32 yaşındayım evlenmeyi çok istiyorum bir türlü olmuyor. benim gibi olan var mı?

insanların tercihlerine dayatma yapılmamalı zaten, bunu savunmak da sağlıklı bir ruh hali değil. bahsettiğim şey yetişkin bir kadının cinsel hayatının olması bilimsel açıdan gerekliliktir, olmaması da problem yaratır. yani "neden problem olsun" denilen kısım için söylüyorum. "normal" olan cinsel hayatın olması, göreceli bir şey değil. ama yine üstüne basarak söylüyorum insanların tercihleri kendilerini ilgilendirir.

ben sadece bilimsel bir temele dayanmadan "neden problematik olsun ki" cümlesi için yazdım, yani bilime göre "anormal" fakat bireysel açıdan "tercih". bu da hakaret değil, yanlış anlaşılmasın lütfen.

30 yaşındayım.. Ailevi sorunlardan dolayı belli bi yaşa kadar istemedim zaten evlilik müessesesini.. Ama sevmek, sevilmek istiyorum artık ben de.. Nasip, kısmet bunlara inanıyorum ama içimdeki sevilme ihtiyacına engel olamıyorum.. Herşeyi biliyorum sosyalleşmek, başka aktiviteler yapmak pandemiye kadar yapıyordum da zaten ama hepsinin yeri farklı işte.. İnşallah tüm isteyenlerin karşısına hayırlı insanlar çıkar..

Ya hanımefendi siz bilimsel olarak ihtiyaçlar hiyerarşisinden ve aynı zamanda da bunun bedensel bir ihtiyaç olduğundan bahsediyorsunuz. İhtiyaç konusunda okeyim zaten. Ama Ortadoğu toplumlarında doğru düzgün kaçımız ihtiyaçlar hiyerarşisindeki temel basamakları yerine getirip kendimizi gerçekleştirebiliyoruz??
ki zaten cinsellik bizimki gibi toplumlarda o kadar çok şeye bağlı ki, insanların nasıl yetiştirildiğinden tutun dini inançlarına sosyal çevrelerine bilmem nelerine. Ben de bu düzenin değişmesini çok isterim ama düzen böyleyken böyle değilmiş gibi konuşup ihtiyaç şöyle böyle bence 32sindeki kadın problematik diye yaftalamak çok komik diyorum ben.
Ki bunu diyen üyenin buradaki cinsellik konularını da biliyorum bu konuda, doğru düzgün tecrübesi olmayan insanlar ne bu evlilik konusu pöff 32sinde cinsellik yaşamamış kadın problematikte vs diye laf söylüyor.
Hayır bu kk da öyle bir oluşum ki mesela buraya biri konu açıyor 20 yaşındayım herkes benimle cinsellik yaşamak istiyor diye neyse yorumlara bakıyorum eee 20 yaşında evlencen mi gez toz seviş )) ya tamam da mantıklı olalım zaten böyle bir şey istese konu başlığı bu olmaz.
Neyse başka konudan örnek vericem bir konu daha vardı sevgilisiyle cinsellik yaşamış yine 20lerinde bir kız ona da canım sen cinselliği kullanmışsınnnn kullanma bedenini seni sevmeyene verme
Gülüyorum gerçekten bu yorumların hepsine, bu gibi toplumlarda cinselliğe aç erkekler ve istediğini alana kadar iki yüzlü davranıyor kadınlarımız kendilerini nasıl koruyacağını bilemiyor . Ben diyorum ki cinsellik yaşa ya da yaşama demek kimsenin haddine değil. Benim dedğim bu, çünkü bunların travmaları neler getirir kimse bilemez

Âmin ınş

Cinselliği yaşayanların psikolojisi çok mu normalmiş acaba. Keşke bi de bunu araştırsalar. Yaftalamaktan başka bir şey değil. Tercih diyoruz adı üstünde. Dileyen yaşar dileyen yaşamaz. Niye yaşamayanı yargılamak yaftalamak garipsemek

Ablam sizinle aynı durumda

Ben cinsellik yaşanmasın demiyorum. Kimsenin problematik olup olmadığını da sadece 30 yaş üstü cinsellik yaşamayan kadınlar adı altında adlandırıp tamam problematik grup diyemeyiz. Bunun bir de sosyolojik toplumsal boyutları var. Bizim toplumlarımzda kadınların kabuğunu kırması ne kadar zor. Buna rağmen birbirimize destek olup bir şeyleri değiştirmek yerine böyle yaftalarda bulunmaya sadece gülüyorum.

30 + yaşta evlilik sürecine giren gruptanım:) Aklımda evlilikle ilgili beklenti yoktu. Bekarlığı da kabullenmiştim. Baba evi candır diyordum:)

Burada bence olay kafanızı ve kendinizi rahat bırakmak. Ne kadar kasarsanız o kadar evlilik ihtimali kaçar. Geçmişte 30 öncesi bende hep dert ederdim. Kuzenlerim evli bilmem kaçıncı çocuğu olacak benim neden olmuyor diye..
Bunun püf noktası beklentiyi sıfırlamak.
Ne zaman beklentimi sıfırladım kendime baskı uygulamayı geçtim o zaman oldu. O zaman nişanlımla tanıştım.
Bu umutsuz olup karalar bağlamak değil. Kendinize baskıyı bırakmak demek.
Bunu yaparsanız olacak inşallah..

Bir de çok beklentili olmayın.
Ben kendi kendime iyiyim hayatıma biri katılsa çok daha iyi oluruz diye düşünün. Illa evlenmeliyim diye şartlanmayın. Hayatınızla barışık olun. Kendinize baskıyı bırakın. Kabullenişe geçin. Nasipse mutlaka olacaktır.

Son düzenleme:
ben de 33 yasindayim, 5 ay oldu evleneli. gecen yil tam da bu zamanlar "heralde evlenemeyecegim" diyordum. cunku karsima cikanlar hep problemli ve öküzlerdi. toplumsal baski da iyice bunaltmisti zaten . sonra birden esim cikti karsima. tam da istedigim gibi ve hatta hayallerinin ustunde. gercekten bu işler nasip. tam umidinizi kestiginiz anlarda karsiniza cikiveriyor. temmuzda evlendik. hic tahmin etmezdim 2020 de evlenecegimi o kadar umitsizdim cok dua ediyordum merhametli ve duzgun hosgorulu sempatik bir esim olsun diye. :) insallah tez zamanda karsiniza cikar istediginiz gibi biri. dedigim gibi nasibin ne zaman cikacagi belli olmuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…