33 Yaşındayım Muradımı Alamadım

Şimdi size doğrudan tanık olduğum ve bana hem enteresan hem sevimli gelen bir hikaye anlatacağım.

Benim teyzemin 6 görümcesi var, 1'i hariç hepsi bekar. Aile Giritli, Giritli tanıdığı olanlar bilirler ebeveynler kız çocuklarına çok düşkün olur. Babaları da kızları evden gitmesin diye evlenmelerini istemezmiş. Görücü olarak gelmek isteyenleri geri çevirirmiş. Biraz muhafazakarlar, sosyal hayatları da yokmuş. Sonuç olarak evlenememişler. Yaşları biraz var en gençleri 46 yaşında şu an. En küçükleri okumuş bir tek mali müşavir olarak çalışıyor. Diğerleri terziydi. Ben küçükken güzel ve büyük bir moda evleri vardı. Evden oraya oradan eve yaşıyorlardı. Daha sonra apartman yaptırmak için orayı da sattılar. Öyle eve kapandılar yani. Hiç abartmıyorum hayatlarında İzmir dışına çıkmamışlar. Bırakın İzmir dışına çıkmayı Karşıyaka ilçe sınırlarından bile sayılı çıkmışlardır, o kadar izole yaşıyorlar.

Neyse, bu şekilde evin içinde hayatlarını sürdürürlerken 2014 yılında bir şey oldu. Benim dayımın karısının yani yengemin dayısının eşi öldü. Bir süre sonra adam yeniden evlenmek istedi. Bunu duyan teyzem hemen benim görümcelerden biriyle görüştürelim dedi. Ama yukarıda bahsettiğim gibi görümcelerin yaşı az değil o yaştan sonra düzen bozmak istemiyor kadınlar. İçlerinden bir tanesi evliliğe hevesliymiş, bu adamla görüştürmeye karar verdiler. Yengemin ailesine haber verildi, adam İstanbul'dan geldi, anneannemin evinde görüştüler. Anlaşıldı, ''kızımız'' istendi ve evlendiler. :) Bu bahsettiğim hanım 50 küsur yaşında. Bey sanırım 3-5 yaş daha büyük, emekli tarih öğretmeni müthiş kültürlü bir adam ve aileden varlıklı. İstanbul'da bir ev, Trabzon'da bir ev, Bursa'da bir ev falan derken İzmir dışına adım atmamış kadın bir orada bir burada geziyor şimdi. Bundan 5 yıl önce evleneceksin diyar diyar gezeceksin deseler hadi oradan derdi muhtemelen.

Şimdi burada vermeye çalıştığım mesaj ''Üzülmeyin 50'den sonra da evlenebilirsiniz'' değil elbette. Fakat gördüğünüz gibi kısmetin nereden çıkacağı belli olmuyor. Hayatın kendi içinde çok farklı dinamikleri var. Artık buna kader mi dersiniz rastlantı mı bilmiyorum ama en başa dönelim, teyzem eniştemle evlenmese görümcesinin yolu da bu beyle kesişmeyecekti mesela. Akışına bırakın, kısmetinizde varsa karşılaşırsınız diyerek sonlandırıyorum. :)

Arkadaşım, inşallah hayırlı biriyle doğru zamanda güzel bir evlilik yaparsın. Bu vaktini bekleme eziyeti ve takıntı yapmak yerine tadını çıkarmaya ayırmanı tavsiye ediyorum. Dön bir ailene bak.. En keyifli en güzel vakitlerini ailene ayır. En güzel yemeklerini baban için, en güzel kahveni annen için yap. Evlilik sandığın gibi toz pembe değil. Çok güzel ama zorlukları ve sorumlulukları da var. Hazır olduğun zaman mutlaka kısmetin karşına çıkacaktır. Bekarken senin gibi düşünmeyen pek azdır. Asla seni yadırgamıyorum bu düşüncenden dolayı. Evlenince anne baba mutluluğunun nasıl kıymetli birşey olduğunu anlayacaksın. Evlilik kötü birşey değil ama anne baba bambaşka..

Canım bence sende film düğüne 5 gün kala ayrılınca kopmuş gibi geliyor bana. Düşünsenize hiç hamile kalamamış bir insan mı daha çok acı çeker yoksa karnında taşıdığı bebeği 9 aylıkken anne karnında vefat eden mi? İster istemez hayaller kurmuşsun hevesin yarım kalmış ben bi psikoloğa gitmeni ve bu olayı anlatmanı öneririm eski nişanlını affetsen hayatı sanki daha kolay göğüsleyeceksin....

Dindar biri misiniz? Yani İslamiyet sizin için önemli bir referans mi?

Yav bu kafayı istiyorum gerçekten.

