- 20 Temmuz 2025
- 65
- 90
- 3
- Konu Sahibi perdesizev
-
- #2.601
Canım hayır hiçte ağrı falan yoktu benim. Zaten bayıltarak yaparlar. Psikolojik kısmı pek iyi değil ama fiziksel acı çekmemiştim ben. Bana vajinal fitil vermişti doktor rahim gevşeyip bebeği atar belki diye ama işte yaramamıştı. O kısımda çok sancı çektim. Tuvaletin varmış (büyük) gibi bir his oluyor o fitilde.
İlk gebeliklerde çok oluyormuş evet bana da öyle söylemişti doktorum. Kan pıhtılaşması veya rahim içi durumlardan şüpheleniyorlar. Ya da tamamen bebekte olan bir anomaliden dolayı da olmuş olabilir. Kan pıhtılaşması varsa eğer bebeğe giden damarlardaki kan akışkan olmuyor bebeğe kan gitmiyor kalbi duruyor. Benim sorunum buydu. Doktorum sonraki gebelikte göbekten kan sulandırıcı iğne olacaksın demişti
Çok teşekkür ederim desteğiniz için. Çok ağladım çok üzüldüm ama kabullendim. Hayırlısı böyleymiş, demek ki sağlıklı değilmiş diye düşünüp durdum. Hiç kanamam da olmamıştı, benim kafamda düşük=kanamaydı. Sessiz düşük deniyormuş böyle durumlara. Aslında 3 haftadır bebeğimin kalbi atmıyormuş, anlamadım bile. O yüzden de çok hayal kırıklığı oldu benim için.Şunu da söylemek istiyorum ben balkonda, salondaki koltukta, sokakta banklarda saatlerce tek başıma oturup ağladım çok acı çektim yani kendi kendimi mahvettim zaten zor hamile kalmıştım bidaha olmaz herhalde diyordum ama oldu umudunu hiç kaybetme. Şuan bile hatırladıkça hem senin için hem de kendim için ağlıyorum
Yine de kürtaj olup eve döndükten sonra “eski ben” gibi hissetmekten keyif aldıgım kısa bir an olmuştu yani hastanedeyken hayatımın bittigini düşünüyordum ama eve gelince “o kadar da kötü degilmiş demekki hazır degildim” diye düşündüm. Gerçekten de o zamanı doğru zaman sanmıştım ama maddi manevi çokta iyi durumda değilmişiz aslında. Şu an çok daha iyi bir yerdeyiz belki senin de öyle olacak yaşarken bunları anlamıyor insan ihtimal vermiyor. Kendimce teselli etmeye çalıştım hangi konuda destek istersen seve seve burdayım
Benim de sessiz düşüktü. Aslında belirti veriyor, biz anlamıyoruz; en büyük belirtisi gebelik belirtilerinin yok olması. Yani mide bulantısı yorgunluk vs azalıyor.Çok teşekkür ederim desteğiniz için. Çok ağladım çok üzüldüm ama kabullendim. Hayırlısı böyleymiş, demek ki sağlıklı değilmiş diye düşünüp durdum. Hiç kanamam da olmamıştı, benim kafamda düşük=kanamaydı. Sessiz düşük deniyormuş böyle durumlara. Aslında 3 haftadır bebeğimin kalbi atmıyormuş, anlamadım bile. O yüzden de çok hayal kırıklığı oldu benim için.
Doktorum dil altı ve vajinadan bi ilaç verileceğinden bahsetti. 3-4 saat bekleyecek, sonra da anestezi verilerek işleme alınacağımı söyledi. Adet ağrısından bir tık daha ağrın olacak dedi. Sanki doğum yapıyormuşum gibi, sancı veriliyormuş gibi düşündürdü.. Tuhaf geldi o yüzden sormak istedim.
