35 den sonra çocuk diyenler

Doktorumdan bir perinatolog önermesini istedim.O da Prof.Dr. Recep Has'ı önerdi.''Branşında en iyilerinden biridir'' dedi.
Zaten bu braşta Türkiye'de 150-200 uzman varmış.

Araştırdım.Hakkında çok iyi şeyler duydum,okudum.Muayenehanesi evimize de çok yakın.31 Ağustos'a randevu aldım.
O tarihe gün verebildiler.Zaten kendi doktorumda ayın 31'ini geçmesin demişti.

chnb açmış olduğun topikte de sormuştum;sende ve bebeğinde son durum nedir?
Yani;bu sonuçlar amniyosentezi gerektiriyor mu?Eğer öyleyse yaptırır mısın?

Son düzenleme:
selam teyzisler nasilsiniz?yogunum geriye dönuk okuyamiyorum.oglum ucuncu ayi bitirmek uzere bicir bicir.tüm zamanimi aliyor nerdeyse.ara sira girioyrum.umarim hamillikleriniz iyi gidiyordur yada tedavileriniz .

umutumde en son oglun olacagini ögrenmistim.karnisinda buuytmussundur sen simdi bebegini masallah onada sanada.insallah hersey istedigin gibi gidiyordur.kendine iyi bak öptük oglusumla

Ayy canım sen doğurdunmu yaa? MaşaAllah sana.. Ben seni hatırladım..
Rabb'im sağlık sııhat versin yavruna da sanada...

cANIM BEN TOPİK AÇMADIM ACABA HANGİ TOPİK DR YE sormuştum bora cengize onu mu kastettin?

Recep hası ben de duydum ama bu konuda en çok Atıl Yükseli duydum prof. Benim de dr m perinatolog ama o garantici der ki amniyo yaptır kesin sonuç der bu bakımdan Atıl bey daha rahatlatıcıymış Kadir bey i çok bilmiyorum...

Ben 24 haftalık oldum ben daha önce 2 tane 8 haftalık düşük bir tane 25 haftalık erken doğumla bebeğimi kaybettim. bu gebeliğimde 13 artı 4 te bana karından 4 yerde kesi ile rahim ağzıma laporoskopik serklaj yapıldı ve eski sezaryen dikişim mesaneye yapışıkmış o açıldı bir hafta sondalı kaldım ve malesef suyum sızdı bebeği kaybetmek üzereyken doldu şükür ve amniyo yaptırsam yine kese zarar görebilirdi ben de zaten istemedim. Allah ne nasip ettiyse o olur daha önce de yazdım arkadaşın akrabası amniyo yaptırdı suyu sızdı 26 haftalık doğum yaptı ve BEBEK SAĞLAM AMNİYOA göre. Ama bu haftada doğdu diye çok büyük sağlık sorunu olabilir bence ultrason bulgusu artı test sonucu ikisi de kötüyse yapılmalı amniyo. Ha şu da önemli olumsuz çıkacağını öğrenirsem ne yaparımın cevabı da göz önüne alınmalı. sonlandırılmayacaksa yine amniyo yaptırılmamalı bence...

Canım beni sormuşsun 24 haftalık oldum bugün kendimi iyi hissediyorum. Bu arada 8 yaşında oğlum da var benim:))

Günaydın kızlarrrr... Dün giremedim nete erkenden hastaneye gittik tahliller için. Ama şeker yüklemesi için ayrıyeten randevu lazımmış çarşambaya verdiler. Diğer şeker tahlilini yaptılar. Aç ve yemekten 2 saat sonra. ben farkı da bilmiyorum...

sonra koşuyoluna geçtik akşam da eltime iftara epey hareket ettim dün hamilelik boyunca geçirdiğim en hareketli gündü. hastanede de tekerlekli sandalyede değildim yürüdüm... İnşallah sorun olmamıştır...

Şimdi geçmişe bakayım...

Dr.Bora Cengiz'e sorduğun soru profilinde konu açmışsın gibi görünüyor.

Heyecan ve mutluluk dolu olduğu kadar ne kadar da zor bir süreç...

Allah hepimize sağlıklı bebekler nasip etsin inşallah.

Dr.Bora Cengiz'e sorduğun soru profilinde konu açmışsın gibi görünüyor.

Heyecan ve mutluluk dolu olduğu kadar ne kadar da zor bir süreç...

Allah hepimize sağlıklı bebekler nasip etsin inşallah.

