23-24 yaş ve evlilik ??

Okul bitmiş, çalışıp para kazanılmış, uzun süren bir ilişkin de varsa üstelik evleneceğim kişinin maddi durumu yeterliyse evlilik kararı alınabilir mi bu yaşta? Soruyorum çünkü tamamen fikirlerinizi merak ediyorum, maalesef sanırım büyük konuştum illa lafımı yiycem 26 dan önce asla diyordum, şimdi ise bir yanım heyecanlı bir yanım buruk acaba biraz daha mı beklesem falan diyorum bir yandan herşey hazır (maddi) diyorum bilmiyorum kafam karışık fikirlerinizi merak ediyorum 23 yaş ve evlilik???
Sahsen 23 yasinda evlenipde bosanan birisi olarak en normal yas 26dan sonradir suan yeniden evliyim ve 26 yasindayim hersey anca yerine oturuyoevlilikde 23 yasindayken daha cok kafa baska yerlerde su boyle yapdi bu boyle yapdi ben yapamadim sorumluluk yuku bindi boynuma diye diye yapamiyosun ben yapamadim yani bosandim calismaya basladim ozgur gibi parami birikdirdim sonra evlendim

Yorumları okudum da çok üzücü. Evliliği böyle mi görüyorsunuz hakikaten hanımlar ? Evlilik sizin için gezilip tozulanmayacak, eğlenilemeyecek, sosyalleşilemeyecek bir şey mi ? Kusura bakmayın evlilik bu değil. Bunları yazanlar evliyse şayet kendi evliliklerini sorgulasınlar oturup.

22 yaşında mezun oldum. 23 yaşında evlendim. Gezdim tozdum. Bu yaşıma kadar yapmaya fırsat bulamadığım şeyleri eşimle birlikte yaptım. Asla pişman değilim. Evlendikten sonra daha çok gezip tozdum ben. Daha çok sosyalleştim. Evliliğin tadını çıkardım 3 yıl. Şimdi bebeğimiz var fırsat bulamıyoruz. İyi ki zamanında gezmişiz diyoruz.

Okul bitmiş, çalışıp para kazanılmış, uzun süren bir ilişkin de varsa üstelik evleneceğim kişinin maddi durumu yeterliyse evlilik kararı alınabilir mi bu yaşta? Soruyorum çünkü tamamen fikirlerinizi merak ediyorum, maalesef sanırım büyük konuştum illa lafımı yiycem 26 dan önce asla diyordum, şimdi ise bir yanım heyecanlı bir yanım buruk acaba biraz daha mı beklesem falan diyorum bir yandan herşey hazır (maddi) diyorum bilmiyorum kafam karışık fikirlerinizi merak ediyorum 23 yaş ve evlilik???

Çok erken
23 yaşındayken beğendiğim, sevdiğim şeyler 30 da değişti, 35 te biraz daha değişti
Çocukluk aşkları hele asla olduğu gibi kalmıyor
36 da evlendim, biraz daha oyalanabilir mişim diye düşünmüyor değilim ki sorunsuz güzel bir evlilik yaptım
Evlenmeden hedeflerim vardı ; evimi, arabamı aldım, iş hayatımı oturttum, yaşadım bunlar önemli

İdrak etmişim ki cevap vermişim. Konu açma sebebim azarlar gibi yorum yapsınlar diye değildi. Bende üniversite okudum ve en az 30 tane şehir gezdim turla yada akraba ziyareti falan bende gezip görebileceğimi üniversite hayatında gördüm mezun olunca ailem biraz mırın kırın eder oldu yoksa bende bu yaşa kadar yaşadığım şehirde tıkalı kalmadım. Neden salaklık ettiğinizi düşündünüz onu merak ediyorum ://
Bence şehir gezmekten önce aşırı agresifsiniz onu halledip öyle evlenin. Burada bu kadar atar yapan kadın evlilik hayatında mahvolur bilgine.

Koca kacmiyor diye dusunurum sahsen
Tamam okul bittu,ne kadar calistiniz ki daha,ne kazanabildiniz,benim bildigim universite bittiginde 23 yasinda oluyorsunuz,ne ara neyi calistiniz? Ailenizle hic doya doya gezebildiniz mi,aileniz hic gurur duyabildi mi sizinle “bu yemege bizi kizim getirdi sagolsun” diyebildiler mi? Kac ulke kac sehir gezebildiniz,kac kisi tanidiniz karsi cinsten? İlk gordugunuzle ilk buldugunuzla evleniyorsunuz sanirim,hic tecrubeniz yok hayata dair. Cok erken. Gereksiz erken bana gore. Ama secim sizin tabi
+1

Hepsi ülke gezdi zaar
Euro olmuş 10₺ ne ülkesi gerçekçi olun.
Ayrıca erken evlenmenin neyi kötü hayatının aşkını bulduktan sonra..
Elbette önce okul, meslek, iş..
Tabi karşındakini iyi tanımak gerek.

