5 gün boyunca sadece kırmızı veya beyaz et yiyerek 5 kilo verin

Hangi safhadasın şimdi?
Bizde de oluyor sabitlenme.Zaten kitap'da da bu durum gayet normal olduğu belirtilmiş.
Bol su,yeşil çaya devam edin.

şilan ben ayın 6 sında başladım yani bu gün tam 21 gün oluyor, 5 kiloyu ilk hafta verdim ve öyle kaldı, 200 gram inip cıkıyordu şimdi oda durdu, üzerine reglimde geçti. bu kadar sre durması normal mi yoksa bünye adapte mi oldu diye düşünüyorum

bu arada benim hala anlayamadığım bir şey var, kitabı okuyan arkadaşlardan yardım rica ediyorum. ilk aşama saf proteini yaptık, sonra sebze+proteini isteğe göre 3-3, 5-5 yaptık, sonra tekrar saf proteine dönüyoruz değil mi? forumda bununla ilgili farklı bilgiler var. ilk aşamadan sonra istediği kiloya kadar protein+sebze devam edenler var mesela, doğrusu hangisidir?

İlk atak döenemi 5 gün saf protein aldınız.
Daha sonra 5 gün sebze +protein sonraki 5 gün saf protein bunu her beş günde bir değişim ile uygulaman mümkün.
Ya da 1 gün sebze+protein 1 gün saf protein.

Hangisini uygulamak sana kolay ve kullanışlı geliyorsa o uygulanacak.

Bu aşamada acaba yanlış yaptığın bir yermi olduki? 2 haftadır hiç kıpırdama yok?
Sebzelere dikkat onlarda minumum yağ (1 kaşık bitkisel) ile pişecek.patates,havuç,bezelye yasak..
Etler yağsız..

Yani bilemiyorum acaba hatalı bir durumdamı ilerliyorsun yediklerini yaz istersen :)

hemen yazayım, bende yazdığınız programa göre yedim. mesela bu sabah yağsız yoğurt ve bir kahve, öglen yağsız peynir ve salatalık biber yedim, akşamda kabak tavuk ve domatesi baharatla karıştırıp fırınlıycam.

bir kaç gündür fazla süt içiyorum, yağsız süt, ama iyi oldu çünkü sindirim sorunu yaşıyordum. günde 1,5 litre su içiyorum. arada acıkırsam yediğim şeyide söyleyeyim, sarımsaklı baharatlı yoğurda közlenmiş patlıcan ve biberi kıyıyorum, dolapta duruyor öyle, açıktıkça bir iki kaşık atıyorum.
son 3 gündür uygun bir ortamda değildim tam uygulayamadım denebilir. sabahları yumurta, öğlenleri kabak yoğurt akşamlarıda süt içtim. yanlış bir şey yapıorum gibi gelmiyor bana siz ne dersiniz?

Bana kalırsa saf et yani proteini arttırman gerekebilir.Sonuçda ilk hafta bu nedenle de kilo verildi.Biraz daha et ağırlıklı çalış.Zaten saf proteine geçmen gerekecek şimdi galiba.

Ben 19 Temmuz'da başladım ve 6 gün atak evresi uyguladım, aslında daha fazla verebilirdim ama kaçamaklarım oldu (çok az da olsa hata kaldırmayan bir diyet olduğunu belirtmiştim) dolayısıyla sadece 3,5 kg. verdim. Protein sebzeye geçtiğim ilk gün Pazar'dı, Pazartesi sadece saf protein aldım, bugün ise yeniden protein+sebze günümdeyim. 92,2 ile başladım, şu an 89,5 kg gösteriyorum. Çok fazla kilom olduğundan ve düğün, vb gibi yetişmem gereken bir yer de olmadığından verdiğim kiloların hızından şikayet etmiyorum, ben tam 2 yıldır 90'dan 1 kilo değil 100 gram bile aşağıya inememiştim, memnunum.

Saf protein+Protein sebze devresini 6 ay kesintisiz uygulamak istiyorum. Hedefim şu an olduğum 89,5 kilodan 65 kiloya inmek ve sonra da onu sabitlemek. Yemek konusunda sıkıntıu çeken biri değilim çünkü zaten her olduysa hayattaki tek zaafım olan çikolata konusunda bu rejim beni frenledi ve evde küçük kızım olmasına ve ona Nutella vermeme rağmen canım çekmiyor. Onun dışında hamur işi, kek, baklava, cvips, vb seven bir insan değilim ve zorlanmıyorum. Benim kilolarım fazla yemektan değil hamilelikten oluştu ve yerleşip kaldı, sağlıklı beslenmeme rağmen de senelerdir gitmedi. Ama bu rejim kafama yattı ve umutluyum. Bu sefer olacak.

Son düzenleme:
Çok su içmeme rağmen kabızlık sorunu yaşıyorum. Günde 2 litre veya daha fazla içiyorum. Acaba müshil ilacı mı almalıyım ?