Bak gerçekten. Bu nasıl bir boşluktur Ya Rab..

canım google player dan üyesi çok olan arkadaşlık sitelerini indir (uluslarası olur, ülke çapında olur), günümüz teknoloji çağı, facebook hesabı olmayan kişilerle de görüşme sonuçta bireferans, profil oluştururken de kendine benzeyen başka birisinin resmini kullanırsın, hayata küsme, bunları yaşayan erkekler de vardır senin gibi, ve mutlaka senin gibi düşünen bir erkekle karşılaşırsın, 1. de olmaz 3. de 4. de olur, vazgeçme ve üzme tatlı canını. Evli insanlar bekar gibi tanıtabilir arkadaşlık sitelerinde kendini, dikkatli ol sadece. Sonuçla ilgili burdan paylaşımda bulun yine.

Ya şöyle meslekli taş gibi hatunlar burda evde kalmıs kız kurusu edebıyatı yapmıyo mu ınan ben delırıyorum. Kızım senın elınde mıs gıbı meslegın var bıraz basını yukarı kaldır dık dur hemen salma kendını sankı 33degıl 53yasındasın ıhtıyar moda baglama. Sen ıcındekı kaybolan ozguvenı dısarı cıkar once gez toz mutlu ol sen bu mutsuzlukla dısarı bu ızlenımı verıyosan zaten sana yaklasan olmaz ne gorucu usulu ne teke tek. Yanı suan bu anlatımla senı 100tane kadının arasına koysalar durus bakımından senı 100kısının ıcınden evet bu dıyebılırım o derece gul kahkaha at eglen. O enerjıyle zaten bulursun aradıgın adayı

Konu eski ama bende yorumumu yapayım. Evlilik gerçekten kader kısmet işi biriyle 5 yıl konuşursun ama ucu evliliğe var(a)maz,biriyle 6 ay konuşursun evlenirsin. Bazı arkadaşlar acaba çok mu burnun havada geziyorsun yada çok mu bakımlısin sevgilin mi var sanıyorlar,haklılar, yıllar önce okula giderken son derece bakımlı ve guzel giyinirdim,asla erkeklerle konuşmazdım yüzlerine dahi bakmazdım yapi gereğim hep mesafeliydim taki içlerinden biri yakınlaşıp sevgilin var demi o yüzden bakmiyorsun tenezzül etmiyorsun diye sorana kadar,hayir yok ne alaka deyince bana sen şöyle böyle duruyorsun dedi yani aslında yalnız oldugunun sinyalini vermelisin arada.

Meslek ve kariyer var ama tek hayat amacın seni ağlatan şey evlenmemiş olmak ciddi misin ya ? Tek başına çık tatile gez eğlen hayatının tadını çıkar

Ben de en çok 'murada' takıldım.
Ayrıca o bütün yıl çalıştıktan sonra çıkılan tatillerde, mutluluk doruklarda falan yaşanmıyor, evde nasılsak tatilde de öyleyiz, yeri gelir tatilde kavga edilir, sıkıntı da çıkar, sanki çok fazla anlam yüklemişsiniz bu evlilik ve sonrasında yaşananlara.
benim size vereceğim en önemli tavsiye sosyal medyadan uzak durun, orada insanların yayınladığı mutluluk pozlarına çok da inanmayın herkesin evinin içi çok farklı olabiliyor ayrıca belli bir yaşa gelmişsiniz, mesleğiniz ve kariyeriniz var niye hala annenizin telefonuna gelecek görücü mesajlarını bekliyorsunuz?

Sanki konu sahibi çok gelin evi izlemiş gibi. Bu dünyada tek üreten ve huzurla yaşayan, dünyayla ve canlılarla barışık bir ömür süren potansiyelini en iyi şekilde kullanmış olarak yaşlanmaktır.

Tabi bir kadınının en mutlu günü gelinlik giydiği gündür diye diye kızlarını büyüten zihniyetin sonu bozuk psikoloji oluyor.

Ne güzel demişsiniz,ureten potansiyelini en iyi şekilde kullanmış kisi tanımlamasını...ah ah..

Kesinlikle katılıyorum,konu sahibinin Maslow'un ihtiyaçlar hiyerarşisi üzerinde biraz okuma ve inceleme yapmasında fayda var.

Dönünce tatil borçları da eklenince:)))) murad sesssssizzzzzce uzaklaşırrr

Ya neden bu evlilik konusu açan yası ilerlemiş üyelere decamlı

- aa mesleğin var , ne evlilik meraklısısın , evlenince basın göğe ermeyecek gibi yorumlar Yapılıyor bence onu anlamıyorum.

Insanların bir biyolojik saati vardır tıpkı ergenlik Dönemi'ne girmek gibi , belli bir yastan sonra da evlenmeyi istemek çok ama çok normal.

Meslek sahibisin gez toz Demiş herkes gezer ama bir süre sonra artık insan hayatın güzelliklerini yaşayacağı ve o güzellikleri paylaşacağı birini ister yanında ve çok doğal bir istek bir yastan sonra evlenmek istemek.
Hepimiz bunun böyle olduğunu biliyoruz neden alaycı yorumlar ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…