Popüler Konu 2026 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    140
Ben de gereksiz huzursuzum , sürpriz bi gebelik oldu eğer öyle olmasaydı zaten öncesinde mutlaka aşıyı olur , böyle kafa karışıklıklarına da mahal vermezdim , ama kendimden ziyade bebeğim de var artık . Sizi de endişelendirdiysem özür diliyorum

Ben yenidoğan ve 3 ay arasında pek fark göremedim o yüzden 3 tane yenidoğan, 2 tane 3 ay aldım 2 tane de 6 ay aldım ama bebek doğunca ya da doğmaya yakın anlaşılır şimdi kilosu nasıl olacak iri mi olur ufak tefek mi bilemedim, büyükten zarar gelmez ama küçük çok kullanılmaz bence, bi de bazı takımların içinde zıbın vardı o yüzden bu kadarlık aldım şimdilik duruma göre devamına bakıcam

Bende bunu cok sorguladim saglik ocagindaki hemsirem sagolsun yardimci oldu saglik bakanligindan gelen asiyla ilgili bilgilendirici bi kagit okuttu bir de belli bichaftadan sonra yapilmama sebebi bebege etkisinin azalmasiymis yani koruyuculugunun azalmasiymis ben en son ikna olup yaptirdim insallah da bi sorun cikmaz diye dusunuyorum bence sagdan soldan bilgi okumak kafa bulandiriyor en iyisi doktorunuza sorup ne oneriyorsa onu yapmak son zamanlarda asi veya herhangi her isleme karsit olan cok insan turedi sosyal medyada milleti de endiselendiriyorlar yani yasadiklari kotu tecrube asidan kaynakli olmayabilir ki muhtemelen de degildir ama buna bagliyorlar bence bisey oldugu zaman halbuki bu riskler asi olmayanlarda da hep var

Ben gardrop ve şifonyer yaptıracağım canım. Çünkü bebeğin illa eşyaları olacak ve koyacak yer yok. Kendi gardrobumuza zor sığıyoruz. Hatta büyük yaptırıp kendi eşyalarımızdan da oraya koymak istiyorum.
Fertamir kullaniyorum ben. Şase olduğu için çok şekerli geliyor bana tek sorun bu diğer türlü şimdiye kadar bulantı kabızlık yapmadı.
Bende fertamire geçtik geçen ay canım diğer hap olan benim bağırsaklarımı bozmuştu. Bu efervesan olan çok iyi hiçbir zahmeti yok. Sen Şafak hocayla aşılar hakkında hiç konuştun mu kuzu. Beni bugün sağlık ocağından aradılar tetenoz boğmacalı olan için Şafak hocaya bi yazayım dedim ama dönmedi henüz.

ben de büyük dolabı olan bir takım beğendim ama yatağı ilk etapta kurdurtmayacağım sonra evin durumlarına göre kurduracağın her şey çok karıştı planlı bir bebiş olmasına rağmen

Kızlar bu arada 20+4'üm. ASM'den aradılar sabah yarın aç karnına tahlil ve boğmacalı tetenoz için çağırıyorlar. Doktoruma da iğneyi ve haftamı ve çağırdıklarını yazım; "Herhangi bir sorun yok kesinlikle öneriyoruz." demiş.

Konuşmadım ben direkt kafamı karıştırmadan iki aşıyı da vuruldum canim. Çok şükür bir sıkıntı çıkmadı

3 ay olanlar 62 cm bu sefer de çok büyük gelirse ısıtmaz diye korktum. 50 cm olanlar sadece bedenmiş. Bende sanırım 5 takım yenidoğan alacağım 5 takım 3 ay gibi düşünüyorum. Dün içine 7-8 tane uzun kol ve yarım kollu beyaz zıbınlardan aldım e bebekte 7 al 6 öde vardı ama hep 3 ay aldım. İyi mi yaptım bilmiyorum.

