- 8 Temmuz 2021
- 841
- 1.125
- 63
- 30
- Konu Sahibi Mrs Dalloway
- #10.321
Aşımı oldum kızlar boğmacalı tetanoz yaptılar boğmaca sık görülmeye başlanmış diye haberiniz olsun
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Benim ilk gebeliğim zaten zayıf değildim ben de sağlık için kilo almak istemiyorum aslında şu an 78 kilo oldum 5 kilo alarak. İnşallah sağlıkla devam ederiz.Ben de 3.5 kilo aldım 20 haftam doldu, aslında hedefim 2ydi. İlk gebeliğimde kendimi parça parça bu dönemlerde de almaya zorlamıştım sonra doğuma +17-18 kilo ile girdim tabi ödem de vardı baya. Ama o özellikle son haftalarda olan iradesizlik, o şeker isteğim o kadar yüksekti ki morbid obezlerin ne hissettiğini anladım. O yüzden bu gebeliğimde bebeğin ihtiyaçlarını aksatmayacak şekilde minimum kilo almayı hedefledim. Sonlarda da şeker çıldırması yaşamamak için proteine ağırlık vermeye çalışacağım. Sezaryen olduğum için 2 kilo 2 kilodur ne kadarını korursam kâr. Bu sefer 12 kilo ile doğuma girmek hedefim, hayırlısı.
çookk amin allah razı olsun teşekkür ederim. içim ferah allaha guvenıyorum inşallah dediğiniz gibi sorunsuz geçecek bence de. ama yine de insan bir tuhaf oluyor bir anda her şey önemsizleşti gözümde ve şimdiden ne kdr bağlandığımı farkettim kızıma.Canım çok geçmiş olsun Allah temiz haberler almayı nasip etsin, herkesin süreci serüveni farklı ileriki zamanlarını düşünüp kendini hiç strese sokma bebek zaten vakti zamanı gelince inşallah sağlıkla doğacaktır, hepimiz farklı sağlık problemleri ile karşılaşıyoruz öyle düşün, güzel düşünelim güzel olsun Allah bu yolculuğu sağlıcakla huzurla tamamlamayı nasip etsin![]()
Umarım düşünceleriniz ve söyledikleriniz kadar güzel geçer her şeyİshale arada benim de dönüyor. Bazen üşütmek bazen yediklerimiz stres vs bi şekilde etkiliyor sonra geri normale dönüyorum. Bazen de kabızlık oluyor. Dr a sorduğumda vücudun hormonlara alışmaya çalışıyor demişti. İshal olunca barsak hareketleri de artıyor haliyle. Yediklerinize dikkat edin bu ara yağlı baharatlı acı yemeyin. Patates haşlama muz az yagli pirinç pilavı yoğurt vs tüketin iyi gelir. Sıvı da almayı unutmayın kaybettiğinizi yerine koymak için. Kayıp yaşayınca tedirgin gidiyor ben de her kontrol önü stres yaşıyorum sonra bebegi görünce rahatlayıp eve geliyorum. Hepsi çok normalama artık haftamız ilerledi riskli dönemleri geride bıraktık, Allah in izniyle hersey yolunda gidecek diyorum kendi kendime. Nasip ettiyse zaten doğacak ve buna kim ya da ne engel olabilir ki değil mi
bunlari düşünün rahatlayacaksiniz biraz daha
![]()
aa dışarıdan gözüküyor muuu zayıf mısınız??? :)Bebiş tekmelerken çektim kızlar keşke buraya video atma özelliği olsa direk atardım göstermek için gofret yiyip uzandım direk tekmeler attı tam 20 haftalık oldum
dışardan belli mi olduBebiş tekmelerken çektim kızlar keşke buraya video atma özelliği olsa direk atardım göstermek için gofret yiyip uzandım direk tekmeler attı tam 20 haftalık oldum
Evet canım gerçekten iyi düşünelim iyi olsun hepimiz inan farklı şeylerle uğraşarak ilerliyoruz, Allah evlatlarımızı vakti gelince sağlıcakla kucağımıza almayıp nasip etsinçookk amin allah razı olsun teşekkür ederim. içim ferah allaha guvenıyorum inşallah dediğiniz gibi sorunsuz geçecek bence de. ama yine de insan bir tuhaf oluyor bir anda her şey önemsizleşti gözümde ve şimdiden ne kdr bağlandığımı farkettim kızıma.
