- 26 Eylül 2024
- 1.450
- 470
- 43
- 28
- Konu Sahibi Mrs Dalloway
- #11.101
Ben oldum tdap 20+4 teHerkes tetanoz oldu mu buradaaşı olmayı düşünmeyen var mı
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ben oldum tdap 20+4 teHerkes tetanoz oldu mu buradaaşı olmayı düşünmeyen var mı
Ben cikolota yedim bir saat once ama pisman oldum cunku cok hareketlendi ve doktor kipirdamasindan cok ugrastiCanım perinatolog asistanı bana tok gelin ,tatlı sakın yemeyin dedi.
Ben tdap olarak tetanoz difteri bogmaca içeren sekilde oldum. Asinin ertesi gunu kas agrisi burun akintisi oldu ama Esim bes gundur gripti evde muhtemelen grip bulasti uc gunde sadece burun akintisi ile gecti halsizlik olmadi baska, ama asinin gec yan etkisi bes gun sonra kolum kizardi kasindiKızlar tetanoz olan var mı? Ağır mı geçirdiniz?
Teşekkür ederimGeçmiş olsun biraz rahatlamışsındır![]()
Selamlar bende hep aşağılarda hissediyorum normal birşey olarak düşünmüştüm endişelenmeyelimKızlar ben bebişin hareketlerini göbek deliğinden beş parmak kadar aşağıda hissediyorum yani sanırım baya altlarda. Bu dönemde hareketler nerede hissedilmeli acaba plasentası aşağıda olduğundan mı hareketleri aşağıda hissediyorum. Çok korkuyorum bu durumdanda
Ben özelden randevu aldım ama ondan önce baktım randevu var bugün devlete de gideyim madem dedim :) bana da kayıt açtı perinatoloji randevusu da aldım yarına fakat şöyle bir şey öğrendim 182 den. Devlette detaylı yok normal bakacak dediler. Ben de hazır hastanedeyken sorayım dedim perinatoloji odasına girdim, doktor dedi ki maalesef cihazımız uygun değil ama heryerine bakmaya calısıyoruz 45 dk sürmüyor 15 20 dk bakıyoruz dedi. İmkanlar kısıtlı dedi. E nabızdan da randevu almak için girdiğimde hepsinde detaylı yoktur yazıyor perinatolojide sebebi buymuş. Siz de böyle bir şey oldu mu?Kızlar bu arada devlet hastanesinde detaylıya girecekler için bilgi vereyim; benim kadar geç kalan var mı bilmiyorum amakadın doğum doktoruna kontrole gidiyorsunuz detaylı haftanız geldiğini ve girmek istediğinizi söylüyorsunuz ekrandan perinatolojiden kendiniz randevu alabileceğiniz şekilde onaylıyor doktor, siz de normal randevu alır gibi mhrs den randevu alıyorsunuz
Bu gün gittim hemen onayladılar mhrs den girdim aldım çarşamba günü detaylım var 22+3 de detaylıya girmiş olcam inşallah
![]()
İyi düşünelim iyi olsun. Ben de ileriki haftalarda yaptırırım belki bi doktorla görüşeyim de :)Araştırdıkça kafa daha çok karışıyor. Ben 21. Haftada sadece Tetenoz oldum, boğmaca falan istemediğimi söyledim. Bana da perinatolog çekinmeden hepsini yapabilirsin dedi ama ailemdeki sağlıkçılara sorduğumda sadece Tetenoz yaptı diyen oldu, hiç birini yaptırma diyen oldu. Bu arada benimde 3 düşüğüm var ve halen ara ara kanamalarım oluyor sürekli acillik oluyorum ona rağmen hastane ortamına da güvenmediğim için sadece Tetenoz yaptırdım
Benim de özeldeki randevum 18 ekim deDetaylı ultrason için ben de çok heyecanlıyım. Sonuçlar iyi çıkmış yaptıran herkeste çok şükür
İlk bebeğimde 3-4 kez girip çıkmıştım aynı gün.
Sonra başka bir güne yeniden gitmem için randevu vermişti doktor. Tatlı ye gel diyordu ama yine de işe yaramadı bende.
Yüzünü net göremedik diye takılmıştı duruma. Ama bir tane kare yakaladık sonunda. Yine de doktor memnun kalmamıştı. Sanırım çok daha net görüntüler yakalıyordu normalde. Ama benim bebeğim sırtını döndüğü için uğraştırmıştı bizi
Çıkınca da çerçeve içinde bebeğin fotoğrafını veriyorlardı. Bana vermemişlerdi. İstedikleri kadar belli olmuyordu diye sanırım.
Benim de randevum 18 ekim cumartesi. Heyecanla beklemedeyim.![]()
henüz girmedim ama öyle bir yazıyla da karşılaşmadım artık gidince öğrenicemBen özelden randevu aldım ama ondan önce baktım randevu var bugün devlete de gideyim madem dedim :) bana da kayıt açtı perinatoloji randevusu da aldım yarına fakat şöyle bir şey öğrendim 182 den. Devlette detaylı yok normal bakacak dediler. Ben de hazır hastanedeyken sorayım dedim perinatoloji odasına girdim, doktor dedi ki maalesef cihazımız uygun değil ama heryerine bakmaya calısıyoruz 45 dk sürmüyor 15 20 dk bakıyoruz dedi. İmkanlar kısıtlı dedi. E nabızdan da randevu almak için girdiğimde hepsinde detaylı yoktur yazıyor perinatolojide sebebi buymuş. Siz de böyle bir şey oldu mu?
