5 gün boyunca sadece kırmızı veya beyaz et yiyerek 5 kilo verin

kitabı bugün aldım.
iyice hatmetmem lazım.
ramazandan sonra da yapmayı düşünüyorum inş.
sizi takipteyim:1ninca:

Hadi bakalımm senide bekliyoruz..amaaaaa biz ozamana bayaa bi zayıf oluruz demi yawwwwwwww:sm_cool:
Açıkçası benimde aklım oruçda...Zaten PCO'dan kaynaklı düşük şeker sorunu yaşıyorum ara ara.Geçen sene evdeydim akşama doğru fenalaşıyordum sanki.Şimdi birde çalışıyorum ve bu yaptığım diyetde tamamen bozulur. Ancak haftasonları tutabilirm belki. iki saatte bir ağzıma lokma bişiy atmayınca kötü oluyorum ben.

sabah tartıldım malesef bir değişiklik yok arkadaşlar...
fakat 15- 20 gündür görüşmediğim birileriyle karşılaşınca çok zayıflamışsın diyorlar pantolonlarımda çok gergin değil inceliyorum sanki biraz :) buna da şükür...
bu sabah kahvaltıda kendime çökelek salatası yaptım ( kendisi eski pazar kahvaltılarımın vazgeçilmezlerindendir yalnız bir farkla bol zeytinyağı ve tabiki yanında taze çıtır ekmek :) ) yağsız ve ekmeksiz lezzetinden pek emin değildim ama fena olmadı . sabah ve akşam öğünlerinde bir seçenek olabilir.. (domates, salatalık ve maydonozu ince ince doğrayıp üzerine 2-3 kaşık çökelek, kırmızı pul biber ve kekikle )
bu arada yeni katılmayı düşünen arkadaşlara başarılar. hep birlikte başaracağız, başaranlardan neyimiz eksik :)

Badem şekeri..Su içme oranını ve yeşil çay içme işini fazlaca yapmanı tavsiye ederim...Ayrıca ben beden ölçülerimi almıştım taaaa şişkoyken nmafoldumben..şimdi bakıyorumda her yerimde incelme var.Belim 4 cm. Basende öyle inceliyor yani :)
Sen yine protein ağırlıklı beslenmeye çalış.Sebzeyi biraz daha az olarak tüket.Faydası olur diye düşünüyorum.
Bu arada ben pek çökelek yemem..ama diyet peynirle yaparım bende senin tarifi:)

Elimde kitap ara ara tekra gözden geçirirken şöyle bir başlık var.
Ağız Kokusu ve ağız kuruluğu hissi :
Bu belirtiler yalnızca protein rejimine özel değildir.Zayıflatan tüm rejimlerde görülür ama daha yavaş ilerleyen diğer rejimlere göre daha çok fark edilir.Bu da zayıflamakta olduğunuz ve belirtilerinden tatmin olmanız gerektiği anlamına gelir.Daha çok sıvı tüketerek bunkarı hafifletebilirsiniz.

Bade....bunu senin için alıntı yaptım kitapdan.İçin rahat olsun bak doğru yoldasın :)

güzel haberlerin için teşekkür ederim... farkettiğim şu ki sebzeyi fazla yediğim gün sorun yok fakat protein fazla aldığım gün oluyor ağız kokusu...bol su içiyorum elbette ama bu aralar yeşil çayın tadını çekemiyorum pek ama içmeye çalışacağım. ve inanamadım kendime ama gerçek şu ki ben bugün öğle yemeği yemeyi unuttum :) evet unuttum kahvaltıyı biraz geç yaptım saat 9 gibi, birazda işyerinde yoğundum az önce farkettim yemek yemediğimi :)

