3 aylık evliyim ama kocamın ailesi yüzünden ayrılmak istiyorum

Yalnız söz nişan nikah bir arada yaptılar acele acele.düğün gibi parti yaptılar çünkü eltim çok kıskanç

hiç düzelmez böyle anasından ayrılamayan danalar....
ben 1 hafta evlilik izni almıştım iş yerimden... ve evlediğimizin ertesi günü ve onu takip eden 1 hafta ailesiyle geçirdik eve sadece uyumaya geliyorduk...olmayacak böyle dedim... güzel bir dille madem ailenden ayrılamıyorsun... annenlere taşınalım dedim hem kirada ödememiş oluruz dedim...öyle söyleyince biraz kafasına dank etti... aynı duygusyu yaşasın diye bende kendi aileme gittim ailemi çağırdım evime ..halada öyle ailesine 2 günde bir gitmese olmaz ...
eşim evliliğimizin 2. senesin de ikimiz bir aileyiz demeye başladı...inşallah s enin eşinde en kısa zamnda söyler...

Canım öncelikle sakin ol. Bak biz esimle cok eski tanıştırdık ailesiyle de. Ailesini de cok severim. Ama inan ilk yıl o kadar cok kavga ettik ki aile yüzünden. Bunlar cok basit seyler. Bak sana tavsiyem hayatı kendine zorlaştırma ve sevgini yasa. Kurallarla yasama. Yeni evli çifte misafir gelmez, su olmaz bu olmaz. Bosver gitsin. Akısına yasa hayatı. Biz ilk gecenin pesine esimin amcasına kahvaltıya gittik olaylar oyle bi gelişmişti ki. Ama bir tek laf etmedim. Bak simdi o zamanları konusunca esim bana der ki sen harika bi essin der. Sevginizi yitirmeyin. 1-3-5/7 kuralını unutma bu yıllar asama atlama yillari.

Canim bnm esimde oyle erkekler kadinlar arasi dedikoduyu sewmiyo yani.ne olursa sen kendin hallet git annesine anlat durumu bn rahatsiz oldum veye oluyorum de canimi sikan durumlar oldu de esinin ailesiylede iyi olmak zorundasin bak sen rahatsizligini dile getirince nasil kotu olmus hmn kv.anlat konus esine soylemeyeceginden eminsen tabi aramizda kalsin anne de vede empati kur simdi koniuya soype bakarsak senin ailen yapmaz tabi kiz ailesi sonucta senin teyzen halan vs. Evine gelmek istedi esin kabul etmiyo veya surat yapiyo senin icin uzucu durum olur demi onun icinde oyle olmus bn mesele esimin ailesine kirilirim esime anlatirim sadece zoruma gitti boyle boyle oldu derim taraf tutmadan sonra bn kavkagi yaklasmayinca bisey demez bosver der oyle kapanir konu baslarda bnde oyleydim hep kavga ederdik simdi olurna biraktim daha yeni ewlisin tadini cikar canm bosver cokda kafaya takma cok stres yapatlrsan bu durumu araniz daha kotu olur mesela bi gun kendjni ayarla hadi annegile gidelim de yahut yemek yaptim annengilide cagirdim gelsinler iyi olur de bak nasil degisiyo gorursun dogani kanunu gibi bise esinin ailesine iyi olacan tavirlari gercekten degisiyo cok uzun olldu ama tecrubelerde kissalar iste ...

çok üzücü, düzeleceğini sanmıyorum baksanıza başkasının yanında bile yapıyor

Canım zaten ben bişey yapsaydım böyle Üzülmez hakettim derdim. Eltime gelince benden önce düğün yapsın diye çırpındı. Apartman dairesine oturacağız derken gelip bizim evi gördü ve eşimin ailesinin durumu yokken o da havuzlu villa isterim diye tutturdu. Bana sen beyaz tenlisin sana gelinlik yakışmaz dedi. Daha anlatayım mı? Çok şey var... ama yağcılıkta yalancılıkta bir numara. Sen ben mi yafta yapıştırdım?

Asla öyle gocundunmu gibi turden yorumlara girmem. Ama bu asktan gözü kör olanlara gerçekleri duyurmaya çalıştım. Ben kimseyi yaftalamiorum insanlarin böyle yaptığını söyledim. Elbette bosanma olabilir biliorum ki hayat cok zorlamistir. Ama ben daha 3 ayda ne oldu az bide oncesinde dogru karar versek sonra bunlarka ugrasmasak demek istedim. Yanlis anlaşılmisim. Yani evlenilmicek, evlilige hazir olmayan adamlarla evlenip once adamla anasiyla danasiyla ugrasioruz, birde üstüne bosandiktan sonra Türk insaninin muhteşem tavriyla ugrasioruz. Bu yuzden keske oncesinde biraz daha dusunseydin demek istemistim konu sahibinee

Bu konuda çok haklısınız işte. Beyaz gelinlik düğün hevesiyle kızlar bir çok şeyi görmezden geliyorlar. Düzelmiyor evlenince kadın kaderimdir çekerim diyor ama ömür bitiyor. Saçınızın ucu kırılsa dert edinecek insanları sevin. Hakaret eden, ailesine aşırı düşkün insanlar evlenince daha da fazla bu huylarını ortaya koyuyorlar.

