• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    162
Bence karnın aşırı cıkması az cıkmasından çok daha kötü, şanslı say kendini canım 🥲 şu an 9 aylık gibi duruyoe benim ve aşırı gerginlik oluuor karında şişlinliktn dolayı çatlicakmış gibi oluyor bazen🥲 insanlar zaten konusmal için konuşuyor
Karin büyüdükçe bunların üstüne hareket de kısıtlanıyor 😅 bence de iç karnın geniş olması daha avantajlı 😊 ben şimdiden zorlanıyorum yani olmasi gereken kadar çıktığı halde😅

Emzirirken veriliyor diyorlar 🤭
Emzirirken belli bir yere kadar veriyor vücut. Ben nerdeyse 20 kilonun yarısını emzirirken verdim. Ama son 10 kilom mıh gibi çakılıp kalmıştı. Sonra vücudun onu emzirdiği için depo olarak tuttuğunu öğrendim. Yani ne kadar çabalasam da boştu.
Emzirmeyi bıraktım tam o sırada ramazan geldi sadece iftar yapıyordum. Aralıklı oruç gibi olmuştu 8.5 kilo verdim 1 ayda 🤭

Emzirirken en önemli husus ay başım döndü emziriyorum şekerim düştü gibi bahanelerle şeker ve karbonhidrattan uzak durmak😅 o zaman kilo alınmıyor. Aksine veriliyor.
Kaldı ki o tarz beslenme çocukta ciddi manada gaz problemine sebep oluyor

İnstagramda hastalanmayancocuk sayfasını takip etmenizi öneririm kızlar nacizane. Sağlıklı ve ilaçtan uzak çocuklar yetiştirmek mümkün. Her anne takip etmeli ilerleyen zamanlarda çok ihtiyaç olacak malesef 😶‍🌫️

Ben ilk hamileliğime göre 8 kilo ile gayet iyi gidiyorum bence😅 ilk hamileliğimde 22/24 kilo civarı almıştım tam net hatırlamıyorum 😶‍🌫️

64 ile hamile kaldım ,60 a düştüm şuan 70 olmuşum 10 kg almisim 😂 28+1 olduk

• Beğen
Reactions: hku
Ben de düştüm ilk aylar, düştüğüm kilodan güncel kiloma hesaplamıyorum o zaman sonuç çok kötü😂 hamile kaldığımla şuanı kıyaslıyorum😂😂😂
İnsalllah sağlıkla gelir bebbisler 🥰3 hafta önce hastaneye gittiğimde bebek 980 Gr dedi doktor bugün gittiğimde 1050 Gr dedi devlet hastanesi ,söyleyenler farklı doktorlar anlamadım gitti

Son düzenleyen: Moderatör:
Kızlar selam 26+4 haftalığım şu son birkaç gündür yürürken ya da ayakta dururken o kadar çok zorlanıyorum ki aşağıda çok kötü bir baskı hissediyorum biraz oturup anca öyle devam edebiliyorum bunu yaşayan var mı ? Çok erken yorulmaya başladım sanki ya bilmiyorum nefes nefese kalıyorum sürekli yürümem ayakta durmam çok zorlaştı hatta akşamları yatarken bile nefes alamıyorum ağzımdan alıyorum o bile yetmiyor normal mi bu randevuma bir hafta kaldı o zaman soracağım

Bügün doktora gittim sekreter kız hangi koltuğa oturacaksın dedi, bende buna hamileyim dedim. Aa hamile misiniz dedi. Sonra asm'ye gittim tetanoz için. Diyor ki kaç haftalık hamilesin. 26 dedim. Karnın çıkmamış diyor. Bence karnım var ama benim. Sonra doktora girdim hocam karnım küçük diyorlar dedim, bebek mi küçük diye haftasıyla uyumlu dedi. Haftasıyla uyumlu ise kilo ve boy oranı diğer bebeklerle aynı değil midir kızlar?

Tabii ki aynı. Sadece şanslısın. Bence karnın çok büyümemesi harika.

Bana da pazar günü bir arkadaş buluşmasında hamile olduğumu bilmeyen biri nee sen hamile misin diyince bi mutlu oldum. 😅 geniş bir kıyafet de giymemiştim üstelik. Hamilelik öncesinde de giyindiğim bir takım vardı üstümde. İlk hamileliğim de böyleydi. Çevremdeki hamilelerin çoğu da böyle.

Sadece bir kuzenimin karnı çok büyüktü. İlk aylardan çıkmaya başlamıştı ama kızı 2700 gr doğdu. Büyük karın büyük bebek demek değil yani. Küçük karın da küçük bebeğin olacak anlamına gelmiyor. Bebeğin gelişimi başka bir şey.

Son düzenleme:
İnsalllah sağlıkla gelir bebbisler 🥰3 hafta önce hastaneye gittiğimde bebek 980 Gr dedi doktor bugün gittiğimde 1050 Gr dedi devlet hastanesi ,söyleyenler farklı doktorlar anlamadım gitti

3 haftada o kadar az kg almış olamaz. Bir yanlışlık vardır ölçümde. Yoksa zaten dr haftasıyla uyumlu değil derdi.

Kilo alma konusunda protein ağırlıklı beslenmeye çalışmak yardımcı oluyor. Emzirirken verilse bile şeker tüketimi iyi bir şey değil olabildiğince dikkat etmeye çalışmakta fayda var. Son ay bu iştah ve iradesizlik tavan yapıyor. Sadece verilecek kilo olarak düşünmeyin ağırlaşıp zor hareket etmek, eklem ağrıları vs zorluyor ben ilk gebeliğimde 17 kg almıştım emzirirken verdim ama sezaryen olduğum için 1 kilo bile az almış olsam daha rahat hissedecekmişim gibi geldi. Canınız karbonhidrat çekse bile önce protein yiyip karbonhidrat miktarını azaltmaya çalışın.

Bir de grupta hiç konusu geçmiyor ama egzersizin çok faydası oluyor. Harekete engel özel durumu olmayan herkese video kaynaklarında trimester özelinde yayınlanan egzersizleri yapmalarını öneririm. Yürüyüşün dışında ayrı faydası oluyor. Yaparken çok zor geliyor ama uzun dönem rahatlama sağlıyor hantallığı azaltıyor.

Back
X