Evet oyle gercektenwow takimlarin ortalamalari baya yuksek bu hafta
Kaptanim bir uyemiz bildirim yapmadi belki gelir diye onu beklemek istedim ,simdi paylasiyorum, cok tesekkur ederim ilgine..Yawrukush kaptanım sorun yok di mi listenizde?
Dogru diyorsun canim, ne bileyin iste..Canım benim, sen tek başıma kalicam çocuklarla diyorsun ama hani günlük rutinlerini yazdığın zamanlarda bakıyorum da eşinin de iş yükü fazla olduğu için haftasonlari hariç zaten hep sen ilgilenmek durumunda kalıyorsun Özge'cim. Bunaltma kuzum kendini, inşallah on gün su gibi akıp geçer. Sağ salim gidip dönsün de, öyle içten içe kırgın uğurlama eşini yolculuk bu sonuçta. Yaza kadar eşinin de fikri değişir sizinle de gider bir kez daha. Sıkma canını. Hem şöyle düşün, ne zamandır gelememiş ya TR'ye burada bir tazelenir, daha yüksek modla döner yanına eşin ve tabi bu da olumlu yansır size.
Kisin haftasonu houstona gitmk niyetindeyim cocuksuz Senemim, arkadasim kanser biliyorsunuz..Olsun canim, halledersin sen. hem zevkle halledersin cocuklarin onlar senin
bardagin bos tarafina bakiyorsun simdi is yukun 10gun icin artacak diye ama sen de olmadi texastaki arkadaslarini ziyarete gidersin bir ara cocuklari esine birakip. TR bile olmasa sen de yapabilirsin bir tatil?
Sonra da birlikte gidersiniz TR'ye yine
oooh oh, ben de isten cikinca yuruyus yapayim bari, gerci cok da yoruldum simdiden (fiziken degil beynen)
Listemizi paylastim kizlar bu hafta sonuncu olduk malesef..
Diger takimlarin ortalamalari cok iyiydi.
Genel bir durum tespiti yapmak istiyorum.
*Patlicanmoru biliyorum cok yogun calisiyorsun ama listeye girmeden seninle anlasmistik canim, liste sorumlulugunu alacagim demistin.Fakat 10 gundur takima dogru duzgun ugramiyorsun,seni izne ayirmamda mumkun degil 4 hafta daha yarismak zorundasin.Eger arti gelmeye devam edersen ve katilimin artmazsa diskalifiye olabilirsin canim..
*Ankee Gamzecim sende betulle ayni hafta girdin listeye, izin kullanabilmeniz icin 8 hafta yarismaniz gerekiyor.Yani arti ile gelirsen senide izne ayirmam mumkun degil ama takimin ortalamasida kotu etkileniyor.Oyuzden bu duruma cozum bulmak zorundayiz!!
*Mavi boncukkk bugun son zamana kadar seni bekledik canim , bildirim yapmadin , haftaya bildirim yapsan bile yuzden 2ye bolunecek yani hem bu hafta, hem haftaya takim bu durumdan zarar gormus olacak.Ben sana inandim , aktif olamiyorum fakat bildirimlerimi aksatmam dedin.haftaya 639. etap olacak, 640. etapta seni izne ayirabiliyorum.Oyuzden seninlede bir cozum yolu bulmaliyiz umarim mesajima cevap verirsin..
*cool_lime bildirim yapmadin, takima gelmedin canim, listeye girmek istedigini soylemistin fakat bu sartlarda listeye seni almamiz takim icin iyi olmaz.O sebeple diledigin kadar liste disinda bizimle kilo vermeye devam edebilirsin..
*Ellssa yillarca kaptanlik yapmis, benden de tecrubeli biri olarak seninle normal bir uyeyle konustugum gibi konusmayacagim.Yillarca takimlara harcadigin emek bile bundan fazlasini hakediyor.Bu hafta listemize uye girisleri yapmak istiyoruz.Hergun menunu yazmaya gayret ediyorsun, bazi gunler yazamazsan ertesi gun yaziyorsun.Her hafta eksiyle geliyorsun.Takimlarla ilgili kurallari zaten biliyorsun.Sadece takimda aktif sohbetlere yeterince katilmiyorsun belki onuda arttirman mumkun olur.Ben o kadar cok seye bolunuyorum ki hayatimda, takimla ilgili bir aksaklik olunca her seyi etkiliyor.Sana dogrudan sormak istiyorum canim.Listeye girmek istiyor musun?Hic bir problem yasamadan mezun olana dek liste sorumlulugu almayi kabul ediyor musun?
