• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    132
Perşembe 21+0 olarak detaylıya gireceğim, çok heyecanlıyım, akşamları benim oğlan durmuyor bu arada çok hareketli 😆
Neyi yediğinizde daha çok hareket ettiğini gözlemlemeye çalışın benimki mandalina yediğimde yerinde duramıyor🤣🤣 mandalina yiyerek gittim karnıma yumruk atıyordu yaramaz çocuum 😂😂

Bende sasirdim hatta doktorum da sasirdi kilo konusuna 😅 cihazlari kotuyse de goremiyorlarmis riske girmemek için reddediyolar.
burda benim gibi kilolu gebe olanlar varsa bilgileri olsun.
cok arastirdim sonra kabul edenlerin cogu çok pahalıydı. Bir tane yorumlari iyi buldum. Cuma randevum, 21+5 olacak son kontrole gore. İnşallah guzel gecer☺️
İnşallah güzel geçer. Gitceğim hastanenin iyidir kesin görüntülemesi kilo olarak da sorun yok gideyim madem ben 20+3 de :))

Merhaba, ben de kontrol için ASM ye gittigimde tahlil istemişlerdi hiç bir belirti olmamasına rağmen enfeksiyon çıktı lökosit yüksekmiş. Bana da kadın doğum doktorum tek kullanımlık bir ilaç verdi onu kullandım

Ben birkac yerde 21-22 iyi diye okumuştum organlari daha iyi gorunuyor diye ama banada doktoe 20den sonea alabilirsin dedi.
Fakat ben 21+5 e aldim çünkü kilo siniri varmis bazi yerlerde belki denk gelen olmuştur. Ben 88 kiloyum ve 90 kilo hatta bazen 80 kilo ustune bakmayan doktorlar varmis. Ben prof buldum ona gidicem kilo sorun degil ve 21&22 gelebilirsin demisti.
İyi goremeyebiliriz gobekteki yagdan diye riske girmek istemiyorlarmis
Ne şaka mı bu 😂 yemin ederim bi detaylıda body shaming yememiz kalmıştı😂😂 ay çok güldüm nedense ya. Benim kilom daha çok bel altımda toplanıyo belki ordan yırtarım😂

Kızlar selam, 2 gündür grip oldum, nasıl atlatacağım bilmiyorum 🥲🥲

Çok geçmiş olsun 2,5 haftadır bununla uğraşıyorum bir sabah boğaz ağrısıyla uyandım ve hala sesim düzelmiş değil.
Ben de bir buçuk iki ay kadar önce gribe yakalandım normalde en fazla bir haftada atlatırdım ilaçsız bir şekilde ama sanırım gebelikten dolayı iyileşmem 3,5 hafta kadar zaman aldı ballı süt içinde karabiber çok az zerdeçal çok iyi geldi birde nane limon bunları doktorunuza danışarak sık sık tüketin tahin pekmez yiyin mandalina portakal ya da kahvaltıda çiğ biber tüketin umarım en kısa zamanda atlatırsınız

Detaylı USG yaptırdığımda (21. Hafta) kaybolmuştu. Daha geç haftalarda da kaybolan çok, doktorlar onu pek önemsemiyor.
Adınıza cok sevindim korkutmak istemem ama doktor bana kaybolsa da down olmıcak anlamına gelmiyor o yüzden amniyosentez önerebilir perinatoloji dedi sizde öyle bi süreç oldu mu inceleme diye merak ettim

Adınıza cok sevindim korkutmak istemem ama doktor bana kaybolsa da down olmıcak anlamına gelmiyor o yüzden amniyosentez önerebilir perinatoloji dedi sizde öyle bi süreç oldu mu inceleme diye merak ettim
Kisti hiç takmadı ama detaylıca ARSA çıktı. Bu down ın bir soft marker I olarak geçiyor. 4lü taramada riskim 1/890 çıkmıştı, ARSA eklenince onu 1/300e çekmiş oluyor. Bu yüzden en azından fetal DNA yaptırmamı kendi doktorum da perinatolog da önerdi. Bu forumdan biri de koroid pleksus ve kalpte parlaklık görülüp fetal DNA ile down ı öğrendiğini yazdı, sonradan geçmiş onun da. Ancak bu durumlar yüksek bir ihtimale işaret etmiyor yine de. O kişinin de doktoru şaşırmış ense kalınlığı vs normal diye. Benim doktorum da önerirken içinde şüphe kalmaz, rahat rahat devam ederiz diye önerdi. Yine de yaptırmayı düşünmüyorum fetal DNA, inşallah sağlıkla gelir. Aksi bir durumda da sadece öğrenmiş olacağım aldırmayı düşünmüyorum. yani artmış bir ihtimal var doktorlar o yüzden ekstra öneriyor ama sadece bununla kromozomal anomali çıksa doktor da şaşıracak yani yüksek bir ihtimal değil.

