- 4 Eylül 2019
- 342
- 1.165
- 113
Aramiza hosgeldin canim, ben Ozge, 31 yasindayim, evliyim, 2 oglum var, beden egitimi ogretmeniyim, sende ogretmenmissin ne guzel.
Ilk gun icin harika bir menu ile gelmissin aramiza.
Spor da yapmis hatta puanini bile hesaplamissin , ne kadar istekli bir uye diye dusundum senin hakkinda.
Beraber cok guzel kilolar verecegimize eminim, tekrar aramiza hosgeldin.
Canımmm menü spor Harika ama az daha su içmeyi unutma gençleştiriyor diye içiyorum şu ara ben4 Eylül Menüm
09:30
2 tavada yumurta
2 dilim ekmek
Domates salatalık maydanoz
3 ceviz
16:00
Çıtır tavuklu büyük bir kase salata
Yoğurt
1,5 lt su
Spor (1400p) @Kozmogirl17
20000 adım (1000p)
200 ip atlama (400p)
Oo canımız hiç çekmedi zatenKızlar bugün beni yakan tarifimi sizle paylaşayim (not: listede diilim, mezun olmanın güzelliği kaçamağı perşembeden yapabilmek)
Ben şimdi yazayım aklınıza yaratsa yarına malzemeleri ayarlarınız canlar: (ay ben çok seviyorum tarif vermeyi mutlu oluyorum bi)
Malzemeler: tavuk göğsü (bugün hindi göğüs kullandım ama tavukla daha güzel), domates, biber, yufka, marul(kıvırcık-atom artık hangisi varsa) sarımsaklı yoğurt
İlk olarak bir tavuk sote yapıp suyunu iyice çektiriyoruz (ben haşlama gibi başladım çok az yağ koydum sonlara doğru) --> bu bizim börek içimiz olacak.
Sigara böreği şeklinde sarıyoruz. (Yufkaları süt soda az sıvı yağ yumurta beyazı ile islattim) -->sonra fırına [not: esasi kızartarak oluyor]
Tabağın tabanına marullari küçük parçalara bölerek/keserek koyuyoruz
Marullarin üstüne pişen sigara böreklerini küçük küçük dilimleyerek koyuyoruz
Üstüne dee sarımsaklı yoğurt
Ama bir güzel oluyor anlatamam
Marul olur mu demeyin harika lezzet katıyor
Ben tek borekli yerim diyordum (ki öyle olsa diyet bozulmaz zaten) ama olmadı
Yine de pişman değilim
Dur şimdiGüzel canım ama bitter i 1 e mi düşürsen
Aleyküm selam:)
Kıyamam ya şimdi boş gelir ev ama zamanla ikiniz de alışırsınız inşallah kaptiş, oyalanacak bir şey mi bulsan ilk zamanlar için özellikleSelamlar kizlar nasilsiniz?
Arasi okula biraktim , bugun ilk gunu, benim onu birakacagimi anlayinca okulda kalmak istemedi.
Onunla vedalasip ayrilmanin imkani yoktu, koala gibi yapisti ,sarildi bana, bende oyuncaklarla oyalanmasina yardim ettim ve o oynarken ayrildim okuldan.
Cok zor oldu benim icin , aklim surekli orada, insallah aglamiyor, uzulmuyordur...
HoşgeldiiinHerkese merhaba hanımlar, iyi akşamlarınız, bol eksileriniz olsun. :)
4. Takıma yeni katıldım, katılım formu bilgilerim aşağıdaki gibidir :)
Kullanıcı Adı : pomagranate_
Mesleginiz: Öğretmen
Yaşınız : 26
Medeni Durumunuz : Bekâr
Çocuk Sayısı ve yaşları: Yok
Yaşadığınız şehir: İstanbul
Boyunuz :158 cm.
Kilonuz: 63 kg.
