Buda güzel bir şey genç duruyorsun demek ki canım dua arkadaşımBana benden küçük Lee geliyor abla diyip gidiyorlaryada kafam karıştı ben hazır değilim falan
evde yalnız kalmak istemiyorlarAma en çok evlenen de bu yıl bu ne tezatlik
cinsellik yaşamak her kadının kişisel kendi kararı buna saygı duymamak diye bir şey olamaz fakat cinsellik yetişkin bireylerde fizyolojik ve psikolojik bir "ihtiyaç" olduğundan 30'lu yaşlardaki bir kadın için bunu yaşamamak "normal" adlandırılmaz, normal olmaması ise seçime saygı duymamak anlamına gelmez. toplumsal, kültürel kodlar açısından uygun olan bu olabilir fakat kadın fizyolojisi ve psikolojisi açısından tüm bilimsel araştırmalar bunun bir "gereksinim" olduğunu ortaya koyuyor. tekrar söylüyorum bu demek değil ki konu sahibi bu yönde adım atsın, ama bunu gerçek olarak sunmak bilimsel gerçeklerle çatışıyor, bunu gidip herhangi bir jinekoloğa da sorabilirsiniz size aynı cevabı verecektir, çünkü bilimsel bir gerçek. doğum nasılsa bu da aynı şekilde ki bizim gibi toplumlarda cinsel işlev bozukluklarının bu kadar sık görülmesinde de kültürel kodlar yatıyor.Kesinlikle, hayır bir de muhafazakar değildir de evlenmeden sevişmeyi tercih etmiyordur, istemiyordur, keyfi öyle diyordur.
32 yaşında cinsellik yaşamamak niye problematik durum olsun.
Ya bir de böyle kendilerini bulamadan ya da kendi hayatlarındaki sorunu çözemeden bunu karşı tarafa dikta etmeyi, illa doğrusu bu demeyi, karşıdakini sorunlu gibi göstermeyi inanın hiç anlamıyorum.
Sen sana göre doğrusunu yaşıyorsun karşındaki yaşamıyor ya da yaşayamıyor diye hemen böyle sıfatlar mı yakıştırılmalı?
Bir de doğumlarda patladıAma en çok evlenen de bu yıl bu ne tezatlik
Ahahahahhh kısmetsizliğimizi yüzümüze vuruyor koronaAma en çok evlenen de bu yıl bu ne tezatlik
Korona bize yaramadı galiba evlenen evlendiBir neslin bekar kalmasının tek sorumlusu korona
Evli olması daha iyi pandemideevde yalnız kalmak istemiyorlar
Bana 20 gösteriyorsun dendi benşok neyse Allah dengimize göre karşımıza çıkarsın diye dua etmeyeye başlayalım o vakit bu işler zor valla çok sinirlerim bozuluyor acaba ah mi aldım ama haklı olan bendim insan kaba tehdit eden biriyle nasil evlenir kiBuda güzel bir şey genç duruyorsun demek ki canım dua arkadaşımInanki yaş falan hep bahane isteyen adam hiçbir şeyi engel olarak görmüyor. Benden küçüklere ben direkt hayır diyorum bende yaşımı göstermiyorum. Bi türlü kendimize uygun birine denk gelemedik
çok haklısınız ama kimseye dayatma yapılamaz sen de yaşa nolacak kimse seninle cinsellik için evlenmesin sevdiği için evlensin denilemez.yaşayan da haklı yaşamayan da insanların hayat kıstasları şartları aile yapıları inançları herşeyleri farklı .tek doğru olamaz bu konuda o yüzdencinsellik yaşamak her kadının kişisel kendi kararı buna saygı duymamak diye bir şey olamaz fakat cinsellik yetişkin bireylerde fizyolojik ve psikolojik bir "ihtiyaç" olduğundan 30'lu yaşlardaki bir kadın için bunu yaşamamak "normal" adlandırılmaz, normal olmaması ise seçime saygı duymamak anlamına gelmez. toplumsal, kültürel kodlar açısından uygun olan bu olabilir fakat kadın fizyolojisi ve psikolojisi açısından tüm bilimsel araştırmalar bunun bir "gereksinim" olduğunu ortaya koyuyor. tekrar söylüyorum bu demek değil ki konu sahibi bu yönde adım atsın, ama bunu gerçek olarak sunmak bilimsel gerçeklerle çatışıyor, bunu gidip herhangi bir jinekoloğa da sorabilirsiniz size aynı cevabı verecektir, çünkü bilimsel bir gerçek. doğum nasılsa bu da aynı şekilde ki bizim gibi toplumlarda cinsel işlev bozukluklarının bu kadar sık görülmesinde de kültürel kodlar yatıyor.