Hangi şehirdesiniz istanbuldaysanız hangi hastaneden aldınızhenüz girmedim ama öyle bir yazıyla da karşılaşmadım artık gidince öğrenicem
Akrabalara yayılmış ben demeden ama ben paylaşmadımBen de şimdi size bir soru sorayım :) hamileliğinizi sosyal medyada paylaştınız mı?
Ben en yakın bir kaç akrabam ve bir kaç arkadaşımız dışında söylemedim :) fetali bekleyim detaylıyı bekleyim derken 20. Hafta oldu :)
Yarın devlette kısa bir perinatolojide bakılacak
11 gün sonra da esas detaylımı özelde yaptıracağım.
Sizce yarın paylaşayım mı yoksa 11 gün sonraki detaylıyı mı bekleyim :)
Cinsiyet için falan baya fotoğraflar çekmiştik hiçbir şey paylaşmadım hala kimse bilmiyor![]()
Olmadım. Olmayi da düşünmüyorumHerkes tetanoz oldu mu buradaaşı olmayı düşünmeyen var mı
Ben şahsen olmadım bilerek isteyerek olmadım. Fakat tanıdığım bir gebe aşıyı vurulduktan sonra kanama yaşadı düşük tehlikesi geçirdiBenim de içimden hic asi olmak gelmiyor. Aşi karşıtı bi insan değilim ama ilk gittiğimde sağlık ocağındaki ebe bana daha önce 3 kaybım olduğu için ve kanamalarım olduğu için sen ilk önce doktoruna sor dedi. Doktorum da tek doz vurun dedi. Yine de içimden gelmiyor bebeğime bişey olur Allah korusun erken doğum falan olur diye öyle şeyler okudum çünkü![]()
Ahahah bu sebeple sadede teyzeme ve dayıma söyledim ve kimseye söylemediler. Birine söyleyince herkese yayılıyor gerçektenAkrabalara yayılmış ben demeden ama ben paylaşmadımAma paylaşın bence bir şey olmaz. Bebek sağlıklıdır zaten olmasa çoktan çıkardı
![]()
Sıkıntılı bir durum olsa mutlaka söylerdi benim raporuma işlendi plasenta previa olarak ve bugün sağlık ocağından aradılar durumumu sormak için riskli gebeliğe girdiğini söylediler. Bunun bildirisini yapacaklarmış bir yere adını söyledi ama unuttum. Bende öyle temenni ediyorum ter değiştirdiğini, bacaklarının altlarda olduğunu düşünmek istiyorum.Benim plasentanin yeri konusunda Dr bi yorum yapmadı, sorun olsa söylerdi diye düşünüyorum. Ama ben de önce solda hissederken sonra bi ara yukarıda mideme doğru hissettim. Ertesi gün sağda başladıDün de içten aşağı ve arkaya doğru vuruyor gibi geldi
Dr a sorduğumda hareketi hissettiğim yerle Dr un ayağının olduğunu söylediği yer asla tutmadı 2 kontrolde de
yer değiştiriyor diye düşünüyorum henüz küçükler çünkü rahat dönecek yerleri var
![]()
Canım evet plasenta previa olarak rapora işlendi. Ben bugüne kadar hiç kanama yaşamadım duyunca çok şaşırdımSize doktorunuz plasenta previa mı dedi? Bana da bir doktor plasenta aşığıda demişti kanamalarım da oluyor diye inanmıştım ama sonra gittiğim bütün doktorlara sordum öyle bir şey olmadığını söyledi. Belki sizinki de gerçekten aşağıda değildir.
En son tam bir hafta önce detaylı ultrasonumuz yapıldı. Perinatolog ve takip eden doktorum ikisi de plasenta previa tanısı koydu.En son drye ne zaman gittin. Hiçbir şey olmaz cildilos merak etme. Benimde genelde öyle ama dr herşey iyi dedi. Tabi yine de drye sor ama kaygılanmaŞu saaatten sonra risk çok az. Kaldı ki hareketlerini hissediyormuşsun
Aynen benimde bu şekilde tam olarak nerede olmalı hareketi onu da bilmiyorum ama ne kadar yukarıdaysa şuan için o kadar iyi olur diye düşündüm sanırımSelamlar bende hep aşağılarda hissediyorum normal birşey olarak düşünmüştüm endişelenmeyelimben sırt üstü uzandığımda bebek o kadar aşağıda bir şişlik oluşturuyorki gözümle görebiliyorum bikini bölgemde neredeyse bence aşağılarda takılıyorlar :))
Ayy helal olsun demek istiyorum. Benim evde yaptığım idrar testinden sonra herkesin haberi olduBen de şimdi size bir soru sorayım :) hamileliğinizi sosyal medyada paylaştınız mı?
Ben en yakın bir kaç akrabam ve bir kaç arkadaşımız dışında söylemedim :) fetali bekleyim detaylıyı bekleyim derken 20. Hafta oldu :)
Yarın devlette kısa bir perinatolojide bakılacak
11 gün sonra da esas detaylımı özelde yaptıracağım.
Sizce yarın paylaşayım mı yoksa 11 gün sonraki detaylıyı mı bekleyim :)
Cinsiyet için falan baya fotoğraflar çekmiştik hiçbir şey paylaşmadım hala kimse bilmiyor![]()