• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    141
Milyon tane bbeek arabası baktım , kraft lima wb ya da prego concorde istiyodum ama fazlasıyla pahalı olduğunu düşünmeye başladım , o yüzden prego torontoda karar kıldım , hem kabin boy hem travel sistem hem çift yönlü hem de ucuz .Ama almadım henüz :D
Onun dışında bi tane isimli tulum yaptırdım , müslin örtü aldım 3lü . Ultrason fotoğrafı için çerçeve aldım bayılıyorum böyle ince detaylara o yüzden hep böyle şeyler almışım :) Emzik zinciri yaptırdım yine o da isimli. Kendim için de valiz içi düzenleyici aldım :D Cinsiyete önce erkek sonra kız dediler o yüzden bütün alışverişimi gönül rahatlığıyla yapamadım . Detaylıyı bekliyorum ki içime sine sine alayım her şeyi :)
Çerçeve linkinizi alabilir miyim? Bende güzel bir çerçeve arayışındayım☺️

Benim de tam olarak bikini bölgemdeki o üçgen alanın içinde hissediyordum. Bugün 19+5'iz sanki biraz daha göbek deliğime doğru çıktı.

EleleLife Flora 2 4in1 Anne Bebek Bakım Çantası Siyah - Elelebaby canım ben yüksek ihtimal bunu alacağım. İlla içine birşeyler dökülür makinede yıkayabilcek olmam ve çok detaylı bir çanta olması beni cezbetti.

Ben bugün 19+5'im. İlk gebeliğim ve kilolu olmama rağmen 1,5-2 haftadır hissediyorum. Genelde kilolu ve ilk gebeliği olanlar geç hisseder diyorlardı ama bence direk vücut yapısıyla alakası var. Ve bir günde hissetmeye başladım ben canım aniden oluveriyor :) Şuan otururken ve sırt üstü yatarken hissediyorum. Ayakta hissetmiyorum henüz.

Bende bazen çok şiddetli hissediyorum ve 5 ayda dişimi sıkıp 2 kere parol içtim. İnşallah bu şekilde devam eder artmaz.

Canım bende senin attığın çantayı düşünüyordum ama deri olması ve ağır olması benidüşündürdü. Birde yıkanamayacak olması.
Ben yüksek ihtimal attığımı alacağım.

Bir de kızlar ben böyle bir liste yaptım aldıkça üzerini çiziyorum size de tavsiye ederim. Ben büyük alışverişleri; bebek arabası, anne yani, süt pompası vs Kasımdaki indirimlere saklıyorum. Şimdilik favladım duruyorlar.
Eki Görüntüle 3642107
Ay mükemmel bir çizelge olmuş boş halini paylaşman mümkün mü 🫠 çok severim böyle ama çok üşenirim 😄

Ay mükemmel bir çizelge olmuş boş halini paylaşman mümkün mü 🫠 çok severim böyle ama çok üşenirim 😄
Aa tabi atayım canım. Direk Excel olarak atacaktım ama site desteklemiyor.
1757414861078.webp

1757414837489.webp

Doktoruna soyler misin ne dicek
Benimki senin randevudan sonra cunku
Bu kadar asagida hissetmemiz normal mi diye🙄
Bazen oyle bi his geliyor ki asagidan firt cikacakmis gibi 🫢
Benim 1 ay önceye kadar akıntılarım fazlaydı,amma şeffaftı,şimdi eskisi gibi,günlük çok az oluyor diye bilirim.Beyazsa,mantar ola bilir.
Ben haraketlerini sezaryün kesiğimden üstte hiss ediyorum.Belki bacakları aşağıdadadır.

Çocuk gelişimi mezunuyum. Teorik ve eğitim bilgime güvendim. Cesur davrandım. Ama o eğitim olmasaydı yapayalnız ne yapacağını bilmeyen karmakarışık bi anne olurdum. Ne ailemizde ne arkadaş çevremde oğlumdan büyük bi çocuk yok. Her çevrede bebek-çocuk olarak en büyüğü benimki. Etrafımda bana el uzatacak şu da bu sebepten oluyor diyecek kimse olmadı. Her şey eğitimim ve annelik içgüdülerimle oturdu. Bu yüzden bi anne gelip benden bilgi isteyince istemsiz olarak bildiğim her şeyi verme eğilimi gösteriyorum 😅

Konuşma konusunda da en güzel iletişimi geçmiş zaman,gelecek zaman,şimdiki zaman eklerini öğrendikten sonra kurmaya başladık. Daha temiz bi cümle yapısı kurduğu için daha güzel ifade ediyor kendini. Dışarıya çıkmak geriyor olabilir oğlunuzu. Vardır bi sebebi. Şey bile olabilir. Şu süreçte biraz bağımsızlık istiyor ama cesaret edemiyor. Hem sizle olmak hem kendi yapmak istiyor. Bu karmaşada yoruyor çocuğu. 2 yaş cidden sabır isteyen bi yaş. Bebeklikten çocukluğa geçiş biraz sancılı oluyor. Allah kolaylık versin size de eminim bu günlerde geçicek. Büyüyecek elbet
Çok teşekkür ederim.Bunları uzmandan duymak daha iyi elbet.Bizde daha zaman ekleri yok,onlar olursa,ecet daha rahat olur tabi.Hem de daha her şeyi tam ifade edemiyor,ondan da kızıyor ola bilir.Tam konuşsa bence de daha rahat olacak.