*Minnakeller Aysegulcum aramiza katildigindan beri cok azimli uyelerimizden birisin.Yarismaya katilirken koydugun hedef kilon yarisma kurallari geregi yeterli degildi.Bu hedef kilonu biraz daha asagiya cekip listeye girmeyi dusunur musun?
*madamesnow Fatmacim bugun yazmistim yine yazayim, senin ozellikle bu hafta ne kadar cabaladigini biliyorum ve seni listeye dahil etmeyide yurekten istedim biliyorsun.Fakat seffaflik adina bildirimler tarti fotosu ile yapiliyor.eger tarti edinirsen , oyle bir imkanin olursa listemiz her zaman sana acik sakin bunu unutma ve motivasyonun kaybetme, ben sana cok guveniyorum...
*april22 , @ayeyldz , M Metem kizlar sizlerde katiliminizi biraz daha arttirip, takimda sohbetlere biraz daha katilirsaniz, sizleride yarisma listemizde gormek istiyoruz...
*Gelelim son sozlere, arkadaslar takimda hepimiz kilo vermek icin emek veriyoruz, hepimizin hayatinda turlu mesguliyetler var, fakat bugun ilkkez sizlere bizim acimizdan bakmaniz icin, aramizda empati yapabilelim diye bunlari paylasmak istiyorum.Umarim yanlis anlasilmaz sozlerim ve kimseyi kirmaz...
Kucuk oglumu emzirmeyi biraktiktan sonra kilo aldim daha oncede yaptigim gibi takimimiza sizler gibi bir uye olarak katildim birkac ay once.Daha oncesinde takim kaptanligi ve yardimciligi yapmistim ama son sefer gelisimde , normal bir uye gibi kilomu verip , hayatima devam edecektim.Eski takim kaptanimiz yogunlugundan ve takima ugrayamadigindan dolayi , kaptan olabilecek birisini ariyormus ve insanlara teklifte bulunmus ama kimse takim kaptanligini kabul etmemis.Banada yazdi kaptan olmak isteyip, istemeyecegimi sordu, eger kaptan bulamazsam takim kapanacak dedi.Bende takimin kapanmasina gonlum elvermeyeceginden bir sureligine idare ederim diye kabul ettim.
Sonrasini bir cogunuz biliyorsunuz.Elmasyuzuk ve stitch kaptanlar once bana yardim etti , sonra Elmasyuzuk habersiz, sessiz sedasiz gitti, kozmogirl17 sagolsun destek oldu, oluyor ogunden beri.Ama ucumuzunde cocuklari var, stitch calisiyor, birde ustune okuyor, hayat mesguliyetlerimiz sizler gibi, ustune saat farkim var mesela benim 10 saat kadar..Her sabah uyanip daha cocuklarima kahvalti hazirlamadan ilk is sizlerle ilgileniyorum.stitch ve Kozmogirl17 kaptanimda ayni sekilde.Birimiz daralma tablosunu hazirliyor, birimiz gunluk menuleri sporlari tabloya isliyor, birimiz yarismalarla ilgileniyor, bunun haricinde arka planda kurallar, uye bilgileri, uye girisleri, listeler, aramizda yaptigimiz butun organize ve yonetim isleri gunde kac saatlerimizi aliyor tahmin bile edemezsiniz..Is yerindeki vaktinden aliyor mesela stitch kaptan, cekine cekine, ben cocuklarimin- kendi isimin vaktinden akitiyorum takima, Kozmogirl17 zaten 2 cocukla ,yardimsiz zor bir hayati omuzluyor birde buradaki islerle ilgileniyor..Bugun mesela spor yarismasi sonuclarini, yeni listeleri hazirlayip cocuklarini oyle parka goturdu..