İşte bunu soyledim yada söylemek istedim. Daha 3 ay olmuş bisanmak istior. Bende 3 aylik evliyim daha evin düzenine alisamadik nerde kaldi kavga esip bosanmayi düşünmek. Ben esimdem bi gece ayri kalamam daha 3 ayda bosanmayi düşünüyorlar. Şimdi bu duruma gelincegine bastan bakilsatdi diorum. Tamm tabiki herseyini öğrenmezsin ama adam anaciysa nisaiykende mutlaka göstermiştir. Evlenince düzelir deyip yanlış yanlış işler yapilior sonra yine basta dediğim gibi dul kadin yaftasi yiyip ömür billah sıkıntı cekior yada bosanmayip o kocadan cekior.

Yeni evliyken misafir gelmesi konusunda neden sadece sin rahatsızsınız? O rahatsız değilse bu durumdan siz neden rahatsız oluyorsunuz ki? Takmayın buyursun gelsin deyin. O da sizinle başbaşa olmak istemiyor mu? Siz sabredince o sinirlenir. Siz tepki vermeyin.

Ben rahatsızım çünkü amaçları evi görmek ve ben daha birkaç günlük evliyken öğlene kadar işe gittim sonrasında da temizlik yaptım.balayına gideceğimiz gün bile gelmek istediler. Düğünün yorgunluğunu atmadan hergün saha da yoruldum.

Koc
Kocam ailesi en uzak akrabası bile olduğunda bana laf söylüyor. Kavga ediyoruz. Kaldı ki insan içinde böyle davranmasının sizce affedilir bir tarafı var mı? Siz olsaydınız sever miydiniz böyle birini hala daha? Kaldı ki o günden sonra gelip konuşmadı bile? Ne yapayım ben? Haklısın deyip af mı dileyim? Sizce bana kolay geliyor mu boşanmak?

Bakin ben size haklisin de ayağına kapan demedim. Baska bir mesajimda henuz cok yeni oldugunuzu, esinizin biraz suyuna gidip kendi tarafiniza cekmenizi, bu süreçte kaynananizi biraz daha idare yoluna gitmenizi soyledim. He baktiniz olmuyor tabiki boşanin asla cekmeyin. Ama cok erken diorum sadece. Birde soyledigim yani bunlar 3ay icinde olmus olamaz esiniz mutlaka nisanliykrn bu halinj göstermiş olmali keske daha iyi dusunseydiniz simdi bosanmayi dusunmezdiniz dedim. Bugun benim mi anlatimimda sorun var anlamadim kimseye ne demek istediğimi anlatamiorum

Evet 2 ay öncesinde farkettim, düğün stresi olabilir düzeliriz dedim. Herşey hazırdı tüm organizasyonlar, ev eşya... yapmadım. Günden güne kin nefret doldu adamın içi. O ailesini savundukça ben onlardan nefret eder duruma geldim neredeyse! Ve ortada hiçbir şey yokken geçen akşam böyle yapınca canıma tak dedi. Oysa son haftalarda ailesi ile ilgili ne bişey söyledim ne yaptım. Onları yemeğe çağıralım dedim, sık sık gittik. Daha ne yapayım anlamadım?!

Siz düzeldiniz mi? Nasıl düzeldiniz?

Ehh işte şöyle böyle düzeldik, canım bnde senin gibi 3 aylık evliyim benim sıkıntımda haftanın 5 günü kv gtmek ve onların sürekli habersiz bize gelmeleri. Ben 2 haftalık evliyken başladı bu olaylar, çok ağladım çok nefret ettim herşeyden. Sonra işe başladım, çok fazla takmıyorum olanı biteni, eşimle de hiç bu yapılanları konuşmuyorum, ve hiç bsy olmamış gibi davranıyorum. ve kv lerin yüzüne söylemeye başladım bana bşyi zorla yaptırmamaları konusunda. Bol bol dua edip sabır çekiyorum tabi eşimi de ailesinin gelip gitmesi konusunda da uyardım, haber versinler öyle gelsinler, bize de emribaki yapmasınlar dedim. Oda onlara bsyler uyduruyor gitmek istemediğimizde :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…