Canım Mart anneleri grubunda çoğu kişide var bu leke durumu. Hepsinin de bebeği iyi korkma. Daha dün bir arkadaş acile gitti benzer bi sebepten ama bebek iyiymiş hatta tesadüf cinsiyet öğrendi. O gruba da bir danış istersenKızlar bir şey soracağım şuan peçeteye silerken açık renkli kahverengi bir leke geldi, doktor dün cinsellik serbest diyince cinsellik yaşanmıştı acaba daha önce yaşayanınız oldu mu ? Chatgbt normal falan diyor ama bilemedim doktora gitsem mi hiç kahverengi lekelenme yaşayan oldu mu ?
Aslında tam ondan bahsetmiştim yeni yazdığım mesajımda. Hayır hiç anlamadım. Kanamam olmadı. 7+0'ken her şey çok sağlıklı demişti doktorum. Kalbi atıyordu, gelişimi çok iyiydi, kanama kesem yoktu. Bugün gittiğimde bebeğimin 8+1'de kalbi durmuş. Benim içinde şok oldu. Ben karnımın üstüne yattığımda sertlik hissediyordum, büyümeye başlamış diyordum. Karnım şişiyor gibi hissediyordum ama hepsi kafamda kurduğum şeylermiş meğer, bebeğim hiç büyümemiş. Benim neredeyse hiç belirtim yoktu. Sivilce ve uyku problemiydi belki biraz. Bazen de karnıma ağrı saplanırdı, sanki bıçak gibi. 9. haftada artık bunları hissetmiyordum, bunun da normal olduğunu düşünmüştüm, artık geçiyor demiştim... ama hala hamile gibi hissediyorum.çok geçmiş olsun yaşadığınız bu deneyim için kızlar, Rabbim sabrını da veriyor bu süreçte. Sağlıkla, kolaylıkla, hayırla alalım bebişleri hep kucağımıza. Acınızı hatırlatmak istemem ama bu süreçte belirti veren herhangi bir detay oldu mu hayatınızda. Hamilelik belirtilerinin azalması. 1. Trimesteri bitirene kadar hepimizde içten içe bu korku oluyor çünkü. Kalbinin atmaya devam edip etmediğini anlamanın bir yolu var mı.
Ayy içimi rahatlattınız çok teşekkürler büyük ihtimalle cinsellikten dolayı oldu sanırım. Çünkü doktor dün baktı bir sıkıntı yok demişti bi an çok korktumCanım Mart anneleri grubunda çoğu kişide var bu leke durumu. Hepsinin de bebeği iyi korkma. Daha dün bir arkadaş acile gitti benzer bi sebepten ama bebek iyiymiş hatta tesadüf cinsiyet öğrendi. O gruba da bir danış istersen
Ben de şuan kan sulandırıcı iğne kullanıyorum. Bende de hafifte olsa çıktı. 2. Gebelikte riske atmak istemedim.Kesinlikle katılıyorum pıhtılaşma testlerini yaptırın, ben bu sayfadan öğrendim sorunun o olabileceğini gerçekten de öyle çıktı. Bu gebeliğimde kan sulandırıcı kullanıyorum hap ve göbekten iğne olarakcayaea
Zaten belirtileriniz azmış, betahcg de zamanla o belirtileri de tamamen durdurmuş. İçten içe hepimizin korkusu. Her doktora gittiğimde korkular yaşıyorum. Baştan beri beni de çok yordular. Psikolojik olarak hep orada olduğunu hissetmek istiyoruz ister istemez. İnşallah bu süreci kolayca atlatırsınız. Sağlıklı değilmiş demek ki. Rabbim en kolay şekilde kucağınızı doldursun hayırla, sağlıklaAslında tam ondan bahsetmiştim yeni yazdığım mesajımda. Hayır hiç anlamadım. Kanamam olmadı. 7+0'ken her şey çok sağlıklı demişti doktorum. Kalbi atıyordu, gelişimi çok iyiydi, kanama kesem yoktu. Bugün gittiğimde bebeğimin 8+1'de kalbi durmuş. Benim içinde şok oldu. Ben karnımın üstüne yattığımda sertlik hissediyordum, büyümeye başlamış diyordum. Karnım şişiyor gibi hissediyordum ama hepsi kafamda kurduğum şeylermiş meğer, bebeğim hiç büyümemiş. Benim neredeyse hiç belirtim yoktu. Sivilce ve uyku problemiydi belki biraz. Bazen de karnıma ağrı saplanırdı, sanki bıçak gibi. 9. haftada artık bunları hissetmiyordum, bunun da normal olduğunu düşünmüştüm, artık geçiyor demiştim... ama hala hamile gibi hissediyorum.