Hedef kilonuz : 53 kg
Kilo alma hikayeniz : Aslında kendimi bildim bileli hep kiloluyum. Her zaman dikkat etmem gerekti, ailemde kilo almak genetik bir unsur bunun yanı sıra da yemeğe düşkünlük mevcut, hal böyle olunca ister istemez bazen fazla kaçırıp kilo alabiliyorum. Geçen yıl Mart ayında tartıda 73 kg gördüğüm zaman çok üzülmüş ve kendime dur, demiştim. Sağlıklı beslenme ile 58 kg. olmuştum ama tatil ve iş yerimdeki muhtelif sorunlar sebebiyle kilo almaya başladım, tehlike çanları iyice çalmaya başlamadan yeniden dikkat etmeli ve bu sefer hedeflediğim kiloma düşmeliyim.
Kilo vermeyi neden istiyorsunuz ?
Sağlığım için kilo vermek istiyorum.
Daha önce Cuma Zayıflama Yarışmasına katıldınız mı ?
Hayır, daha önce Cuma Zayıflama Yarışmasına katılmadım.
Katılım bilgilerimin ardından bugünkü menümü yazayım:
Sabah (6.30)
1 haşlanmış yumurta
1 kibrit kutusu büyüklüğünde süzme peynir
1 çorba kaşığı lor peyniri
2 yaprak kıvırcık
Yarım domates
1 dilim tuzsuz etimek
Ara Öğün (10.30)
1 fincan şekersiz Türk kahvesi
1 kare %70 bitter çikolata
Öğle (13.00)
1 su bardağı süt 3 çorba kaşığı yulaf ve 1 tatlı kaşığı kakao ile yaptığım yulaf lapası üzerine 1 adet muz dilimlediğim için şeker içeren bir ürün kullanmadı.
Ara Öğün (16.30)
1 fincan yeşilçay
1 avuç kabak çekirdeği
Akşam (19.00)
5 yemek kaşığı barbunya
1 kâse cacık
1 dilim tuzsuz etimek
Akşam eğer ki acıkırsam yarım kâse zerdeçallı yoğurt yerim.
Spor olarak bugün 8120 adım atmışım yalnızca doğru hesapladıysam 406 puan oluyor.
Yarın sabah aç karnına tartılıp tartı fotoğrafı atacağım, akşamınız hayra kalsın. :)
Şekersiz beslenmek iyi oluyorda zorluyor insanı kolay gelsinbu akşam yeşil mercimek yemegi yapıcam
yarindan itibaren şekersiz 21 gün..
26 eylüle kadar uygulayacak varmi benle katılmak isteyen:)
Sabah akşam yemek daha iyiNasılsınııız:)
Şimdi ben bir öneri istiyorum
8-.30/9-16.00 arası okulum var
Öğlen yemek yerine kahve içip kahvaltı ve akşam olarak mı yiyim
Yoksa sabah kahve içip öğlen ve akşam mı
Sporu sabah yapsam çok yorulur muyumm akşam yapıp duş alıp uyuyayım mı
Günümü planlamam ve başlamam lazımmm
Hoşgeldin aramızaHerkese merhaba hanımlar, iyi akşamlarınız, bol eksileriniz olsun. :)
Kilo alma hikayeniz : Aslında kendimi bildim bileli hep kiloluyum. Her zaman dikkat etmem gerekti, ailemde kilo almak genetik bir unsur bunun yanı sıra da yemeğe düşkünlük mevcut, hal böyle olunca ister istemez bazen fazla kaçırıp kilo alabiliyorum. Geçen yıl Mart ayında tartıda 73 kg gördüğüm zaman çok üzülmüş ve kendime dur, demiştim. Sağlıklı beslenme ile 58 kg. olmuştum ama tatil ve iş yerimdeki muhtelif sorunlar sebebiyle kilo almaya başladım, tehlike çanları iyice çalmaya başlamadan yeniden dikkat etmeli ve bu sefer hedeflediğim kiloma düşmeliyim.
Sabah (6.30)
1 haşlanmış yumurta
2 yaprak kıvırcık
Yarım domates
1 dilim tuzsuz etimek
Ara Öğün (10.30)
Öğle (13.00)
1 su bardağı süt 3 çorba kaşığı yulaf ve 1 tatlı kaşığı kakao ile yaptığım yulaf lapası üzerine 1 adet muz dilimlediğim için şeker içeren bir ürün kullanmadı.
