Popüler Konu 2026 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    167
Kızlar selam, yenidoğan takımlarını kaç adet aldınız?
Ben 5 tane aldım ama bi tanesi 10 lu hastane çıkışı seti, 1 tanesi de 5 liydi sanırım. Onun dışında 3 tane de alt-ust takım aldım. Başka yenidoğan almayı düşünmüyorum ihtiyaç olursa doğduktan sonra alırım

Evet bende de arttı iki gundur. Karnım ilk önce toplanıyor sonra yavaş yavaş açılıyor gibi oluyor. Acile gitmedim daha önce de olmuştu Dr uma yazmistim o da kontrolde iye den olabilecegini söylemişti o zaman kullanmıştım munorol şase yazmisti. Şimdi yine aynısı olunca yine munorol kullan dedi ama reçete edilmesi lazımmış sağlık ocağına gidip yazdircam. Yarın tahlil de veririm. Bu kasılmalardan korkmuyorum artık açıkçası arsizliktanidir ne bilmiyorum ama doktorum baska bir şey olsaydı emin ol yerinde duramazdin demişti ben de bebeğin hareketlerini hissediyorum su gelmesi kan gelmesi lekelenme de olmadığı için artık daha sakin karşılıyorum bu kasılmaları. Bı de doğuma doğru daha da artacak bu kasılmalar vücut kendini alistirsin diye böyle düşünüp sakinlesiyorum

Bende de karnımın alt kısmından başlayıp yukarı doğru kasılıp taş gibi oluyor sonra yavaş yavaş yumuşama oluyordu. Bunu 2-3 gün yaşadım. Dr da bana aynı yorumu yaptı. Çalışıyorum birkaç gün rapor alıp dinlendim ve hareketlerime daha çok dikkat etmeye başladım azalarak geçti şükür. İnşallah olmaz tekrar

Bence arsızlık değil net doktorun tutumu. Ben kendi doktoruma uygulamada yalancı sancılar başlar yazıyordu dedim yok o 30dan sonra başlar şuan bebekler çıkmak istiyorum deme şeklidir dedi ordan sonra zaten bidaha kafamı toplayamadım

Evet evet analık ağır basıyor bebeğime başka bir şey alırım diye vazgeçiyorum yoksa şu sabahlığı çok beğenmiştim.
Benim aldığım sabahlık trendyolda 1200 civarıydı mağazasından 800 civarına aldım içine aldığım emzirme kısmı cıtcıtlı takım geceliği de 500 civarına geldi. Baya uyguna halletmiş oldum o takımı. 3 lü pihamalı takım aldım yine sabahlıklı o da 1800 civarına geldi. Kumaşları oldukça güzel beğendim ben.

Bahsettiğim şık ama fiyatı yüksek olan sayfa linkşni de aşağı bırakıyorum. ben alamadım alabilecek olan varsa baksın

Yaaaa bu linkteki çok güzelmiş aslında ama evet analık daha ağır basıyor daha uygun biseyler alıp diğer ihtiyaçları tamamlarım ben de

bence düşünmemeye çalışın sıkıntı görmemiş doktor anladığım kadarıyla. Stres yapmayın insanı en çok yoran stres…
Doktorum stresin var mıydı dedi zaten artık var dedim o ana kadar yoktu bikaç gün sonra atlatırım sanırım tramvatik oldu benim için sancı ihtimalini hiç hesaba katmamışım onu fark ettim

Yenidogan kaliplari cok kucuk ya
Ben bi tek hastane cikisi aldim, digerlerini 03- ve 3-6 ay aldim. Bi yenidogan tulum aldim 50 cm yaziyor ustunde. oglum boy olarak onde gittigi icin olmayacak diye düşünüyorum :)

Çalışırken ekstra zor hamilelik ya benim çalışma arkadaşlarım sagolsunlar çok yardımcı oluyorlar ama otururken bile kasilabiliyor ara ara ben de bu aralar çok yoruldum onun da etkisi vardır mutlaka. O yüzden iki hafta rapor almaya çalışacak sonrasında doğru doğum iznine hiç arkama bile bakmam

2 tane hastane çıkış seti olarak battaniyeli falan koydum sepete. 1 ini pembe seçtim. 1 ini beyaz alıyorum fotoğraf çekiminde de kullanmak için.1 sette hastane veriyor. 3 set yeter diye düşünüyorum.
Ayrıyetten 3-4 tane set olmayan yenidoğan takım var.
Gerisini yenidoğan değil 3 ay olarak almaya çalıştım.
Ablamlardan bildiğim kadarıyla yenidoğan çok minik oluyor 10 gün sonra giyemiyorlar neredeyse :)
Bi de kaka kusmuk vs olduğu için yüksek derecede yıkanacak pamuklular çekme durumu da var. Yenidoğan az alıp 3 ay çok almak mantıklı geldi bana

Yani Allah göstermesin kanamaniz su gelmesi lekelenme vs yoksa ve hareketleri iyiyse çok üzerine düşünmeyin bol bol su için kasları rahatlatiyormus. Arkadaşların dedikleri gibi stres de etkiliyor ben de ilk oldugunda doguruyorum sandım hatta o kadar sandım ki agladim falan böyle ama şimdi vücut da kendini hazırlıyor bu hazirlanmalar olmasa doğum daha da zor olurdu

Yenidogan kaliplari cok kucuk ya
Ben bi tek hastane cikisi aldim, digerlerini 03- ve 3-6 ay aldim. Bi yenidogan tulum aldim 50 cm yaziyor ustunde. oglum boy olarak onde gittigi icin olmayacak diye düşünüyorum :)
Bence de erkek bebekler için hele yenidoğan az almak lazım genelde büyük doğuyorlar. Kız bebişler daha minik oluyor

Doktorum stresin var mıydı dedi zaten artık var dedim o ana kadar yoktu bikaç gün sonra atlatırım sanırım tramvatik oldu benim için sancı ihtimalini hiç hesaba katmamışım onu fark ettim
Bence direkt dikkati başka yöne çek bi uğraş lazım düşünmemek için. Sonra bi bakarsın geçmiş

Şu kabullenişi tahminen ne zaman yaşarım acaba acil ihtiyacım var

Şu kabullenişi tahminen ne zaman yaşarım acaba acil ihtiyacım var
Bu arada imza alaninizdaki tarih doğruysa benim de ilk kasilmam doğuruyor gibi hissetmem 26. Haftada olmuştu sizinle aynı zamana denk geliyor. O zaman da buraya yazmıştım aynı şeyi yaşayanlar vardı aynı haftalarda

Ben sağlıkçı olduğum için ayakta çalışıyorum. O ara ben de çok yorulmuştum. Yer değişikliği istedim, daha çok oturarak calisabilecegim bir yere alınma ihtimalim var 1 hafta sonra. Öyle olursa sağlığım elverdiği kadar ve Dr umun da uygun gördüğü haftaya kadar çalışıp doğum ertesine olabildiğince iznimi aktarmaya çalışacağım. Ama ağır gelirse mecbur ayrılırım 32 de. Eşim de benim gibi memur olsa direkt ayrılırdım ama

Bu arada imza alaninizdaki tarih doğruysa benim de ilk kasilmam doğuruyor gibi hissetmem 26. Haftada olmuştu sizinle aynı zamana denk geliyor. O zaman da buraya yazmıştım aynı şeyi yaşayanlar vardı aynı haftalarda
İmzamda yazan haftayı göremiyorum ben ama 25+2yim bugün. Korkunç bir gündü iş yerinden giderken arkadaşlarım sıkı sıkı doğurmamam için tembihledi falan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…