Cnm detayliya girince doktorun orada burada parlaklik var yda ense kalinligi sinirda yda herhangi bi sorun var derse baska doktorlarada git gozuk kac kisiye boyle denildi bska doktorlara gidildi ve hersey normal denildi insallah size boyle demezler bana bile dwn sendrm riski var dedi bi hafta sonra baska yere gittm ben sorun gormuyorm dedi bu yuzden icini ferah tut bazen cihazlardan sknti cikiyor bazende sirf fetal dna gondermek icin yapiliyoms oyle duydumSelam kızlarÇok yazamıyorum ama okuyorum düzenli olarak. Son güncellemeleri paylaşmak istedim. Bugün 20. Hafta olduk son 1 haftadir aksamlari uzanirken bebis hareketlerini hissetmeye basladim cok ilginc bir hismis 21. Haftada detayli ultrason randevum var perinatologdan detaylica gorucez insallah. Multivitamin, coraspin, demir, b12 ve d vitamini kullanmaya devam ediyorum. Keyfim yerinde bu ay ara ara belim tutuluyor ama bir kac dk ya geciyor. Toplam 3.5 kilo aldim gobusum epey belli olmaya basladi ozellikle aksamlari. Daha asilari olmadim biraz cekiniyorum ama detaylidan sonra olacagim gibi gorunuyor. Cocuk odasi icin bir arkadasim ikea besigini (sniglar)verdi dolaplarini almistik ikeadan( iki kapili pax)daha once. Birde şu tekerli sepetlerden (raskog) aldim anlik ihtiyaclarini koymak icin. Cybex twist 2 seti aldim onda da aklinizda olsun 4 taksit imkani gelmis, termin tarihleri 1 ay. Ufak tefek takimlar tulumlar aldim ama bu tulumlarin icine kisa kollu zibin giydirecekmiyiz onu anlamadim. Aranizda deneyimli anneler vardir bunu bilirler diye dusunuyorum. Birde uyku tulumlarinda tog denilen seyler varmis o kismida anlamadim evin derecesi ortalamadir diye dusunuyorum genelde siz hangi toglari kullaniyorsunuz?
Ay ben de kotu seyler duymustum ama haftaya baska perinatologa gidicem insallah bende iyi seyler duyarim yorumunuzu okumak umut olduCnm detayliya girince doktorun orada burada parlaklik var yda ense kalinligi sinirda yda herhangi bi sorun var derse baska doktorlarada git gozuk kac kisiye boyle denildi bska doktorlara gidildi ve hersey normal denildi insallah size boyle demezler bana bile dwn sendrm riski var dedi bi hafta sonra baska yere gittm ben sorun gormuyorm dedi bu yuzden icini ferah tut bazen cihazlardan sknti cikiyor bazende sirf fetal dna gondermek icin yapiliyoms oyle duydum
Kesinlikle tek doktorla kalmayin hersey gonlunuzce olsunAy ben de kotu seyler duymustum ama haftaya baska perinatologa gidicem insallah bende iyi seyler duyarim yorumunuzu okumak umut oldu
Bugün üçüncü perinatologa görüneceğim. Umarım geçmiştir bağırsaktaki parlaklık gerçekten hiç tadına varamıyorum hamileliğimin.Cnm detayliya girince doktorun orada burada parlaklik var yda ense kalinligi sinirda yda herhangi bi sorun var derse baska doktorlarada git gozuk kac kisiye boyle denildi bska doktorlara gidildi ve hersey normal denildi insallah size boyle demezler bana bile dwn sendrm riski var dedi bi hafta sonra baska yere gittm ben sorun gormuyorm dedi bu yuzden icini ferah tut bazen cihazlardan sknti cikiyor bazende sirf fetal dna gondermek icin yapiliyoms oyle duydum
bilmiyorum canımCanim 2023t3 ogluma hamileyken vuruldu
Simdi tekrar vurulmasi gerekiyor dediler bana