Vallahi bakıp bakıp mutlu oluyorum , Allah sağlıkla içini doldurmak nasip etsin . Seninde ne muradın varsa versin çok içime sinerek aldım çünkü Daydi Daydi :)
Ah amin amin kuzum benim hepimizin inşallaahh :) Benimki hala boş duruyor 19 undaki detaylığı bekliyorum inşallaah :)
Seni bir kez daha zehirliyim mi bir kaç çerçeveye daha aşık oldum kıyışabilirsem bunlardan birini de alıcaaaam :)

Süpersin🥰 valla tez yazmaktan sürekli pc başındayım ama zorunlu olmayan hiçbir şeye elim gitmiyor o yüzden bayıldım bu çizelgeye teşekkür ederim çok keyifle üstlerini çizelim 🫠
Bende işte sürekli pc başındakim ama alışveriş sitelerine girmekten çalışamıyorum hahaha. Listeyi güle oynaya tamamlamak nasip olsun inşallaah :)

Ah amin amin kuzum benim hepimizin inşallaahh :) Benimki hala boş duruyor 19 undaki detaylığı bekliyorum inşallaah :)
Seni bir kez daha zehirliyim mi bir kaç çerçeveye daha aşık oldum kıyışabilirsem bunlardan birini de alıcaaaam :)

Yaaaa seninde mi detaylın 19unda , benimde 19undaaaa :) benimde boş duruyor ki bekliyorum hayırlısıyla , ayy yapma daha alınacak o kadar şey var ki para yetiştiremiyorum :D

Yaaaa seninde mi detaylın 19unda , benimde 19undaaaa :) benimde boş duruyor ki bekliyorum hayırlısıyla , ayy yapma daha alınacak o kadar şey var ki para yetiştiremiyorum :D
Evet evet 19 unda :) 21+1 oluyoruz o gün. Valla benimde öylee daha liste kabarık he ay 3-5 bişey alıyorum. Kasıma kadar ufakları bitirsem bari diye düşünüyorumm.

Evet evet 19 unda :) 21+1 oluyoruz o gün. Valla benimde öylee daha liste kabarık he ay 3-5 bişey alıyorum. Kasıma kadar ufakları bitirsem bari diye düşünüyorumm.
20+6 olucaz bizde o gün , aynısını düşünüyorum ama işteyim pc başında da sürekli bi şeyler bakmaktan almadan duramıyorum ki :D aldıklarımdan bazılarının linki :D
Kendime de bunu aldım bugün yine duramadım :D

Ay ne güzell Ben de düzgün bi başlayamadım 6. Aya girmeyi bekliyorum ona da 2 hafta var korkularım oluyor ne bilim 🥲 ne alıcağımı da bilmiyorum çok stresli geliyor bana kaldım böyle 🤨 bi elele nin ana kucağı etrafında dönüyorum o sa gerekli mi bilmiyorum 😭😭😭 hiç bir şey bilmiyormuşumm bennnn 😭😭
Liste yapmak güzel oluyor ben liste yapınca yarısını tamamlamış hissettim alma kısmı da keyifle yapılır inşallah 🙏🏼🥰
Hepimiz acemiyiz malesef ama doğunca da çoğu şeyi neden aldık diyebiliriz veya eksikler farkedilebilir zamanla oturacak düzen 😅
Elele bende bakmıştım çoğu arkadaşım ona gerek yok bazı bebekler sevmiyor manuel olanı al dediler katlanıp götürme açısından da mantıklı geldi o yüzden manuele bakıcam

20+6 olucaz bizde o gün , aynısını düşünüyorum ama işteyim pc başında da sürekli bi şeyler bakmaktan almadan duramıyorum ki :D aldıklarımdan bazılarının linki :D
Ben de daha hiçbi şey almadan bavul düzenleyici almıştım 🙈 zıbınlar vs hangi boy nasıl almak lazım hiç bilemedim ilk çocuk olunca cahil cahil bakınıyorum 😄

Ben de daha hiçbi şey almadan bavul düzenleyici almıştım 🙈 zıbınlar vs hangi boy nasıl almak lazım hiç bilemedim ilk çocuk olunca cahil cahil bakınıyorum 😄
Tek büyük avantajım , ben kadın doğum pediatri hemşiresiyim , hangi takım kaç parça alınır hastane çantasına ne koyulur hepsini iyi biliyorum .O yüzden böyle ıvır zıvır şeyleri tamamlıyorum önce :D Çünkü annem zaten body, tulum, zıbın doldurmuş şimdiden bana bırakmamış bile :)

Yaa çok güzellermiş maşallah. Benimde 2 tane salopetim vardı bu yaz çevirip çevirip elbiselerle giydim. Biri annemin bana hamileykenki salopeti diğerini de ben almıştım trendyoldann :)
Bende dolap içi almak istiyorum ama sorun şu ki dolap belli değil ahhaahh

Tek büyük avantajım , ben kadın doğum pediatri hemşiresiyim , hangi takım kaç parça alınır hastane çantasına ne koyulur hepsini iyi biliyorum .O yüzden böyle ıvır zıvır şeyleri tamamlıyorum önce :D Çünkü annem zaten body, tulum, zıbın doldurmuş şimdiden bana bırakmamış bile :)
Ayy hastane çantası konusunda bize de liste yapsana kız o zamaaan

Yaa çok güzellermiş maşallah. Benimde 2 tane salopetim vardı bu yaz çevirip çevirip elbiselerle giydim. Biri annemin bana hamileykenki salopeti diğerini de ben almıştım trendyoldann :)
Bende dolap içi almak istiyorum ama sorun şu ki dolap belli değil ahhaahh
Bende hala büyüyen beşik mi alsam şu ahşap sallananlardan mı alsam karar veremedim , ona göre dolap alcam :D Trendyoldan aldığın salopet esniyor mu ona da çok baktım öteki daha ucuz geldi onu aldım inşallah pişman olmam :D

Back
X