Canım evet baktım... Bazen kk da bora cengize sor filan çıkınca tıklayım soruyorum. Şimdi baktım yazmışsın. cevap verince sonra bir daha bakmıyorum oraya daha doğrusu başka arkadaşların yazacağı aklıma gelmiyor...

Amin... sen de git rahat eder için...

Allah bağışlasın oğlunu.
Ne kadar güzel ben de bu yaşta ikinciyi yapıyor olmayı isterdim.

Bildiğim kadarıyla şeker yüklemesi yapıldığında 2 saat arayla kan alınıp değerlere bakılıyor.
Şeker tahlili her gebeye yapılıyor muydu?
Benim doktorum henüz böyle bir şeyden söz etmedi.

Bebeğin kıpırtılarını hissetmeye başladın mı?
Ben henüz hissedemiyorum ve heyecanla o anların gelmesini bekliyorum.=)

Canım sağ olasın. 24. haftada şeker yüklemesi yapılıyor. Benim 3. ileri hafta gebeliğim bu yüzden hissediyorum 16-17 gibi hissetmeye başladım. bir de 2 hafta önden gidiyor ya. sen de hissedersin yakında ilk gebeliklerde daha geç hissedilirmiş ben 18 de göz seğirmesi gibi hissetmiştim...

Herkese merhabalar rabbim hamile arkadaslars saglikli bir gebelik gecirip bebeklerini saglikla kucaklarina almayi nasIp etsin benim gibi bebek isteyenlere tez zamanda nasiP etsin
Benim bir oglum var 5 yasinda, ikinci oglumu gecen sene 23 agustosta rahin agzi yetmezliginden 21+2 de kaybettim simdi deli gibi yine bebek istiyorum oglumda bir kardes istiyor ama esim de cok ustume geliyorsun ama senin gebeliklerin riskli geciyor seni cook seviyorum nasil riske atayim diyor hamile kalirsam ucuncu ay rahim agzina dikis atilacak yatacam 77 liyim 35 dolacak yakinda ama esim ikna Olmuyor ne yapalim kirka kadar yolu var diyorum bendE

merhaba canım nasılsın.maşallah oğluşuna 3 ay bitti demek..nasılda çabuk geçiyo dimi zaman.bana burada çok destek olmuştun canım ya.benimde büyüdü.bide doğsa sağlıkla seninki gibi.1250 idi en son teyzesi.

bendeki gelişmelerden bahsedeyim biraz.biliyosunuz plas.prev.vardı.hala devam ediyor.plas.rahim ağzına uzaklığı önce 1.7 cm sonra 2 en son gittiğimde yani geçen hafta ise 3.5 cm ölçüldü.bu güzel haberdi benim için.çünkü ciddi bir kanama beklemiyoruz dedi doktor.bu arada yaklaşık 1.5 aydır annemlerin yanında ankaradayım.doğumuda burada yapcam mecburen.çünkü doktorların genel kanısı benimn ameliyatımı hocalarının yapması.yani prof olmalıymış.doç.bile pek yanaşmıyor.şu an herşey yolunda ama plas.mesaneye yada sez.kesiğine yapışmış olabilirmiş.rahim alınabilirmiş.ama benim içim rahat çok sıkıntı yaşıycağımı sanmıyorum.

ama şu an en büyük sıkıntım sağ elimmde olan karpel tünel sendromu.büyük ihtimal doğumdan sonra elimden amel.olmam gerekecek.şu an yazı yazarken bile inanılmaz bir uyuşkluk ve ağrı oluyor.o yüzden ben pek cevap yazamıycam kızlar.okumakla yetincem.doktor elini kullanma dedi.benden haberler böyle sizde yazın ben sık sık uğrayıp okuyorum yazamasamda.hepinizi öpüyorum kızlar.

kizlar hamilelikleriniz hayirli olsun.Allahim kolaylikla tamamlayip bebeginize kavusmanizi nasip etsin insallah.seker testi 20. haftalardan sonra yapiliyor.benimkisi 23 hafta olmus ve haberim bile yoktu.onlar kanlari almislar cok sonralari sordum da öyle ögrendiydim.her kan verdiginizde bu ne icin diye sorun bazen söylemiyorlar.

masallah ayol ben oglumla mesgulken sende baya buyutmussun . masallah oglusuna tütütütütüüt..... hareketlenmeye basladimi.ben bes aylikti hissetmeye baslamistim aniden.19 haftadalarda.
bu arada msjlarinizi az biraz okudumda nerdeyse tip okumayaya hazirsiniz gibi valla doktorlarin iside zor.bilen insanlari artik kandiramazlarda.iyi ediyorsunuz kizlar yoksa savusturur giderler valla.