Bilemedim asiya cagiranlar neye gore cagirmayanlar neye gore cagirmiyor:/
Yaa olabildigince parca parca aylara yayarak tamamlamak mantikli geldi. Bende kasim indirimlerini giyim ve anne urunleri icin bekliyorum daha hic onlara bakmadim bile desem yeridir kuzuOo ben de eksik kalan büyük parçalaro sen tamamlamışsın kuzuu. Bende kasım indirimlerini bekliyorum. Bebek arabasını mağazadan bakıp ty hepsi daha ucuzsa ordan alırım diye düşünüyordum orda da 6 taksit bar ya. Sen 4 taksit mağaza için mi dedin hangi mağaza? Bir de süt sağma makinesini aldın mı
İçine atlet niyetine giydiriliyor canım kolsuz kısa kollu askılı sen artık yaşadığın yerin soğukluk durumuna göre karar verirsin. 1,5 tog civarı kullanmıştım odada termometre var bizim ona bakara almıştım ama işin aslına bakarsan bebekler dönene kadar tog değerli tulum almak gerekli mi emin değilim kat kat giyidirebiliyorsun ya da battaniye ile sıkıştırabiliyosun kol altından. kundak olayıda oluyor:) yine de bi doğunca duruma bakmak lazımSelam kızlarÇok yazamıyorum ama okuyorum düzenli olarak. Son güncellemeleri paylaşmak istedim. Bugün 20. Hafta olduk son 1 haftadir aksamlari uzanirken bebis hareketlerini hissetmeye basladim cok ilginc bir hismis 21. Haftada detayli ultrason randevum var perinatologdan detaylica gorucez insallah. Multivitamin, coraspin, demir, b12 ve d vitamini kullanmaya devam ediyorum. Keyfim yerinde bu ay ara ara belim tutuluyor ama bir kac dk ya geciyor. Toplam 3.5 kilo aldim gobusum epey belli olmaya basladi ozellikle aksamlari. Daha asilari olmadim biraz cekiniyorum ama detaylidan sonra olacagim gibi gorunuyor. Cocuk odasi icin bir arkadasim ikea besigini (sniglar)verdi dolaplarini almistik ikeadan( iki kapili pax)daha once. Birde şu tekerli sepetlerden (raskog) aldim anlik ihtiyaclarini koymak icin. Cybex twist 2 seti aldim onda da aklinizda olsun 4 taksit imkani gelmis, termin tarihleri 1 ay. Ufak tefek takimlar tulumlar aldim ama bu tulumlarin icine kisa kollu zibin giydirecekmiyiz onu anlamadim. Aranizda deneyimli anneler vardir bunu bilirler diye dusunuyorum. Birde uyku tulumlarinda tog denilen seyler varmis o kismida anlamadim evin derecesi ortalamadir diye dusunuyorum genelde siz hangi toglari kullaniyorsunuz?
Kanamalı geçen hamileliklerde bebek bazen kanı yuttuğu için parlaklık olabiliyormuş. Bana ilk gittiğim perinatolog bağırdağında parlaklık var ama muhtemelen kan yutmuştur dedi. Yinede kan verdik eşimle genetik biriminde. Sonra 3 ayrı perinatoloğa daha gittim hiç biri parlaklık görmedi ve parlaklığın subjektif bir bulgu olduğunu söyledilerBugün üçüncü perinatologa görüneceğim. Umarım geçmiştir bağırsaktaki parlaklık gerçekten hiç tadına varamıyorum hamileliğimin.
Benim de lansinoh aklımda canım bakalım bende ufak tefekleri aylara yaydımYaa olabildigince parca parca aylara yayarak tamamlamak mantikli geldi. Bende kasim indirimlerini giyim ve anne urunleri icin bekliyorum daha hic onlara bakmadim bile desem yeridir kuzuBebek arabasi icinde operaistanbul icin taksit gelmis, baska yerde satiliyormu tam bilmiyorum ama. Sut sagma makinesi icin lasinoh'un giyilebilir olanini onermisti bir arkadasim. Cok memnun kalmis oyle demisti ona bakmayi planliyorum bende.
