35 den sonra çocuk diyenler

Merhaba arkadaşlar,ben de 34 yaşımdayım ve ilk hamileliğimi yaşıyorum,şuanda 16.haftamızdayız.
2 sene boyunca hiç korunmadığım halde hamile kalamamıştım,biraz da doktorlardan çekindiğim için hiç muayene olmadım,öncesinde korunmak için ilaç da kullanmadım,uzun lafın kısası eşim de ben de artık oluruna bıraktık,yoğun iş temposunda tam adet günlerimi de unuttuğum bir dönemde bebişim bize sürpriz yaptı :)
İlk üç ayım çok normal gidiyordu ama son muayenede ultrasonda 3,5cmlik bir miyom olduğunu gördü doktorumuz.
O dönemde miyomun tam olarak ne olduğunu ve nelere sebep olabileceğini bilmediğim için hiç kafama takmamıştım.İki hafta sonra tekrar muayene gittik ve miyomun 7cm olduğunu görünce dünyam yıkıldı,2 haftada iki kat büyümüştü,doktorum kafama takmamımı söylese de internette edindiğim bilgiler çok korkutucuydu.
Bu hafta cuma günü tekrar kontrolümüz var,miyomun büyümemiş olması için dua ediyorum
Diğer tüm testler çok şükür iyi çıktı,hamileliğim o kadar rahat geçiyor ki,ne miğde bulantısı ne de ağrım var.
Bende de plasenta previa var ama burda forumdan öğrendiğim kadarıyla 23.haftaya kadar plasenta yer değiştirebiliyormuş.
Miyom yüzünden zaten sezeryan olucağım kesin.Her şeye rağzıyım yeter ki oğluşumu kucağıma sağ sağlim alayım.
Allah bebek isteyen herkeze nasip etsin inşallah.Yaşı nedeniyle çocuğum olmuyor diye de üzülenler varsa hiç umutsuzluğa düşmesinler,
bakın ben hiçbir tıbbi müdahale görmeden 2 sene sonra hamile kalabildim.

sagsalim kucagina alirsin ins guzelim umudsuzluk bize yakismaz

Sizi cok bekledim bn girmeyince gelmisinizzz
Ayrintili okuyamadim kizlar yazicam insAllahh

Kızlar benimde artık son günlerim.. 3 haftam falan var nasipse.. Çok zor geçiyor yaa..

Bu hamilelik gençken daha mı kolay ne??????????????

canim bebisin hayirli olsun sag sihhat icinde. cizeglgeni gorunce anladim.buyutmussun 4 aylik bile olmus masallah.cok sevindim. benim oglan 10 aylik oldu.buyunce giremez oldum hic nete zamanim olmuyo pek diye.daha yeni gordum ve gorunce cok sevindim.

Kızlar merhaba,

37 yaşındayım 1 senedir tüp bebekle çocuk sahibi olmaya çalışıyoruz. Nihayet bu ay pozitif sonucu aldık. Şimdilik hiçbir hamileilk beliritisi yaşamıyorum, biraz tedirginim. 9 Nisanda ultrason randevumuz var. Orda gorup kalp atışlarını duyunca hamile olduğuma inanıcam artık heralde.

Geç yaşta haile kalınca insan gençleşiyormuş diyorlar. Bebeğe bakıp büyütebilmek için bir enerji geliyormuş... İnşallah bebeklerimizi kucağımıza alırız...

Yapılacak testler hakkında ne düşünüyorsunuz? Doktorlar 35 ten sonra mutlaka yapılmalı diyor ama ihtimal öğrenmenin stresi insanı çok zorlamaz mı?

