Ya ben zaten dikkate almamaya calisiyorum baska odaya gecip muzik actim geliyor muzigi kapatip dirdira devam ediyor baska yere gidiyorum tum odalarda pesimden gelip tepemde konusup duruyor yani illa onun bagirmasini cagirmasini dinlicem gidip baska yerde konussa ya da 1-2 cumle edip susmayi bilse zaten ona uymicam da insani delirtene kadar karsilik verene kadar pesimde ne istiyosaÇok geçmiş olsun. İlk gebeliğimde bende böyle şeyler yaşamıştım çok daha yıpratıcı oluyor seni çok anlıyorum. Ama emin ol bu dönemde yapabileceğin en iyi şey kendine yönelip kocanı pek gayle almamak. Ben çözümü böyle buldum. Kendimden ve çocuklarımdan başka kimse umrumda değil. Baktın olay çıkacak muhattap olma uzaklaş oradan. Zaten en büyük ceza yok saymak
Kiz kavgayi ben cikarmiyorum aksine o beni alttann almasi gerekirken ben aliyorum uyandigindan beri neye saracagini sasirdi zaten belliydi bi bokluk cikacagi kendince bi sebep buldu kavga cikardi ben uzaklastikca da tepeme geliyo susmuyo da daha ne yapayim bende sasirdimHamileliğin ilk başlarında her şeyi kafaya takıyodum , niye öyle niye böyle diye her şeye olay çıkarasım geliyodu. Sonra dedim ki hiç bi şey senden ve bebeğinden önemli değil. Kim ne derse desin ne yaparsa yapsın sen artık tek başına değilsin . Bırak insanlar istedikleri gibi at koştursunlar . Bu kafaya eriştikten sonra hayatım daha huzurlu oldu . Eşimle de baktım tartışacak gibiyiz hiç sesimi çıkarmadan uzaklaşıyorum ordan . Zaten sonra da sakinleşmiş oluyorum , hormonlarımız bizi ele geçiriyor bu dönemlerde maalesef , eşleri de anlamaya çalısıyorum onlar için de yeni bi süreç sakinliğinizi korumaya çalışın
Evet asla unutmicam gercekten yani yaptigi iyilikleri de hep ovdum bu zamana kadar hep tesekkkur ettim Allah razi olsun dedim ama bu hareketinin de hesabini Allaha verir artik kac yasina gelmis adam oto kontrol saglayamiyorsa gitsin tedavi olsun onu da kabul etmiyor o zaman gitsin anasi ceksin bunun triplerini anca o ceker zatenCanım hepimiz stresliyiz hormonlarımız normalin 3 katı çalışıyor. Ne hamilelikte ne normal zamanda fiziksel temas olmamalı büyük hata yapmış. Hamilelikte ve lohusalıkta yaşanılanlarda unutulmuyor o da ayrı konu..
Biz de kimseden bir sey beklemedik ama sonucta ailenin ilk torunu insan bi ozenir eder bisey yapmaya cabalar anlamadim bende hadi annemlerin durumu belli anca kendilerine yettiriyorlar bir sey diyemem evde iki cocuk daha var ama kaynanamlarin maddi durumu gayet iyi habire kenara para atma pesindeler mezara goturecekler sanki o kadar parayi gitmis pazardan 200tllik orme hirka almis insan onu vermeye utanir bende istemiyorum ihtiyac yok bunlara diye alttan alttan laf soktum sonra illa almak istiyorsa nevresim takimini alsin onu alacaktik falan diye esim uzerinden zorla onu aldirdim resmen millet odasini falan duzerdi neymis biz her seyini alalim da onlar da bana dogum hediyesi altin takacakmis oyle siyrilacaklar aradan tamam da o benim hediyem o ayri torununa yapacagin sey ayriBen de mesela bu ara kaynanama aşırı kuruluyorum olmuşum 6 aylık, alınacak yapılacak bi şeyiniz varsa bizde yapalım demediler , maddi manevi hiç bi şey beklediğim için değil ama sözde çok torun istiyolardı her şeyini yaparız diyolardı . Allaha şükür eşimde ben de çalışıyorum kimseye eyvallahımız yok . Ama kendi annem beşiğini almış, bir sürü zıbın, tulum bi şey almıs hala da ne eksiğin varsa biz alırız , dolabını alalım bebek arabasını alalım diye deli oluyor kadın . Ha bu arada annem çalışıyor , babam emekli ama üniversite okuyan bi kardeşim var. Diğer tarafta kayınvalidem ev hanımı, kayınpederim memur emeklisi , bekar kaynım var o da yaşça büyük eve her halükarda 2şer maaş giriyor. Dün kaynanam aramış balkona cam yaptırıyoruz diye bana anlatıyor 21 bin tl hesap çıkarmışlar da bilmem neymiş . Arkadaşlar ben 3.5 senelik evliyim evlendiğimden beri cam balkon yaptırılacaktı hep adıyla eğlendiler, bu zamanı bulmuşlar balkon yaptıracak . Ben hamileyim , eşim geçtiğimiz iki ay işsizdi ona rağmen kalkıpta bi şeye ihtiyacınız var mı aç mısınız susuz musunuz paraya ihtiyacınız var mı diye sormadılar , normalde gerçekten taş olsalar üstlerine basmam öyle de çok severdim ama , şu gebelik zamanında yapılanları da asla unutamıycam galiba , hala çok sinirliyim hala ..