Ara Öğün (16.30)
1 fincan yeşilçay
1 avuç kabak çekirdeği
Akşam (19.00)
5 yemek kaşığı barbunya
1 kâse cacık
1 dilim tuzsuz etimek
Spor olarak bugün 8120 adım atmışım yalnızca doğru hesapladıysam 406 puan oluyor.
Yarın sabah aç karnına tartılıp tartı fotoğrafı atacağım, akşamınız hayra kalsın. :)
Hoş buldum, teşekkür ederim güzel dileklerin için :)Hoşgeldiiintez zamanda hayırla hedef kilona ulaşırsın umarım, ben de 25 yaşındayım zerdeçallı yoğurtun faydası neymiş bu arada ?
Cok memnun oldum Minecim, takimdaki tum arkadaslarla kaynasacagindan eminim, burasi ailemiz gibi oluyor.Merhaba Özge hoş buldum, ben de Mine, ne güzel meslektaşız ben de Sağlık Bilgisi öğretmeniyim :)
Allah yuvanda mutluluğu daim etsin inşallah :)
Genel olarak dikkat etmeye çalışıyorum, arada kaçırdıklarım oluyor maalesef onlarda da ölçüyü tutturmaya çalışıyorum bakalım.
Çok teşekkür ederim bu güzel ve içten karşılama için
Evet haldur huldur camasir yikayip, ev temizliyorum, sonrada dusumu alip 1 saat sonra kuzumu almaya gidecegim canim, sen naslsin?Canımmm menü spor Harika ama az daha su içmeyi unutma gençleştiriyor diye içiyorum şu ara ben
Oo canımız hiç çekmedi zatenneyse ki ben de köfte yiyordum ama böreksiz
Dur şimdiekmeği yeni bıraktım
Kıyamam ya şimdi boş gelir ev ama zamanla ikiniz de alışırsınız inşallah kaptiş, oyalanacak bir şey mi bulsan ilk zamanlar için özellikle
Hoşgeldiiintez zamanda hayırla hedef kilona ulaşırsın umarım, ben de 25 yaşındayım zerdeçallı yoğurtun faydası neymiş bu arada ?
cok az olmus ama gecen haftayi telafi ediyorsun sanirim :)
Evdeyim kaptanımfayfeyfiy gel canisi sen benim kollarima, benimde modum oyle dusuk ki bugun, hergun Aras bir dur kahvaltimi edeyim, Aras annecim su evin isini izin ver bitireyim diye dertleniyordum simdi ev bombos oldu..
Sana tavsiyelerim sabah namaza kalkiyorsun , sonra sporunu ac karnina yap, leslie 1 mil ya da 2 mil yap fazlasina gerek yok.Dusunu al gor bak gune nasil zinde baslayacaksin, ne yorgun hissedersin, ne uykun gelir.
Sonrada koca bir gun sana kalir derslerine calisirsin rahat rahat.
Kendine bir akil defteri edin, kucuk bir not defteri, hergun yapacagin her seyi yaz mutlaka, planli olmak her zaman iyidir.
Kendine calisma haritasi cikart okulun icin.
Menulerine gelince, tip okumak kolay degil, beyninin sekere ihtiyaci var calismasi icin.Sabah kahvaltini yap git okuluna, oglen okulda cikan yemekleri karbonhidrati cok almayacak sekilde tuket, arada kahve cay canin isterse tuket, aksam da eminim calisacaksin aksam yemegini ye.
Yurtta mi kaliyorsun gulum, yoksa evde misin?
Bu sekilde planli yasarsan her seye zamanin olur ve cok zorlanmazsin.