Devlette gittim prof tu canım sonra işte değişik şeyler söyleyince özele gittim izmir genel olarak pahalı gittiğim kişi de ünlü biriydi 7 bin ödedim ama burda da 3-4 bin fiyat verenler var cihaz ve doç prof vs olmasına göre fiyat veriyorlar sanırım bilemedimKızlar günaydın , perinatolog ücretleriniz ne kadar tahminii ? Ben Eskişehirdeyim 3.000-3.500-4.000 bandında değişiyor ama fiyat neye göre yükseliyor onu da anlamış değilim
Evet canım ilk 3 ay yoğun kanama yaşadım hala raporluyum progestan kullanıyorum. Ama hiç bir doktor ney bundandır demiyor. Fetal dna verdim şükür temiz çıktı. Genetiğe eşim ile bende kan verdik sonuç bekliyoruz. Toksoplazmaları tekrar yaptırdım. Her ihtimali elemeye çalışıyorum ki kanamadan diyebileyim. Benim kafa rahatlayana kadar doğum gelecek muhtemelenKanamalı geçen hamileliklerde bebek bazen kanı yuttuğu için parlaklık olabiliyormuş. Bana ilk gittiğim perinatolog bağırdağında parlaklık var ama muhtemelen kan yutmuştur dedi. Yinede kan verdik eşimle genetik biriminde. Sonra 3 ayrı perinatoloğa daha gittim hiç biri parlaklık görmedi ve parlaklığın subjektif bir bulgu olduğunu söylediler
Bende dun sordum doktorumaKızlar bu arada 20+4'üm. ASM'den aradılar sabah yarın aç karnına tahlil ve boğmacalı tetenoz için çağırıyorlar. Doktoruma da iğneyi ve haftamı ve çağırdıklarını yazım; "Herhangi bir sorun yok kesinlikle öneriyoruz." demiş.
Teşekkür ederim canımİçine atlet niyetine giydiriliyor canım kolsuz kısa kollu askılı sen artık yaşadığın yerin soğukluk durumuna göre karar verirsin. 1,5 tog civarı kullanmıştım odada termometre var bizim ona bakara almıştım ama işin aslına bakarsan bebekler dönene kadar tog değerli tulum almak gerekli mi emin değilim kat kat giyidirebiliyorsun ya da battaniye ile sıkıştırabiliyosun kol altından. kundak olayıda oluyor:) yine de bi doğunca duruma bakmak lazım
ben de bunu merak ediyorum bi de uzun kollular var mesela hangilerinden tercih etmek lazımTeşekkür ederim canımBende tahmin ettim ama eminde olamadım tam, anneme sordum o da unutmuş Aslında uyku tulumu içinde erken dediğin gibi hafif kundak işimizi görür gibi dönene kadar. Herkes bir taraftan birşey diyor insan gerçekten ne hangi zamanda lazım tam kestiremiyor Peki atlet olarak bu askılı olandan mı alayım yoksa hafif kolu olandan mı ne dersin? Çoklu satılıyorlar ya gereksiz almayayım boşuna
Saglikla gelsinler canim.senin icin hayirlisi 4 kizmis demekki. Allah boyle uygun gormus.Gereksiz endiselenme Allah kimseye kaldiramayacagi yuk vermez.eminim cok guzel annelik yapacaksin ikizlerine de.yerinde olmak isteyen binlerce kisi var.oglanin da kizdan bi farki olmayacakti emin ol.hamileliginin tadini cikarmaya bakSlm kızlar 20+5 olduk
20+1 de detaylı ya gittik bebeğin birini net gördü şükür problem yok dendi fakat ikinci bebeği net göremedim dedi
21+5 de pazartesi yeniden gideceğim.
