AA hayırlı olsun. Hiç haberim olmadı. Çeyreğini alır gelirdimBu sene doğum yaptım
insanların tercihlerine dayatma yapılmamalı zaten, bunu savunmak da sağlıklı bir ruh hali değil. bahsettiğim şey yetişkin bir kadının cinsel hayatının olması bilimsel açıdan gerekliliktir, olmaması da problem yaratır. yani "neden problem olsun" denilen kısım için söylüyorum. "normal" olan cinsel hayatın olması, göreceli bir şey değil. ama yine üstüne basarak söylüyorum insanların tercihleri kendilerini ilgilendirir.çok haklısınız ama kimseye dayatma yapılamaz sen de yaşa nolacak kimse seninle cinsellik için evlenmesin sevdiği için evlensin denilemez.yaşayan da haklı yaşamayan da insanların hayat kıstasları şartları aile yapıları inançları herşeyleri farklı .tek doğru olamaz bu konuda o yüzden
Geri çekilme yönte... Ahh tamam vurmayın o korunma yöntemi değildiEvde napsın bu millet??? Kondomun paketi olmuş 1 milyar..... djfkfmfmgö
Sağol canımAA hayırlı olsun. Hiç haberim olmadı. Çeyreğini alır gelirdim
Ya hanımefendi siz bilimsel olarak ihtiyaçlar hiyerarşisinden ve aynı zamanda da bunun bedensel bir ihtiyaç olduğundan bahsediyorsunuz. İhtiyaç konusunda okeyim zaten. Ama Ortadoğu toplumlarında doğru düzgün kaçımız ihtiyaçlar hiyerarşisindeki temel basamakları yerine getirip kendimizi gerçekleştirebiliyoruz??cinsellik yaşamak her kadının kişisel kendi kararı buna saygı duymamak diye bir şey olamaz fakat cinsellik yetişkin bireylerde fizyolojik ve psikolojik bir "ihtiyaç" olduğundan 30'lu yaşlardaki bir kadın için bunu yaşamamak "normal" adlandırılmaz, normal olmaması ise seçime saygı duymamak anlamına gelmez. toplumsal, kültürel kodlar açısından uygun olan bu olabilir fakat kadın fizyolojisi ve psikolojisi açısından tüm bilimsel araştırmalar bunun bir "gereksinim" olduğunu ortaya koyuyor. tekrar söylüyorum bu demek değil ki konu sahibi bu yönde adım atsın, ama bunu gerçek olarak sunmak bilimsel gerçeklerle çatışıyor, bunu gidip herhangi bir jinekoloğa da sorabilirsiniz size aynı cevabı verecektir, çünkü bilimsel bir gerçek. doğum nasılsa bu da aynı şekilde ki bizim gibi toplumlarda cinsel işlev bozukluklarının bu kadar sık görülmesinde de kültürel kodlar yatıyor.
burada paylaşmak doğru mu bilmediğim için yazmıyorum linkini fakat cinsel işlev bozuklukları ve kaynakları diye yazarsanız, pek çok türkçe ve Ingilizce kaynağa ulaşabilirsiniz bahsettiğim şeylerle ilgili. yani 30'lu yaşlarda bir kadının cinsellik yaşamaması "tercih" dersek doğru söyleriz, fakat "normal" diyemeyiz.
Âmin ınş30 yaşındayım.. Ailevi sorunlardan dolayı belli bi yaşa kadar istemedim zaten evlilik müessesesini.. Ama sevmek, sevilmek istiyorum artık ben de.. Nasip, kısmet bunlara inanıyorum ama içimdeki sevilme ihtiyacına engel olamıyorum.. Herşeyi biliyorum sosyalleşmek, başka aktiviteler yapmak pandemiye kadar yapıyordum da zaten ama hepsinin yeri farklı işte.. İnşallah tüm isteyenlerin karşısına hayırlı insanlar çıkar..
Cinselliği yaşayanların psikolojisi çok mu normalmiş acaba. Keşke bi de bunu araştırsalar. Yaftalamaktan başka bir şey değil. Tercih diyoruz adı üstünde. Dileyen yaşar dileyen yaşamaz. Niye yaşamayanı yargılamak yaftalamak garipsemekYa hanımefendi siz bilimsel olarak ihtiyaçlar hiyerarşisinden ve aynı zamanda da bunun bedensel bir ihtiyaç olduğundan bahsediyorsunuz. İhtiyaç konusunda okeyim zaten. Ama Ortadoğu toplumlarında doğru düzgün kaçımız ihtiyaçlar hiyerarşisindeki temel basamakları yerine getirip kendimizi gerçekleştirebiliyoruz??
ki zaten cinsellik bizimki gibi toplumlarda o kadar çok şeye bağlı ki, insanların nasıl yetiştirildiğinden tutun dini inançlarına sosyal çevrelerine bilmem nelerine. Ben de bu düzenin değişmesini çok isterim ama düzen böyleyken böyle değilmiş gibi konuşup ihtiyaç şöyle böyle bence 32sindeki kadın problematik diye yaftalamak çok komik diyorum ben.
Ki bunu diyen üyenin buradaki cinsellik konularını da biliyorum bu konuda, doğru düzgün tecrübesi olmayan insanlar ne bu evlilik konusu pöff 32sinde cinsellik yaşamamış kadın problematikte vs diye laf söylüyor.
Hayır bu kk da öyle bir oluşum ki mesela buraya biri konu açıyor 20 yaşındayım herkes benimle cinsellik yaşamak istiyor diye neyse yorumlara bakıyorum eee 20 yaşında evlencen mi gez toz seviş)) ya tamam da mantıklı olalım zaten böyle bir şey istese konu başlığı bu olmaz.