Herkese merhaba hanımlar, iyi akşamlarınız, bol eksileriniz olsun. :)
Sabah (6.30)
1 haşlanmış yumurta
2 yaprak kıvırcık
Yarım domates
1 dilim tuzsuz etimek
Ara Öğün (10.30)
Öğle (13.00)
Ara Öğün (16.30)
1 fincan yeşilçay
1 avuç kabak çekirdeği
Akşam (19.00)
5 yemek kaşığı barbunya
1 kâse cacık
1 dilim tuzsuz etimek
Canımmm menü spor Harika ama az daha su içmeyi unutma gençleştiriyor diye içiyorum şu ara ben
Oo canımız hiç çekmedi zatenneyse ki ben de köfte yiyordum ama böreksiz
Dur şimdiekmeği yeni bıraktım
Kıyamam ya şimdi boş gelir ev ama zamanla ikiniz de alışırsınız inşallah kaptiş, oyalanacak bir şey mi bulsan ilk zamanlar için özellikle
Hoşgeldiiintez zamanda hayırla hedef kilona ulaşırsın umarım, ben de 25 yaşındayım zerdeçallı yoğurtun faydası neymiş bu arada ?
Teşekkür ederimŞekersiz beslenmek iyi oluyorda zorluyor insanı kolay gelsin
Sabah akşam yemek daha iyi
Erken kesmişsin güzel canımPerşembe menüsü
Sabah ılık su
1 kare tam buğday tost beyaz peynir
1 nescafe
1 sade türk kahvesi
1200 hamsili pilav
Salata
1 mısır ekmeği küçük ama
1600 1 şeftali
Su 1 lt içemedim çünkü coo koşturdum
6 7 defa merdiven inip çıkma
Ofis içinde sürekli kosusturmaca
Saat şuan 9 a gelio açlıktan olcem ama saat 9
Alması kolay da vermesi ne zor, çok nankör bu bünye. Başla canım en azından porsiyon kontrolüne56.3 tü kuzum bugün okuldan gelince tartıldım 59du ama ptsi aç karna sabah 59.1 dim bir de tartımın geri sıkıntılı
Ama işte 2-3 kilo aldık... maalesef
Lakin tekrar diyet daha doğrusu sağlıklı beslenmeye dönmem lazım
Kendini canlandıracak birşeyler yapsan, birden dersler yoğunlaşınca adapte olamamişsin ama düzene girer benim tanıdığım Feyza en yakın zamandaHaklısın kuzum böyle ne bilim sürekli eve gitmek istiyorum
Geçen sene de bir ara böyleydi
Bir de gidince o kadar yoruluyorum ki anlatamam
Kendimi toplayıp plan program yapmam lazım şakır şakır işleniyor dersler falan
Ne bilim arada böyle içim sıkılıyor ya
Haklısın ne zamandır da börek yapmamıştım, ne çok oyaladi beni, zor geldi. Eskiden üşenmez neler neler yapardım. Nasıl vaktimi alıyormuş meğer. Böyle börek çörek yapacağımız vakti çocuklarla oynamaya harcasak en güzeli. (Gerçi yaparken kalori harcamişımdir kesin canımwohooo 59.9
ay cok lezzetli gorunuyor da yapimi cok zor geldi bana
birileri yapsa da yesek
uzulme canim, ilk birakinca oyle oluyor, ben 1 ay alisamamistim, kizim benden once alismisti :)
hem aglasa durmasa seni ararlar. aglasin uzulsun alisir gibi bir dusunce olmuyor calisanlarda
Tebrikler Senemcim. Tez konun belli mi?Ben odevlerimi bitirdim ve birinin sonucu aciklandi gecmisim
simdi 1 hafta ara verdim teze baslayacagim. bu arada diyete daha cok asilmaya basladim
ama seni ariyor gozlerim, hala su icemiyorum aklima hep sen geliyorsun
Yollayamadim ama kaptiş senin yerine de yedim sayFitFiliz Filizim bene isterim o borekten, zaten Arasi biraktim keyfim yok cayimda var, yolla 2 porsiyon canisi :))
Hoşgeldin takımımızaHerkese merhaba hanımlar, iyi akşamlarınız, bol eksileriniz olsun. :)
Sabah (6.30)
1 haşlanmış yumurta
2 yaprak kıvırcık
Yarım domates
1 dilim tuzsuz etimek
Ara Öğün (10.30)
Öğle (13.00)
Ara Öğün (16.30)
1 fincan yeşilçay
1 avuç kabak çekirdeği
Akşam (19.00)
5 yemek kaşığı barbunya
1 kâse cacık
1 dilim tuzsuz etimek
Daha dilkkatli olucam teşekkürler canım:)ahahah yaaaaa bu çok komikmiş
ben de akrep burcuyum asla akrep burcu bir çocuk dünyaya getirmek istemiyorum
sonuç kesin akrep olmasın da hahahaha
canım güzel menü güzel sporlar olmuş
genelde meyve suları çok tavsiye edilmez çünkü 3 portakal sıkıldıysa atıyorum 3 portakallık şeker yiyorsun bir de doyurmuyor o nedenle. Hiç yoktan fazla şeker yani.
