• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    143
11 e 7. Yüksek çıkmadı ama 17. haftadayım. 20 haftadan sonra birden artar mı diye düşünüyorum.

İnşallah benimki de negatif çıkar bir sonraki testte. Randevum iki hafta sonra olacağı için acaba erkene mi alsam diyorum. Çünkü ikinci idrar testini reçetesiz yaptırmıyorum 🙁
Çok düşük çıkmış ama senin de önemli bi şey olduğunu düşünmüyorum . Ama senin için rahat etmicekse tabi erkene al . Doktor sonucunu gördü mü ? Yada sen yazabiliyor musun ?
Birde idrar verirken orta idrar diye geçiyor öyle ver ilk biraz dışarı sonra kutuya son kısmı yine dışarı ben o zaman negatif çıktım hatta dün yine öyle verdim yine negatif çıktı. Bende de bakteri var bende ona baktırıcam ama benim muayene haftaya pazartesi o yüzden bekliyorum bakalım

Devletteki perinatolog bana 5 kadından 2-3 üne böbrek genişliği ya da kalpte parlaklık tanısı veriyorum çok önemli değil tek başına bu tanı, hele ki senin bebeğin burun kemiği ense kalınlığı normal endişelenme sakın, geri kalan her şeyi normal dedi. Ama özeldeki doktorum sürekli beni evhamlandırıyo. İkili test yapıyorum keşke fetal yapsaydın diyo, perinatolojinin tanısına bakma sen fetal yaptır diyo. En son dayanamadım hocam bişi mi var bişi mi gördünüz diyorum yoo işimiz şansa kalmasın diyo. Yani artık yoruldum olumsuz düşüncelerinden.
Ben sürekli perinatologa gidiyorum bir kaç hafta önce kalpte parlaklık göründü bana söylediği şey şuydu : bak bu parlaklığı bazı doktorlar down sendromuna yoruyor ama öyle gerçek bir tanı yok başka bir doktora gidersen böyle bir şey söylerse umursama dedi. Ben fetal DNA da yaptırdım risksiz çıktı içim rahat o yüzden doktoruma da güveniyorum. Sen de canını sıkma hiç

Kızlar merhaba sağlık ocağından ebe arada bu hafta aşını yapalım birde kan almamız lazım diye ben araştırdım 20 24 hafta arasında aşı yapılıyormuş ben 23 hafta gibi yaptirmak istiyorum bebeğim iyice büyüsün istiyorum siz ne zaman aşı oldunuz ve ne için kan alacaklar bilgisi olan varsa fikir verir misiniz
Canım doktoruna sor ben sordum bana 26. Haftada tetanoz aşısı yaptır dedi

Bebislerinizin isimlerine karar verdiniz mi ? Ben ilk isim olarak kesin Timur’u dusunuyorum ama ikinci bir isim daha istiyorum. Timur Alp, Timur Uras, Timur Aslan ucunden birini istiyorum ama karar veremiyorum 🥹
Ilk kez Timur ismine oncelik veren birisini gordum Turkiyyede🥰genelde cok az kisi kullanir. Biz de Timur adinda kararliyiz❤️🥰
Cogu dilde kolaylikla soylene bilen isim:)
Bi musterimiz Tim diye Ingiltereden bize mesaj atmisti. Meger Turkmis sonradan isminin Timur oldugunu soylemisti. Asiri duygulanmjstim daha dogmayan oglumun adi da Timur demistim🤣

14.
Kızlar karnınız çıktı mı 20nci haftaya girdim ve artık pantolonlarım kilodan değil alt göbekten zor kapanıyor rahat edemiyorum taytlara geçiş yaptım. Sanırım en erken ben geçtim hamile kıyafetlerine 😂😂😂
haftadan bildiriyorum. Ben dar mı giyiyormuşum yoksa karnım mi erken çıktı anlamadım. Hamile pantolonu siparişi verdim. 2 haftadır falan zor idare ediyorum. Dışarı çıkarken belimi kasıkta tutuyorum sıkmasın die