merhaba elfje
hayirli olsun umarim Allah sag salim tamamina erdirir. evet kalp atislarini duymadan inanamiyor insan.kalp atislarini duydugundada hep baska seyleri bekliyor olcaksin.inan doguma kkadar merak endise bitmiyor.ama bu yasin verdigi ve ya tüp bebek tedavisi gordugun icin degil.normal yollardanda hamile olsan farketmiyor.ama insallah hepsini atlatirsin.
gecen yil bu siralar oglumun dogumunu bekliyordum.hatta 40+1 oldu oylece dogdu ve o zaman rahatladim.simdi dizime bidir bidir dolaniyo annecim benle oyna diye.
evet 35 yasdan sonra gerekli testler var. benim ilk doktorum beni cok strese soktu daha hamileligime sevinemeden bir cok stres yasadim sonra doktorumu degistirdum.tabi bu doktoru bulana kadar yapilacakj ikili test zamani gecmisti.uclu testide yeni doktorum bence gerek yok ama icin rahat olsun istiyosan prenatal muayeneye gidersin herseyini gorursun bebeciginin demisti .oylece 25. haftaydi galiba bebisimi 4 boyutlu ultrasonda gordum. Allaha cok sukur simdi topac gibi bir oglum var teyzesi .ilk uc ay ozellikle bol bol dinlen ilk kirk gunde yat otur dinlen rahat guzelce yerine yerlessin.agir tasima.uc aydan sonra rahat bir donem basliyo.tabi doktorunda yonlendircektir.umarim iyi bir doktora denk gelmissindir.cok onemli,.
ve asil haber sadece esim ve ben bilyiorum su an ikinciye tekrar hamileyim.gec yasda normal yollardan hamile kalmisdim ve anne oldum.gereksiz yere klomen ilac vermisti doktorum o zaman. ama neyse geldi gecti. ve simdi 6 haftalik yeniden hamileyim.kalp atislari icin ben gecen sene cok acele ettim heycandan duyamadilar diye canimi sikmistim.bus efer 7 haftada gitcem. bence sende biraz dinlen moralin boyuzlmasin neden gecikti diye.
kolay gelsin...

Merhaba aynisefa,
Çok tebrik ederim. Ay ne güzel bir haber... Ben de 6 haftalık hamileyim. Bir hafta arayla iki kan testi yapıp kese gormeye falan çağırmadılar. 9 Nisanda kalp atışlarını gormeye çağırdılar bizi de. Aynı zamanlarda gorucez bebişleri desene.
Biz Hollanda da yaşıyoruz o yüzden doktorlar net kesin dolambaçsız yollarla anlatıyorlar her şeyi. Soğuk ülke insanı akdeniz insanı gibi değil sonuçta. Burda normalde ebeler takip ediyor doğumu ama belki biz tüp bebeğiz diye yaptırdığım hastane takip eder. Burda tek doktor da yok o an hangi doktor dosyanı aldıysa o ilgileniyor tedaviyle, yaklaşık 6-7 doktor gordum yani en az...
Benim kuzenim hamileyken şu çiğ etle geçen bir virüs olduğu soylenmişti ona, o biraz inançlıdır, ruhu üflendi bebeğin ben nasıl aldırayım dedi ve devam etti. Şimdi oğlu kocaman oldu hiç bir sıkıntısı da yok. Ama işte insan çekiniyo ne zor şeymiş beklemek

Tekrar seni ve eşini tebrik ediyorum.

Ne yapıyorsun. Çocuğun oldumu

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Merhaba hanımlar
36 yaşındayım. 8 yaşında bir oğlum var riskli. Ir gebeşik geçirdim ve oğlum 7.5 aylıkken doğdu. 2. Gebeliği doktorum pek onaylamadı
Açıkcası ben de yaşadığım travmayı uzun zaman atamadım üstümden
Zaman saman çocuk isteğim olduysa da eşim sana birşey olursa diyip konuşturmadı bile beni.
Bu aralar yeniden depresti çocuk isteğim
Doktorumla yeniden görüşsem onaylarsa seneye düşünsem diyorum
Ben 37 oğlum 9 yaşında olacak
Topiğin tamamını okuyamadım Ama çocukları arasında yaş farkı bu kadar olan var mı. Çocukların ilişkileri nasıl. Sonuçta ben çocuğum için istiyorum
Ve ben çok korkuyorum rahata alıştım
Geziyoruz tozuyoruz
Biraz cesaret verin bana lütfen

Arkadaşlar merhaba,
37 yaşındayım, tüp bebek tedavisi oldum. gebelipimi takip edecek iyi bir perinatologa ihtiyacım var. Engin orala gidiyordum fakat işleri cok yogun yeterli ilgiyi gosteremiyor, bazen basından savdıgı bile oluyor... ee bizler icin de gebelik takibi ozellikle riskli gebelik sınıfında cok onemli degil mi.. lutfen yardımcı olur musunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…