Son düzenleme:
Çok su içmeme rağmen kabızlık sorunu yaşıyorum. Günde 2 litre veya daha fazla içiyorum. Acaba müshil ilacı mı almalıyım ?

benimde aynı problemim vardı, eczaneye danıştım bana ilk olarak magnezyum hapı önerdi, aldım ama kullanamadım, çok mide bulantısı yaptı. sonra sabahları kepekle yulafı sütle içtim belki fayda görürüm diye, ondanda sonuç alamadım, ama çareyi buldum; süt içiyorum akşamları. herkesde aynı etkiyi yapar mı bilmem ama bende laktoz intolransı var, dolayısıyla bağırsaklarımı bozdu, yani normal düzenine girdi:kedi:
müshil ilaçları ile ilgili bir bilgi; bu ilaçların kontrolsüz kullanılması sürekli kullanmayı gerektiren bir etki yaratır, sonuçta bağırsak emilimi bozulur ve kişi bu laksatifler olmadan dışkılayamaz hale gelir. ben doktor tavsiyesi olmadan kullanılmaması gerektiğini düşünüyorum. ama her grup laksatif değil tabi ki, daha güvenlileri de var. uyarayım istedim

Bana kalırsa saf et yani proteini arttırman gerekebilir.Sonuçda ilk hafta bu nedenle de kilo verildi.Biraz daha et ağırlıklı çalış.Zaten saf proteine geçmen gerekecek şimdi galiba.
evet bu sefer ki 5 gün dediğinizi yapacağım bakalım sonuç ne olacak. proteine yarın başlıyorum bu arada:1ninca:

Ben adet dönemindeyim ve yerinde sabitlendi kilom.Bu arada ufak kaçamaklarım oldu ama düşününce yani çok zararlı şeyler değil.Mesela bir tane minik armut yedim..Geçen gün bir dilim kepek ekmek yedim....Yani kızımın çikolatasını açarken elime bulaşan kısmı yaladım ......
benimde sebze+proteinde son günüm yarın yine saf proteine başlıyorum.
Adet bitiminde bir gelişme olur umarım.

mrb kızlar benm bu diyet acaip ilgimii çekti...fakat bu kitabı nerden bulabilceğimi bilmiyorumm,fikri olan warsa bnm için paylaşabilir mii?

Bütün kitapevlerinde var sanırım.
D&R , Remzi Kitabevi gibi..Çoksatılan bir kitap zaten.İnternetten de siparişle satılıyor .

benim sebze proteinde ilk 5 günüm bitti.Adet dönemine de denk geldiği için mi desek hiç gr. oynamadım.Hatat 200-300 gr. aşağı yukarı oynamalar oldu.Bugün yine 5 günlük saf proteine geçtim.
Bundan sonra 1+1'e dönmeyi de planlıyorum.5 gün sıkabiliyor çünkü beni.
Akşam ufak bi şeftali ile kaçamak yaptım ..Napimmmmm tatlı krizindeydim.Dondurma yemedim yaaa demi ama :)

ehem işte bensempatiksalakcinni gelişmeleri bildir şilan olur mu? merak ettim bende, bakalım bende saf proteine döndüm bir değişiklik olacak mı pazartesiye kadar

Günaydın kızlaaar! :)
Sipariş ettiğim Dukan Diyeti kitabım dün geldi. 108. sayfaya kadar bir solukta okudum resmen. O kadar güzel açıklanmış ki herşey.
Neden yağ yememeliyiz?
Neden sık su içmeliyiz?
Yediklerimizin yakımı nasıl olur?
Herşey gayet açık ve net. Kitabı okudukça daha da gaza geldim. :) Markete koşup 1 kg. tavuk göğsü aldım, 3 dilime biraz kekik ve pul biber ekip fırına attım. Yağsız süt ve yoğurt da aldım ki tavuğum çok yavan olmasın.
Bugün de Bismillah çekip başladım valla. Umarım bu kez işe yarar. Sözümde, nişanımda çıtı pıtı bi kız olmak istiyorum yaa!
Desteklerinizi esirgemeyin lütfen, kitapla ilgili yardımcı olabileceğim birşey varsa da buyrun. :)

bademsekeri ozgish naaptınız, nerelerdesiniz?

ben buralardayım fakat ozgish yok bu aralar...
zaman zaman takip ediyorum yazdıklarınızı...
bana gelince biraz sıkıntılı günler geçiriyorum ve bu durum haliyle birçok şeye olduğu gibi diyete karşıda heyecanımı yitirmeme neden oldu biraz. fakat iştahsızlığıma seviniyorum ki ben sinirli ve üzgün olunca daha fazla yiyenlerdendim...
ilk hafta saf protein döneminde yaklaşık 5 kg vermiştim sonraki sebze+protein döneminde gram oynamadı.
geçtiğimiz cumartesi regl oldum pazar diyeti bozdum
şekerli herhangi birşey yemedim fakat karbonhidrat aldım ( sarmısaklı köfte , peynirli börek ) durum böyle olunca pazartesi sabah tartıldığımda + 1 kg gördüm.
pazartesiden beri saf protein alıyorum (sabahları 1 haşlanmış yumurta öğle ve akşam yoğurt yada tavuk ve bol su ) bu sabah almış olduğum 1 kg mı verdiğimi görünce sevindim. kaldığım yerden devam yani...
sakın hata yapmayın arkadaşlar 2 dilim börek ve 1 tabak bol soslu köfte kaç günüme mal oldu

bettitta yeni başlamışsın başarılar dilerim...zaten ilk 3-4 günden sonra çok kolay gelecek ve zorlanmadan yapacaksın emin ol... ilk günler yalnız yiyordum sofraya oturmuyordum fakat şimdi 1 kase yoğurt bile yiyecek olsam ailemle aynı masada yiyorum ve en sevdiğim yemek dahi olsa masada asla canım çekmiyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…