Neyse başka konudan örnek vericem bir konu daha vardı sevgilisiyle cinsellik yaşamış yine 20lerinde bir kız ona da canım sen cinselliği kullanmışsınnnn kullanma bedenini seni sevmeyene verme
Gülüyorum gerçekten bu yorumların hepsine, bu gibi toplumlarda cinselliğe aç erkekler ve istediğini alana kadar iki yüzlü davranıyor kadınlarımız kendilerini nasıl koruyacağını bilemiyor . Ben diyorum ki cinsellik yaşa ya da yaşama demek kimsenin haddine değil. Benim dedğim bu, çünkü bunların travmaları neler getirir kimse bilemez
Ablam sizinle aynı durumdaMerhaba herkese. 32 yaşındayım. Evlenip kendi yuvamı kurmayı çok istiyorum ama bir türlü olmuyor. İlişkilerim hep bir şekilde bitiyor doğru düzgün sebep bile olmadan. Bazı yakınlaşmalar olsa da cinse anlamda evlenmeden yaşamayı istemiyorum. Bu yaştan sonra erkeklerin böyle ilişki istemediklerini söylüyor herkes. Bu yüzden herşey iyi giderken ortada sorun yokken durduk yere sessizleşip sonra beni bıraktıklarını düşünüyorum. Üniversite mezunuyum iyi bir işim iyi bir maaşım var çok şükür. Bu anlamda hiç benden yüksek maaş alsın diye düşünmedim iyi biri olsun yeter dedim ama yine de olmuyor işteBenim yaşlarımda evlenmek isteyip evlenemeyen var mı? Bunun için ne yapabilirim bilmiyorum
Ben cinsellik yaşanmasın demiyorum. Kimsenin problematik olup olmadığını da sadece 30 yaş üstü cinsellik yaşamayan kadınlar adı altında adlandırıp tamam problematik grup diyemeyiz. Bunun bir de sosyolojik toplumsal boyutları var. Bizim toplumlarımzda kadınların kabuğunu kırması ne kadar zor. Buna rağmen birbirimize destek olup bir şeyleri değiştirmek yerine böyle yaftalarda bulunmaya sadece gülüyorum.Cinselliği yaşayanların psikolojisi çok mu normalmiş acaba. Keşke bi de bunu araştırsalar. Yaftalamaktan başka bir şey değil. Tercih diyoruz adı üstünde. Dileyen yaşar dileyen yaşamaz. Niye yaşamayanı yargılamak yaftalamak garipsemek
çeyrek alabiliyorsan aramızdaki gizli zengin sensin yakalandınnnnAA hayırlı olsun. Hiç haberim olmadı. Çeyreğini alır gelirdim
Dedi külçe altınları olan kadınçeyrek alabiliyorsan aramızdaki gizli zengin sensin yakalandınnnn
zarardayım yahuuu daha da düşecekmiş hemmDedi külçe altınları olan kadın
Gizli zengin çıktı ortayazarardayım yahuuu daha da düşecekmiş hemm
30 + yaşta evlilik sürecine giren gruptanım:) Aklımda evlilikle ilgili beklenti yoktu. Bekarlığı da kabullenmiştim. Baba evi candır diyordum:)Merhaba herkese. 32 yaşındayım. Evlenip kendi yuvamı kurmayı çok istiyorum ama bir türlü olmuyor. İlişkilerim hep bir şekilde bitiyor doğru düzgün sebep bile olmadan. Bazı yakınlaşmalar olsa da cinse anlamda evlenmeden yaşamayı istemiyorum. Bu yaştan sonra erkeklerin böyle ilişki istemediklerini söylüyor herkes. Bu yüzden herşey iyi giderken ortada sorun yokken durduk yere sessizleşip sonra beni bıraktıklarını düşünüyorum. Üniversite mezunuyum iyi bir işim iyi bir maaşım var çok şükür. Bu anlamda hiç benden yüksek maaş alsın diye düşünmedim iyi biri olsun yeter dedim ama yine de olmuyor işteBenim yaşlarımda evlenmek isteyip evlenemeyen var mı? Bunun için ne yapabilirim bilmiyorum
ben de 33 yasindayim, 5 ay oldu evleneli. gecen yil tam da bu zamanlar "heralde evlenemeyecegim" diyordum. cunku karsima cikanlar hep problemli ve öküzlerdi. toplumsal baski da iyice bunaltmisti zaten . sonra birden esim cikti karsima. tam da istedigim gibi ve hatta hayallerinin ustunde. gercekten bu işler nasip. tam umidinizi kestiginiz anlarda karsiniza cikiveriyor. temmuzda evlendik. hic tahmin etmezdim 2020 de evlenecegimi o kadar umitsizdimMerhaba herkese. 32 yaşındayım. Evlenip kendi yuvamı kurmayı çok istiyorum ama bir türlü olmuyor. İlişkilerim hep bir şekilde bitiyor doğru düzgün sebep bile olmadan. Bazı yakınlaşmalar olsa da cinse anlamda evlenmeden yaşamayı istemiyorum. Bu yaştan sonra erkeklerin böyle ilişki istemediklerini söylüyor herkes. Bu yüzden herşey iyi giderken ortada sorun yokken durduk yere sessizleşip sonra beni bıraktıklarını düşünüyorum. Üniversite mezunuyum iyi bir işim iyi bir maaşım var çok şükür. Bu anlamda hiç benden yüksek maaş alsın diye düşünmedim iyi biri olsun yeter dedim ama yine de olmuyor işteBenim yaşlarımda evlenmek isteyip evlenemeyen var mı? Bunun için ne yapabilirim bilmiyorum
nerdeeee keşkeee doğru olsaaa 3 kuruşum var köşedeGizli zengin çıktı ortaya
istanbuldayım benHangi sehirdesiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?