Cuma Zayıflama Yarışması 4. Takım

Aslında ben de hep degisik seyler yapsam diyorum araştırırken sıkılıyorum hep klasik şeylere gidiyor elim yaptigim degisik seyler gene salata tarzi yiyecekler oluyor sadece..

Kuzum sahur azıcık fazla olmuş sanki? Normalde gün içine yaysan bile aynı anda elma ve muz çok olur. İkisi de çok şekerli çünkü. Bir de bitter ve lavaş çok olmuş bence. İftar, su ve spor şahane.
Maalesef canım ben de farkındayım. Tatlı isteği çok bastırdığından oldu. Normalde meyve yediğimde tek çeşit yerdim. Lavaşı da ekmek yerine değişiklik olsun diye yediydim.

Aslında ben de hep degisik seyler yapsam diyorum araştırırken sıkılıyorum hep klasik şeylere gidiyor elim yaptigim degisik seyler gene salata tarzi yiyecekler oluyor sadece..

Canim bana on gun ayni yemegi ver neden demem, hic de sikilmam.

Ama tehlikesi su, zaten bazi seylerden kistigimiz icin, tek tip beslenme oldugunda sagliksal acidan vazi sorunlar yasayabiliriz. O yuzden ne kadar cok cesit o kadar az risk diye dusunuyorum. Yanlis da dusunuyor olabilirim elbette.

Benim menülerde gözlemlediğim genelde akşam karbonhidrata yuklenilmesi. Oysa gün içinde tüketilse çok sorun olmayacak. Akşam yenilen 2 dilim ekmek hele ki şu an ramazan oruç açarken yenilen pideler direkt mideye çöküyor çünkü yemek geç yeniyor sonrası hareket olmuyor ya da direkt uykuya geçiliyor.

Doğru diyorsun canım. Ben de bugün tam bunu düşündüm. Çeşitlendirmek lazım gerçekten. Sahurda uykulu zor oluyor ama imkansız da değil.

Evet o yuzden bolca salata ile mideyi doldurmali. Mide dolunca zaten o aclik duygusu da gidiyor.
Salataya evde ne varsa koy devasal bir sey olsun, yanina da bir corba ya da ana yemek yeterli olabilir, ekmege ihtiyac kalmaz.
Ama 2 yk yemek yediginde mecbur yaninda ekmek istersin, doyamazsin imkani yok.

Ah kaptanım çok haklısın ama bütün gün hiçbir şey yiyip içmeyince gerçekten insanın canı çekiyor. Yani iradene sahip çıkmak çok zor. Ben iradeli bir insanım ama ona rağmen ramazanda çok zorlanıyorum. Ama dediklerin doğru.

Ya
Aslında tarifte paylasilsa keske benim gibi cesit bilmezler icin ne guzel olur

Düşünüyorum Düşünüyorum bildiğim degisik çeşitli yemekler hep makarna pilav borek salata üzerinden dönüyor

Biliyorum canım zaten akşam pideye falan abartılı değilse bir şey demiyorum normal yani tüm gün susuzluk aslında yoruyor insanı.

Doğru diyorsun canım. Ben de bugün tam bunu düşündüm. Çeşitlendirmek lazım gerçekten. Sahurda uykulu zor oluyor ama imkansız da değil.

Bilmem sever misin,
Sebzeli omletler pratik ve guzel oluyor.
Cok pismeye gerek duymayacak sebzelerden bir avuc at omletine.
Ispanak, bezelye, avakado, biber, domates simdilik aklima gelenler.

Ya da chia, keten tohumu tarzi tohumlar alip bir seylere ekleyebilirsin, ben de yeni yeni alisiyorum. Keten tohumunu cektim, tazeligi gitmeden salata omlet yogurt ne varsa serpiyorum ustune. Yarin da chiali keten tohumlu meyveli ve cekirdekli yogurt mix yapicam.

Afiyet olsun eşim
ben bir zamanlar diyetisyene giderken 2 3 kg verdikten sonra haftada bir gün diyetime 1 lahmacun,1 ayran ve salata eklenmişti ve bence çok sağlıksız değil ki sen yarım pide diyorsun yani
Ya evet genelde pıde lahmacun tost yıyen cok ama ben ekmekle bıle yerımde sayıyorum sanki yada psikolojik hergun yenmedıkce bencede sorun yok aylardır ılkkez yıyorum boyle menu. Yarın da sebze yerım ekmeksız telafı olur.
Bızımde hamuru ınceydı pıdenın bıde kenanlarını falan ayırmaya ozen gosterdim

Kiz kardeşim de oruc tutuyor.
Diyetisyeni corbani ic, yarim saat gibi bir ara ver, sonra diger yemege gec demis.

Benim yapacagim bir sey degil sahsen, ama denemek isteyenler icin diyetisyen tavsiyesi diyerek paylasmis olayim.

Aslında insan kendine özgü yemek şeklini ya da sürdürülebilir yemek düzeni oluşturamayınca şok diyetlerle al ver çok oluyor haliyle insanların sana olan inancıda sarsılıyor. Hmm yine başladı devamı gelmez yine alırsın demeye başlarlar. İradene sahip çıkıp düzeni ömürlük yaparsan herkes susar

Ya

Düşünüyorum Düşünüyorum bildiğim degisik çeşitli yemekler hep makarna pilav borek salata üzerinden dönüyor

Ben arada atiyorum, mutfakla aram pek iyi olmadigi icin genelde soyle bir tarif sitelerinde geziniyorum.

Avakado benim icin yeni bir meyve. Onu nasil degerlendiririm diye geziniyorum bu aralar.

Super bir omlet tarifi vereyim.

1 kisi icin
Tahmini:
Ceyrek avakado, ceyrek paprika biber, avuc ici beyaz peynir
Bunlari kup kup dogra
2 yumurta ile omlet yap, bu karisimi icine koy, omleti ikiye katla.

Cok sevdim bu tarifi

Yok. Arada bir. Niyeki kötü bişimi var acaba?

Sahurumu bende çok buldum

Ya canım geçmiş olsun. Sıkıntı zamanlar atlaşmışsın umarım daha iyisindir.
Cok sukur
Iyi geceler kızlar
Bana iyi uykular
Iyi geceler ex-esim
Ya

Insta dolu kiz. Bi bakiver
Kiz kardeşim de oruc tutuyor.
Diyetisyeni corbani ic, yarim saat gibi bir ara ver, sonra diger yemege gec demis.

Benim yapacagim bir sey degil sahsen, ama denemek isteyenler icin diyetisyen tavsiyesi diyerek paylasmis olayim.
Ben tum gun oruc tutacam, sonra sofrada ara verecem? Imkansiz yapabilene bravo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…