• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    141

Bunlar da bahsettiğim bazı ürünlerin linki 😌
Çok teşekkür ederiz detaylıca harika yazmışsınız inşallah sağlıkla bu ürünleri kullandığımız günleri görelim 🥰

kızlar hepinize selamlar nasılsınız benim şu pelvik ağrımı yuvarlak bağ ağrısımı nedir beni mahfediyo 2 haftadır ani harketle yatakta dönerken birden ayağa kalkarsam çok ayakta kalıtsam keskin bir ağrı oluyo 2 gündür hafiflemişti dün dışarı çıktım yarım saat yürüdüm gene başları bacak kemiği ile vajen bölgesş birleştiği yer kalçama ugluğumada vuruyo birde siyatik var bende o da tetikleniyo sormayın gitsin 🫣 sizde durumlar nasıl ben perinatoloji takibimdeyim ilk oğlumda pandemi nedeniyle hastane kontrolleri çok sıkı yapamıyodum en son 28 haftada rahim ağzımın 10 mm düştüğünü öğrenip şok olmuştum dikiş vs atılmadı hafta geç be risk yğksek diye ilaçlarla 34 haftaya kadar bekleyebildim çok şükür şimdide 2 haftada bir perinatoloji ölçüm yapıyo şu an iyi dikişlik bir durum yok şükür cuma günü tekrar gidicem inşAllah dün özelde takipli olduğum dr uma gittim 17 haftaya girdik o da ölçtü karından 32 mm vajinal 36 mm çıktı gayet iyi dedi bakalım cuma perinatolojide de iyi çıkar

bu arada ultrason bacak arası görüntüsü cinsiyet tahmini olan varmı dr söyledi yüzde 95 diye ama bide size sorayım dedim 🫣🙂

Eklentiler

• IMG_2850.webp
    IMG_2850.webp
    16 KB · Görüntüleme: 104
Alisveristen konusmussunuz ben zamlanmadan nerdeyse her seyi tamamladim hem ihtiyaclar hem bebek odasini insallah kullanmak da nasip olur guzel gunlerde 🥰 bu arada bugun asi aldim 21+3teyim karma asi yaptilar suanlik bi sorun yok umarim olmaz da . 1 ay sonra da tetanoz olacakmisim ama bana 3.bir asidan daha bahsettiler dogumdan 6 ay sonraymis 3.asi hic duymamistim 3.dozu olan var miydi aranizda ya da boyle bilgisi olan
Bugün bende karma aşı oldum 23+0 ım bir ay sonra isteğe bağlı tetanoz olabilirsin ama bence gerek yok dedi ilk hamileliğim olmadığı için muhtemelen. 3.aşı doz tamamlama oluyor tekrar hamişe kalırsan aşıya gerek kalmıyor

Liste yapmak güzel oluyor ben liste yapınca yarısını tamamlamış hissettim alma kısmı da keyifle yapılır inşallah 🙏🏼🥰
Hepimiz acemiyiz malesef ama doğunca da çoğu şeyi neden aldık diyebiliriz veya eksikler farkedilebilir zamanla oturacak düzen 😅
Elele bende bakmıştım çoğu arkadaşım ona gerek yok bazı bebekler sevmiyor manuel olanı al dediler katlanıp götürme açısından da mantıklı geldi o yüzden manuele bakıcam
Ya valla bence de sonradan çoğu şey gereksiz kalıyor, o yüzden doğunca idare edilecek kadar şey alın yeter, her söyleneni duyulanı almak çok mantıksız. Bende öyle oldu. Doğuma koca bir valizle gittim ne komik 😂 2. De el çantası düşünüyorum 😂

Tabii ki paylaşırım fikir olur inşallah 🥰😂

Hastane çantasına kendime;
Pijama 3 takım
Emzirme atleti 3 tane (sütyene gerek duymadım)
Alt çamaşır
Depend 2 paket (1 paketi çantaya)
Göğüs pompası
Göğüs ucu kremi
Göğüs ucu kapatıcı
Başörtü bone kapalılar için gerekli olabilir
Çorap terlik
Hırka veya yelek kış olacağı için
Meryem ana otu
Emzirme örtüsü
Hastane çıkışı için giysi

Manuel burun aspiratörü
Sterimar baby deniz tuzu
Zıbın yenidoğan kısa kol olabilir
Zıbın 3 6 ay sıfır kol
Yenidoğan takım
3 6 ay takım
Emzirme yastığı
Düzenleyici 6lı valiz için
Düzenleyici keçe
Ağız mendili
Çorap bebek için
Şampuan
Bübchen vücut losyonu
Bebek tarağı
Bebek nevresim
Bebek yatak alezi
Bebek havlusu
Bebek alt açma örtüsü
Bebek bezi yenidoğan ve biraz büyük olarak
Bebek ıslak mendil, alt silme mendili vs
Puset örtüsü
Reflü yatağı
Termos babyplus
Biberon philips avent
Biberon ağzı 0 numara philips avent
Emzik philips avent
Bebek kundak
Ateşölçer nexus almıştım
Belki ihtiyaca göre mama alabilirim

