ben kaçarb iyi akşmlar.
Sabahları kalkınca içilen limonlu su (ya da şekersiz limonata) sindirim sistemini hızla uyandırıyor ve tüm bedeniniz için onlarca fayda sağlıyor.
Limonun suyuna ekleyeceğiniz su ılık olmalı. Bunun nedenini araştırıp öğrendim ve şimdi limonlu suyu düzenli bir alışkanlık haline getirmek istiyorum.
Ilık limonlu su:
1- Bağışıklık sisteminizi destekler. Limonda bol miktarda bulunan C vitamini soğuk havalarla savaşmanızı sağlar. Beyin ve sinir sistemi fonksiyonlarını uyaran potasyum bakımından zengindir. Potasyum aynı zamanda kan basıncını kontrol altında tutmaya yardım eder.
2- pH değerini dengeler: Her gün limonlu su içerseniz vücudunuzun toplam asitlilik oranını düşürürsünüz. Limon en alkali gıdalardandır. Evet, limonda sitrik asit bulunur ancak sindirildiğinde asitlilik yaratmaz.
3- Kilo vermeye yardımcı olur: Açlık hissi ile mücadele etmeye yardım eden pektin lifi limonda bol miktarda bulunur. Daha alkali bir beslenmeye sahip kişilerin daha hızlı kilo verdiği de bilinmektedir.
4- Sindirime yardım eder: Limonlu su istenmeyen maddelerin vücuttan atılmasına yardım eder. Karaciğerin sindirim için gerekli bir asit olan safra üretimini destekler. Etkili sindirim mide ekşimesini ve kabızlığı azaltır.
5- İdrar söktürür: Limon vücuttan idrar çıkışını artırır. Bu da vücudun temizlenmesine yardım eder. Böylelikle toksinler daha hızlı atıldığından idrar yolu daha sağlıklı kalır.
6- Cildi temizler: İçindeki C vitamini kırşıklıkları ve lekeleri azaltır. Limon kandaki toksinleri temizler. Bu, cildin de temiz kalmasına yardım eder. Aslında görünürlüklerini azaltmak için doğrudan yara izlerine de uygulanabilir.
7- Nefesi tazeler: Yalnızca bu da değil. Diş ağrısı ve diş eti iltahabının iyileşmesine yardım eder. Sitrik asit diş minesini zedeleyebileceğinden bunu gözlemlemelisiniz. Kabul ediyorum, bu konuda biraz endişeliyim.
8- Solunumla ilgili sorunları azaltır: Ilık limonlu su göğüs enfeksiyonlarından kurtulmanıza yardım eder ve rahatsız edici öksürükleri keser. Astımı ve alerjisi olan insanlara da faydalı olduğu düşünülüyor.
9- Sakin tutar: C vitamini aklınızı ve vücudunuzu strese maruz bıraktığınızda ilk olarak yoksun kaldığınız şeylerden biridir. Daha önce de belirtildiği gibi limon C vitaminiyle doludur.
10- Kahve alışkanlığından kurtulmanızı sağlar. Sabah bir bardak limonlu su içtikten sonra canım kahve istemiyor. Bu garip ama nedenini açıklayamayacağım. Yalnızca söylüyorum.
Sağlam bir sebep bulamadığım tek konu suyun neden ılık olması gerektiği. Çin tıbbı üzerine çalıştıktan sonra tek söyleyebildiğim soğuk suyun muhtemelen vücut için bir şok ya da stres etkeni olduğu. İster inanın, ister inanmayın vücudunuzun soğuk ya da çok sıcak suyu sindirmesi oldukça fazla enerji gerektiriyor. BluePrint arınma programını hazırlayanlara suya ne kadar limon koyulmasını önerdiklerini sordum. Yalnızca limonun 1/8i kadar olmasını önerdiler.
İpucu: Ilık limonlu suyunuzu içinde çay ve kahve lekeleri olan fincanlarınızdan için. Lekenin çıkmasını sağlayacaktır. Kullandığınız limonun kabukları ile çöp kutunuzu silerek kokusunu güzelleştirebilirsiniz.
Kaynak: Health & Weight Loss
canım bnmde bebeğim var bende araştırdım yeşil çay meselesinide emzirirken içilmesi çok iyi değilmiş..bebeğin çok küçük daha sen bi kaç ay daha yeşil çayı ertele derim ben
bence de yeşil çay içme canım, bol bol su iç su süt yapar.
spor konusunda kısa kısa yapabileceğin farklı alternatifler düşün, bir de saatler konusunda günlük düzenine göre planlama yap
ben de hiç vaktim yok diyordum isteyince zaman yaratılıyor.
hoş geldin.merhabalar..
duygu ben çok tşk ediyorum davet ettiğiniz için..
hoş geldin.merhaba .ismim nurdan.
