35 den sonra çocuk diyenler

Amin hepimiz vaktinde alalım canım. Senin nasıl gidiyor?

ateşle nasıl bulunuyor desem çok mu olurum hiç bişey yapmadan hamile kaldım ilkinde, şimdi yaş ilerledi dıye kalamayabilirim dıye dusunuyorum, cunku eşim de 47 oldu.

ovulasyon testi rahat onu al canım ....

kastamonu muhabbeti geçmiş kızlar bense safranboluluyum ve istanbulda yaşıyorum..her yıl en az 3 kere safranboluya en az 1 kerede kastamonuya gidiyorum..hepsi hasmı has anadolu insanı...tertemiz içlerii..

Aaaa hemşeriymişiz... Ben de çok severim memleketim insanını çok hır gür kavgacı değiller ağır, tatlı dilliler bizimkiler... aKILLARINDA FESATLIK da yok...

Yüksek çıkınca yeniden mi isteniyor peki ilaç filan verdiler mi?
Ben de anlamadım hep yattım serum aldım diye mi böyle oldu şeker çıkmasın da...

Yüksek çıkınca yeniden mi isteniyor peki ilaç filan verdiler mi?
Ben de anlamadım hep yattım serum aldım diye mi böyle oldu şeker çıkmasın da...

Evet 50 mg. lıkta yüksek çıkarsa, 100 lük istiyorlar.. Ona göre kesin karar veriliyor.. İnşaAllah çıkmaz sende..
Diyetle falan düzeliyor ama iş o testi yapmakta bencee...

merhaba hanımlar yeni gördüm topiğinizi bende 35 değilim ama 32iyim bir kızım var ve 2.yi istiyoruz allah nasip ederse

Evet 50 mg. lıkta yüksek çıkarsa, 100 lük istiyorlar.. Ona göre kesin karar veriliyor.. İnşaAllah çıkmaz sende..
Diyetle falan düzeliyor ama iş o testi yapmakta bencee...

Sağ ol canım katlanırım ne yapayım. İinşallah çıkmaz... Yarın hemen belli olur mu sonuç?

merhaba hanımlar yeni gördüm topiğinizi bende 35 değilim ama 32iyim bir kızım var ve 2.yi istiyoruz allah nasip ederse

İnşallah nasip eder canım... Darısı başına...

canım şimdilik iyi gidiyor bir sorunum yok çok şükür tansiyon normal şişliklerim yok ayrıntılıyada girdim sorun yok suyuda normalmiş benimkinin kilosuda 390 grammış normal dedi ama bana biraz az gibi geldi neyse sağlıklı olsunda kilo önemli değil okullarda açılacak ne yapacaksın hataya gidecekmisin

Kızlar ben her halvet sonrası kendimi hamile sanıyorum..Hemen hamile psikolojisine girip kendimde belirti arıyorum :)) 40 yılda 1 halvet oluyoruz bir de..

Canım oğlanın okulu var ama eşim annem ve babamı çağırdı yine eşimde gidecek sen istanbulda kal diyor ben de o dönem kısmetse 28 haftalık olacağım dönmek istiyorum ama olmaz diyor ben rapor alacağım 30 da da doğum öncesi izne ayrılırım inşallah.

sen kızı yazdırdın mı?

Kızlar ben her halvet sonrası kendimi hamile sanıyorum..Hemen hamile psikolojisine girip kendimde belirti arıyorum :)) 40 yılda 1 halvet oluyoruz bir de..

Ovulasyon testi yapıyor musun canım? İsteyince insan öyle hissediyor.

annenle baban gidecekse çok iyi olur sende biraz rapor alırsın bir şekilde hallolur yeterki sağ salim vaktinde doğum yapalım
yazdırdım canım bu sene 1. sınıfa başlayacak işim biraz zor ama idare edeceğiz artık babası kızımla ilgilenir bende bebekle diye düşünüyorum

Merhaba

Ben de böyle bir konu açmayı düşünüyordum.Konu için teşekkürler.

37 yaşındayım.Mikroenjeksiyon yöntemiyle hamile kaldım.Çift embriyo transferi yapılmıştı.Çok şükür biri tutundu.

Down sendromu tarama sonucunda yaş riski 1:172 çıktı.
31 Ağustosta detaylı fetal ultrasonografi için randevumuz var.Şimdiden endişeleniyorum.
Kötü düşünmemeye çalışıyorum.Ama insanın elinde olmuyor.

Yaş grubumdan olanlar ve sonuçlarını almış olanlar yazarlarsa biraz olsun rahatlarım diye düşünüyorum.
Ayın 31'ine kadar nasıl beklerim bilmiyorum.

Ovulasyon testi yapıyor musun canım? İsteyince insan öyle hissediyor.

Yeni eve taşındık..Nereye koyduğumu bulamadım ki testleri..Bir de ovulasyon takip vs yapmadan hamile kalanlar var ya..Onlara özeniyorum galiba..Öyle test mest uğraşmadan olacak..Mucize bekliyorum sanırım..

İnşallah canım sanırım şimdi 1. sınıflara 2. dönem okuma yazma öğretilecekmiş o zamana kadar da kızın da alışmış olur bebeğe rahat olur. Ben de kalacağım burada sanırım uçakta bir şey olur diye de korkuyorum 28 de küçük ne de olsa... Aylardır yatıyorum uçak da olsa 1.5 saate yakın uçakta 2 saate yakın ordan oraya arabada oturacağım sıkıntı olursa zaten kalkıp wc ye gitsem odaya geçsem alta baskı yapıyor...

