Popüler Konu 2026 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    95
Kızlar ben 2024 te doğurdum tetanoz aşısı da oldum aşı tamam sezeryan olma ihtimali düşünülerek yapılıyor olabilir gibi ama aslında tek neden sadece sezeryan değil en ufak kesikte bile tetanoz riski taşırsınız hamileyken risk daha da artar, parol bile kullanamazken anestezi alıp dikiş için uğraşır durursunuz ki bu bebek için daha riskli. Ayrıca Türkiye'de aşı olun dendiğinde doğru düzgün kimse aşı olmadığı için en azından gebeyken sağlık ocağı bunun için bizi bilgilendiriyor. Olup olmamak sizin tercihiniz, olacak olan kişileri de burda bu şekilde söylemlerinizle lütfen korkutmayin.

İlk gebeligimde perinatolog olan doktorum tetanoz asisina gerek görmedi, yaptırmadım
İkinci gebeligimde kendi tercihim ile yaptırmadım
Kişisel bir tercih , her gebelik farklı
Kimseyi olumlu olumsuz durumlarla etkilemek istemem, yazmak istedim yalnızca kendi tercihimi

Korunma kismini merak etmistim aslinda daha cok benim doktorum da cinsellikte sorun olmayacagini soyledi biz riskli donem diye kendimkz 3 ay bekledik ama korunma kismini doktoruma sormayi unuttum
Bana doktor korunma sartiyla iliskiye serbest demisti. Ayrica sperm bazi durumlarda rahim agzinda yumusamaya sebep olabiliyormus, enfeksiyon riski de var, bence korunun, tabii bu benim fikrim korunmayip hamilelik gecirenler de vardir elbette, saglikla gelsin bebisinjz

Asi olayina sadece tetanoz olarak bakmamak lazim. Evet tetanoza yakalanmak dusuk risktir gunumuz sartlarinda ancak hem tetanoz bem bogmacaya karsi koruyan tdap asisi yapiliyor su anda. Annede antikor olusacak ki bebege gecsin. Yenidogan bogmacasi cok tehlikeli. Bebek ilk 3 ay zaten antikor uretemiyormus o sebeple asilar onemli bence. Ayrica bu konuda fazlaca bilimsel yayin da okudum bu erken dogum vs gibi durumlar asi ile iliskilendirilebilecek seyler degil. Tabi herkesin kendi vucudu ve karari. Yaptirmak istemeyeb de yaptırmaz

Aslında beslenmemde de sıkıntı yok. Siz kaçıncı haftadasınız:)
12+6yım bugün. Ben de çok normal hatta fazla fazla besleniyorum. Ama normalde de az yiyen biri değildim bünye alışık herhalde bugün göğüslerim inmiş karnımda şişlik yok gibi uyandım iyice belirtiler gitti bende bir panik havası...

Hamileliğin en rahat dönemi hatta balayı dönemi 2. Trimester diyorlardı. Muhtemelen dedikleri gibi sizde de belirtiler bıçak gibi kesilecek artık hiç endişe etmeyin keyfini çıkarın

Mide bulantısı ağız acılıgi ne zaman geçti benim takatim kalmadı. Psikolojik ve fizyolojik olarak çok zor durumdayım. Zaten plansz gebelik ti birde ikiz. Bilmiyorum ne yapacağım

Ya kızlar 13+2 yim iki gündür regl olacak gibi kasık ve karın ağrısı çekiyorum en başta vardı geçmişti şimdi tekrar olması korkutmalı mı

Bende 12. haftaya girdim canı artık herkes azalacağını söylüyor sabırla bekliyorum. Yemeye çalışıyorum ama ağzımda da tat yok hep kötü bir tat şimdi bir kaç gündür sakız çiğneyerek ağzımın tadını değiştirmeye çalışıyorum. Şöyle bir 4 aylık falan olsaydık 4 aydan sonra geçiyor. Benim ilk gebeliğimde öyle olmuştu.

Mide bulantısı ağız acılıgi ne zaman geçti benim takatim kalmadı. Psikolojik ve fizyolojik olarak çok zor durumdayım. Zaten plansz gebelik ti birde ikiz. Bilmiyorum ne yapacağım
Canım sakız çiğne ben ağzımın içindeki o kötü tadı öyle atmaya çalışıyorum. Hayattan zevk almıyorum bende artık hiç.

Canım sakız çiğne ben ağzımın içindeki o kötü tadı öyle atmaya çalışıyorum. Hayattan zevk almıyorum bende artık hiç.

Az yiyip sık yemek bulantilarimi kontrol altina aldi diyebilirim

Benim iyice bitti gibi 13 den sonra azalıyor baya

Teşekkür ederim hiç geçmeyecek gibi halim kalmadı psikolojik olarak bitigim. Kendimi suçlu hissediyorum bazı konularda, Allah nasip etti evet.
3.Gebelik ikiz neredeyse milyonda bir.. Bilmiyorum sadece dua istiyorum. En azından sağlıgima kavussaydim
Maddi manevi zorluğuna kendimi alıştiraktim ama canımın derdine düştüm.
Hamile olan herkes mutlu. Dilerim bende o evreye geçerim
Tükendim. Okuyan herkesten dua bekliyorum.

Hamile olan herkes mutlu değil sadece cefası da güzel geliyor zorlu bir süreç ben ilk 3 ay 3 kilo verdim kanama vs var diye 1.5 ay raporluydum ayağa kalkınca bile baş dönmesi bulantı ağız tadı bozuk her şeyden kendimden dahi tiksiniyordum çok şükür azaldı şuan iyiyim baya verdiğim kiloları alıyorum şuan keyfim yerinde sen de biraz sabret inşallah geçicek yakında

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…