Cuma Zayıflama Yarışması 4. Takım

Günlük kaç kalori almak gerekiyor mantıklı bişey sevdiğim seyleri yiyerek zayıflarım ooohh ne güzel

bugün bir arkadaş yazmış bunu

Kilolu insanların bazal metabolizma hızı yüksektir çünkü vücut organların işlevi ve kan pompalama vs daha çok enerjiye ihtiyaç duyar kitle fazla olduğu için.Kilo verdikçe zaten artık bu işlevi daha kolay yerine getireceği için vücut metabolizma hızı düşmeye başlar.
Bu zaten olacakken sizin birden bu hızı 1000 e düşürmeniz ilk aylarda birden fazla kilo kaybetmenize neden olur.Ama daha verecek çok kilonuz olmasına rağmen metabolizmanız gereğinden düşük hızda çalıştığı için (buna vücudunuzu siz alıştırdınız) kilo vermekte zorlanmaya başlarsınız.daha sonra çile halini alır.Moraliniz bozulur vazgeçmeye kadar gidebilir.Hızlı kilo vermekten ziyade yavaş yavaş ama sağlıklı kilo vermeyi öneririm.Bazal metabolizmanın altında kalmayın.

bazal metabolizma nasıl hesaplanır?

http://www.dilarakocak.com.tr/bazal-metabolizma-hizi-hesaplama/ burdan hesaplayabilirsin

Merhaba takım,

Bugün 10.000 adıma ilişki. bir yazı okudum, ilginç gelebilir.

http://www.dilarakocak.com.tr/10-bin-adimi-nasil-atmali/

Merhaba canım :)
Daha önce okumuştum bu yazıyı ama tekrar etmek iyi oldu :)

Bana düşmez konuşmak belki, diyetisyenin de işine karışamam ama diyet yaptığın hele de tam uyduğun bir ayda her gün spor yapsan nasıl incelirdin kim bilir.. Tabi şahsi fikrim ama boşa geçmiş sanki zaman..
Moralini bozuyorsa hergün tartılmaman en iyisi canım..
Yemeği de çok yavaş yemeye çalış..

bende bugunden itibaren insAllah kalori hesabi yapacağım inşAllah bende ters tepki yapmaz

Alman gereken kaloriyi hesapla sonra yap :)
İşe yaradığına emin olduğum için itiraz etmem :)

Günlük kaç kalori almak gerekiyor mantıklı bişey sevdiğim seyleri yiyerek zayıflarım ooohh ne güzel

1000-den aşağısı tavsiye edilmiyor canım, ama yine de boyuna kilona göre hesap yapabilirsin..
Ama kalori saymak her gün tatlılar, tuzlular bilmem neler yiyebileceğiniz anlamına gelmez..
Hele de sporsuz hiç faydası yok..

Ben de bu sitede hesap yaptım, 1393 çıktı..

kesinlikle haklısıın .bana da demişti iyi öyleyse sınırımız 1400 ise yiyelim yaş pasta maksat 1400 ü doldurmak ya da geçmemek değil, sağlıklı beslenerek 1400 ü geçmemek.

1000 altı zaten şok diyet.

Simdi hesapladım benim günlük enerji ihtiyacım 1500 ben bundan az mi yiyecegim yoksa tam 1500 mu yiyeceğim

İdeal bir şekilde ağırlık kaybı sağlayabilmek için bireyin bazal metabolizma hızına (BMH) göre beslenmesinin planlanması gerekir. Bazal metabolizma hızı; bazal koşullar altında solunum, dolaşım, gastrointestinal faaliyetler, kas tonusu, vücut sıcaklığının korunması gibi temel metabolik olayların sürdürülmesi ve böbrek, karaciğer gibi organlar ve endokrin bezlerin fonksiyonlarının devam ettirmesi için harcanan enerji anlamına gelmektedir. Eğer kişi BMH’nin altında besleniyorsa, ideal yağ kaybı yerine su ve kas kaybı oluşmakta, bu da kişinin sağlıksız bir şekilde kilo vermesine neden olarak günden güne yaşam kalitesinin düşmesine neden olmaktadır. Bu şekilde zayıflayan kişilerde tekrar kilo alımı kaçınılmazdır.

demek ki; bu orana yakın yiyeceksin ama yakacaksın da.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…