Lafi cok uzattim hakkinizi helal edin, sizin bu sayfada gordugunuz kadar bir de ozelde biz saatlerce takim icin mesai yapiyoruz ve bu mesai tamamen gonullu bir sekilde yapilan is.Hicbirimiz bundan para kazanmiyoruz.O sebeple biz nasil sizlerin hicbir sorusunu es gecmeden cevaplamaya, sizleri motive etmeye, takimla olabildigince ilgilenmeye, ailemizin vaktinden alip buraya aktarmaya cabaliyorsak lutfen sizde buranin bir yarisma platformu oldugunu hatirlayin ve sorumluluklarinizi unutmayin.Menulerinizi, spor puanlarinizi yazmak cok vaktinizi alacak bir is degil, kahvenizi icerken takima ugrayip, takim arkadaslarinizla sohbet etmek cok vaktinizi almayacak soz veriyorum, tarti bildiriminizi aksatmamak zor degil , haftada 1 gun, cuma gunu yarisma duzenleniyor..
Biz sizlerin emeklerinizin farkindayiz ve hepinizi takdir ediyoruz, sizde lutfen bizim acimizdan bakin bir seferlik ve bizlere yardimci olun..
Hepinize kucak dolusu sevgiler, opuyorum...
Takimdaki herkesin birlik olup, elinden geleni yapmasi guzel sonuclar gormemize yetecek canim..kaptişim takımın bu haftaki durumuna çok üzüldüm. hepimiz emeğini görüyoruz ve çok müteşekkiriz. eminim arkadaşlar bu hafta daha iyi sonuçlarla gelecekler.. tabi ben de
Anlıyorum seni yanında bir destek istiyor insan canım ama inan hemen geçer zaman, o koşturmacayla anlamazsın bile.Dogru diyorsun canim, ne bileyin iste..
Arasin okula alisma sureci ,tek basima 8de birini, 8.30da birini okula yetistirme derdi, esimin gitmesi ustuste gelince daraldim biraz..
Ama sag salim gidip donsun tabiki bundan daha onemli bir sey yok..
Eksik olma canim...
Öncelikle güzel sözlerin için teşekkür ederim canım. Kaptanlık için özelinden verdiğin tavizleri ve emek konusunu öyle iyi anlıyorumkiListemizi paylastim kizlar bu hafta sonuncu olduk malesef..
*Patlicanmoru biliyorum cok yogun calisiyorsun ama listeye girmeden seninle anlasmistik canim, liste sorumlulugunu alacagim demistin.Fakat 10 gundur takima dogru duzgun ugramiyorsun,seni izne ayirmamda mumkun degil 4 hafta daha yarismak zorundasin.Eger arti gelmeye devam edersen ve katilimin artmazsa diskalifiye olabilirsin canim..
*Ankee Gamzecim sende betulle ayni hafta girdin listeye, izin kullanabilmeniz icin 8 hafta yarismaniz gerekiyor.Yani arti ile gelirsen senide izne ayirmam mumkun degil ama takimin ortalamasida kotu etkileniyor.Oyuzden bu duruma cozum bulmak zorundayiz!!
*Mavi boncukkk bugun son zamana kadar seni bekledik canim , bildirim yapmadin , haftaya bildirim yapsan bile yuzden 2ye bolunecek yani hem bu hafta, hem haftaya takim bu durumdan zarar gormus olacak.Ben sana inandim , aktif olamiyorum fakat bildirimlerimi aksatmam dedin.haftaya 639. etap olacak, 640. etapta seni izne ayirabiliyorum.Oyuzden seninlede bir cozum yolu bulmaliyiz umarim mesajima cevap verirsin..
*cool_lime bildirim yapmadin, takima gelmedin canim, listeye girmek istedigini soylemistin fakat bu sartlarda listeye seni almamiz takim icin iyi olmaz.O sebeple diledigin kadar liste disinda bizimle kilo vermeye devam edebilirsin..
*Ellssa yillarca kaptanlik yapmis, benden de tecrubeli biri olarak seninle normal bir uyeyle konustugum gibi konusmayacagim.Yillarca takimlara harcadigin emek bile bundan fazlasini hakediyor.Bu hafta listemize uye girisleri yapmak istiyoruz.Hergun menunu yazmaya gayret ediyorsun, bazi gunler yazamazsan ertesi gun yaziyorsun.Her hafta eksiyle geliyorsun.Takimlarla ilgili kurallari zaten biliyorsun.Sadece takimda aktif sohbetlere yeterince katilmiyorsun belki onuda arttirman mumkun olur.Ben o kadar cok seye bolunuyorum ki hayatimda, takimla ilgili bir aksaklik olunca her seyi etkiliyor.Sana dogrudan sormak istiyorum canim.Listeye girmek istiyor musun?Hic bir problem yasamadan mezun olana dek liste sorumlulugu almayi kabul ediyor musun?