Kioloya da takmamak lazım bu haftalarda alır. Ben de kilolu diye korktum şeker olmasın da...

Canım hayırlı olsun bebeğin. 2 li mi 3 lü mü 4 lü mü test yapıldı sana? Ultrason bulguları nasıl peki? O kadar canını sıkma...

Sana bir şey anlatayım pgt topiğinden arkadaşın akrabası 38 yaşında diye amniyo yaptırdı ama sıvısı geldi 3 hafta zor tuttular dün 26 oldu ve doğum oldu 735 gram. Testte temiz çıkmış. İnsan korkmuyor değil.

Benim durumum daha riskli. 2 lim güzel 20 bin 200 de 1, ultrason da güzel ama 4 lü testim malesef 10 da 1. başka yerde tekrarlattım 63 te 1.
Ayrıntılımda sorun yok. Ve eşimde genetik sorun var ocakta pgt li tüp bebek denedik embriyolarımdan biri trizomi 21 li idi. Transferim de olmadı doğal kaldım sonuç bu( Allah sağlıkla nasip etsin inşallah hepimize...

Yeni eve taşındık..Nereye koyduğumu bulamadım ki testleri..Bir de ovulasyon takip vs yapmadan hamile kalanlar var ya..Onlara özeniyorum galiba..Öyle test mest uğraşmadan olacak..Mucize bekliyorum sanırım..

Narmik macera işi bize göre değil gençler yaşasın macera bul o testleri:))

canım hayırlı olsun bebeğin inşallah sorunsuz bir gebelik geçirip bebeğini kucağına alırsın inşallah ayrıntılıda herşey normal gözükür

sistem değişti ya sizinkiler kadar zor olmayacağını tahmin ediyorum bu arada kızımda alışmış olur kardeşine kilonun az aolması bir dert fazla olması bir dert ortasını bulamayacğız galiba şekerinde inşallah yüksek çıkmaz sen ne badireler atlattın bunuda atlacaksın allahın izniyle 1 ay sonrada benim var şeker yüklemem

Teşekkür ederim.Cümlemizin ki inşallah...

Henüz ikili test yapıldı.Doktorum ultrasonda ense kalınlığının normal olduğunu,burnunun göründüğünü ,her şeyinin normal olduğunu söyledi.
Beni endişelendiren 1:172 yani; 37 yaşındaki 172 kadından birinin bebeğinde sendrom çıkma ihtimali olması.

Biz eşimle tedaviye başlarken genetik testlerimizi yaptırmıştık.Normal kadın ve erkek karyotipi çıkmıştı.
Doktorumuz pgt'ye gerek görmemişti.Çünkü embriyo test sırasında zarar görebiliyormuş.

Gebeliğimi takip eden doktorum;ebeveyne uygulanan genetik testlerin bebek konusunda net bir bilgi vermediğini söyledi.
Benim yaşımda amniyosentez uygulanan 200 kadından 1'inde düşük riski olduğunu söyledi.

Endişelenmemek elde değil.Bir an önce 31 Ağustos olsun istiyorum.

4'lü testte çıkan 63'te 1 sonuç risk sınırı dışında dememk mi?
Bu konuları yaşadıkça öğreniyor insan.

Sağlıkla sıhhatle bebeklerimize kavuşuruz inşallah.

chnb cevabın için teşekkür ederim.

selam hanımlar bende 35 yaşındayım ve ikincisi için kolları sıvadım 2 yıldır eşim ve oğlum (5,5 yaşında ) başımın etini yesede ben istemiyordum geç oldu diye yani ne bileyim 30dan sonra bana geç gibi geliyor işte ...birbuçuk aydır korunmuyorum tık yok şimdilik kısmet bekliyoruz ....

Son düzenleme:

Canım haklısın düşük kilo da yükseği de endişelendiriyor işte bir de insanoğlu hep kıyaslıyor kendiyle başkalarıyla... biliyorsun 25 haftalık olum tam 800 gramdı bu oğlum daha 23 artı 4 te o kiloda. kendimle bile kıyaslıyorum sonu iyi olsun da...

canım bu elyazı sistemi çok zorladı okurken düze geçtiler oğlum hala bazı harfleri oturtamadı ama kızlar inan daha rahat öğrendi sınıfından hep biz erkek anneleri şikayet ettik sistemden ödevden...(

Canım eşinde ve sende sorun yokmuş bence ayrıntılıdaki sonucunu bekle iyi bir perinatoloğa git ben perinatoğa yaptırdım. Ama iyi perinatologlara aylar öncesi sıra bulabiliyorsun. 200 de 1 düşük riskin ve 173 te 1 sorun riskin var ki ultrasonun da iyiymiş. Kalbini karartma.

Benim evet bir yerde 10 kadında 1 başka yerde 63 te 1 çıktı 63 kadında 1...

cnm benım artık bayanlar 30 dan snra evlenıyo 2.ıcın cokta gec sayılmaz bence

merhaba anneler ve anne adayları şimdiden bayramınızı kutluyorum inşallah bayramdan sonra bende bebek haberiyle gelirim buraya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…