amin hepımızın inşallah o güzel günleri görelimmm de lohusalık soruları soralım bırbırımıze burdaEvet canım gerçekten iyi düşünelim iyi olsun hepimiz inan farklı şeylerle uğraşarak ilerliyoruz, Allah evlatlarımızı vakti gelince sağlıcakla kucağımıza almayıp nasip etsin![]()
Ay daha geçen haftalar hissetmiyorum diyordunuz şimdi dışardan bile belli oluyor demek maşallah minik kuşa oh Allah güç kuvvet versinBebiş tekmelerken çektim kızlar keşke buraya video atma özelliği olsa direk atardım göstermek için gofret yiyip uzandım direk tekmeler attı tam 20 haftalık oldum
Yaaa çok tatlı maşallah darısı bizeBebiş tekmelerken çektim kızlar keşke buraya video atma özelliği olsa direk atardım göstermek için gofret yiyip uzandım direk tekmeler attı tam 20 haftalık oldum
Şey sormak istiyorum size örneğin 18+..... günlüksünüz. Bu durumda 18 haftalık gebe mi sayılıyoruz 19 mu soran olunca ne diyorsunuzBebiş tekmelerken çektim kızlar keşke buraya video atma özelliği olsa direk atardım göstermek için gofret yiyip uzandım direk tekmeler attı tam 20 haftalık oldum
Çok geçmiş olsun ya. Kolestaz olması durumunda ne olacakGebelik kolestazı için yapılan karaciğer ve safra asidi testleri de karaciğer testim çıktı normalin çok üstünde malesef. Safra asidi testini bekliyoruz iki güne cıkacakmış umarım çok yüksek çıkmaz ama belirtilerle beraber oklar kolestazı gösteriyor maleseflütfen kaşıntılarınızı önemseyin özellikle avuç içi ve ayak tabanında varsa
![]()
çok teşekkür ederim. kontrollerim sıklaşacak her hafta gitmem gerekecek çünkü her zaman erken doğum riskim olacak bundan sebep sancım var mı bebek iyi mi sürekli kontrol altında olması gerekecek. safra asidini düşürmek için ilaç tedavisine başlamam gerekecek. bebek normal gelmek istese de malesef sezeryan olacağım doğum travması olmaması için. çok daha kötü ihtimaller var ama onları düşünmek veya dillendirmek istemiyorum. yeme içme olaylarına daha dikkat etmem gerek bir de.Çok geçmiş olsun ya. Kolestaz olması durumunda ne olacak
Özel bir klinik verdi ama ikiz gebeyim *2 yani fiyat muhtemelen. Tekil gebeler için 7.000 TL sanırım. Ama tabi bu da çok değil mi....
Merhaba hanımlar 19. Haftadayız. Geçen hafta pıt pıt kalp atışı şeklinde hissediyordum. İki gündür hissetmiyorum. Siz hissediyor musunuz.
eski isimleri beğeniyorsanız benim favorim leylaBen isim bulamıyorum kızıma. İsimsiz kalacak tahminenyeni isimleri beğenmiyorum. Süreyya istiyorum eşim yok diyor. Kaldık öyle
![]()
20+1 diyorum ben mesela bugun :) haftalık hesaptan anlamayanlara 5 ay bitti diyorumŞey sormak istiyorum size örneğin 18+..... günlüksünüz. Bu durumda 18 haftalık gebe mi sayılıyoruz 19 mu soran olunca ne diyorsunuz![]()