*Minnakeller Aysegulcum aramiza katildigindan beri cok azimli uyelerimizden birisin.Yarismaya katilirken koydugun hedef kilon yarisma kurallari geregi yeterli degildi.Bu hedef kilonu biraz daha asagiya cekip listeye girmeyi dusunur musun?
*madamesnow Fatmacim bugun yazmistim yine yazayim, senin ozellikle bu hafta ne kadar cabaladigini biliyorum ve seni listeye dahil etmeyide yurekten istedim biliyorsun.Fakat seffaflik adina bildirimler tarti fotosu ile yapiliyor.eger tarti edinirsen , oyle bir imkanin olursa listemiz her zaman sana acik sakin bunu unutma ve motivasyonun kaybetme, ben sana cok guveniyorum...
*april22 , @ayeyldz , M Metem kizlar sizlerde katiliminizi biraz daha arttirip, takimda sohbetlere biraz daha katilirsaniz, sizleride yarisma listemizde gormek istiyoruz...
*Gelelim son sozlere, arkadaslar takimda hepimiz kilo vermek icin emek veriyoruz, hepimizin hayatinda turlu mesguliyetler var, fakat bugun ilkkez sizlere bizim acimizdan bakmaniz icin, aramizda empati yapabilelim diye bunlari paylasmak istiyorum.Umarim yanlis anlasilmaz sozlerim ve kimseyi kirmaz...
Kucuk oglumu emzirmeyi biraktiktan sonra kilo aldim daha oncede yaptigim gibi takimimiza sizler gibi bir uye olarak katildim birkac ay once.Daha oncesinde takim kaptanligi ve yardimciligi yapmistim ama son sefer gelisimde , normal bir uye gibi kilomu verip , hayatima devam edecektim.Eski takim kaptanimiz yogunlugundan ve takima ugrayamadigindan dolayi , kaptan olabilecek birisini ariyormus ve insanlara teklifte bulunmus ama kimse takim kaptanligini kabul etmemis.Banada yazdi kaptan olmak isteyip, istemeyecegimi sordu, eger kaptan bulamazsam takim kapanacak dedi.Bende takimin kapanmasina gonlum elvermeyeceginden bir sureligine idare ederim diye kabul ettim.
Sonrasini bir cogunuz biliyorsunuz.Elmasyuzuk ve stitch kaptanlar once bana yardim etti , sonra Elmasyuzuk habersiz, sessiz sedasiz gitti, kozmogirl17 sagolsun destek oldu, oluyor ogunden beri.Ama ucumuzunde cocuklari var, stitch calisiyor, birde ustune okuyor, hayat mesguliyetlerimiz sizler gibi, ustune saat farkim var mesela benim 10 saat kadar..Her sabah uyanip daha cocuklarima kahvalti hazirlamadan ilk is sizlerle ilgileniyorum.stitch ve Kozmogirl17 kaptanimda ayni sekilde.Birimiz daralma tablosunu hazirliyor, birimiz gunluk menuleri sporlari tabloya isliyor, birimiz yarismalarla ilgileniyor, bunun haricinde arka planda kurallar, uye bilgileri, uye girisleri, listeler, aramizda yaptigimiz butun organize ve yonetim isleri gunde kac saatlerimizi aliyor tahmin bile edemezsiniz..Ve arasira diger takimlari ziyaret ederseniz , bizim hazirladigimiz tablolar gibi tablolar hazirlamadiklarini gorursunuz cogu takimin, cunku bunlar cok emek isteyen isler arkadaslar.Is yerindeki vaktinden aliyor mesela stitch kaptan, cekine cekine, ben cocuklarimin- kendi isimin vaktinden akitiyorum takima, Kozmogirl17 zaten 2 cocukla ,yardimsiz zor bir hayati omuzluyor birde buradaki islerle ilgileniyor..Bugun mesela spor yarismasi sonuclarini, yeni listeleri hazirlayip cocuklarini oyle parka goturebildi, cocugunu parka goturmek bile 2. planda kaliyor..