Canım benim ense kalınlığı ve burun kemiğinde sıkıntı yoksa test muhtemelen yanlıştır. Çünkü o testler yaşın yüksek olunca direk riski yüksek veriyor. Bu yüzden ikili yaptırmayı asla düşünmüyorum çünkü ben de 36 yaşındayım. İnşallah iyi düşünelim iyi olsunMerhaba 2li testim yüksek riskli çıktı yaşım 36 olduğu için genelde yüksek çıkıyor dedi doktor. Ama ense kalınlığı normal burun kemiği görüldü yazıyor. Yanıltıcı test olduğunu okudum bir çok yerde. Ve yüksek riskli dedikleri çoğu çocuk sağlıklı doğuyormus Bu durumda da zaten aldırmayı düşünmem düşünmedim de.amniyosentez ve 4 lu test önerdi doktor onları da yaptırmayacagim keske 2liyi de yaptırmasaydim dedim. Tevekkül ettim Rabbime sonuçta her şey onun elinde onun izniyle oluyor şimdi yapacağım tek şey ona sığınıp dua etmek. Hayatı kendime zehir etmeye niyetim yok. Üzüldüm mu evet ama bazi şeyler benim elimde degil. O yüzden kaderime razi oluyorum. Dilerim ki Rabbim evladimla sinamasin beni ve hiç kimseyi. 8 yaşında sağlıklı bi oğlum var. Dehb li ve disleksi
Benimde hiç belirtim yoktu bana ilaç falan verilmedi direkt kürtaj oldum. Endişelenmeyin uyuduğunuz için hiç bir şey hissetmiyorsunuz. Kürtaj öncesi ruhum o kadar daralmıştı ki uyandığımda kuş gibi hafiflemiştim. Biran önce bu süreç bitsin istemiştim. Bol bol dinlendim, sevdiklerimle bir arada olup onların desteğini hissetmek çok iyi gelmişti ve evet bana da ilk gebeliklerin çoğunda bunun olabileceği söylenmişti. Bir de normalde anlatmaz kimse ama bana aynı şeyin başından geçtiğini o kadar çok söylediki çevremdekiler. Kabullenmemde yardımcı olmuştu. Tekrardan geçmiş olsun umarım sağlıkla tekrar gebe kalır ve bu haberi bize verirsinizÇok teşekkür ederim desteğiniz için. Çok ağladım çok üzüldüm ama kabullendim. Hayırlısı böyleymiş, demek ki sağlıklı değilmiş diye düşünüp durdum. Hiç kanamam da olmamıştı, benim kafamda düşük=kanamaydı. Sessiz düşük deniyormuş böyle durumlara. Aslında 3 haftadır bebeğimin kalbi atmıyormuş, anlamadım bile. O yüzden de çok hayal kırıklığı oldu benim için.
Doktorum dil altı ve vajinadan bi ilaç verileceğinden bahsetti. 3-4 saat bekleyecek, sonra da anestezi verilerek işleme alınacağımı söyledi. Adet ağrısından bir tık daha ağrın olacak dedi. Sanki doğum yapıyormuşum gibi, sancı veriliyormuş gibi düşündürdü.. Tuhaf geldi o yüzden sormak istedim.