Benim doktorum da bu aşıların bebekleri koruduğunu yapmamda hiçbir sakınca olmadığını söyledi ben geçen hafta oldum karma aşı. Kolumda ağrı bile olmadı çok şükür

Çok iyi yaptın bence çünkü bez işin içine girince bir hafta 10 gün içinde bebişler toparlıyor atletler büyük gelmiyor yıkadıkça çekme payıda var. 0-3 ay almakta mantıklı

Bana çevremdekiler bi tık büyük al 1 ay sonra giyemicek yenidoğan çok alma dediler bir de ilk yıkadığımda normal kurutucam ama sonraki seferlerde kurutmada kuruyacağı için çekebilir diye düşündüm

Selam kızlar Çok yazamıyorum ama okuyorum düzenli olarak. Son güncellemeleri paylaşmak istedim. Bugün 20. Hafta olduk son 1 haftadir aksamlari uzanirken bebis hareketlerini hissetmeye basladim cok ilginc bir hismis 21. Haftada detayli ultrason randevum var perinatologdan detaylica gorucez insallah. Multivitamin, coraspin, demir, b12 ve d vitamini kullanmaya devam ediyorum. Keyfim yerinde bu ay ara ara belim tutuluyor ama bir kac dk ya geciyor. Toplam 3.5 kilo aldim gobusum epey belli olmaya basladi ozellikle aksamlari. Daha asilari olmadim biraz cekiniyorum ama detaylidan sonra olacagim gibi gorunuyor. Cocuk odasi icin bir arkadasim ikea besigini (sniglar)verdi dolaplarini almistik ikeadan( iki kapili pax)daha once. Birde şu tekerli sepetlerden (raskog) aldim anlik ihtiyaclarini koymak icin. Cybex twist 2 seti aldim onda da aklinizda olsun 4 taksit imkani gelmis, termin tarihleri 1 ay. Ufak tefek takimlar tulumlar aldim ama bu tulumlarin icine kisa kollu zibin giydirecekmiyiz onu anlamadim. Aranizda deneyimli anneler vardir bunu bilirler diye dusunuyorum. Birde uyku tulumlarinda tog denilen seyler varmis o kismida anlamadim evin derecesi ortalamadir diye dusunuyorum genelde siz hangi toglari kullaniyorsunuz?

Benim doktorum da bu aşıların bebekleri koruduğunu yapmamda hiçbir sakınca olmadığını söyledi ben geçen hafta oldum karma aşı. Kolumda ağrı bile olmadı çok şükür
Kendini sıkmayınca ağrı olmuyor herhalde sonradan kuzuu
İlk karma aşı vuruldum 1 ay sonra da tetanoz aşısı galiba böyleydi
Karma dediğin boğmacalı tetenoz mu acaba canımm

Oo ben de eksik kalan büyük parçalaro sen tamamlamışsın kuzuu. Bende kasım indirimlerini bekliyorum. Bebek arabasını mağazadan bakıp ty hepsi daha ucuzsa ordan alırım diye düşünüyordum orda da 6 taksit bar ya. Sen 4 taksit mağaza için mi dedin hangi mağaza? Bir de süt sağma makinesini aldın mı

İlk karma aşı vuruldum 1 ay sonra da tetanoz aşısı galiba böyleydi
Ya benim sağlık ocağı diyor ki bizde karma aşı diye bir sistem yok sadece tetanoz vuruyoruz . Nasıl olur ya dedim herkes karma vuruluyor perinatolog bile onu önerdi diyorum biz yapmıyoruz hiç dedi epey gıcık oldum. Ne yapacağımı bilmiyorum ya

Bende gecen ay asi oldum bugun 2 doz icin aradilar kagit imzaladim olmayacam diye icime bi turlu sinmedi kizlar bitanesi yetwrli dedim bu gune kadar hic asi olmadim cok sukur saglikliyim tetenozdan sonra asiri kol eklem agirsi cektim ebem de cogu gebem yapmadi sizde istemiyorsaniz yapmayin dedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…