canım 27 eylüle var bayağı illaki verirsin bol yürüyüş spor yap hem kilo verirsin hem sıkılaşırsın.
Tam zamanı.
sporlar çok güzel canım menü de kalorisel olarak gayet az.. erken yemişsin zaten bence çok güzel olmuş.
besin değeri daha yüksek bir şeyler yiyebilirsin bugün de mesela.
ben de buna katılyıorum.
akşam biraz yoğun olmuş gibi canım.
kısır şişireblir, turşu su tutabilir gerçi çok yememişsin. amerikanda da mayonez var kaloridir.
sabah çok az yemişsin o nedenle insan çok acıkıyor akşamına
sporun çok iyi
keşke vaktim olsa biraz da ben de yapabilsem böyle diyetlik yemekler
canım yeme çok güzel vermiştin sen
ben yarın fazla çıkacağım kesin biliyorum hissediyorum
çünkü şişim yani pantolonlarım bile sıkıyor, karnım ağrıyor regl oldu olacak...
yemiycem akşama hiçbir şey
Ilginç bir diyet bende yapamam herhalde cunku 4 saatte bir acıkıyorum yaaSakinnn yeme, sen listedesin
cok guzel
oglen yemeginde ekmekler cok olmus canim, ayrica gun icinde cok meyve var. gunde 1 porsiyon meyveyi asmaman lazim diyetteyken
ay cok kotu bir tabirmis
sabah borek ciss ama menunde toplam cok kalori yok gibi
deniyorum ama olmuyor iste
fena degil canim, daha iyi. yarina daha da iyi olucak
cok guzel okulmus, buradaki sistem nasil caba. dur cocuklu arkadaslarima bir ara ben bunu sorayim :)
bende de cok sislik var, bugun meraktan tartildim, allahtan arti cikmadim
belki seni de etkilemez
canim menun cok kh agirlikli bence o yuzden acikmissindir. biraz daha protein ve sebze eklemeye calis. cok yaklastin mezuniyete, haydi son bir gayret
yasak degil canim, Gamze de bahsetmis, bir bardak icin birkac portakal gerekirken, kendisini yesen hem daha az yersin hem de lifinden yararlanirsin
fasilali oruc diye de geciyor canim, gunde 2 ogun ve 8 saatlik dilimde yiyorsun sadece. 16 saat oruclusun sadece sekersiz cay-bitki cayi-kahve ve su serbest bu surede. Netten arastir istersen, yapabilenler icin cok iyiymis ama ben yapamamistim.
hatta bir makale kadinlarin hormonlarindan dolayi zorlanabilecegini, bazi kadinlar yapabilirken bazilarina uygun olmayacagini soyluyordu. ben de o yuzden zorlamadim kendimi
evet ben de tasirdim bir suru kitap kucucukken ne eziyet aslinda
o kadar cok almadin canim, geri gelince verirsin hemen yine. zaten ozledik de seni
bence guzel
Hoşgeldin canım ilk günden menün gayet sağlıklı:)Herkese merhaba hanımlar, iyi akşamlarınız, bol eksileriniz olsun. :)
Sabah (6.30)
1 haşlanmış yumurta
2 yaprak kıvırcık
Yarım domates
1 dilim tuzsuz etimek
Ara Öğün (10.30)
Öğle (13.00)
Ara Öğün (16.30)
1 fincan yeşilçay
1 avuç kabak çekirdeği
Akşam (19.00)
5 yemek kaşığı barbunya
1 kâse cacık
1 dilim tuzsuz etimek
kanadali35 ablacım yarın tartıda en çok seni merak ediyorum valla nasılsın:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?