İzmir'de bi çarşı var orada bir sürü hamile kıyafeti satan vardır denerim diye gitmiştim, sadece 1 tane bulabildim adam da demedi ki kendi bedenini alırsan olur. Büyük aldım ben de :( şimdi online kendi bedenimde sipariş versem mi diye düşünüyorum.
Ben de İzmir'deyim nerde hamile kıyafetleri satılır hiç bilmem. Deneyerek almak istiyorum ama bulantıdan gezme fırsatım da yok. Ebebekte falan satılıyor müdür acaba

Ben sürekli perinatologa gidiyorum bir kaç hafta önce kalpte parlaklık göründü bana söylediği şey şuydu : bak bu parlaklığı bazı doktorlar down sendromuna yoruyor ama öyle gerçek bir tanı yok başka bir doktora gidersen böyle bir şey söylerse umursama dedi. Ben fetal DNA da yaptırdım risksiz çıktı içim rahat o yüzden doktoruma da güveniyorum. Sen de canını sıkma hiç
Teşekkür ederim 🌸 artık başka doktora geçiş yapmayı düşünüyorum, Pazartesi gününe randevu aldım umarım 23.haftada kabul eder o da

Kızlar idrar yolu enfeksiyonu varmış bende aile hekiminde belli oldu. Hiç belirti yaşamamıştım yanma, ağrı vs.
Tedirgin oldum bebeğe zararı olur mu diye?
Aranızda yaşayan var mı bunu?
Korktum biraz :(

Teşekkür ederim 🌸 artık başka doktora geçiş yapmayı düşünüyorum, Pazartesi gününe randevu aldım umarım 23.haftada kabul eder o da
Evet direkt olumsuz konuşan doktordan uzaklaşmak gerekiyor. Bana da ikili test düşük riskli çıkmasına rağmen fetal dna ve amniyosentez yaptırabilirsin demişti o daha kesin demişti. Fetal neyse ama amniyosentez ne alaka anlamamıştım hiç. Bazı doktorlar çok korkutuyor maalesef. Kalpte parlaklık ile ilgilide burada baya konu okudum. Hatta konu sahipleri doğumdan sonra da yazmışlar hep sağlıklı bebişleri olmuş. Tek başına hiç yeterli değil bu bulgu. Ablama detaylı ultrasonda 2 ayrı perinatolog özofagus atrezisi (yemek borusunun kapalı olması) diye bir şey söylediker. Hamileliği çok kötü stresli geçti. Doğar doğmaz ameliyat olma ihtimali vardı yeğenimin. Çok şükür sapasağlam doğdu. Ultrasonun doktorları da yanılttığı çok fazla örnek var. Korkmayın hiç. Sağlıkla gelsin inşallah. Benim gibi henüz detaylıya girmeyenlerde iyi sonuç alır umarım🙏

Evet direkt olumsuz konuşan doktordan uzaklaşmak gerekiyor. Bana da ikili test düşük riskli çıkmasına rağmen fetal dna ve amniyosentez yaptırabilirsin demişti o daha kesin demişti. Fetal neyse ama amniyosentez ne alaka anlamamıştım hiç. Bazı doktorlar çok korkutuyor maalesef. Kalpte parlaklık ile ilgilide burada baya konu okudum. Hatta konu sahipleri doğumdan sonra da yazmışlar hep sağlıklı bebişleri olmuş. Tek başına hiç yeterli değil bu bulgu. Ablama detaylı ultrasonda 2 ayrı perinatolog özofagus atrezisi (yemek borusunun kapalı olması) diye bir şey söylediker. Hamileliği çok kötü stresli geçti. Doğar doğmaz ameliyat olma ihtimali vardı yeğenimin. Çok şükür sapasağlam doğdu. Ultrasonun doktorları da yanılttığı çok fazla örnek var. Korkmayın hiç. Sağlıkla gelsin inşallah. Benim gibi henüz detaylıya girmeyenlerde iyi sonuç alır umarım🙏
İnşallah herkes çok güzel yorumlarla döner 💙

