4000 tl ile ev geçinir mi?

Kira verilmiyorsa direk +1500 lira kardasınız .. geçinirsiniz ama birikim yapacağınızı sanmıyorum

İstanbulda yaşam kiracıysan zor, bir de kira da semtine göre aslında. Biz kadıköyde 2000tlye 50 yıllık apartmanda oturuyoruz ama beylikdüzünde sıfır bir eve 1500 verip misler gibi de oturabilirsin. Ben 3500 alıyorum kira faturalar aidata gidiyor. Eşim 4500 alıyor yani yakın durumumuz. Gecinilebilir.

La Mer ler 350-500 tl arasındaydı bir gün alacam diyordum şimdi hiç alamam zira benim maaşı gelen zam 100 lire bile değil

Yani zaten bu konularda hep aynısı yaşanıyor. Ben kendimden biliyorum çocukluğum boyunca sebze ile büyüdüm, açlıktan ekmekle reçel yerdim doymazdım yemekte. Fasulye yemeği ile geçirirdik yazı. E biz de geçindik hatta biriktirdik ev aldık ama kötü beslenmeden gelişimim bile geç oldu benim. Başkalarının kıyafetini giy, oyuncak vs yok, sinema falan nerdeee hiç bir sosyal hayat yok, lokanta yok, tek eğlence bedava olan park.

Lamer o parayı hak eden bir krem değil, çok daha kaliteli içerikli kremler var obagi, zo skin vs lamerden daha ucuz

Evet biliyorum o markaları kullanıyordum da şimdi ucuzlara geçtim :)

Sadece çok merak ediyordum alacağım diyordum bir kere ama kısmet olmadı:) Siz kullandınız mı hiç La Mer?

Ben salatalık maskesine yöneldim şu an keseme en uygunu o
Benim de yüzüme sürdüğüm tek şey annemin yaptığı doğal zeytinyağlı sabun ve dayımın ürettiği bal He bi de hamilelikten göbüşüm çatlamasın diye sürdüğüm badem yağı, papatya yağı ve kayısı çekirdeği yağı var aktardan aldığım Cilt bakımı için nerdeee 350-500 tl.lik krem kullanmak Sanırım onun için eve en az 10-12 bin girmesi lazım...

Evet biliyorum o markaları kullanıyordum da şimdi ucuzlara geçtim :)

Sadece çok merak ediyordum alacağım diyordum bir kere ama kısmet olmadı:) Siz kullandınız mı hiç La Mer?
Kullanmadım, ben de heveslenmiştim o kadar methedilince fakat kozmetikte içerik okumak ve ıncık cıncık araştırmak ergenliğimden beri adetimdir. Pahalı satılan bir çok high end marka (lamer, estee, ysl falan işte) bolca yumuşatıcı ajanlar kullanıyor o yüzden sürünce vay bu ne abi oluyoruz ama uzun vadede derinin altına geçip iyileştirici özellikleri yok. Elbette at çöpe kremler değiller allah taş yapar öyle desem ama ben 1000 tllik bi kremden sadece suratımı yumuşatmasını değil onarmasını efenime söyleyim kolajen sentezi mentezini tetiklemesini beklerim. Koreliler iyi beceriyor bu kozmetik işini uzun yıllardır onların ürünlerini kullanıyorum.
Edit: imla

Kira ve cocuk olmadigi icin ben 4000 ile gecinirsiniz diyiyorum. Ben yurtdisindayim, ilk seneler Turkiye`deki fiyatlari hatirladigim icin hep karsilastirma yapardim, simdi annemle konusurken soylerse ogreniyorum fiyatlari. Gecen merakimdan alisveristen gelince fisi elime aldim ve Turkiye`deki bir marketin internet sitesine girdim ve hemen hemen aldiklarimin bir benzerini sepete attim, benim elimdeki fisim 90 kusur dolardi, hadi 100 diyelim, sepet fiyatim 340 kusur liraydi, tabi internet fiyatlari pazar/market fiyatlarindan fazla olabilir bilemiyorum. Aldiklarim sebze, meyve, ekmek, sut, yumurta gibi seylerdi, esas fark yaratacak olan et ve urunleri yoktu mesela. Bence gecim dunyanin her yerinde zor ama Turkiye`de bir baska zor gibi. Herkese guzel gecimler diliyorum.

Vay anasını bee
10 gün evde yoktuk ona rağmen 200 lira geldi elektrik faturası. Neresi orası? 60 tl elektrik faturasına asla inanmam.

Benim esim 4000 kazansa oh ohh ne yasariz vallah haftalik 400 aliyo aylik 1600 e geliyo parasi artı iki cocuk elektrik su dogalgaz simdi biel rahat geciniyoruz hic eksigimizde yok cok sukur
Gerçekten merak ettiğim için soruyorum. Nasıl oluyor?
İki çocuğum var mutfak masrafım ne kadar kısarsam kısayım 1000 liranın altına düşmüyor. Haftalık et kıyma alıyorum. yarım kilo et yarım kilo kıyma (önceden 1 kilo alırdım) Aylık sadece kasaba (misafir de geliyor tabi mecbur alıyorum) 300 civarı gidiyor.
Deterjanı kağıt havlusu tuvalet kağıdı peçetesi pazara gittiğinde sebzesi meyvesi dışarı çıktığında çocukların aldığı ıvır zıvırları kızın okul beslenme listesi falan derken asla 1000 liranın altına düşüremiyorum.
Faturalar çocukların giyimi sağlık harcamaları vs hiç eksiğiniz olmadan nasıl geçiniyorsunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…