- 4 Nisan 2014
- 5.077
- 10.602
- 448
hayır canım kendim önerdim. nette de bu şekilde yiyenler vardı. tok tutuyor. yoğurtla yiyorum iyi oluyor ama sütle karışınca yulafın kokusu hoşuma gitmedi.
bende bugunden itibaren insAllah kalori hesabi yapacağıminşAllah bende ters tepki yapmaz
Günlük kaç kalori almak gerekiyor mantıklı bişey sevdiğim seyleri yiyerek zayıflarım ooohh ne güzelHee olur tabiii, cuma 5 kilo alarak gelirsin artıkk
Ama kalori diyetinin işe yaradığı kesinn..
Katılıyorum cnm sana gelsin tatlılar mmmmbende bugunden itibaren insAllah kalori hesabi yapacağıminşAllah bende ters tepki yapmaz
Günlük kaç kalori almak gerekiyor mantıklı bişey sevdiğim seyleri yiyerek zayıflarım ooohh ne güzel
yap canım açıkcası ben artık neyin ne olduğunu öğrendim
Merhaba takım,
Bugün 10.000 adıma ilişki. bir yazı okudum, ilginç gelebilir.
http://www.dilarakocak.com.tr/10-bin-adimi-nasil-atmali/
konuştum canım konuşmaz mıyım....tabii ki bu hayatınızın sonuna kadar böyle olacak değil, herşeyden yiyeceksiniz ama telafisini yaparak yani yakarak spor şart de. ilk ay spor istemedi ama artık yürüyüş yapın lütfen diyor. hiç mi doğum günü kutlama eğlenceniz olmayacak olacak tabii ki yiyeceksiniz de ama ölçülü. ve şimdi spor yaparsak elimizde koz olur diyor her gün yapamadığınız zamanlar olacak onlar için bir önlem diyor.
bugün radikal kararlar aldım. 1.si eve gidince eşime tartıyı kaldırıp benim bilmediğim bir yere koymasını söyleyeceğim, sadece tartı günlerinde çıkartacağım.
2.si sporumu arttıracağım elimden geldiğince
3.sü aç kalkmayacağım sofradan. yani gerekirse 2 kaşık fazla olsun
bende bugunden itibaren insAllah kalori hesabi yapacağıminşAllah bende ters tepki yapmaz
Günlük kaç kalori almak gerekiyor mantıklı bişey sevdiğim seyleri yiyerek zayıflarım ooohh ne güzel
Katılıyorum cnm sana gelsin tatlılar mmmm
evet ya
bugün bir arkadaş yazmış bunu
Kilolu insanların bazal metabolizma hızı yüksektir çünkü vücut organların işlevi ve kan pompalama vs daha çok enerjiye ihtiyaç duyar kitle fazla olduğu için.Kilo verdikçe zaten artık bu işlevi daha kolay yerine getireceği için vücut metabolizma hızı düşmeye başlar.
Bu zaten olacakken sizin birden bu hızı 1000 e düşürmeniz ilk aylarda birden fazla kilo kaybetmenize neden olur.Ama daha verecek çok kilonuz olmasına rağmen metabolizmanız gereğinden düşük hızda çalıştığı için (buna vücudunuzu siz alıştırdınız) kilo vermekte zorlanmaya başlarsınız.daha sonra çile halini alır.Moraliniz bozulur vazgeçmeye kadar gidebilir.Hızlı kilo vermekten ziyade yavaş yavaş ama sağlıklı kilo vermeyi öneririm.Bazal metabolizmanın altında kalmayın.
bazal metabolizma nasıl hesaplanır?
http://www.dilarakocak.com.tr/bazal-metabolizma-hizi-hesaplama/ burdan hesaplayabilirsin
Merhaba canım :)
Daha önce okumuştum bu yazıyı ama tekrar etmek iyi oldu :)
Bana düşmez konuşmak belki, diyetisyenin de işine karışamam ama diyet yaptığın hele de tam uyduğun bir ayda her gün spor yapsan nasıl incelirdin kim bilir.. Tabi şahsi fikrim ama boşa geçmiş sanki zaman..
Moralini bozuyorsa hergün tartılmaman en iyisi canım..
Yemeği de çok yavaş yemeye çalış..
öyle oldu biraz tam da kışın başıydı dışaırda yapamadım yürüyüş ama evde de yapamadım bahanesi değil tabii ki ama neyse bir silkelendim kendime geldim. yemeği yavaş yiyorum az olduğundanbitmesinnnnn
Alman gereken kaloriyi hesapla sonra yap :)
İşe yaradığına emin olduğum için itiraz etmem :)
1000-den aşağısı tavsiye edilmiyor canım, ama yine de boyuna kilona göre hesap yapabilirsin..
Ama kalori saymak her gün tatlılar, tuzlular bilmem neler yiyebileceğiniz anlamına gelmez..
Hele de sporsuz hiç faydası yok..
Simdi hesapladım benim günlük enerji ihtiyacım 1500 ben bundan az mi yiyecegim yoksa tam 1500 mu yiyeceğim
Ben de yaptım 1450 çıktı aç kaldım da hepten
Ben de bu sitede hesap yaptım, 1393 çıktı..
Ben de yaptım 1450 çıktı aç kaldım da hepten
Bilmiyorum cnm sanki azmış gibi geldi normal ise sıkıntı yoknormalde kaç kalorilik besleniyordun. 1450 iyi aslında. benim de seninkiyle aynı
Ben de doymuyorum cnm sürekli açım bildiğin gibi değil 2 çocuk var ya belki ondandır enerjimi alıyorlarBilmiyorum cnm sanki azmış gibi geldi normal ise sıkıntı yok
Ben de doymuyorum cnm sürekli açım bildiğin gibi değil 2 çocuk var ya belki ondandır enerjimi alıyorlar
Sağol cümlemize inşallahAllah kolaylık versin. ben tek çocukla yoruluyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?