Lafi cok uzattim hakkinizi helal edin, sizin bu sayfada gordugunuz kadar bir de ozelde biz saatlerce takim icin mesai yapiyoruz ve bu mesai tamamen gonullu bir sekilde yapilan is.Hicbirimiz bundan para kazanmiyoruz.O sebeple biz nasil sizlerin hicbir sorusunu es gecmeden cevaplamaya, sizleri motive etmeye, takimla olabildigince ilgilenmeye, ailemizin vaktinden alip buraya aktarmaya cabaliyorsak lutfen sizde buranin bir yarisma platformu oldugunu hatirlayin ve sorumluluklarinizi unutmayin.Menulerinizi, spor puanlarinizi yazmak cok vaktinizi alacak bir is degil, kahvenizi icerken takima ugrayip, takim arkadaslarinizla sohbet etmek cok vaktinizi almayacak soz veriyorum, tarti bildiriminizi aksatmamak zor degil , haftada 1 gun, cuma gunleri sadece yarisma duzenleniyor..
Biz sizlerin emeklerinizin farkindayiz ve hepinizi takdir ediyoruz, sizde lutfen bizim acimizdan bakin bir seferlik ve bizlere yardimci olun..
Öyle haklısın ki sözlerinde canım. Gerçekten her üçünüz de özveriyle yardim ediyorsunuz bize ideal kiloya inebilmemiz için. Bu kadar emeğe karşı sonunculuğu asla haketmiyorsunuz. Listedeki arkadaşlarımızın bazıları gerçekten çok azimli ve istikrarlı onlara sözüm yok ama keşke listedeki herkes bu özveriye gereken ihtimamı gösterse. Ne kadar cabaladığınızı yakından takip eden biri olarak çok çok üzüldüm.Listemizi paylastim kizlar bu hafta sonuncu olduk malesef..
Sonrasini bir cogunuz biliyorsunuz.Elmasyuzuk ve stitch kaptanlar once bana yardim etti , sonra Elmasyuzuk habersiz, sessiz sedasiz gitti, kozmogirl17 sagolsun destek oldu, oluyor ogunden beri.Ama ucumuzunde cocuklari var, stitch calisiyor, birde ustune okuyor, hayat mesguliyetlerimiz sizler gibi, ustune saat farkim var mesela benim 10 saat kadar..Her sabah uyanip daha cocuklarima kahvalti hazirlamadan ilk is sizlerle ilgileniyorum.stitch ve Kozmogirl17 kaptanimda ayni sekilde.Birimiz daralma tablosunu hazirliyor, birimiz gunluk menuleri sporlari tabloya isliyor, birimiz yarismalarla ilgileniyor, bunun haricinde arka planda kurallar, uye bilgileri, uye girisleri, listeler, aramizda yaptigimiz butun organize ve yonetim isleri gunde kac saatlerimizi aliyor tahmin bile edemezsiniz..Ve arasira diger takimlari ziyaret ederseniz , bizim hazirladigimiz tablolar gibi tablolar hazirlamadiklarini gorursunuz cogu takimin, cunku bunlar cok emek isteyen isler arkadaslar.Is yerindeki vaktinden aliyor mesela stitch kaptan, cekine cekine, ben cocuklarimin- kendi isimin vaktinden akitiyorum takima, Kozmogirl17 zaten 2 cocukla ,yardimsiz zor bir hayati omuzluyor birde buradaki islerle ilgileniyor..Bugun mesela spor yarismasi sonuclarini, yeni listeleri hazirlayip cocuklarini oyle parka goturebildi, cocugunu parka goturmek bile 2. planda kaliyor..
Lafi cok uzattim hakkinizi helal edin, sizin bu sayfada gordugunuz kadar bir de ozelde biz saatlerce takim icin mesai yapiyoruz ve bu mesai tamamen gonullu bir sekilde yapilan is.Hicbirimiz bundan para kazanmiyoruz.O sebeple biz nasil sizlerin hicbir sorusunu es gecmeden cevaplamaya, sizleri motive etmeye, takimla olabildigince ilgilenmeye, ailemizin vaktinden alip buraya aktarmaya cabaliyorsak lutfen sizde buranin bir yarisma platformu oldugunu hatirlayin ve sorumluluklarinizi unutmayin.Menulerinizi, spor puanlarinizi yazmak cok vaktinizi alacak bir is degil, kahvenizi icerken takima ugrayip, takim arkadaslarinizla sohbet etmek cok vaktinizi almayacak soz veriyorum, tarti bildiriminizi aksatmamak zor degil , haftada 1 gun, cuma gunleri sadece yarisma duzenleniyor..