Kızlar idrar yolu enfeksiyonu varmış bende aile hekiminde belli oldu. Hiç belirti yaşamamıştım yanma, ağrı vs.
Ben daha önce çok fena yaşadım ağrıdan sürünüyordum ama teste çıkmamıştı. Yine de doktorumun önerisiyle tek seferlik ilacımı aldım. 2 güne normale döndüm. Dün rutin tahlilde yine idrar yolu enfeksiyonu çıktı. Üstelik bu sefer de ben hissetmemiştim ama teste çıktı 😁 yani yine o tek seferlik kullanılan ilacı verdi doktorum. Yine içicem. Hamilelikte çok yaygın ya. Nerdeyse her hamile geçiriyor. Hepimizde var veya vardı yani. Tedaviyi aksatmazsak allahın izniyle bir şey olmaz diye düşünüyorum

Ben daha önce çok fena yaşadım ağrıdan sürünüyordum ama teste çıkmamıştı. Yine de doktorumun önerisiyle tek seferlik ilacımı aldım. 2 güne normale döndüm. Dün rutin tahlilde yine idrar yolu enfeksiyonu çıktı. Üstelik bu sefer de ben hissetmemiştim ama teste çıktı 😁 yani yine o tek seferlik kullanılan ilacı verdi doktorum. Yine içicem. Hamilelikte çok yaygın ya. Nerdeyse her hamile geçiriyor. Hepimizde var veya vardı yani. Tedaviyi aksatmazsak allahın izniyle bir şey olmaz diye düşünüyorum
Ben o tek seferlik ilacı içtim. İçtiğim halde geçmediği için tedirgin oldum :(

Kızlar vajinal ağrı, böyle adet dönemindeki gibi devam eden hafif sancılar normal mi bu dönemde? Bugün çok sık yaşıyorum da. Daha evvel birkaç kez olup hemen geçmişti.

Bende geçirdim
7 gün antibiyotik kullandım şimdi iyiyim elhamdülillah
Bol bol su iç
Cranberry takviyeside çok iyi geldi bana

Kızlar vajinal ağrı, böyle adet dönemindeki gibi devam eden hafif sancılar normal mi bu dönemde? Bugün çok sık yaşıyorum da. Daha evvel birkaç kez olup hemen geçmişti.
Evet normal kaçıncı haftadasın
Bende yaşadım endişeleniyor insan ister istemez
Rahim bağlarının kuvvetlenmesi
Pelvik bölgenin değişmesi gibi çok sebebi var
Kanaman olmadığı sürece bi sıkıntı yok
Belki cinsel ilişkiye ara verebilirsin

Kızlar 19. Haftada detaylı ultrason yapılır mı? Yaşadığım şehirde perinatolog yok haftaya İstanbula gidicem gitmişken bir perinatoloğa gitmek istiyorum bir daha fırsatım olmaz
merhaba bana doktor 18-22 arası yapılabiliyor demişti ama gideceğiniz doktora karar verir arama sağlarsanız oradan daha iyi bilgi verirler sanırım doktorun kullandığı cihaza da bağlı oluyor

Ben o tek seferlik ilacı içtim. İçtiğim halde geçmediği için tedirgin oldum :(
Tedirgin olma bol sıvı alcaz elimizden geleni yapıcaz. Benimki de diğerinde ağrım geçmişti ama idrar yolu enfeksiyonu bitti mi diye tahlil yaptırmamıştım. Ki zaten taş çatlasın 1 ay oldu yapılan ilk testte yine var. Bir şey olmaz inşallah sen tedavi verirlerse yine ol bol su iç

Benım de aynı kızlar bir ay arayla iki kere idrar yolu enfeksıyonu cıktı tek günlük tozlardan içtim geciyor ama gebelikte cok yaygın oldugunu söylüyr doktorum :KK43:

Back
X