İnşallah güzel geçer. Gitceğim hastanenin iyidir kesin görüntülemesi kilo olarak da sorun yok gideyim madem ben 20+3 de :))
Bence de sizin sorun olmaz, ben de gitsemm olamzdi belki cunku kendi doktorum herşeyini goruyo bebegin ki bu cihazlar daha iyi oluyor detayli icin.
İnşallah sizin de guzel gecer :)

Ne şaka mı bu 😂 yemin ederim bi detaylıda body shaming yememiz kalmıştı😂😂 ay çok güldüm nedense ya. Benim kilom daha çok bel altımda toplanıyo belki ordan yırtarım😂
Sorma bende ilk duydugumda şok oldum 😅 doktorum bile şaşırdı ne alaka diye 20.haftadan sonra git demisti cunku görünüyor gayet diye, ben bebek büyüsün diye beklemek istemistim iyi gorunsun organlari falan.
Benim gobekte tum kilom ezelden beri bacağım kolum ince ama bu zamana kadar hep karindan izledik oglumu gayet netti😅

Merhaba benim kızımda ds çift taraflı kist var. Perinatologs gittim ayrıntılı ultrasonda baktı tüm organlarında bir sıkıntı göremedi. İkili testin güzel gelmiş dedi eğer 30 a kadsr geçerse bi sıkıntı yok ama içini rahat ettirmek için fetal dna yap dedi. Amniyoswntezde 400 de 1 bebeği kaybetme durumu var dedi. Ama fetal yapmayı düşünmüyorum. Gececeğinw inanıyorum. 18 de gittim 20. Haftamda tekrar doktora gittim ve hala oradaydılsr kaybolmamışlardı. El ayak yapısına kadar heryerine baktı.

Sorma bende ilk duydugumda şok oldum 😅 doktorum bile şaşırdı ne alaka diye 20.haftadan sonra git demisti cunku görünüyor gayet diye, ben bebek büyüsün diye beklemek istemistim iyi gorunsun organlari falan.
Benim gobekte tum kilom ezelden beri bacağım kolum ince ama bu zamana kadar hep karindan izledik oglumu gayet netti😅
Yani evet o yüzden çok saçma ki detaylıda bakılan cihazlar daha farklı benim bildiğim kadarıyla. Kendi doktorum detaylıya gitmeden önce gel ben de bir detaylı bakayım organlara felan dedi beyin içine kadar da gördü. O bile bunları görebiliyorsa detaylıdaki cihazda görülmemesi çok mümkün gelmedi bana:) yine de komik buldum ben gerçekten bi bu eksikti yani 😂

Ay bu grubu görünce duygulandım. 2025 Şubat anneleri grubundaydım. Tosbişim şimdi kocaman oldu anne bile diyor. Allah hepinize sağlıkla doğurmayı ve büyütmeyi nasip etsin
Çok teşekkür ederiz aminnn 😍 sizde sağlıkla mutlulukla huzurla büyütün inşallah güzel günleriniz olsun hep💗💗

Kisti hiç takmadı ama detaylıca ARSA çıktı. Bu down ın bir soft marker I olarak geçiyor. 4lü taramada riskim 1/890 çıkmıştı, ARSA eklenince onu 1/300e çekmiş oluyor. Bu yüzden en azından fetal DNA yaptırmamı kendi doktorum da perinatolog da önerdi. Bu forumdan biri de koroid pleksus ve kalpte parlaklık görülüp fetal DNA ile down ı öğrendiğini yazdı, sonradan geçmiş onun da. Ancak bu durumlar yüksek bir ihtimale işaret etmiyor yine de. O kişinin de doktoru şaşırmış ense kalınlığı vs normal diye. Benim doktorum da önerirken içinde şüphe kalmaz, rahat rahat devam ederiz diye önerdi. Yine de yaptırmayı düşünmüyorum fetal DNA, inşallah sağlıkla gelir. Aksi bir durumda da sadece öğrenmiş olacağım aldırmayı düşünmüyorum. yani artmış bir ihtimal var doktorlar o yüzden ekstra öneriyor ama sadece bununla kromozomal anomali çıksa doktor da şaşıracak yani yüksek bir ihtimal değil.
Teşekkür ederim bu kadar detaylı açıkladığın için ben fetal verdim hemen yap dediler diye

Back
X