- 11 Mayıs 2020
- 116
- -22
- 13
- 36
- Konu Sahibi 31cigdem31
-
istediği hakaret duyup banlatmak mı acaba ?
yada ilk kez bir forumda yazıyor, düşünemiyor bir konu içerisinde insanların birbirileri ile muhabbet etmeye devam edebileceğini.
Ben evleneceğim insanın ailesinin maddi durumunu sorun etmedim. Alt tarafı düğün yaparken bile annesiyle tanıştığımız zaman,sizin için pek bir şey yapamam demişti bana, ben ona ithafen söylemiştim kendisine.
Anlamadığım, beni eleştirenleri gerçek hayatta çok merak ediyorum. Muhtemelen hepiniz ahlak timsali filan olmalısınız? Bal gibi de herkes iyi şartlar da yaşamak istiyor/isteyecek. Beni burada eleştiren, kınayan kadınların hepsinin, zengin bir talipleri olduğu zaman, nasıl da şu anda savundukları düşüncelerinden geri adım atacaklarını tahmin edebilmek benim için zor değil inanın bana. Bunun için yeterli tecrübeye sahibim.
Yine de canınız sağ olsun..
Kimseyi banlatmak gibi bir amacım yok. Küçük hesap insanı değilimdir çok şükür ama sizin benimle ilgili bir sıkıntınız var orası belli.
Neyse isteyen istediğini yazabilir, ben aradığım cevabı aldım,bir daha da mesaj yazmayacağım... Herkese teşekkür ediyorum tekrardan. İyi günler.
Hayatımızi merak mı ediyorsun söyleyeyim. Maddi manevi zorluklar çekerek büyüdüm. Evet rahat bir hayat yaşamayı herkes gibi ben de istedim. Güzel de bir kızım. Ama bu rahat hayatı başkalarından beklemedim okudum uğraştım meslek sahibi oldum. Zengin talip derdine düşmedim. Zenginliğiyle övünen erkekleri de aşırı itici buldum. Sizi de aşırı itici buldum.
Tabi ki öyle. Konu sahibinin gencim güzelim daha iyisini bulurum sözlerine atıfta bulunmak için belirttim onu. Yani güzel olması herkesin ona borçlu gibi davranmasını gerektirmiyor.her insan güzeldir ama allah çirkin şansı versin de boşuna edilmiş bir atasözü değil. güzellik yetmiyor hiçbir şeye.
Tabi ki öyle. Konu sahibinin gencim güzelim daha iyisini bulurum sözlerine atıfta bulunmak için belirttim onu. Yani güzel olması herkesin ona borçlu gibi davranmasını gerektirmiyor.
Kesinlikle katılıyorumvalla ben buraya yazmaya çekineceğim nerdeyse, çünkü benimle sıkıntınız var diye geri gelecek muhtemelen.
güzellik de göreceli ayrıca. kendisine güzel diyen kaç kadın için erkeklerin "bu ne beee" tepkisini duyduğum gibi, kendisini çirkin bulan kadınlar için bir çok erkeğin "bu nasıl duru güzellik" dediğini de duydum.
yani kendini güzel bulmak, kendine değer vermek elbette iyi bir şey buna lafım yok. ama hayat arkadaşı seçimini güzelliğine bağlamak bence doğru değil.
keza dünya çapında güzelliği tescilli bir sürü kadın da neler neler yaşıyor..
Bacı ben de okuyorum özelden konuşabilir miyiz? Dertleşmek istiyorum açıkçasıGayet doğru olanı yapmışsın. Bilgisayar mühendisliği okuyorum ben de evet bölüm zor ama sektör de zor. Çalışırsan bölüm derslerini geçiyorsun. 6 sene uzatmak abartı. Kaldı ki çalışırken dahi para kazanabiliyorsun. Bu 6 senede 6 ay düzgünce oturup çalışsa Web programlama yapar şuan en kötü ihtimalle ayda iki üç bin TL kazanırdı. Bilgisayar mühendisliğinde para kazanmak için mezun olmak gerekmiyor. Erkek arkadaşım da benim bilgisayar mühendisi değil ama alaylı denen üni okumamış bu işle uğraşıyor. 25 yaşında gayet güzel spor arabasını almış kendine. Çünkü para kazanabileceği bir meslek. Okulu 6 sene, üstelik 28 yaşındayken sallamayan, hala para kazanma derdinde olmayan birisi üzgünüm ama diploma iş yapmadığından para da kazanamaz.
