5 gün boyunca sadece kırmızı veya beyaz et yiyerek 5 kilo verin

Deryacık kusura bakma ancak bu saatte yanıt verebiliyorum. Bu yazıyı aslında ikinci kez yazıyorum. Az önce bilgisayarımın azizliği sayesinde tüm yazdıklarım uçtu :gitme:
Şimdi gelelim sorunun yanıtına... Hayır kilo koruma bir gün sebze, bir gün et şeklinde değil. Kısa bir özet yapmaya çalışayım. Diyetin ilk aşaması saldırı... Eğer obezite sınırlarında değilsen 5 gün, obez olarak sayılıyorsan 10 gün boyunca sadece proteinle besleniyorsun.
İkinci aşama kilo kaybı aşaması... Bu aşamada bir gün sebze ve protein (sadece sebze değil), ertesi gün sadece protein tüketiyorsun. Taaa ki istediğin kiloya ulaşana kadar...

Üçüncü aşama koruma (ya da sabitleme)... Bu aşama biraz daha karışık. Çünkü koruma aşamasını kaç gün yapacağın kaç kilo verdiğinle orantılı... Hesaplaması da şöyle
Verdiğin Ibs (pound) x 4.5= Koruma diyetini yapacağın gün
Pound ya da Ibs ne derseniz... Yurtdışında bazı ülkelerde kilo yerine Ibs kullanılıyor.
1 kilo = 2.2046
5 kilo = 11.023
Diyelim 15 kilo verdik.... 15 kilo 33.069 Ibs ediyor. 33.069 x 4.5 =148 küsur çıkıyor... Yani 15 kilo verince yaklaşık dört ay boyunca koruma programı uygulamalıyız...
Peki bu aşamada ne yiyeceğiz???
Her gün protein,
haftada 6 gün iki dilim kepek ekmeği, 40 gr peynir (diyet değil normal istediğiniz tür peynir), muz, kiraz ve üzüm dışında bir porsiyon meyve
Haftada iki kez patates, makarna, pirinç, mercimek, kuskus vesaire vesaire...
Haftada iki kez kuzu eti... (Domuz eti de diyor içimizde tüketenler varsa diye yazıyorum)
Haftada iki kez tatlı, ana yemek (herhalde diyet olmayan bir yemek demeye çalışmışlar naniknanik ), basit bir başlangıç (Artık bunu bilemiyorum nolur, basit bir salata mı, bir tane zeytinyağlı dolmamı detay verilmemiş)

Son aşama ise ömür boyu sürüyor kafamçokkarıştı Yapmanız gereken ömür boyu haftada bir gün sadece protein tüketmek...

Biliyorum çok uzun oldu ama yeni başlayan arkadaşlar da var sanırım... Onca sayfayı okumakla uğraşmasınlar diye yazdım birazda bunları...

Önemli bir not daha arkadaşlar. Diyetimizde saldırı ve kilo kaybı aşamalarında isteğiniz kadar yiyebilirsiniz... Sınır yok cokacimcoook Ama şahsen ben abartmadan yiyorum. Sevgiler hepinize... Umarım başarılı oluruz hepimiz :lepi:

Google'a dukan diet yazıp aratırsanız ingilizce bir sayfa çıkıyor. Bu yazdıklarımı oradan aldım.

ben bu işi elime yüzüme bulaştırdım sanırım:)
ilk beş gün bitti 1.5 vermişim zaten birz dikkat edince bu miktar verilio neden herkesde işe yarıoda bende işe yaramıo bu diet

Moralini bozma. Metabolizmayla alakalı birşey bu... Ayrıca herkes demiyor mu sağlıklı olan haftada 1 kilo vermek diye... Düşünsene sen beş gün yaptın ve 1.5 kilo verdin... Normal bir diyet yaptığında 5 günde bu kadar verebilmiş miydin? Eğer verebildiysen o diyetle devam etmen daha iyi olur bence... Ama veremediysen lütfen moralini bozma ve devam et. kaydirigubbakcemile5

kızlar bende yarın bu diyete başlıyorum..yalnız regl dönemindeyim..herhangi bi sorun olmaz dimi?bana da yardımcı olursanız çok sevinirim

Kelebekcik... Regl döneminde başlamaman daha iyi olur. Çünkü reglde kilo verme dururmuş. İstersen bu gergin dönemi yani regl dönemini atlatıp öyle başla. Ben öyle yaptım daha rahattım. Çünkü ilk günler gerçekten zor şutarafagitti

bu haftanın sonuna kadar dietin bir gün sebze bir gün protein tüketilen weight loss bölümünü yaparım kilo verdim verdim. Vermedim Dukan'da benim için bitmiştir. Dahada bir daha da gelmem:)

tamam canım 1 gün daha bekliycem..yarın 3.günüm reglimde ama başlıycam..ne olcaksa olcak artık..5 kilo fazlam var bi an önce gitsin istiyorum..

