• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    173
Ay bana sormamışsın ama yazayım 😅🙈
Kanda indirect coombs a bakıyorlar. Eğer negatifse sıkıntı yok demek. Pozitifse annede olmayan Rh hücreleri bebekte olan Rh hücreleri ile karşılaşmış demek. Bu bir sonraki gebelikte sıkıntı yapabiliyor. O kısmı tam bilmiyorum. Ama anne de de bebekte de sıkıntı olabiliyor. Bu durum 2. Gebelikte geçerli. Bu zamana kadar kanama vs. Olmadıysa negatiftir seninde muhtemelen. Kanama olsaydı zaten bakarlardı kanından. İğneyi yaparlardı.
Şöyle de bir durum var. Mesela diyelim ilk gebeliğin bebiş negetif doğdu. Sıkıntı yok zaten. İğne yapmıyorlar. İlk pozitif doğan bebekten sonra önlem alınmazsa yani iğneni olmazsan bir sonraki gebelik etkileniyor.
Ben ikizlerde 28. Haftamda bir kere yaptırdım. Doğumda yapmadılar. İkisi de negatif doğdu. Kürtajdan sonra yaptırdım. Bu gebelikte tede 2. Kez yaptırmış oldum. Doğumdan sonra bebek pozitifse yine yapılacak.
Gayet iyi anladım çok teşekkür ederim. Peki ilk gebelikte sorun olmuyormuş ya benim bir boş gebelik geçmişim olduğundan bu ilk gebelik sayılmıyor di mi?

Gayet iyi anladım çok teşekkür ederim. Peki ilk gebelikte sorun olmuyormuş ya benim bir boş gebelik geçmişim olduğundan bu ilk gebelik sayılmıyor di mi?
O zaman iğne yapmadılar mı sana ? Yapılması gerekiyor normalde.

Yaptılar o zaman kürtajdan çıktığım gibi. Ama ilk gebelikte sorun olmaz hakkım gitmiş oldu galiba o ilk sayılacak
Yok yok iğne olduğun için sıfırdan başlıyor 😊 yani indirect coombs ne zaman pozitifse sonraki gebelik sıkıntılı. İğneni olduğun için sıkıntı yok 🤗 tabi yine tahlil yapılır.

Kızlar kan uyuşmazlığı olanlar 28. Haftada iğne yapılması gerekiyor. benim normal kontrol vaktim değil bu iğneyi eczaneden alıp devlette yada özel acile gidip vurdurma şansımız var mı acaba ? Boşuna muayene parası vermek istemiyorum. Bilen var mı ?
Ben bugün devlette vuruldum hiç para vermeden

Faydası neler canım
Çok güzel faydaları var da şunlar ilgini çekicektir 🥰
IMG_0120.webp

Back
X