İkı kızım vardi,
Iki kızım daha olacağını öğrendim.
Zaten plansz gebelikdi birde ikiz gerçekten zor şeyler yaşadım. Birinin erkek olmasını istedik (tabiki hayırla ve sağlıkla)
Ama ikiside kızmış..
Sağımız solumuz önümz arkamız kız oldu
Dua bekliyorum zorlanmayım
Gelecek kaygısı beni çok ümitsizliğe sürüklüyor..........
Aynenn öyle Tek etki aşı değil o kadar çok faktör var ki çocuğun sağlığını etkileyen tartışmalara kulak tıkadım doktorların da eşlerinin de yaptırdığını görünce yaptırdım ben de zihnimi çok meşgul etmeden her olasılığı kontrol edemeyiz kendimize çok yüce bir görev yüklüyor ve rolümüzü çok zorlaştırıyoruz çok alakasız okul döneminde 99 lu yıllarda yapılan kızamık aşısı nelere sebep oldu bu ülkede herkes biliyor aynı şekilde yenidoğumda boğmacadan artan ölümleri de herkes biliyor çocuğun her ayını her yaşını kontrol edemeyiz ki iki ucunun da olumlu olumsuz yanları belirsiz isteyen tercihini yapar ve susar etkileme işi manipülasyona girer ki bu süreçteki bir anne için bunu yapan kötülük barındırıyordur o kadarBende bunu cok sorguladim saglik ocagindaki hemsirem sagolsun yardimci oldu saglik bakanligindan gelen asiyla ilgili bilgilendirici bi kagit okuttu bir de belli bichaftadan sonra yapilmama sebebi bebege etkisinin azalmasiymis yani koruyuculugunun azalmasiymis ben en son ikna olup yaptirdim insallah da bi sorun cikmaz diye dusunuyorum bence sagdan soldan bilgi okumak kafa bulandiriyor en iyisi doktorunuza sorup ne oneriyorsa onu yapmak son zamanlarda asi veya herhangi her isleme karsit olan cok insan turedi sosyal medyada milleti de endiselendiriyorlar yani yasadiklari kotu tecrube asidan kaynakli olmayabilir ki muhtemelen de degildir ama buna bagliyorlar bence bisey oldugu zaman halbuki bu riskler asi olmayanlarda da hep var
Aynılarını yaşadım başka bir şey daha dedikleri için gidip amniyosentezde verdim. Bazen diyorum çok eski zamanlarda yaşasaydım daha mı mutlu olurdum acaba diye. Bilmemekte bir mutlulukmuşEvet canım ilk 3 ay yoğun kanama yaşadım hala raporluyum progestan kullanıyorum. Ama hiç bir doktor ney bundandır demiyor. Fetal dna verdim şükür temiz çıktı. Genetiğe eşim ile bende kan verdik sonuç bekliyoruz. Toksoplazmaları tekrar yaptırdım. Her ihtimali elemeye çalışıyorum ki kanamadan diyebileyim. Benim kafa rahatlayana kadar doğum gelecek muhtemelen
Hiçç takılma canım benim ilk aylarda kanama alanın riskli dendi 2 ay ilaç dinlenme korku sonra sıvın az dendi en son perinatolog a detaylı için gittiğimde rahim uzmanı olmayanlar bazen anlayamayabiliyor cihazları da net değil ben sadece senin yapına baksam karın için dar bu yüzden sıvı az görünür bu normal derim dedi ayrıca rahmimin yapısı gereği kanlanma olması çok normalmiş bu aktif kanama değilmiş o alanlar bazen öyle yorumlanabiliyor dedi seninki de gayet sağlıklı inşallah hiiiç bir şey yok iyi şeyler duyacaksın eminimAy ben de kotu seyler duymustum ama haftaya baska perinatologa gidicem insallah bende iyi seyler duyarim yorumunuzu okumak umut oldu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?