165 boyunda 70 kiloyum. 4 aylık bir oğlum var.emziriyorum.bu güne kadar hep süt olsun diye saçma sapan şeyler yedim.63 kilo ile hamile kaldım.doğuma girerken 73 kiloydum.doğumdan çıktım 67 kilo olmuştum. ama bu 4 ay süreçte yediğim şeyler saolsun +3 olarak geri döndü bana.mat öğretmeniyim.okulda benle birlikte hamile kalan arkadaş doğum kilolarından kurtulmuş.bende artık bi kilolardan kurtulmanın vakti gelmiştir dedim kendime.yarından itibaren yediklerimi paylaşırım. öncelikli hedefim 60 olmasına rağmen 57 kiloya inmek istiyorum.
takıma aldığınız için çook teşekkür ederim. kuralları okudum. inş hep birlikte fazlalıklarımızdan kurtuluruz
çok geçmiş olsun Allah beterinden korusun canım.Eki Görüntüle 742822
Kizlar parmagimi kirdim bu ne ya......nazarmi ugursuzlukmu bilemedim.kayinvalidemin stendi kaymis fenalasmis, kriz degilmis.sukurler olsun bugun stendi yeniden takildi yarin Eve gelebilecek.ayagima ne olduguna gelince merdivenin alt basamagini gormedim ayagimin uzerine dustum.baktigimda basparmagim sallaniyordu nerdeyse. Röntgen vs.derken alciya alindi.sefil olduk yeminle 3sipa Topal bir Kari Bizi gören Eve gidin diyor.esimde perisan neyse biletim alindi yarin Eve donuyoruz.esimde annemin kontrolu bitince hafta sonu gelecek.
menü fena değil sporda iyi ama bugünkü değil dünkü menümüzü yazıyoruz canım:)bugunkü menüm ve sporum..
sabah geç basladım güne
2 dilim bugday ek.
beyaz peynir
domates
2 zeytin
bugun ara öğün yok
akşam
bol haşlanmış tavuklu,limonlu,acılı çorba
1 küçük dilm bugday ek.
şuanda yeşil çay içiyrum..
2tl su
1 saat temizlik
40dk leslie
3km yürüyüş
hepsi güzel beyaalistemi de yazıyım ben yatar, ben oturunca herkes de uyuyor
sabah
kepekli ekmeğe
kaşar, domates, kıvırcık sandviç
ara
1 sütlü neskafe
2 kuru kayısı
öğlen
köfte porsiyon
ayran
ara
3 kuru kayısı
akşam
yemek kuzu etli yapılmıştı bana sadece 3 kaşık pilavla ayran yemek düştü((
su 2,5 lt
spor
sabah 500 ip atlama+ 15 dk karın ve bel egzersizi ( cezamı yaptım)
akşam 30 dk mezdeke+10 dk karın ve bel egzersizi
reglidendir.menü güzel.Bugun tarya ciktm.tam 1 kilo almisim umarim rehliden.dolayidr ve btnce gecertadm.kacti listemi yazio cikicam
Sabah 1 salatalik
1 domatrs
1 kk pynr
Yarim dikim.ekmk
Ara yogurt
Oglen
Salata
1 izgara baget
1 dilim ekmek
Ayran
Ara 1 nektari 4 kiraz
Aksam 1 kase corba
4 yk yemek
Salata
Ara 1 nktari 6 kiraz ayrqn
Spor yapamadim.mazeretm var ;(
2 ltre su
Gorusur.kzlar moralim cok bozuldu
kayısı açıklamasını beğendim bebeğimGunaydinn kizlaarr :) bugun guzel bi gun olsun hepimizee
Dunki menum
Sabah bi tane tavada yumurta bi dilim ekmek yesillik domates salatalik cay
Ara yok
Oglen 5 kasik sarimsakli kofte cok az ekmek sus biberi cok aciymis onu bastirmak icinbi kase yogurt
Ara teyzemin kumpirinden 3-4 kasik ilk defa tadina baktim
Aksam bi tabak patlican tavasi bi dilim ekmek bi kase yogurt
Ara 3 kayisinin tatlisi olan sekerpare
Su 3 litre
Spor 1 saat yuruyus cezamdan dusuyorum
günaydınnn
dünkü menümü yazayım hemen.malum bebiş var.
sabah
2 domates
2 salatalık
1 paket special kraker
ara 2 adet kayısı
öğlen
1 tane küçük karnıyarık
1 kase yoğurt
ara
10 adet kiraz
akşam
1 tabak kıymalı taze fasulye
3.5 lt su içtim
30 dk yürüyüş yaptım
güzel olmuş canım.selam herkese çok yoğunum bu aralar o yüzden giremiyorum.ilk önce dünkü menümü yazayım sonra geçmişe bakauyım.