cok cok gecmis olsun bu arada bu sorunlar hamileliklemi basladi yoksa varmiydi.gecmisi okuyamadigim icin haberim yok canim.karpel tünel falan dedin anlamadim valla neeymiski bu bakmam gerek.

nil cim valla oglum dunyaya geldi dört aylik olcaz haftaya.dogumum cok zordu normal dogumdu kilosuna fazla dediler alalim dediler bilmem ne derken oglumu normal dogumla dunyaya getirdim tam 3.550 le dogdu.yok kilosu fazlaymisda iri dogarmisda dört kiloyu gecermisde bi sürü sey.yinede bekledim aldirmadim sezeryanla derken aldirmadigim gun sancim tuttu ve oglusum yanimiza geldi.malum ilk uc ay gaz sancisi guz sancisi derken cok zordu ama nasil gecti bilmiyorum.gecti o gunler. simdi rahatladi baya e bende rahatladim. simdi cok hareketlendi yavrum.oynuyoruz artik kippir kippir.Allahim sizlerede o günelri nasip e tsin sag salim.
sabr edin kizlar hersey guzel olcak merak etmeyin.

Son düzenleme:

maşallah canım. Ankarada iyi bir dr olması daha iyi tabi... ben de hatayda oturuyorum ama ben de riskli olduğum için istanbulda ailemizin yanındayım. sanırım önceden sezaryen oldunuz. plesanta yapışmış olabilir demişsin. benim de 8 yaşında oğlum var onda sezaryen olmuştum. 6 sene sonra rahim ağzı yetmezliği nedeniyle 25 haftalık normal erkendoğum yaptım. bu hamileliğimde de rahim ağzı uzunluğum çok kısa diye karnımdan 4 kesi ile laparoskopik serklaj yapıldı. ve 8 sene önceki sezaryen dikişim mesaneye yapışmış ayırmışlar 3 saat sürdü ameliyat. 1 hafta sonda taktılar çok zordu inşallah yapışıklık da yoktur sende. elin de geçmiş olsun...

maşallah canım kocaman olmuş bebişin darısı başımıza....

Hey maaşAllah sanada yavrunadaa.. Zor günleri atlatmışsın, sevmelik günlerin başlamış..
Biz burda öğürtüydü, bulantıydı, şekerdi derken sen büyütmüşsün babişini maşaAllah..
Rabb'im daha iyi etsin.. Sağlıkla sıhhatle büyüt bebeğini...

nil canım ssen neler yaptın nasılsın

Ah be canım, ne zamandır haber yoktu senden, demek bu yüzdenmiş. Çok geçmişolsun.. Evet, karpel tunel bazı hamişliklerde oluyor.. Bundada sana denk geldi sanırım..
Ben ne yapayım.. Yuvarlanıp gidiyorum işte.. Ama çok zorlanıyorum.. 6. ayıma girmemle ağırlaşmam bir oldu.. Nasıl böyle oldum, anlamadım.. sanki 9 aylık gibi ağırlaştım.. Çok hareket edemiyorum.. Fazla yürüyemiyorum falan.. Çarpıntılarım oluyor.. Bu yüzden yemek yiyemiyorum.. Aslında iştahım var ama sofradan hep aç kalkmak zorundayım. Midemi ne kadar doldurursam, o kadar çarpıntı çekiyorum.. Bu kadar az yememe rağmen, bu hafta şeker yüklemem yüksek çıktı.. 50 lik yüklendi daha.. 100 lük hafatya yüklenecek.. Biliyorsun, asıl önemli olan 100 lük.. 100 lükte şeker yüksek görünmesin diye diyet yapıyorum şimdiden.. Ekmeği, pilavı, patatesi, şekeri, hamurişini, şekerli meyveleri kkestim.. Zaten aç kalkardım, şimdi tamamen açıııııııııımmm.. 2 saatte bir yemek yeme ihtiyacı duyuyorum.. Doymadan kalktığım için.. Uğraşıyorum işte, anlayacağın.. Bende özel hastaneye gitmiyorum artık.. İlgilenmediler benle hiç.. Araştırma hastanesine gidiyorum.. Bakalım gelecek günler ne gösterecek.. Rabb'im yardım etsin hepimizede..
Elimde ağrın var biliyorum ama ara sıra gel sol elinlede olsa bir selam yaz be arkadaşım.. Gerçekten merak ettim ben seni.. Tamm mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…