Benim de hafifti, heterozigottu ama asla riske atamazdımBen de şuan kan sulandırıcı iğne kullanıyorum. Bende de hafifte olsa çıktı. 2. Gebelikte riske atmak istemedim.
Çok şükür çok sevindim sizin adınıza bi prenses geliyorrrMerhaba 2li testim yüksek riskli çıktı yaşım 36 olduğu için genelde yüksek çıkıyor dedi doktor. Ama ense kalınlığı normal burun kemiği görüldü yazıyor. Yanıltıcı test olduğunu okudum bir çok yerde. Ve yüksek riskli dedikleri çoğu çocuk sağlıklı doğuyormus Bu durumda da zaten aldırmayı düşünmem düşünmedim de.amniyosentez ve 4 lu test önerdi doktor onları da yaptırmayacagim keske 2liyi de yaptırmasaydim dedim. Tevekkül ettim Rabbime sonuçta her şey onun elinde onun izniyle oluyor şimdi yapacağım tek şey ona sığınıp dua etmek. Hayatı kendime zehir etmeye niyetim yok. Üzüldüm mu evet ama bazi şeyler benim elimde degil. O yüzden kaderime razi oluyorum. Dilerim ki Rabbim evladimla sinamasin beni ve hiç kimseyi. 8 yaşında sağlıklı bi oğlum var. Dehb li ve disleksi
Ay Allah razı olsun ne güzel yazdınız. Gerçekten öyle bugün yine gittim doktora başka bir doktor vardı testin de sıkıntı yok yaşa bağlı Yuksek çıkmış hiç sıkıntı etme dedi. Çokta sağlıklı imis. Cinsiyeti öğrendim kız dedi
Umarım bu gebeliklerimiz sağlıkla ilerler cuma tekrar kontrolüm var bakalım inşallah her şey yolundadırBenim de hafifti, heterozigottu ama asla riske atamazdım
Öyle. Berbat bir sistem. Hele devlet hastanelerinde 3 düşükten sonra yapıyorlarmerhaba, çok geçmiş olsun öncelikle. yazılanlardan dolayı kafam karıştı biraz. bana kan pıhtılaşma testi yapılmadı. neden hamileliğin en başında yapılmıyor acaba bu test, kayıp yaşandıktan sonra yapılmasını anlayamadım tam olarak.
Çok sagolun bende 7. Haftada kalp atışını gördüm ama küçük diye dinleyemedim resmen 11. Haftada duydum. Hiç acele etmeyin sağlıklı olsun da gerisi hiç önemli değilÇok şükür çok sevindim sizin adınıza bi prenses geliyorrrbende hala kalp atışını duyamadım duyamayacağım gibi geliyor hayırlısı Rabbimden Cuma tekrar kontrol var hayırlara çıkarsın Allahım
Ağla açılırsın ben de hep ağlıyorumValla suan tam o durumdayim, aglamak uzereyim neden boyle oldum bilmiyorum, giderek artiyo bi de, kacinci haftadasin suan?
Çok üzüldüm ya ne denir bilmiyorum başın sağolsunHeyecanla gitmiştik eşimle. Doktor ultrasonu karnıma değdirir değdirmez anladım zaten. İnternetten hep izliyordum boyutunun büyük olacağını biliyordum. Çok küçüktü. Doktora dönüp "çok küçük?" dedim. "Evet" dedi. Ultrasonda o sıra hala inceliyor, zaten doktorun da yüzü düştü. "Kalbi atıyor mu peki" diye sordum. "Maalesef" dedi. Öyle bitti.
Sağlıklı bir şekilde kolaylıkla bir daha olsun inşallah çok geçmiş olsunHiç önemli değil. Çok ağladım ama geçti :) sağlıklı değilmiş demek ki, hayırlısı böyleymiş ne yapalım. 11 haftalık hamileydim, bebek 8+1de kalmış maalesef. Hiç kanamam falan da olmadı. Yarın kürtaj olacağım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?