25.06.2013 salı,
sabah:
1 k.k.kadar peynir,
1 salatalık,
1 domates,
1 adet yeşil acı biber,
2 dilim t.tahıllı ekmek,
1 kupa bardak çay,
ara:2 erik,
öğle:
yarım k.k.kadar peynir,
1 salatalık,
1 domates,
1 adet yeşil acı biber,
2 dilim t.tahıllı ekmek,
1 kupa bardak çay,
ara: 16: 00
1 minnak elma 1 erik
ara: 18: 15
1 dilim karpuz,
akşam:
2 adet közlenmiş biber,
1 kaşık b.pilavı,
2 kaşık taze fasulye,
el kadar tırnaklı ekmek,
su:3,5 lt,
spor:1,5 aat yürüyüş
bendede aynısı var sanırımbilmiyorum psikolojik de olabilir. denemişim ne zaman yarış veya bu hafta çok vermeliyim desem aynı şeyi yaşıyorum, fakat bildiğim halde yine de kendime engel olamıyorumbu hafta yarış var takımda bir de pazar günü düğün var hadi iyi vereyim dedim hepten cozuttu tartı
Merhaba,
Biliyorsunuz, o hafta kimin misafiriysem o takımın analizini yapıyordum.
Tam turu atmadan hedefime ulaştığım için birkaç takımın analizi eksik kaldı.
Şimdi onları tamamlıyorum.
Takım analiziniz:
Açıklama:
- İlk sütün; 307.etap bitiş kilosudur.
- İkinci sütun; 314. etap bitiş kilosudur.
- Haftalık ortalama kilo farkı 8'e bölünerek hesaplanmıştır.
- Belirtilen etaplarda olmayan yarışmacıların en yakın tarihli etap kiloları alınmış ve haftalık ortalamaları da ona göre hesaplanmıştır.
Seyy aksam yemistim 8 gibicanım öğlen ile akşam arasındaki aradaise yok ama gece ise zaten kayısı yemişsin var:))
Amanin canim naptin sen yahu sguasts ne onu bilmiom ben neyse yaparim fistik dediklerini ama otekini bilmiomBirazdan evden cikacaz.aksam yaninizdayim.bol su icilmis sporlar yapilmis olsun.yoksa
Yoksa
Yoksa yeminle yolarim.
Spor yapamayanlar en azindan ogle yuruyusu yapin
Bahar dondurma mi dedin yoksa benmi yanlis anladim.eger dondurmaysa 150 twister , 150 mekik, 150 sguats seni beklier.
Kem kum etme 10 dakikani almaz
Ama simdi kulahli yada icinde damla cikolatali ile sade dondurma bir olurmu hic :) :) :) :)Bak bak Birde Sade dondurma demis.sanki sadesi cokmu masum mus.
Toprakcim sen gelmeye bende gelirim insallah
Uuffslm kizlarr
bahar sen daha oy kullanmayi ögrenemedinmi
Guzel canim benimselam herkese çok yoğunum bu aralar o yüzden giremiyorum.ilk önce dünkü menümü yazayım sonra geçmişe bakauyım.
