Ben de gereksiz huzursuzum , sürpriz bi gebelik oldu eğer öyle olmasaydı zaten öncesinde mutlaka aşıyı olur , böyle kafa karışıklıklarına da mahal vermezdim , ama kendimden ziyade bebeğim de var artık . Sizi de endişelendirdiysem özür diliyorumAslında karma aşı çokta yeni sayılmaz çocuğu 1,5 yaşında olan arkadaşlarım var yaptırmışlardı hamilelikleri ile hesaplayınca 2 sene önce de var olduğu anlamına geliyor. Ben kızımda iki doz tetanoz yaptırdım herhangi bir problem yaşamadım bilinmezlik sadece biraz insanı şüphelendiriyor. Araştıran biriyimdir covid aşılarını olmadım mesela. Ama buna karşın ispatlanmış tüm aşıları yaptırırım çocuğumada kendime de. Tam aşı zamanı amniyosentez yaptırmam gerekti çok araştıramadan yaptırmış oldum bu biraz huzursuz etti belki beni.. Bilgiler için teşekkür ediyorum
Ben yenidoğan ve 3 ay arasında pek fark göremedim o yüzden 3 tane yenidoğan, 2 tane 3 ay aldım 2 tane de 6 ay aldım ama bebek doğunca ya da doğmaya yakın anlaşılır şimdi kilosu nasıl olacak iri mi olur ufak tefek mi bilemedim, büyükten zarar gelmez ama küçük çok kullanılmaz bence, bi de bazı takımların içinde zıbın vardı o yüzden bu kadarlık aldım şimdilik duruma göre devamına bakıcamKızlar alınacaklar listesi paylaşmıştı bir arkadaşımız tekrar paylaşabilir mi zahmet olmazsa. Eksiklere bir de oradan bakalım. Bir de size bir şey sorucam. Bu e bebekte hello baby markalı ürünlerde yenidoğan 50 cm çok küçük geldi gözüme bunlardan kaçar tane aldınız?
Bende bunu cok sorguladim saglik ocagindaki hemsirem sagolsun yardimci oldu saglik bakanligindan gelen asiyla ilgili bilgilendirici bi kagit okuttu bir de belli bichaftadan sonra yapilmama sebebi bebege etkisinin azalmasiymis yani koruyuculugunun azalmasiymis ben en son ikna olup yaptirdim insallah da bi sorun cikmaz diye dusunuyorum bence sagdan soldan bilgi okumak kafa bulandiriyor en iyisi doktorunuza sorup ne oneriyorsa onu yapmak son zamanlarda asi veya herhangi her isleme karsit olan cok insan turedi sosyal medyada milleti de endiselendiriyorlar yani yasadiklari kotu tecrube asidan kaynakli olmayabilir ki muhtemelen de degildir ama buna bagliyorlar bence bisey oldugu zaman halbuki bu riskler asi olmayanlarda da hep varAşağıdaki mesajı farklı bir tetanoz aşısı konusunun altına yazmıştım . Karma aşı yapanların bazıları aşıdan sonra bebeklerini kaybettiklerini yazmış . Bazıları ise belirli haftadan sonra sağlık ocakları ve hastanelerin tetanoz aşısı yapılmasının riskli olduğunu yazmış . Neden mesela ? Zararsız bi şey olsa her dönemde yapılabilmesi gerekmez mi ? Ayrıca da zaten doğumdan sonra bebeğe karma aşı adı altında difteri-boğmaca aşısı yapılıyor , gebeyken neden bu kadar ısrar karma aşıya ? Veee bir şey daha , annem zamanında karma aşı falan da yoktu hatta şu son üç seneye kadar karma aşı zorunluluğu yönetmelikte bile yoktu . Bu zamana kadar karma aşı olmayanlara da bi şey olmadı .. İhraç fazlası aşıları bitirme çabası olduğunu , hatta aşı firmasının birileriyle anlaşmalı bile olduğunu düşünüyorum bazen .. Lütfen linç girişiminde bulunacak arkadaşlar yazmasın .Sadece kendi düşüncemi belirtiyorum , herkes her şeyde özgür tabi ki . Amacım kimseyi etkilemek ya da üzmek değil . Sadece ben kadın doğum çocuk hemşiresiyim ve işin içindeyim o yüzden her şeyi sorguluyorum ..