Siz sevgiye değil paraya işe güce mevkiye aşıkmışsınız. Ondan yürütememişsiniz. İnsanlar at yarışı içinde değil neden bu hırs olsun?Forumda yeniyim öncelikle herkese merhabalar.
Benim bir derdim var ve hata mı yaptım bilmiyorum,sizlerden öğrenmek istiyorum.
Erkek arkadaşım 28 yaşında ve Bilgisayar Mühendisliği okuyor şu anda. Üniversiteyi geç kazanmış(22 yaşında) ve okulunu ilk 2 sene ki rahatlığı yüzünden uzattıkça uzattı maalesef. Şu anda 6 senesinde ve ben okulunu yarım dönem daha uzattığı için, inancımı kaybettim ve gelecek vaad etmediğini düşündüğüm için ayrıldım. Elinden geleni yapıyordu, bölümü zor ama ben daha fazla beklemek istemedim, bitirdim.
Ben, gelecek vaad etmediğini söyledim, sana olan inancımı yitirdim dedim ve ayrıldığımı söyledim. Bana, ikimiz için mücadele ettiğini,onu en zor zamanlarımda, tam da (15 dersi kalmıştı) tüm gücüyle bitirmek için uğraşırken, yarım dönem daha uzattığı için ayrıldığımı,g.. gibi ortada bıraktığımı söyledi.
Bana bir sürü hakkını asla helal etmediğini,benim gibi bir insanın da ahını aldın ya,bir daha yüzümün gülmeyeceğini vs söyledi. Ben de her yerden engelledim kendisini. Unuttuğumu görsün diye 2 ay sonrasında instagrama fotograf vs attım ki eminim daha da çıldırmıştır bu duruma ama açıkçası...
Bazen yanlış mı yaptım diye kendime soruyorum ve kafam o kadar karıştı ki ne yapacağımı bilmiyorum.
Beni gerçekten seviyor,asla aldatma vs işlerine bulaşmaz,şiddet saygısızlık ya da yalan herhangi bir şey olmadı ama bende onun ne parasını yedim(cebinde beş kuruş parası yok kaç senedir,ne gezebildik ne tozabildik). Ben mezun oldum geçen haziran ayında, o yüzden benim onu kullandığımı ve ben istanbul'a dönünce ilk fırsatta(okulunu yarım dönem daha uzattığını söyledikten sonra ayrıldım) onu ortada bıraktığımı vs söyledi,baya bir ah etti bana. Aile kültürlerimiz ortak,kafa yapılarımız ortak,tek sıkıntı hırslı bir insan değil ve onun hayatta başarılı olmasını isteyen bir insan olmama rağmen, onun bu hayatta hiçbir şey başaramayacağını düşünüyorum, bu yüzden de ayrıldım. Ailesinin de maddi durumu vs iyi değil, bu yüzden gelecek açısından bana sunabileceği bir şey yok.
evlenseydik, yıllarca ev borcu vs ödeyecektik. ayrıca mezun olacak,askere gidecek,para kazanacak vs beklemek istemedim ben,sıkılmıştım bu durumdan.
ama bazen geceleri aklıma geliyor ve keşke böyle olmasaydı diyorum.
sizce ben yanlış mı yaptım? sonuna kadar beklemeli miydim?
Bu tarz ya da benzer bir şeyler yaşayan birileri var mı, bana akıl verin lütfen.
teşekkür ediyorum şimdiden..
Yorumları okudunuz mu bilmiyorum ama konu sahibinin sevgilisi üniye başlayacağında babasını kaybetmiş. Ve zor bir bölümde okuyormuş. Elinden geldiğince çabaladigini konu sahibi kendisi söyledi. Okulu yarım dönem uzuyormuş şimdi. Ve konu sahibinin aklına bu çocuğun askerliği olduğu, babadan mal varlığı olmadığı, ailesinin çok destek olamayacağı, ev kredisi öderken konu sahibinin de destek olması gerektiği gelmiş. Yahu ilişkiye başlarken bu çocuğun yaşını okulunu bilmiyor muydu?Arkadaslar 31 yasindayim en az 10 senem sair ruhlu ama basarisiz, eli ekmek tutmayan erkeklerle gecti. Cok ciddiyim su ana kadar bir tane bile, evet bir tane bile kirasini duzenli odeyebilen erkekle cikmadim. Sevdigim icin aramizda paranin lafi olmaz dedim, maddi anlamda da destekledim bircogunu.