25.06.2013 salı,
sabah:
1 k.k.kadar peynir,
1 salatalık,
1 domates,
1 adet yeşil acı biber,
2 dilim t.tahıllı ekmek,
1 kupa bardak çay,
ara:2 erik,
öğle:
yarım k.k.kadar peynir,
1 salatalık,
1 domates,
1 adet yeşil acı biber,
2 dilim t.tahıllı ekmek,
1 kupa bardak çay,
ara: 16: 00
1 minnak elma 1 erik
ara: 18: 15
1 dilim karpuz,
akşam:
2 adet közlenmiş biber,
1 kaşık b.pilavı,
2 kaşık taze fasulye,
el kadar tırnaklı ekmek,
su:3,5 lt,
spor:1,5 aat yürüyüş
Bende 23 yasinda bekarim canim :) diplomali ev hanimi :) :) evlenmek istiyorum ama olmuyor su issizlik yuzuundenAnkatada yasyrm.ttlm sen nerde yasiysn.medeni durunun ne:)
Aksam patates yemegi vardi.canim suyundan.almadm 4 kasik ydm. Ondada toplam 6 tanr.kucuk papate yedim :) ins odemdir bugund co ski.tutuyrum bakalm. 1 saatlik mutfak temizligi spora grernmi ki :)
Muhtesemmiss :) :)[h=5]Facebook betüş'lü günlerden alıntı:
Biri SİNİR KATSAYIMI zorladığında; Allah belanı versin falan demiyorum,mutluluğu nutelle da bulasın, pasta börekler yiyesin,damak zevkine fazla düşkün olasın ,obez olasın inşallah diyorum..Yaşasın kötülük..[/h]
tuttum bunu :))))
Aayy boylede gorunce bi baskaymis yahu ellerine saglik :)Merhaba,
Biliyorsunuz, o hafta kimin misafiriysem o takımın analizini yapıyordum.
Tam turu atmadan hedefime ulaştığım için birkaç takımın analizi eksik kaldı.
Şimdi onları tamamlıyorum.
Takım analiziniz:
Açıklama:
- İlk sütün; 307.etap bitiş kilosudur.
- İkinci sütun; 314. etap bitiş kilosudur.
- Haftalık ortalama kilo farkı 8'e bölünerek hesaplanmıştır.
- Belirtilen etaplarda olmayan yarışmacıların en yakın tarihli etap kiloları alınmış ve haftalık ortalamaları da ona göre hesaplanmıştır.
hoş geldin.
hoş geldin.
çok geçmiş olsun Allah beterinden korusun canım.
menü fena değil sporda iyi ama bugünkü değil dünkü menümüzü yazıyoruz canım:)
hepsi güzel beyaa
reglidendir.menü güzel.
kayısı açıklamasını beğendim bebeğim
öğlen ve akşam az olmuş ekmek 1 er dilim yeseydin keşke.
hoşbuldum tşk ederim..
bugun benim acaip basım ağrıdı ya diyete basladıgım içinmi acabaavücut afalladı tabi :)
sabah 50 zıplama ılık su 1 dilim ekmek
domates biber peynir
ara 1 yeşil elma
öğlen 3 köfte domates biber soğan yoğurt 1 dilim ekmek
ara 3 diyet bisküvi
akşam 1 kepçe çorba tavuk döner 2 kaşık p.pilavı 2 kaşık ayran
ara 2 avuç leblebi
su 2 lt.
spor 3 saat ev temizleme balkon yıkama st.17 den gece 2,5 a kadar çalıştım
slm kızlar nasılsınız o kadar özledimki okumayı ama giremiyorum bi türlü işe başladımda 10 gün kadar oluyor sabah 7de kalkıyorum alışkın değilim akşam 10da yatıyorum işte de giremiyorum malum o yüzden ben biraz ara istiyorumhepinizi çok sevdim ara ara uğrarım ben yine beni unutmayın
cnm dün anlattim ya detayli,yinemi olmadiUuffherkes buluyorda ben neden bulamiorum kormuyum ben yaa
Sende bizi unutma canim isinde basarilar kendine iyi bak :)slm kızlar nasılsınız o kadar özledimki okumayı ama giremiyorum bi türlü işe başladımda 10 gün kadar oluyor sabah 7de kalkıyorum alışkın değilim akşam 10da yatıyorum işte de giremiyorum malum o yüzden ben biraz ara istiyorumhepinizi çok sevdim ara ara uğrarım ben yine beni unutmayın
Oh oh ne guzel gonca abla bende pazar gunu film izlemistim sen hangisine gittin biz dunya savasi z yi izledik :)biraz yatıp dinlendim iyi geldi kankamla gündüz sinemaya falan takıldık iyi geldi ama baya yorulmuşum.
Oh oh yuru gonca abla bende yurudum ogleden spnra :)yürüyüşee gidiyooommm
cnm dün anlattim ya detayli,yinemi olmadi
foto cekecem,baska yolu yok
Sende bizi unutma canim isinde basarilar kendine iyi bak :)
Oh oh ne guzel gonca abla bende pazar gunu film izlemistim sen hangisine gittin biz dunya savasi z yi izledik :)
Oh oh yuru gonca abla bende yurudum ogleden spnra :)
;(
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?