Arkadaşlar ben de tetanoz konusunda kafası karışık olan annelerdenim , üşenmedim baştan beri bütün yorumları okudum . Sadece tetanoz için şu aklımı kurcalıyor , belirli bir haftada olması gerekiyor gebelik haftası büyüdükçe riskli olduğu söyleniyor neden riskli mesela? 30 hafta ve üzerinde tetanoz yapılması neden önerilmiyor ? Erken doğumu tetiklediği için mi ? O zaman 20-24.haftalarda aşı olup bebeğini kaybeden annelerin de bu kanıda tetanozla bağlantısı olabilir mi ? 30 da riskli olan 20-24üncü haftalarda aslında daha riskli değil midir ?Ameliyathanedeki aletlerden tetanoz bulaşabilir denerek yapılıyor ama hiç bir fıtık ,histerektomi , kalça platin ameliyatında tetanoz sorguladığımı hatırlamıyorum (Bende hemşireyim bu arada ) . Oysaki büyük bir ameliyattır ve neredeyse vücudun yarısına yabancı metal cisim yerleştirilir , onda da tetanoz olma ihtimali yok mudur mesela ? Tetanozla ilgili asla kendimi tatmin edecek bir bilgi bulamadım da , alamadım da hala ne yapacağımı bilemiyorum..
https://www.kadinlarkulubu.com/javascript:
Ben gardrop ve şifonyer yaptıracağım canım. Çünkü bebeğin illa eşyaları olacak ve koyacak yer yok. Kendi gardrobumuza zor sığıyoruz. Hatta büyük yaptırıp kendi eşyalarımızdan da oraya koymak istiyorum.Günaydın kızlaar sabah sabah işe gitmeden buraya bir konu açmak istiyorum ben karar veremedimçocuk odası hemen yapıyor musunuz yapıyorsanız ne düşündünüz? Ben montessorileri oldum olası çok beğendim büyük oluşu vs ama biraz daha yüksek altına süpürge girebilecek tarzda yaptırsam kullanışlı olur mu çocuk orda yatmaya başladığı zamanlarda düşer mi deneyimli anneler bana bir el atın
Bende fertamire geçtik geçen ay canım diğer hap olan benim bağırsaklarımı bozmuştu. Bu efervesan olan çok iyi hiçbir zahmeti yok. Sen Şafak hocayla aşılar hakkında hiç konuştun mu kuzu. Beni bugün sağlık ocağından aradılar tetenoz boğmacalı olan için Şafak hocaya bi yazayım dedim ama dönmedi henüz.Fertamir kullaniyorum ben. Şase olduğu için çok şekerli geliyor bana tek sorun bu diğer türlü şimdiye kadar bulantı kabızlık yapmadı.
ben de büyük dolabı olan bir takım beğendim ama yatağı ilk etapta kurdurtmayacağım sonra evin durumlarına göre kurduracağın her şey çok karıştı planlı bir bebiş olmasına rağmenBen gardrop ve şifonyer yaptıracağım canım. Çünkü bebeğin illa eşyaları olacak ve koyacak yer yok. Kendi gardrobumuza zor sığıyoruz. Hatta büyük yaptırıp kendi eşyalarımızdan da oraya koymak istiyorum.
Konuşmadım ben direkt kafamı karıştırmadan iki aşıyı da vuruldum canim. Çok şükür bir sıkıntı çıkmadıBen gardrop ve şifonyer yaptıracağım canım. Çünkü bebeğin illa eşyaları olacak ve koyacak yer yok. Kendi gardrobumuza zor sığıyoruz. Hatta büyük yaptırıp kendi eşyalarımızdan da oraya koymak istiyorum.
