• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    133
Beni gebelik başlangıcından itibaren 1 kere aradılar, tansiyon şeker vs. sordular başkada hiç bişey sormadılar. Sağlık ocağında hamileyken neler yaptırabiliyoruz bilgisi olan yaptıran kişiler varsa bilgilendirme yapabilirler mi🌸 Tetenoz aşısı için ise aranmadım
2 sene önce yaptırmıştım kalıcılığı var diye biliyorum ondan mı aramadılar acaba. Zorunlu bir aşı mıymış bu doktorum hiç söz etmemişti sizlere doktorlarınız önermiş miydi?
Yok benim doktorum hiç sözünü etmedi ama sağlık ocağına kayıt yaptığım zaman söylemişlerdi yapmak için cagiracagiz diye

Kontrole gidip geldim kızlar 🥹 bebegimi görünce ağrılarım herseyim geçti tabi yine🙈 çok şükür hersey yolunda. Kramp olayından bahsettim. Magnezyum sordum. Kullanabilirsin ama pek faydası olmuyor dedi. Özel bir önerisi olmadı. D vit düşük olmasına rağmen multivitamininde var ek gerek yok dedi. Demir için de sidefer alabilirsin dedi.
Sabah kramp giren yer de hala içinde sertlik var gibi yürüyünce. İnşallah tekrar olmaz🥲 magnezyum konusunda kararsız kaldım.
Kontrol dönüşü yine boş durmadım birseyler alma rutinim bozulmadı bunları aldım bu sefer de😂
Çok tatlılar yaf😍 Umarım bu sürede batmayız 😆

Kızlar bana o kadar çok bu dedikleriniz oldu ki anlatamam. Hatta kasılmadan ağrıdan ağlayıp yattığım oldu. Gidiyorum gidiyorum bir şey yok çok şükür. En son dayanamadım başka bir doktora daha gittim dün. Çok şükür şunları söyledi: Her şey yolunda şu an. Rahim kasları aslında bacak kasları ya da diğer kaslar gibi genişlemeye çok yatkın kaslar değil o yüzden bazı hamileleri çok zorluyor. Zaten böyle kasılarak gerilerek büyür rahim. Bunun için yapılacak bir şey yok magnezyum biraz rahatlatır ağrı için parol alınabilir. Onun dışında böyle böyle bu süreç tamamlanacak dedi.
Magnezyum içiyorum ama kar etmiyor demekki. 2. Hamilelik olmasına rağmen demekki rahim unutuyor büyüdüğü zamanları 😀😀

Beni gebelik başlangıcından itibaren 1 kere aradılar, tansiyon şeker vs. sordular başkada hiç bişey sormadılar. Sağlık ocağında hamileyken neler yaptırabiliyoruz bilgisi olan yaptıran kişiler varsa bilgilendirme yapabilirler mi🌸 Tetenoz aşısı için ise aranmadım
2 sene önce yaptırmıştım kalıcılığı var diye biliyorum ondan mı aramadılar acaba. Zorunlu bir aşı mıymış bu doktorum hiç söz etmemişti sizlere doktorlarınız önermiş miydi?
Zorunlu değil , 2 doz şeklinde yapılıyor. Ben de en son 11 sene önce yaptırmışım istersen tek doz yaplım dedi bende araştırayım ona göre istersem gelirim dedim. Yani ister yaptır ister yaptırma öneren de var önermeyen de. Benim anladığım kadarıyla doğum esnasında ameliyathanenin steril olmaması halinde zarar görmemek içinmiş öyle dedi kısaca. Bu arada gebelik başından beri sağlıkocağına 2 defa gittim 2. De kendi aradılr düzenli arayacaklar sanırım. Tansiyon ve kiloyu öğrenip kaydediyorlar, bir de kalp atışı dinletiyorlar minik bir cihazla. İşte bi de aşı için vs.

Yok benim doktorum hiç sözünü etmedi ama sağlık ocağına kayıt yaptığım zaman söylemişlerdi yapmak için cagiracagiz diye

Zorunlu değil , 2 doz şeklinde yapılıyor. Ben de en son 11 sene önce yaptırmışım istersen tek doz yaplım dedi bende araştırayım ona göre istersem gelirim dedim. Yani ister yaptır ister yaptırma öneren de var önermeyen de. Benim anladığım kadarıyla doğum esnasında ameliyathanenin steril olmaması halinde zarar görmemek içinmiş öyle dedi kısaca. Bu arada gebelik başından beri sağlıkocağına 2 defa gittim 2. De kendi aradılr düzenli arayacaklar sanırım. Tansiyon ve kiloyu öğrenip kaydediyorlar, bir de kalp atışı dinletiyorlar minik bir cihazla. İşte bi de aşı için vs.
Ben birkaç sene önce tam doz yaptırmıştım belki o sebeple yeniden yapmıyorlardır uğrayıp soracağım🌸 doktorlarımıza soralım en iyisi onlar doğru şekilde yönlendirirler diye düşünüyorum. Kalp atışı dinletmeleri harikaymış o zaman sıklıkla gidebilirim : ) bilgilendirmeler için teşekkürler

Ben birkaç sene önce tam doz yaptırmıştım belki o sebeple yeniden yapmıyorlardır uğrayıp soracağım🌸 doktorlarımıza soralım en iyisi onlar doğru şekilde yönlendirirler diye düşünüyorum. Kalp atışı dinletmeleri harikaymış o zaman sıklıkla gidebilirim : ) bilgilendirmeler için teşekkürler
En son geçtiğimiz Ekim ayında aşı olmuştum benim koruyuculuğum var ama bebeğin yokmuş bu sebeple tek doz vurulması gerekiyor dediler bilginiz olsun sizinde doktorunuza danışın mutlaka 🌸

Günaydın kızlar. Birisi bacağında kasılma ile uyanıp çığlık attigini yazmisti. Aynısını bu gece yaşadım 😥 baldırımda bi anda bi yerde topladı bi kas lifi taş kesildi açamadım bıçak saplandı gibi felaket bi ağrıyla beraber. Çığlık attım resmen ben de eşim uyandi ovduk açmaya çalıştık. Zar zor uyudum tekrar uyandım ve hala o bacağıma basarken zorlanıyorum 🤦‍♀️ demir d vit yanına magnezyum da soracağım Dr a anlaşılan 🤦‍♀️ 2 saat sonra randevum var inşallah hersey yolundadır guzel haberler getiririm🥹
Her gün 1 maden suyu da öneriyolar tabi yine de yetersizse magnezyum şart gibi

Canım benimde tetanozum falan tam ama tetanoz-boğmaca tek doz önerdiler. bebek için olacağım tek doz.

Canım benimde tetanozum falan tam ama tetanoz-boğmaca tek doz önerdiler. bebek için olacağım tek doz.
Merhabalar doktorunuz mu önermişti? Ben 3 gün önce doktora gitmiştim ama hiç
Söz etmedi, birkaç hafta içinde yeniden gideceğim bakalım sizden ilk kez duydum burası gerçekten faydalı : ) çokta araştırmıyorum sanırım

Bebeğimin kafasında kist varmış... çok üzgünüm. Perinatolog öneriniz varmı kocaeli bursa olur
Arkadaşımın bebeğinde de vardı detaylı ultrasonda çıkmıştı ama ilerleyen haftalarda kayboldu. Stres yapma farklı doktora gözük bakalım

🤭

Eklentiler

• Screenshot_2025-09-10-12-11-39-247_com.instagram.android.webp
    Screenshot_2025-09-10-12-11-39-247_com.instagram.android.webp
    17,8 KB · Görüntüleme: 58
Back
X