Çocuğum yok ama o kadar iyi anlıyorum ki seni kaptan.. benim eşim de sahan bir yıllık bile evli değiliz aylık izninde on gün gitti memleketine beni bırakıp.. ben birkaç gün gidelim on gün çok dedim sen gelmezsen gelme ben giderim dedi aylar öncesinden.. dediğini yaptı gerçi benim yl mülakatım da aynı zamana denk geldi ama olsun. İnsan kırılıyor ki sizde geride çocuk var ve ülke değiştiriyorsunuz. Çok iletişimde olmayın bence tatildeyken elbet dank eder. Benim eşimde öyle olmuştu ..Cok moralim bozuk Filzim esim yarin aksam turkiye'ye gidiyor.
10 gun yok..
Tek basima cocuklarla, okullari, herbir seyleri gozumde cok buyuyor.
Zaten benim enerjim yok , gecen sene tum sene dinlenemedim, cocuklarla bogustum, tasindim..Turkiyeye gelemedim bir nefes alamadim, simdide 10 gun tek basima idare etmek zorundayim.
Esime surekli catiyorum icten ice sinir oluyorum.
Ben aynisini ona yapmaz boyle bir yuk yuklemezdim eger ki ailelerimize vs bir sey olursa, o ayri tabiki ama suan esim direk tatil modunda kafa dinlemeye gidiyor..
Kayinpederimin gecen aylarda bobreginde tas sorunu olmus ama suan bir sorunu yok yani 8 ay bekleyip yaza bizimlede gidebilirdi..
Simdi gidiyor diye yazin gitmeyide dusunmuyor, yazada 2 cocukla tek basima 24 saat ucacagim,,,
Ne bileyim iste...Ayy basinizi sisirdim sizinde...
Bugün yattım ama notlarıma yazıyorum :)Puan hesabina bu hafta ara verecegiz kuzum.
Sen 200 zip yap hos bes icin :))
Bitter olmasa harikaymış:)menüm
sabah
1 nektarin
1 h yumurta
5 zeytin
2 dlm hellim
domats salatalık biber
öğlen
çorba
tonbalıklı salata
akşam
2 sk nohutlu kabak yemeği
cacık
ara
2 ceviz
1 nektarin
bitter (12 gr)
sade filtre kahve
spor
200 ipsiz ip = 400p
100 jj =200
3 saat ev işi = 180 p
toplam=780 p
Çok sevindim kuzumBu arada ilk kez son birkaç gündür diyetle ilgili kendimle gurur duyuyorum ve mutluyum . Çünkü yavaş yavaş midem bana değil ben mideme hükmediyorum. Porsiyonlarım azalmaya başladı daha wrken oynayan başladım eskisi gibi çok şeyi de Canım çekmiyor. Nasıl ne kadar kilo verdim belli olmasa da vücudumdaki değişimleri görüyorum ve bunlar beni motive ediyor. Hedef kilo bir araç aslında esasında sağlıklı beslenme ve istediğin görüntüye kavuşmak diye düşünüyorum. Güne daha pozitif bakıyorum böyle işte
Çoook teşekkür ederim böyle tanımadığın birisinin destek olması o kadar minnoş hissettiriyor kimadamesnow neden oyle bi yorum yazdin uzdun beni ,,, neden kendini bibaskasindan asgida goruyosun yada ezik hissetme ihtiyaci duyuyosun ki olabilir kilolu olabilirsin yada coj zayif saclarin kotu olabilir yada cok guzel, yuzunde cok fazla yara bere olabilir yada puruzsuz ama asla kend8ni bi baskasinin yaninda ezik hissedecek kadar eksi yonlerinin oldgnu düşünmüyorum herkesin on plana cikan cok farkli özellikleri vardir. Bende asla kolay kilo veren biri degilim gobegim var hemde kiloma gore cok cok fazla burnumda dudak damak yarikligindan oturu egrilik var,,, napim simdi ezik mi hissedim eminim ki sen cok cok guzel birisin . Bidaha asla dusunme , elbetteki dis goruntumuze onem verecegiz bakimimizi yapacgiz sagligimiz icin zayiflicaz temiz giyincez kendimizi gelistiricez bu yonden bakicaz hayata .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?