Popüler Konu 2026 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    140
valla doğurma parası gibi bir şeymiş fena şekilde sallıyor da olabilirim ama aklımda öyle kaldı o arkadaşla görüşeyim tekrar sorcam bunu .
Benim bildiğim tek seferlik süt parası gibi aşırı komik bir ödeme vardı. 1000 tl civarı. Sen söyleyince hatırladım.
  • 16 hafta sgk yatırcak
  • Son olarak da 5000 tl devlet amcaları hediyelerini verecek
Benim bildiğim bunlar

1.000 tl ne ya çok komik bir rakam. ben arkadaşıma tekrar sorucam bakim bari fotoğrafçı parası çıksın kızımın :))))

Merhaba bende isteğe bağlı öyle istiyorum ama eşim istemiyor Ben kararlıyım ama
Eşiniz neden istemiyor? Size bir fikir olarak artı eksi yönleriyle şöyle mi daha iyi olur boyle mi, şu yönden de baktın mı ne düşünüyorsun şeklinde sorması normal tamam. Ama doğuracak olan sizsiniz. O kahrı 9 ay çeken de, doğumun ağrı sızısını çekecek olan da. Erkeklere bu konuda laf düşmez bence. Eşim karışsa sen bi dur bakalım derim. Eğer istiyorsan kendin istediğin şekilde doğum yapabilirsin ama doğuran bensem benim bileceğim şey (herseyin doğal akışında olduğunu varsayıyorum yani bebegin ve annenin sağlığını etkileyen zorunlu tıbbi durumlar hariç elbette) bazen bize de kalmıyor bebek ne isterse o oluyor, gelmek isterse gelir Allah Allah ya Kadınlarin bedeni ile ilgili durumlarda karışan kim olursa olsun tepkim aynı olur. Eslerimiz bize saygı duymak zorunda

Bende şöyle biliyorum brüt maaşını 30 a bölüp günlük maaşını 112 ile çarpıyorsun (112gün) Sonra o çıkan sonucun 3/2 si yatıyor domdom12 bu yapılırken de son 12 aylık maaşın ortalaması alınıyor

internette direk hesaplayan sayfalar var aslında brütünü yazıyosun direk döküyor

internette direk hesaplayan sayfalar var aslında brütünü yazıyosun direk döküyor
Aynen doğru öyle sayfalarda var tabi bu parayı alırken de eğer toplu almak istemiyorsanız mali müşavirin 10 günde bir o raporu onaylaması lazım ki parça parça yatsın yani bence paranın zaman değerini düşünürsek en son almaktansa parça parça bi an önce almakta mantıklı

Arkadaşına götürüyor beni, o da bebek normal doğumda florasınımı alıyormuş bilmem ne o tarz şeyler söyledi. Normal öneriyoruz kesinlikle vs diye O da normal daha iyi diyor. Çevredekiker vs de ona öyle diyor. Ama bence fark yok ya, araştırdım ben :) Kişisine bağlı yani. Bende sezeryan doğmuşum mesela taa 30 yıl önce. Gayet iyiyim. Keşke erkekler doğursaydı ya

Aa bu bilgi bende yoktu. Mantıklıymış mali müşavir uğraşır mı o ayrı

Insallah öyledir. Benim maaş brüt 3 haneliydi Şimdi onun altında
Evet evet benimde vergi dilimine giriyor. kesintili oluyor son aylara gelince ilk aylar süper oluyor.
Şansa da bebişler sene başı doğuyor. Son 3 ay olursa üzücü olur baya ciddi fark ediyor. Bizim aralarda ekstra ödemeler de yapılıyor x2 oluyor o dönemler. O yüzden 12 ay hesaplamaları lazım yoksa son 3 ay olursa çok üzülürüm. Ocakta izne ayrılcam zaten zam da yapmazlar

Ben de sezeryan doğdum kardeşim de. Ben doğum şeklini savunmuyorum o iyi bu iyi diye çünkü bunun bi standardı yok. Ben de henüz karar vermedim ve benim de bebeğimin de sağlığı için ne gerekirse onu yapmak istiyorum. Daha vakti var zaten Allah'ın izniyle. İster tercihe bağlı ister tıbbi gerekçeyle ne olursa olsun bunun kararı bi erkeğe ya da çevreye bağlı değil yani benim takıldığım nokta bu. Herseye karışmak yerine bi işe yarayip doğumu onlar yapsa iyi olurdu evet ama bana bu konuda kim karışırsa tamam sen öyle doğurursun diycem bunda netim

Canım bunarada chatgpt yle baya yazıştım şu yıllık izin mevzusunu. Çalışabilir raporu aldıktan sonra yıllık izin kullanırsan doğum iznin doğum sonrasına atmaz yıllık izinde olduğun sürelerde diyor. Epey saçma geldi bana ama ısrarla kanun böyle diyor cok adaletsizce ya

İnşallah öyle olur 16 maaş usulü çalışıyorsanız çok iyi . Bu arada sizin yerinizde olsam işten cıkmayı teklif etmezdim, size 2 yıl izin verirler. Çıkaracaklarını sanmıyorum hiç Şirketin karı yüksektir zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…