü hissettim ama ben de sağda ağırlıklı olarak devam edicem canım yani haklısın sırt üstü bile kısa süreli sorun olmuyor zaten
nasıl rahatsak öyle yatalım bence ya rahatsız olana kadar bende bu aralar sırt üstü cok rahat yatabiliyorum😅❣️

Back
X