Ayyy bu adamlar yaaa amaan erkeğin de dırdır yapanı hiç çekilmez Allah yardımcın olsunKiz kavgayi ben cikarmiyorum aksine o beni alttann almasi gerekirken ben aliyorum uyandigindan beri neye saracagini sasirdi zaten belliydi bi bokluk cikacagi kendince bi sebep buldu kavga cikardi ben uzaklastikca da tepeme geliyo susmuyo da daha ne yapayim bende sasirdim
Vallahiiii sen bensin ya , benimki daha bir iğne göstermedi, bi zamanlar tupper satmış , ordan eşantiyon gelen mama kaşığını verdi bana . Ölür müsün öldürür müsün , bi tane mama kaşığıBiz de kimseden bir sey beklemedik ama sonucta ailenin ilk torunu insan bi ozenir eder bisey yapmaya cabalar anlamadim bende hadi annemlerin durumu belli anca kendilerine yettiriyorlar bir sey diyemem evde iki cocuk daha var ama kaynanamlarin maddi durumu gayet iyi habire kenara para atma pesindeler mezara goturecekler sanki o kadar parayi gitmis pazardan 200tllik orme hirka almis insan onu vermeye utanir bende istemiyorum ihtiyac yok bunlara diye alttan alttan laf soktum sonra illa almak istiyorsa nevresim takimini alsin onu alacaktik falan diye esim uzerinden zorla onu aldirdim resmen millet odasini falan duzerdi neymis biz her seyini alalim da onlar da bana dogum hediyesi altin takacakmis oyle siyrilacaklar aradan tamam da o benim hediyem o ayri torununa yapacagin sey ayri
Ya bende de tam tersi süreç ve ben bundan rahatsız oluyorum bende mi sıkıntı var acabaBen de mesela bu ara kaynanama aşırı kuruluyorum olmuşum 6 aylık, alınacak yapılacak bi şeyiniz varsa bizde yapalım demediler , maddi manevi hiç bi şey beklediğim için değil ama sözde çok torun istiyolardı her şeyini yaparız diyolardı . Allaha şükür eşimde ben de çalışıyorum kimseye eyvallahımız yok . Ama kendi annem beşiğini almış, bir sürü zıbın, tulum bi şey almıs hala da ne eksiğin varsa biz alırız , dolabını alalım bebek arabasını alalım diye deli oluyor kadın . Ha bu arada annem çalışıyor , babam emekli ama üniversite okuyan bi kardeşim var. Diğer tarafta kayınvalidem ev hanımı, kayınpederim memur emeklisi , bekar kaynım var o da yaşça büyük eve her halükarda 2şer maaş giriyor. Dün kaynanam aramış balkona cam yaptırıyoruz diye bana anlatıyor 21 bin tl hesap çıkarmışlar da bilmem neymiş . Arkadaşlar ben 3.5 senelik evliyim evlendiğimden beri cam balkon yaptırılacaktı hep adıyla eğlendiler, bu zamanı bulmuşlar balkon yaptıracak . Ben hamileyim , eşim geçtiğimiz iki ay işsizdi ona rağmen kalkıpta bi şeye ihtiyacınız var mı aç mısınız susuz musunuz paraya ihtiyacınız var mı diye sormadılar , normalde gerçekten taş olsalar üstlerine basmam öyle de çok severdim ama , şu gebelik zamanında yapılanları da asla unutamıycam galiba , hala çok sinirliyim hala ..
Benim bebişim de hareketli baya ilk olduğu için doğunca nasıl olur bilemiyorumKızlar bebeği çok hareketli olan var mı? Ben 18. Haftamdan beri gözle görülür bir şekilde tekmeleri hissediyorum. Şuan 25. Haftamdayım bebek sürekli hareket halinde Hiperaktif olmasından çok korkuyorum . Böyle olup doğduktan sonra nasıl oluyorlar tecrübesi olan var mı ?
