32 yaşındayım evlenmeyi çok istiyorum bir türlü olmuyor. benim gibi olan var mı?

Bana benden küçük Lee geliyor abla diyip gidiyorlar yada kafam karıştı ben hazır değilim falan
Buda güzel bir şey genç duruyorsun demek ki canım dua arkadaşım Inanki yaş falan hep bahane isteyen adam hiçbir şeyi engel olarak görmüyor. Benden küçüklere ben direkt hayır diyorum bende yaşımı göstermiyorum. Bi türlü kendimize uygun birine denk gelemedik

cinsellik yaşamak her kadının kişisel kendi kararı buna saygı duymamak diye bir şey olamaz fakat cinsellik yetişkin bireylerde fizyolojik ve psikolojik bir "ihtiyaç" olduğundan 30'lu yaşlardaki bir kadın için bunu yaşamamak "normal" adlandırılmaz, normal olmaması ise seçime saygı duymamak anlamına gelmez. toplumsal, kültürel kodlar açısından uygun olan bu olabilir fakat kadın fizyolojisi ve psikolojisi açısından tüm bilimsel araştırmalar bunun bir "gereksinim" olduğunu ortaya koyuyor. tekrar söylüyorum bu demek değil ki konu sahibi bu yönde adım atsın, ama bunu gerçek olarak sunmak bilimsel gerçeklerle çatışıyor, bunu gidip herhangi bir jinekoloğa da sorabilirsiniz size aynı cevabı verecektir, çünkü bilimsel bir gerçek. doğum nasılsa bu da aynı şekilde ki bizim gibi toplumlarda cinsel işlev bozukluklarının bu kadar sık görülmesinde de kültürel kodlar yatıyor.

burada paylaşmak doğru mu bilmediğim için yazmıyorum linkini fakat cinsel işlev bozuklukları ve kaynakları diye yazarsanız, pek çok türkçe ve Ingilizce kaynağa ulaşabilirsiniz bahsettiğim şeylerle ilgili. yani 30'lu yaşlarda bir kadının cinsellik yaşamaması "tercih" dersek doğru söyleriz, fakat "normal" diyemeyiz.

Bana 20 gösteriyorsun dendi benşok neyse Allah dengimize göre karşımıza çıkarsın diye dua etmeyeye başlayalım o vakit bu işler zor valla çok sinirlerim bozuluyor acaba ah mi aldım ama haklı olan bendim insan kaba tehdit eden biriyle nasil evlenir ki

çok haklısınız ama kimseye dayatma yapılamaz sen de yaşa nolacak kimse seninle cinsellik için evlenmesin sevdiği için evlensin denilemez.yaşayan da haklı yaşamayan da insanların hayat kıstasları şartları aile yapıları inançları herşeyleri farklı .tek doğru olamaz bu konuda o yüzden

Dilerim kendimize uygun kişilerle tez vakitte karşılaşırız Ah almakla ilgisi yok nasip galiba bu işler.

Amin inşallah iş yerinde de evlilik muhabbeti evde annemin baskısı
Ben de baskı yok ama istiyorum evlenmeyi. Sevmek sevilmek sıcacık yuva gibisi var mı? İnsanlara tıkayacaksın kulağını bazen. Kısmette varsa zaten hiçbir şey engel olamaz. Allah iyilerle karşılaştırsın inşallah

Sevmek sevilmeyi istemek güzel duygular sıcak bi yuva bize de nasip olsun

Lütfen böyle düşünüp kendinizi bunalıma sokmayın, herkesin evlilik yaşı farklı kimisi 20 de evlenir kimisi 40 da. Önemli olan güzel bir evlilik olması, sakın kendinizi böyle bunaltıp sırf evlenmek için evlenmeyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…