Bende fertamire geçtik geçen ay canım diğer hap olan benim bağırsaklarımı bozmuştu. Bu efervesan olan çok iyi hiçbir zahmeti yok. Sen Şafak hocayla aşılar hakkında hiç konuştun mu kuzu. Beni bugün sağlık ocağından aradılar tetenoz boğmacalı olan için Şafak hocaya bi yazayım dedim ama dönmedi henüz.
İki aşı da derken kuzumKonuşmadım ben direkt kafamı karıştırmadan iki aşıyı da vuruldum canim. Çok şükür bir sıkıntı çıkmadı
3 ay olanlar 62 cm bu sefer de çok büyük gelirse ısıtmaz diye korktum. 50 cm olanlar sadece bedenmiş. Bende sanırım 5 takım yenidoğan alacağım 5 takım 3 ay gibi düşünüyorum. Dün içine 7-8 tane uzun kol ve yarım kollu beyaz zıbınlardan aldım e bebekte 7 al 6 öde vardı ama hep 3 ay aldım. İyi mi yaptım bilmiyorum.Ben yenidoğan ve 3 ay arasında pek fark göremedim o yüzden 3 tane yenidoğan, 2 tane 3 ay aldım 2 tane de 6 ay aldım ama bebek doğunca ya da doğmaya yakın anlaşılır şimdi kilosu nasıl olacak iri mi olur ufak tefek mi bilemedim, büyükten zarar gelmez ama küçük çok kullanılmaz bence, bi de bazı takımların içinde zıbın vardı o yüzden bu kadarlık aldım şimdilik duruma göre devamına bakıcam
Merhaba! Ben şubat anneleri grubundayım arada sizin gruba da bakıyorum ilerde bizi neler bekliyor diye:) bu tabloyu isminizi vererek kendi grup arkadaşlarımla paylaşabilir miyim rica etsemAa tabi atayım canım. Direk Excel olarak atacaktım ama site desteklemiyor.
Eki Görüntüle 3642118
Eki Görüntüle 3642117
Merhabaa, aa tabiiki de hiç problem değil :)Merhaba! Ben şubat anneleri grubundayım arada sizin gruba da bakıyorum ilerde bizi neler bekliyor diye:) bu tabloyu isminizi vererek kendi grup arkadaşlarımla paylaşabilir miyim rica etsem
Benim doktorum da bu aşıların bebekleri koruduğunu yapmamda hiçbir sakınca olmadığını söyledi ben geçen hafta oldum karma aşı. Kolumda ağrı bile olmadı çok şükürKızlar bu arada 20+4'üm. ASM'den aradılar sabah yarın aç karnına tahlil ve boğmacalı tetenoz için çağırıyorlar. Doktoruma da iğneyi ve haftamı ve çağırdıklarını yazım; "Herhangi bir sorun yok kesinlikle öneriyoruz." demiş.
Çok iyi yaptın bence çünkü bez işin içine girince bir hafta 10 gün içinde bebişler toparlıyor atletler büyük gelmiyor yıkadıkça çekme payıda var. 0-3 ay almakta mantıklı3 ay olanlar 62 cm bu sefer de çok büyük gelirse ısıtmaz diye korktum. 50 cm olanlar sadece bedenmiş. Bende sanırım 5 takım yenidoğan alacağım 5 takım 3 ay gibi düşünüyorum. Dün içine 7-8 tane uzun kol ve yarım kollu beyaz zıbınlardan aldım e bebekte 7 al 6 öde vardı ama hep 3 ay aldım. İyi mi yaptım bilmiyorum.
Bana çevremdekiler bi tık büyük al 1 ay sonra giyemicek yenidoğan çok alma dediler bir de ilk yıkadığımda normal kurutucam ama sonraki seferlerde kurutmada kuruyacağı için çekebilir diye düşündüm3 ay olanlar 62 cm bu sefer de çok büyük gelirse ısıtmaz diye korktum. 50 cm olanlar sadece bedenmiş. Bende sanırım 5 takım yenidoğan alacağım 5 takım 3 ay gibi düşünüyorum. Dün içine 7-8 tane uzun kol ve yarım kollu beyaz zıbınlardan aldım e bebekte 7 al 6 öde vardı ama hep 3 ay aldım. İyi mi yaptım bilmiyorum.