burada paylaşmak doğru mu bilmediğim için yazmıyorum linkini fakat cinsel işlev bozuklukları ve kaynakları diye yazarsanız, pek çok türkçe ve Ingilizce kaynağa ulaşabilirsiniz bahsettiğim şeylerle ilgili. yani 30'lu yaşlarda bir kadının cinsellik yaşamaması "tercih" dersek doğru söyleriz, fakat "normal" diyemeyiz.
Amin inşallah iş yerinde de evlilik muhabbeti evde annemin baskısıAhahahahhh kısmetsizliğimizi yüzümüze vuruyor koronakısmeti olanı korona da durduramıyor. Allahımmmm kısmet ver
Bu sene doğum yaptımBir de doğumlarda patladı.
Dilerim kendimize uygun kişilerle tez vakitte karşılaşırızBana 20 gösteriyorsun dendi benşok neyse Allah dengimize göre karşımıza çıkarsın diye dua etmeyeye başlayalım o vakit bu işler zor valla çok sinirlerim bozuluyor acaba ah mi aldım ama haklı olan bendim insan kaba tehdit eden biriyle nasil evlenir ki
İnşallah öyledir kendimi garip hissediyorumDilerim kendimize uygun kişilerle tez vakitte karşılaşırızAh almakla ilgisi yok nasip galiba bu işler.
Ben de baskı yok ama istiyorum evlenmeyi. Sevmek sevilmek sıcacık yuva gibisi var mı? İnsanlara tıkayacaksın kulağını bazen. Kısmette varsa zaten hiçbir şey engel olamaz. Allah iyilerle karşılaştırsın inşallahAmin inşallah iş yerinde de evlilik muhabbeti evde annemin baskısı
Sevmek sevilmeyi istemek güzel duygular sıcak bi yuva bize de nasip olsunBen de baskı yok ama istiyorum evlenmeyi. Sevmek sevilmek sıcacık yuva gibisi var mı? İnsanlara tıkayacaksın kulağını bazen. Kısmette varsa zaten hiçbir şey engel olamaz. Allah iyilerle karşılaştırsın inşallah
Lütfen böyle düşünüp kendinizi bunalıma sokmayın, herkesin evlilik yaşı farklı kimisi 20 de evlenir kimisi 40 da. Önemli olan güzel bir evlilik olması, sakın kendinizi böyle bunaltıp sırf evlenmek için evlenmeyinMerhaba herkese. 32 yaşındayım. Evlenip kendi yuvamı kurmayı çok istiyorum ama bir türlü olmuyor. İlişkilerim hep bir şekilde bitiyor doğru düzgün sebep bile olmadan. Bazı yakınlaşmalar olsa da cinse anlamda evlenmeden yaşamayı istemiyorum. Bu yaştan sonra erkeklerin böyle ilişki istemediklerini söylüyor herkes. Bu yüzden herşey iyi giderken ortada sorun yokken durduk yere sessizleşip sonra beni bıraktıklarını düşünüyorum. Üniversite mezunuyum iyi bir işim iyi bir maaşım var çok şükür. Bu anlamda hiç benden yüksek maaş alsın diye düşünmedim iyi biri olsun yeter dedim ama yine de olmuyor işteBenim yaşlarımda evlenmek isteyip evlenemeyen var mı? Bunun için ne yapabilirim bilmiyorum
Amin amin inşallahSevmek sevilmeyi istemek güzel duygular sıcak bi yuva bize de nasip olsun
Bahsettigin kişi mesai oda arkadaşın mı?Aynı odada oturmamaya çaba gösteriyorum
Oda anlıyor
Evde napsın bu millet??? Kondomun paketi olmuş 1 milyar..... djfkfmfmgöBir de doğumlarda patladı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?