KIZLAR BEN BU DİYETE ARAVERDİM .etle beslenmek bana masraflı oldu.bayramdan sonra devam edeceğim

Valla çok haklısın :lepi: Ben bir kere et aldım, iki öğün yedim. İki kere balık yedim. Tavuk ve hindiye ağırlık verdim. Allahtan ikinci aşamadayım da biraz rahatladım :dance:
Yarın protein+sebze günüm. İşyerine götürmek için ıspanak yaptım, yanında yoğurt yiyicem. Sabah kahvaltısı içinde peynir küpleri, salatalık, domates, biber hatta soganlı bir salata yapacağım... Akşam da tavuk+haşlanmış sebze... hihoyyyt
Gayet güzel her öğünde protein alıcam. Aralarda da diyet süt içiyorum... Protein günü biraz zor geçio ama koca göbeğim eriyecekse hepsine değer. :lepi:

arkadaşlar 13 günlük diet sonucumu sizinle paylaşmak istiyorum.
verilen 1 kg. ancak 1 kiloluk zayıflamaya karşın sanki 3 kilo vermişim gibi bir incelme.
yinede beni tatmin etmedi. ve artık bir dilimde olsa kızarmış ekmek yemeği özledim.
hepinize başarılar...

benim bildiğim ilk hafta yağsız yoğurt ve peynir ayrıca belli sayıda yumurta da yenebiliyor..protein almak önemli..

yanlış mı biliyorum?yoksa sırf etle yapılacak gibi değil bana göre tabi..
lmaz:

kizlar ben bu diyetle bayagi bi kilo vermistim ama verdigim kilolari almaya basladim sebebi HAMILEYIMMMM :CüvCüv:

ya inanilmaz derecede mutluyum ve zamaninda kilo vermisim demekten kendimi alamiyorum yoksa kilolu halimle hamile kalmis olsaydim demek bidaha ki rejimde bayagi bi zorlanicaktim. diyeti yapan arkadaslara allah kolaylik versin diyorum ve herkesin kurban bayramini kutluyorum...

Tebrikler,umarim cok guzel bir hamilelik gecirirsin:CüvCüv:..hamileyim diye cok yeme bol bol su ic..ve insaallah normal dogum yaparsin..Allah kurtarsin:ecrin_bebek:

Scarabe ne guzel bi haber buopuyorumnanaktan Insallah cok guzel bir hamileleik gecirirsin.ilk bebegin mi?

gün itibariyle bu diyete başlamış bulunmaktayım...
sizlere gelişmeleri aktarırımcokacimcoook

Kızlar bütün topiği okudum maşallah çoğunuz 5 günde istenen oranda kilo vermiş. ben bu sabah tartıldım tam 63 kilo geldim Moralim bozuk ama 1 hafta deneyeceğim. İnşallah banada etki eder sonucu yazarım

2 günde 1.5 kilo gitti.
ancak regl olduğumdan dolayı ara verdim, birkaç gün sonra tekrar başlayacağım.

Bugun 61 kilo oldum. isveç diyeti yapıyorum ama ben zaten et diyetine benziyor fazlasıyla et tüketilmekte

merhaba kızlarrrr:):))
bende baslıcam bu diyete herseyi denedim verdim aldım verdim aldım ama artık yeterrr...spora gidiorum ama tek basına spor da yetmıo...bu diet tam benlik ööle çok sey yok az ve öz...ET&SEBZE...::):) Pazartesi başlıcam...hadi hayırlısı... hihoyyyt

slm kızlar bende aranıza katılabilirmiyim yeni okudum mesajlarınızı diyet yapanlara kolay gelsin darısı bana inşlah hamile arkadaşada tebrikler hayırlı doğumlar inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…