İlk karma aşı vuruldum 1 ay sonra da tetanoz aşısı galiba böyleydiİki aşı da derken kuzum
Kendini sıkmayınca ağrı olmuyor herhalde sonradan kuzuuBenim doktorum da bu aşıların bebekleri koruduğunu yapmamda hiçbir sakınca olmadığını söyledi ben geçen hafta oldum karma aşı. Kolumda ağrı bile olmadı çok şükür
Karma dediğin boğmacalı tetenoz mu acaba canımmİlk karma aşı vuruldum 1 ay sonra da tetanoz aşısı galiba böyleydi
Oo ben de eksik kalan büyük parçalaro sen tamamlamışsın kuzuu. Bende kasım indirimlerini bekliyorum. Bebek arabasını mağazadan bakıp ty hepsi daha ucuzsa ordan alırım diye düşünüyordum orda da 6 taksit bar ya. Sen 4 taksit mağaza için mi dedin hangi mağaza? Bir de süt sağma makinesini aldın mıSelam kızlarÇok yazamıyorum ama okuyorum düzenli olarak. Son güncellemeleri paylaşmak istedim. Bugün 20. Hafta olduk son 1 haftadir aksamlari uzanirken bebis hareketlerini hissetmeye basladim cok ilginc bir hismis 21. Haftada detayli ultrason randevum var perinatologdan detaylica gorucez insallah. Multivitamin, coraspin, demir, b12 ve d vitamini kullanmaya devam ediyorum. Keyfim yerinde bu ay ara ara belim tutuluyor ama bir kac dk ya geciyor. Toplam 3.5 kilo aldim gobusum epey belli olmaya basladi ozellikle aksamlari. Daha asilari olmadim biraz cekiniyorum ama detaylidan sonra olacagim gibi gorunuyor. Cocuk odasi icin bir arkadasim ikea besigini (sniglar)verdi dolaplarini almistik ikeadan( iki kapili pax)daha once. Birde şu tekerli sepetlerden (raskog) aldim anlik ihtiyaclarini koymak icin. Cybex twist 2 seti aldim onda da aklinizda olsun 4 taksit imkani gelmis, termin tarihleri 1 ay. Ufak tefek takimlar tulumlar aldim ama bu tulumlarin icine kisa kollu zibin giydirecekmiyiz onu anlamadim. Aranizda deneyimli anneler vardir bunu bilirler diye dusunuyorum. Birde uyku tulumlarinda tog denilen seyler varmis o kismida anlamadim evin derecesi ortalamadir diye dusunuyorum genelde siz hangi toglari kullaniyorsunuz?
Ya benim sağlık ocağı diyor ki bizde karma aşı diye bir sistem yok sadece tetanoz vuruyoruz . Nasıl olur ya dedim herkes karma vuruluyor perinatolog bile onu önerdi diyorum biz yapmıyoruz hiç dedi epey gıcık oldum. Ne yapacağımı bilmiyorum yaİlk karma aşı vuruldum 1 ay sonra da tetanoz aşısı galiba böyleydi
Bende gecen ay asi oldum bugun 2 doz icin aradilar kagit imzaladim olmayacam diye icime bi turlu sinmedi kizlar bitanesi yetwrli dedim bu gune kadar hic asi olmadim cok sukur saglikliyim tetenozdan sonra asiri kol eklem agirsi cektim ebem de cogu gebem yapmadi sizde istemiyorsaniz yapmayin dediYa benim sağlık ocağı diyor ki bizde karma aşı diye bir sistem yok sadece tetanoz vuruyoruz . Nasıl olur ya dedim herkes karma vuruluyor perinatolog bile onu önerdi diyorum biz yapmıyoruz hiç dedi epey gıcık oldum. Ne yapacağımı bilmiyorum ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?