• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    168
Ben de kafası diye düşünüyorum ama kasılma böyle bir şeymiş sanırım ne işi var ki kafalarının orada
Kasılma mı bilmiyorum ama Benimkinin kafası orda eminim ki tam hissettiğim yere doktor ultrasonu koyduğu anda bak kafası tam olarak burada dedi, hatta rahim ağzına ve rahim uzunluğuna da baktı doktor, riskli gebelik geçirdiğim için, rahim kapalı uzunlukta iyi şu anda kasılmayı ya da sancıyı düşündürecek bir durum yok dedi.

perşembe randevu aldım bakalım tam 31. hafta oluyorum. bakalım nst diyecek mi doktor heyecanlıyım :)

Tabii ki sizi de bilgilendiririm bu şey neymiş tam anlamak istiyorum her seferinde korkamam
Bence de giderek en iyisini yapıyorsun, insan ne olduğunu bilmek istiyor tabii ki. Ben endişe etmeyin diye yazdım ama açıkçası benimde aklım karıştı acaba kasılma olabilir mi diye. Ki perinatolog Prof. kontrollüyüm. Ona rağmen ister istemez bazen evham yapıyorum 😔

Bana nst için 32 dedi doktorum gidince önce nst ye bağlanıp sonra doktora muayene olacakmışım randevu saatinden yarım saat önce gel dediler

Bence de giderek en iyisini yapıyorsun, insan ne olduğunu bilmek istiyor tabii ki. Ben endişe etmeyin diye yazdım ama açıkçası benimde aklım karıştı acaba kasılma olabilir mi diye. Ki perinatolog Prof. kontrollüyüm. Ona rağmen ister istemez bazen evham yapıyorum 😔
Açıkçası sağdan soldan okuduklarımdan çıkardığım derse göre şüpheye düştüğüm an doktora giderim çevremdekiler ve doktorun ne düşündüğü şu son dönemlerde hiç umrumda değil iş arkadaşlarım da biraz evhamlı olduğumu düşünüyor ama onlar da bu durumlarda olsun ama evde yatsın gitmesin doktora ne diyim 😂

Açıkçası sağdan soldan okuduklarımdan çıkardığım derse göre şüpheye düştüğüm an doktora giderim çevremdekiler ve doktorun ne düşündüğü şu son dönemlerde hiç umrumda değil iş arkadaşlarım da biraz evhamlı olduğumu düşünüyor ama onlar da bu durumlarda olsun ama evde yatsın gitmesin doktora ne diyim 😂
Sağlıkla gelsin bu bebişler yoksa bizi kalpten götürecekler. ☺️

Ben de kafası diye düşünüyorum ama kasılma böyle bir şeymiş sanırım ne işi var ki kafalarının orada
O kadar kafama takıldıki chatgbt ye sordum bu şekilde cevap verdi. Ben öyle olduğunda karnımı yokluyorum bütün karnım sert olmuyor sadece kafasını çıkardığı yer sert oluyor.

Eklentiler

• IMG_0054.webp
    IMG_0054.webp
    40,7 KB · Görüntüleme: 23
yaa ikinci gebeliğinse o zaman bir şey sorsam. Gece mesela soluma yatıyorum karnım gayet normal ve rahat oluyor. Sonra bir anda sağ tarafımda yumruk gibi bir çıkıntı ve sertlik hissediyorum cildim geriliyor rahatsız edici bir his hissediyorum sanırım poposu ya da kafası gibi ya kendi gidiyor ya da ben ovalıyorum gidiyor. Bu bebişlerin yaslanması gibi bir şey mi yoksa kasılma mı acaba mesela acile mi gitmeliydim kışalayıp uyudum gibi bir durum oldu ve bunu ilk defa yaşamıyorum her gün bikaç kez oluyo bikaç haftadır. Acaba ikizler sığamıyor mu 😁😁 ya da cildimi mi inceltiyorlar bu bir kaçış planı mı 😁😁
Benim bugün 2 kez sol tarafımda ritmik sekilde atım oldu. İlki 2-3 dk sürdü öbürü belki bi 10 dk ya yakın. Sonra o taraf geriliyor sertleşiyor, sonrasında da yükselmeye başlıyor yamuluyor karnım 😂 birkac dk içinde orasi rahatlıyor😄 karnımın diğer tarafı sertlesmiyor bu sırada agrim da yok. Chatgbt sordum bebek hıçkırıyor ve sonra toplaniyor sertlik şişlik ondan oluyor ve arkasindan yer değiştiriyor dedi😅 tüm karnim sertlesmedigi için kasılma olmadığını soyledi

O kadar kafama takıldıki chatgbt ye sordum bu şekilde cevap verdi. Ben öyle olduğunda karnımı yokluyorum bütün karnım sert olmuyor sadece kafasını çıkardığı yer sert oluyor.
IMG_9923.webp

Bu benim değil ama Google’dan şöyle bir örnek buldum kızlar benim böyle oluyor ama bunun bebeği 2 kiloyu geçiktir benim top gibi şey daha küçük oluyor sizin de böyle mi ? Kendi karnımı yakalayamadım yarın doktora tarif ederken örnek göstermek için bunu buldum

Benim bugün 2 kez sol tarafımda ritmik sekilde atım oldu. İlki 2-3 dk sürdü öbürü belki bi 10 dk ya yakın. Sonra o taraf geriliyor sertleşiyor, sonrasında da yükselmeye başlıyor yamuluyor karnım 😂 birkac dk içinde orasi rahatlıyor😄 karnımın diğer tarafı sertlesmiyor bu sırada agrim da yok. Chatgbt sordum bebek hıçkırıyor ve sonra toplaniyor sertlik şişlik ondan oluyor ve arkasindan yer değiştiriyor dedi😅 tüm karnim sertlesmedigi için kasılma olmadığını soyledi
Birebir bunu yaşıyorum evet Google’da ben de böyle okuyorum bikaç web sitesinde de erken doğum belirtisi diye okudum o yüzden neye inansam bilemedim yarın tam bi öğreneyim netleştireyim şu konuyu size de haber vereyim

Eki Görüntüle 3683629
Bu benim değil ama Google’dan şöyle bir örnek buldum kızlar benim böyle oluyor ama bunun bebeği 2 kiloyu geçiktir benim top gibi şey daha küçük oluyor sizin de böyle mi ? Kendi karnımı yakalayamadım yarın doktora tarif ederken örnek göstermek için bunu buldum

Birebir bunu yaşıyorum evet Google’da ben de böyle okuyorum bikaç web sitesinde de erken doğum belirtisi diye okudum o yüzden neye inansam bilemedim yarın tam bi öğreneyim netleştireyim şu konuyu size de haber vereyim
Aynen benim de gorseldeki gibi oluyor. Olur sevinirim haber verirseniz 😊 ama bence normal diyecek😅

Eki Görüntüle 3683629
Benimkide aynı bu şekilde oluyor ben kafası poposu diye düşünüyorum öyle değil mi ki

Back
X