4 bin tl maaşı var eşimin, ben yakın gelecekte çalışmayı düşünmüyorum, sınavlarım var .
kira vermeyeceğiz eşimin evi var . ama istanbula yeni yerleşeceğim için hiç bir fikrim yok, hep istanbul pahalı diyor insanlar.
öyle çok yüksek standartta yaşama beklentimizde yok...
gercekten hayır bu kadar şaşacak ne var anlamadım ki:))Ozaman ya sizin ailenizde ya eşinizin ailesinde yemek yiyorsunuz:) buna da hayır demeyin bayılcem valla.
İstanbulda yaşam kiracıysan zor, bir de kira da semtine göre aslında. Biz kadıköyde 2000tlye 50 yıllık apartmanda oturuyoruz ama beylikdüzünde sıfır bir eve 1500 verip misler gibi de oturabilirsin. Ben 3500 alıyorum kira faturalar aidata gidiyor. Eşim 4500 alıyor yani yakın durumumuz. Gecinilebilir.4 bin tl maaşı var eşimin, ben yakın gelecekte çalışmayı düşünmüyorum, sınavlarım var .
kira vermeyeceğiz eşimin evi var . ama istanbula yeni yerleşeceğim için hiç bir fikrim yok, hep istanbul pahalı diyor insanlar.
öyle çok yüksek standartta yaşama beklentimizde yok...
Çeşme’ de yaşayan ve durumu iyi bir arkadaşım var. Kadın geçenlerde La Mer krem bakmış 1000 TL diye alamamış yuh diyordu bu nasıl para. Ben aynısını normal göz kremi 200 TL ye çıkınca söylüyorum. Şimdi o kadına kızamam şartları o şekilde onu kullanmış, şımarık diyemem çünkü bir başkasına da benim 150 TL lik krem çok gelir der ki o paraya üç kilo et alırız. Herkesin standartı farklı ama bir gerçek var ki günden güne fakirleşiyoruz.
Şöyle söyleyeyim. Sanırım herkesin geçimden kasdettiği şey farklı. Mesela haftada 2 kere balık yemek ya da 2 kere et yemek lüks değil. Bu ihtiyaçtır, vücudunun ihtiyacıdır. Ama ben bir sinemaya giderken düşünüyorsam, ya da yılda 2 kez (biri kışlık diğeri yazlık) ayakkabı alırken düşünüyorsam, eşşek gibi çalışmama rağmen tatile çıkamıyorsam evet ben geçinemiyorumdur.
Çok şükür aç değil, açıkta değiliz. Kimseye de muhtaç değiliz ama ben çocuğuma bir oyuncak alırken düşünüyorsam ya da alamıyorsam ki her ay sadece bir oyuncak almaya hakkı vardır o zaman ben geçinemiyorumdur...
La Mer ler 350-500 tl arasındaydı bir gün alacam diyordum şimdi hiç alamam zira benim maaşı gelen zam 100 lire bile değil
Lamer o parayı hak eden bir krem değil, çok daha kaliteli içerikli kremler var obagi, zo skin vs lamerden daha ucuzLa Mer ler 350-500 tl arasındaydı bir gün alacam diyordum şimdi hiç alamam zira benim maaşı gelen zam 100 lire bile değil
Ben salatalık maskesine yöneldim şu an keseme en uygunu o
Lamer o parayı hak eden bir krem değil, çok daha kaliteli içerikli kremler var obagi, zo skin vs lamerden daha ucuz
Ben konu sahibi değilim. :))))Eşiniz 4.000 alıyormuş zaten? Sorunuza göre 4.000 maaş borçsuz kirasız insan için yeterlidir. Siz kendi işinizle üstüne ek 2.500 mü diyorsunuz?
Benim de yüzüme sürdüğüm tek şey annemin yaptığı doğal zeytinyağlı sabun ve dayımın ürettiği balBen salatalık maskesine yöneldim şu an keseme en uygunu o
Kullanmadım, ben de heveslenmiştim o kadar methedilince fakat kozmetikte içerik okumak ve ıncık cıncık araştırmak ergenliğimden beri adetimdir. Pahalı satılan bir çok high end marka (lamer, estee, ysl falan işte) bolca yumuşatıcı ajanlar kullanıyor o yüzden sürünce vay bu ne abi oluyoruz ama uzun vadede derinin altına geçip iyileştirici özellikleri yok. Elbette at çöpe kremler değiller allah taş yapar öyle desem ama ben 1000 tllik bi kremden sadece suratımı yumuşatmasını değil onarmasını efenime söyleyim kolajen sentezi mentezini tetiklemesini beklerim. Koreliler iyi beceriyor bu kozmetik işini uzun yıllardır onların ürünlerini kullanıyorum.Evet biliyorum o markaları kullanıyordum da şimdi ucuzlara geçtim :)
Sadece çok merak ediyordum alacağım diyordum bir kere ama kısmet olmadı:) Siz kullandınız mı hiç La Mer?
Vay anasını bee150 TL elektrik miii :) ben her hafta 4-5 defa çamaşır makinesi çalıştırırım. 1-2 defa bulaşık mak. çalıştırırım. eşimin bilgisayar sürekli açık hiç kapatmaz. telefonlar sabaha kadar şarj da. nerdeyse tüm odaların aranın ve mutfağın ışığı yanar ve bize taş çatlasın 60 tl geliyor.
öyle her gün yemek yapamam çoğunlukla pizza hamburger tarzı yeriz, hafta da 1 tavuğu güzel yapan bi yere gideriz ki içecekler dahil 50 tl veririz. hafta sonu pikniğimiz olur gayet güzel.
yakıt tüm odalarımız yanar çok soğuklarda 300 gelir ki evim 10. kat olmasına rağmen çok ısınır yalıtımı iyi sanırım.
internet 90 tl
eşimle ikimizin telefon toplamda 70 tl
su 60 tl gelir.
aylık 300 tl arabanın yakıtı.
sürekli de gezeriz, sinemadır, gece yemeğidir, tiyatrodur gibi gibi...
eşim 2100-2200 alıyor ben 1800 alıyorum ve ben ayda 800 tl atabiliyorum kenara..
bende yok ama eşim de bir de marka takıntısı var bir cekete 500 tl verebiliyor..
çok şükür gayet güzel geçiniyoruz
Gerçekten merak ettiğim için soruyorum. Nasıl oluyor?Benim esim 4000 kazansa oh ohh ne yasariz vallah haftalik 400 aliyo aylik 1600 e geliyo parasi artı iki cocuk elektrik su dogalgaz simdi biel rahat geciniyoruz hic eksigimizde yok cok sukur
çok adam var içindeya bu istanbul neden bu kadar pahali bir sehir ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?