Benimki de çok hareketli canım sorun olmaz hiç takma kafana:)) kızım daha az hareket ederdi zannederdim doğuncada böyle olacak uyuyacak falan yok tüm uykuyu karnımda alıp doğmuşKızlar bebeği çok hareketli olan var mı? Ben 18. Haftamdan beri gözle görülür bir şekilde tekmeleri hissediyorum. Şuan 25. Haftamdayım bebek sürekli hareket halinde Hiperaktif olmasından çok korkuyorum . Böyle olup doğduktan sonra nasıl oluyorlar tecrübesi olan var mı ?
Valla gerçekten eşinde çok darlamış insanında bi sabrı var haklısın bu konuda, ama bebeğin konusunda endişe etme Allah korur onları, canını çok sıkma en azından olacak varmışYa ben zaten dikkate almamaya calisiyorum baska odaya gecip muzik actim geliyor muzigi kapatip dirdira devam ediyor baska yere gidiyorum tum odalarda pesimden gelip tepemde konusup duruyor yani illa onun bagirmasini cagirmasini dinlicem gidip baska yerde konussa ya da 1-2 cumle edip susmayi bilse zaten ona uymicam da insani delirtene kadar karsilik verene kadar pesimde ne istiyosa
Katılıyorum, eşimin aileside alıyor ama ben rahatsız oluyorum, kızımdan bir sürü kıyafet felan alıyolar ama ne gerek var ben alırım modundayım, her türlü rahatsız olunuyor sanırımYa bende de tam tersi süreç ve ben bundan rahatsız oluyorum bende mi sıkıntı var acabaeşimin ailesi geldi Haftasonu şunu alalım bunu alalım bize beğendirdiler hep ve çoğu şeyi aldılar bize resmen ufak tefek şeyler kaldı. Ama benim içim rahat etmiyor ne gerek var biz alırdık falan diye huzursuz oluyorum.
Belki de giydirmez diye düşünüyordur canım şimdi insanlar öyle düşünüyor beğenmez giydirmez hazır alır vsVallahiiii sen bensin ya , benimki daha bir iğne göstermedi, bi zamanlar tupper satmış , ordan eşantiyon gelen mama kaşığını verdi bana . Ölür müsün öldürür müsün , bi tane mama kaşığıÖrme hırka bile olsa en azından hevesini görseydim keşke . Bi de eşimin 80 küsür yaşındaki babanesi elbiseler örmüş bebeğe , kaynanam gelmiş bana onu gösteriyor bak babanen örmüş diye , ee utanır insan sen niye yapmadın hiç bi şey diyemedim . Kii kaynanam da çok güzel, çok düzgün örgü örer elinden de gelir yani .
Benimde kilo alımım hızlandı sanki ya 26+1 im +4kg hedefim için biraz yavaşlamam lazım ama ne mümkünKızlar kaç kilo aldınız ? ne durumdasınız? Dışardan felan yiyor musunuz dikkat etmeye başladınız mı? Ben biraz kilo almaya başladım ama canımda bir şeyler çekiyor sürekli
Benim mesajlar hiç görülmüyor buralarda...Kızlar 4-5 gündür ayakta kaldıkça göbeğim sertleşiyor ve sanki kasıklarda doluluk baskı oluyor gibi oluyor. Bi yere yürümeye ve ayakta durmaya korkar oldum. Çatı ağrısı başladı aynı şekilde. Acaba bunlar sıkıntılı durumlar mı? Bir de çalışıyorum. Yarın sabah randevuö var çok gerginim
Vallahi aldıracağımdan değil , sadece dilinin ucuyla bari bize düşen bi şey var mı diye sorsaydı diyorum ya , hadi ilk zamanlar yeniydi küçüktü bekleyelim dediler belki diye düşündüm ama artık kocaman da olduk , üzülüyor insan düşüncesizliklerine ..Ya bende de tam tersi süreç ve ben bundan rahatsız oluyorum bende mi sıkıntı var acabaeşimin ailesi geldi Haftasonu şunu alalım bunu alalım bize beğendirdiler hep ve çoğu şeyi aldılar bize resmen ufak tefek şeyler kaldı. Ama benim içim rahat etmiyor ne gerek var biz alırdık falan diye huzursuz oluyorum
Sadece düşünülmek ya , alalım mı edelim mi diye sorsalar ben zaten istemem bi şey . Her şeyini de içimize sine sine aldık zaten . Kalkıp da bana cam yaptırdığını anlatmaya araması canımı sıktıBelki de giydirmez diye düşünüyordur canım şimdi insanlar öyle düşünüyor beğenmez giydirmez hazır alır vs
46 kiloyla hamile kaldım , 22+5te 52 kiloyum , hep açım asla doymuyorum , nadiren de olsa dışardan da yiyorum valla canım isteyinceKızlar kaç kilo aldınız ? ne durumdasınız? Dışardan felan yiyor musunuz dikkat etmeye başladınız mı? Ben biraz kilo almaya başladım ama canımda bir şeyler çekiyor sürekli
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?