Peki sonuc? Ben verdikce zorundayim gibi algiladilar, sanki gorevimmis gibi.
Ben zamaninda essek gibi zor okullari alttan dersim bile olmadan bitirirken, 9-5 mesaisi olan insanlara ozenirken (cunku genelde sabah 8 gece 12 arasinda calisirdim), kucuk yastan beri ailemden bile para istemezken, surekli sinavlara, mulakatlara girerken, 3. Yabanci diil ogrenmeye calisirken, onlar "Ben kpssye giremem, memuriyet bana gore degil" "Ben alese giremem akademi yalan dolan" "o iste calismam" "hoca bana takti" diyip diyip telefonda 345666 saat dert anlatti, beni dinlemediler bile, babam kanser oldu mesela, adam bana diyor ki "sen sanslisin en azindan durumun iyi".
Boyle erkeklerle ahlaki ve idealist motivasyonla devam etmek sacmalik arkadaslar.
Bir insan basarisiz olabilir, sanssiz olabilir, parasiz olabilir, ama tembel, sorumsuz, simarik olamaz!!! Bunu ben gec ogrendim. Artik iliskilerimde de benim icin bir kriter acikcasi bu.
Yorumları okudunuz mu bilmiyorum ama konu sahibinin sevgilisi üniye başlayacağında babasını kaybetmiş. Ve zor bir bölümde okuyormuş. Elinden geldiğince çabaladigini konu sahibi kendisi söyledi. Okulu yarım dönem uzuyormuş şimdi. Ve konu sahibinin aklına bu çocuğun askerliği olduğu, babadan mal varlığı olmadığı, ailesinin çok destek olamayacağı, ev kredisi öderken konu sahibinin de destek olması gerektiği gelmiş. Yahu ilişkiye başlarken bu çocuğun yaşını okulunu bilmiyor muydu?
Onunla yaşıt olup babasını kaybeden kaç tane insan var acaba? Tembel ve başarısız biri olsaydı bilgisayar mühendisliği bölümü kazanmazdı. Bir süreçten geçiyor öyle hemen geçmeyecek bir süreç bu ama siz anlayamazsınız.Biliyordum ve şans verdim ama o bu şansı kullanamadı bu kadar basit! neyi anlamadınız acaba? Kendisi başarısız bir insan ve başarısızlığın bir bahanesi yok. Onunla yaşıt olup nerelere gelmiş insanlar var, ben tamamen tembel ve başarısız bir insan olduğu için bıraktım, pişman da değilim artık.
Bence de pişman olmayın zaten.Biliyordum ve şans verdim ama o bu şansı kullanamadı bu kadar basit! neyi anlamadınız acaba? Kendisi başarısız bir insan ve başarısızlığın bir bahanesi yok. Onunla yaşıt olup nerelere gelmiş insanlar var, ben tamamen tembel ve başarısız bir insan olduğu için bıraktım, pişman da değilim artık.
Onunla yaşıt olup babasını kaybeden kaç tane insan var acaba? Tembel ve başarısız biri olsaydı bilgisayar mühendisliği bölümü kazanmazdı. Bir süreçten geçiyor öyle hemen geçmeyecek bir süreç bu ama siz anlayamazsınız.
Bence de pişman olmayın zaten.
Konunun başlarında birçok talihsizlik yaşadı diyordunuz şimdi başarısız tembel oldu. Ya fakesiniz ya da... Banlanmak istemiyorum.
Kaşar iması mı? Onu nerden çıkardınız.Anlamak istediğiniz gibi anlıyorsunuz. Evet çok büyük sıkıntılar da yaşamış bu konuda bir şey demiyorum ama tembel ve başarısız olduğu gerçeği inkar edilemez. Ben de bunu anlamıyorum ya her şeye fake de fake. Yahu bana resmen kaşar damgası vuruyorsunuz, kendimi açıklıyorum bu sefer de fake diyorsunuz.
Ayrıca o en sondaki .....(nokta nokta) nedir? Ne ima ediyorsunuz;?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?