Baya ilginç yorumlar gelmiş 23-24 yaşında evlenmeyip 30 da mı evlenecek zaten eşiyle seyahatler vakit geçirme derken olacak yaş 28 sonra çocuk vakti..kendi adıma konuşursam 24 te nişanlanıp 25 te evlendim mühendislik okudum kamuda güzel bir işim var eşim ruh ikizim diyebilirim hayatım zaten güzeldi ama evlenince daha da güzelleşti gezmediğim 5 yıldızlı otel sahil kıyısı tatil beldesi kalmadı diyebilrim kaç kez yurtdışı kültür turu yaptık yurtiçi sayılı yer kaldı görmek istediğim bunların yanında haftasonları kaçamaklar butik oteller şömineli keyifler mi yapmadık yani bunların hepsi evlenince de yapılabiliyor..yapacak şeylerin de sonu gelmiyor zaten daha görülecek çok yer var kaldı günümüz koşullarında Euro olmuş bilmem kaç covid var gerçekçi olalım hangimiz kalkıp yakın planımıza yurtdışı seyahati alabilirz çok mantıklı değil..hayat planlarımıza göre şekillenmiyor benim yeşil pasaportu almaya az kaldı şuraya buraya gidelim derken neler oluyor..neyse demem o ki karşı taraftan eminsen evlenebilrisin bnce hayat evlenince ve eşle de yaşanabiliyor ..ama ben sadece 23-24 evlenip hemen çocuk düşünülmesine karşıyım ben 5. yılda hamile kaldım şu an 7. yılımız kızım var çok şükür..ama çocuk değiştiriyor tabi hayatı çocuksuz evlilik bekarlık gibi derlerdi doğruymuş

burada herkes bütün avrupayı uzak doğuyu fln gezdi heralde
ben de 23 yaşındayım erasmus tamam anlarım ya da başka ülkede doğmuş göçmenlerimizi anlarım ama okuduğum kadarıyla siz mühendis birisiniz. size soruyorum bakın ben asgari ücret çalışanıyım ben gidemedim dolar 3,40 idi yine gidemedim. acaba siz mühendis maaşıyla (ne kadar bilmiyorum) nerelere gidebildiniz çok afedersiniz ama bunu bilmek istiyorum...

Evlenin tabi neden evlenmeyeceksiniz. Kimisi 35 evlenir kimisi 19. Hayata erken atılmak iyidir. Erken kalkan erken yol alır

Birazcık erken olmakla beraber üstünüze düşen her şeyi yapmış bir yetişkin olarak yavaş adımlar atabilirsiniz.
Ancak unutmayın evlilik çok çok farklı bir boyut. Eğer eminseniz bir süre nişanlı olarak devam edin. Ve bu süreçte olabildiğince her hareketini dikkatle gözlemleyin.
Özellikle uzun ilişkilerde "Nasıl olsa kaç sene oldu. Artık tanıyorum" düşüncesiyle beraber duygusal varlıklar olmamızın da etkisiyle karşımızdaki adamın bazen apaçık verdiği sinyalleri görmek istemiyoruz.

Bir karar verdik evet, daha imzayı atmadık oturup düşünüyorum bende ölçüp tartıyorum bakın
yapma ablacım.. bende senin gibi üni yi bitirdim 2 sene çalıştım önüme ilk çıkanla 22 yaşımda evlendim. pişmanım!!! şimdiki aklım olsa 30 umda evlenirdim. gezecek imkanın yoksa da kazandığın parayı kendine harca. ailene harca. ne kendi gözünde ne onların gözünde bişey koyma. ye iç gez umarsızca harca düşünmeden. koca elbet olur çocuk elbet olur. evililik sadece kocayla bitmiyo anası babası bacısı gardaşı geçimi temizliği yemeği derken ömrün bitiyor. sen sen olmaktan çıkıyorsun. ne kadar geç o kadar iyi. karşına daha ne fırsatlar çıkacak acele etme.kendine yazık edersin.

Sevgilinize bağlı açıkçası. Ben öğrenciyken eşim çalışıyordu biz çıkmaya başladık. 2,5 sene geçti benim de okul uzadı çalışıyordum yurt dışı bağlantılı bir işle. Eşim ne bekliyoruz dedi ben de ben öğrenciyim normal ev hanımı gibi maddi manevi destek olamam eve dedim ama o hiç sorun etmedi. Evlendik çorba yapmayı bile bilmiyordum çayın yanına kek pastayı bile o yaptı kayınvalidemleri o ağırladı ben de öğrendim sonradan. Kızımız olana kadar da sonradan kızımızla da yurt içi yurt dışı gitmediğimiz yer kalmadı. Sırası geldi ben arkadaşlarımla çıktım sırası geldi o üç dört hafta sonu dahi gece yarılarına kadar çalıştı. Ben yurt dışına ya da şehir dışına çıkınca 3-4 gün bebeğe baktı gündüz işteysen bakıcı baksa da gece bebek bakmak zordur düşünün yani. İzin isteme gibi bi durum olmadı zaten aramızda kimse müdürlük taslamadığı için. Evlendik diye koyafetime parama da karışmadı. Eğer sevgiliniz bekarken yaptığı gibi davranacaksa neden olmasın ama hayalleriniz varsa çocuğu erteleyin bir süre. Size EŞ olacak biriyse 20 yaşında da evlenilir Sahip olmaya niyetlendiyse 40 ta olsanız evlenmeyin

ben de 23 yaşındayım erasmus tamam anlarım ya da başka ülkede doğmuş göçmenlerimizi anlarım ama okuduğum kadarıyla siz mühendis birisiniz. size soruyorum bakın ben asgari ücret çalışanıyım ben gidemedim dolar 3,40 idi yine gidemedim. acaba siz mühendis maaşıyla (ne kadar bilmiyorum) nerelere gidebildiniz çok afedersiniz ama bunu bilmek istiyorum...
euronun 3,20 olduğu zamanlar İtalya , Rusya , Ukrayna yunanistana gidebildim daha milyon tane görmek istediğim yer var tabi ama şu an zor bu kurlarla

Bu agresiflik ve ben bilirimcilikle sen 27inde falan kimseyi bulamazsın. Hemen evlen elindekiyle, son şansın olabilir. Benim erken evlenen tanıdıklarım var, adamların gözü açılmadan aldılar yoksa asla kimse evlenmezdi onlarla.

Olabilir neden olmasın ama bence erken ki sizin de kafanız karisikmis zaten.

Back
X