Park yatak kanz
Şifonyer ikea, çekmece içi düzenleyici
Bebek arabası puset prego
Oto koltuğu
Ana kucağı

listede eksikler var ama en aciller bunlar şimdilik diye düşündüm, ek gıda dönemi için mama sandalyesi vs bunları sonraya bıraktım şuan acil değiller diye 😂
Teşekkür ederiz canım 🥰 bebek arabasında pregonun hangi modelini düşünüyorsun kanz ile arasında kaldım bir türlü karar veremedim

Ya valla bence de sonradan çoğu şey gereksiz kalıyor, o yüzden doğunca idare edilecek kadar şey alın yeter, her söyleneni duyulanı almak çok mantıksız. Bende öyle oldu. Doğuma koca bir valizle gittim ne komik 😂 2. De el çantası düşünüyorum 😂
Ay sorma simdi listeleri okudum bi daralti geldi😃
Elbette hepsi faydasi olacak seyler
Zamaninda bende yapmistim ama tecrube ettim ve bende yine duzenli olsun diye valizle gidicem ama icine 55 tane giysi koymcam bu sefer😄

Çok teşekkür ederim.Bunları uzmandan duymak daha iyi elbet.Bizde daha zaman ekleri yok,onlar olursa,ecet daha rahat olur tabi.Hem de daha her şeyi tam ifade edemiyor,ondan da kızıyor ola bilir.Tam konuşsa bence de daha rahat olacak.
Konuşma geriliği 18 aydan başladı 2 yaş 7 aydan sonra açıldı. 1 buçuk ayda 1 buçuk sene atladı. O kadar üstüne düştüm yine de kendi istediği zaman konuştu 🤷🏻‍♀️ O yüzden farkı görmem çok net oldu. Konuşmanın ilerlemesi çok etkiliyor. Kendinizi kasmayın her çocuk bu süreçlerden geçiyo. Kucak olayının sebebini bulursanız çözümde bulursunuz diye düşünüyorum

Bugün bende karma aşı oldum 23+0 ım bir ay sonra isteğe bağlı tetanoz olabilirsin ama bence gerek yok dedi ilk hamileliğim olmadığı için muhtemelen. 3.aşı doz tamamlama oluyor tekrar hamişe kalırsan aşıya gerek kalmıyor
Anladimm benim onceden hic asim yoktu diger ayda bidahakini yaptiririm ama bence zamani gelince 3.yu de yaptirip tamamlarim yaptirmisken tam olsun

Bende valizle giderim gibi 🙈 sığarsa el çantası da mantıklı da işte insan kestiremiyo 1 pijama takımı ile hastaneden çıkan da tanıyorum 3 tanesini kan vs bulaşıp kullanan da 😂 çoğu gerçekten kullanılmıyor özellikle kıyafet zaten kurutma var ve çok uzak da değil mağazalar gerekli görülünce ihtiyaca göre alınır eksikler

Teşekkür ederiz canım 🥰 bebek arabasında pregonun hangi modelini düşünüyorsun kanz ile arasında kaldım bir türlü karar veremedim
Rica ederim 🥰 valla ona bende karar veremedim aslında farkları tam anlayamadım tecrübe sıfır tabi 🥲 bi gün gidip incelicem fiyat olarak ortalama 10 11 bandındakilere baktım hatta çift yönlü olmayanlar vardı çok gerekli mi o bilemedim puset takılıyken bebek sana dönük ama puset kullanılmıyoken bebek dışarı dönük oluyo

Kızlarr 21+3 deyim alışverişe başlayan var mı ben daha hiç bişey almadım öyle 1-2 parça beğendiğim kıyafet bide indirime girince avent emzik almıştım o kadar başlamalı mıyım erken mi neler almalıyım neler çok gerekli vs tecrübeli olanlar varda bilgilendirebilir miii

Kızlarr 21+3 deyim alışverişe başlayan var mı ben daha hiç bişey almadım öyle 1-2 parça beğendiğim kıyafet bide indirime girince avent emzik almıştım o kadar başlamalı mıyım erken mi neler almalıyım neler çok gerekli vs tecrübeli olanlar varda bilgilendirebilir miii
Üstteki konuşmalarda detaylı liste paylaşan arkadaşlar var , istersen onlara bakabilirsin :)

Back
X