konunun ilk ve son sayfasını okudum ama bu diyetle ilgili alaka göremedim..Her neyse.Bu diyeti denemicem çünkü kilo versem bile normal yemeye dönünce 2 katıyla alıcam.Geçen yıl uğraştım böyle 1 haftada 5 kilo verdiren vb.diyetlerle ama tam 2 katını aldım...gerçekten çok kötü bir şey.geçen yıl bu diyetler sayesinde 5 kilo vermiştim düzenli yapmadığım için.ama bu sene 10 kilo aldım normal yemeye dönünce.gün boyu çok az yiyordum ama bu sene normal yiyince gerçekten 10 kilo aldım.eskiden diyorlardı banada böyle diyetler zararlı diye aman nolacak geri kilo almam diyordum ama yaşamayınca anlamıyor insan.şu an çok pişmanım sağlıklı diyet yapsaydım zayıflardım ve geri kilo almazdım.ama ne yazıkki boşu boşuna 2 yılımı diyetle harcamak zorunda kaldım.fakat sağlıklı bir diyet yapsaydım 1yılda bitecekti...kesinlikle hızlı kilo vermeye uğraşmayın arkadaşlar.özellikle de gün boyu aç kalarak veya 1 hafta boyu aynı şeyleri yiyerek...

yaptığımız diyet hakkında fikriniz olmadığı ortada , bu diyet 5 günde 5 kilo verilip bitirilen bir diyet değil zaten verilen kiloları almamak için aylara yayılıyor.. neyse herkesin bildiği gibi yapması en doğrusu yeterki yetersiz bilgiyle insanları olumsuz etkilemeyelim..

bu arada ben adetin verdiği rehavetle diyeti bozdum malesef , ama yarından itibaren tekrar tam gaz dvm edicem 2 kilo verdim bende ve günlerdir bozduğum ve deli gibi yediğim halde geri almamışım onları, sanırım adet bitince ben kaldıgım yerden biraz daha kilo vericem pilates de var zaten herkese kolay gelsin haberleriniz süper

Merhaba ben Dukan Diyeti kitabını almadan evvel bu konuda herhangi birşey bilmiyordum. Kitabı geçen hafta aldım ve okuyup tamamen sindirerek uygulamaya başladım. Herkese uyan bir diyet vardır, ben 2 saatte bir saat kurararak az ve sık beslenme yapamıyorum ve proteinleri çok seviyorum. Bu sebeple mantıklı ve uygulanabilir geldi ve başladım. kitap Temmuz ayında çıktı ama anladığım kadarıyla çıkmdan evvel de bu siteye ulaşmış ve herkes kendi yorumlarıyla diyet yapmaya başlamış. Tavsiyem, kitabın alınıp okunmasıdır çünkü bu çok spesifik bir diyet ve her konuya dikkat edilmesi gerekiyor. Bir hususu atlayarak olacak gibi değil. Bu arada "şimdi bir poğaça yiyeyim akşam yoğurtla telafi ederim" mantığından uzaklaşamayan kişiler için de değil. Çünkü burda kalori saymıyorsunuz. Bence bu diyet çok kişisel bir diyet ve özellikle geleneksel diyetlerin ekolünden gelen herkes yapamayabilir.

Bu tavsiyeleri verdikten sonra kendi durumumdan bahsedeyim. 73 kiloyla hamile kaldığımda ince kemikli olduğum için bu kilo beni sadece balıketi gösteriyordu ve ne istesem giyebiliyordum. İnanılmaz bir hamilelik süreci geçirdim, ilk 6 ay 5 kilo almama rağman son 3 ay 25 kilo aldım ve toplam 30 kilo fazlasıyla doğuma 103 kilo girip 93 kilo çıktım. Şu an 90 kiloyum ve kızım 2,5 yaşında ve boyum 1.62. Kısacası durum vahim ve ben sanırım bu sefer kendime uyan diyeti buldum.

Pazartesi başladım ve şu ana kadar (cumartesi) 3 kilo verdim, daha da verebilirdim ama sanırım bazı günler az su içtim ve geçenlerde de ufacık bir kaçamağım oldu ve dersimi aldım. Ağzınıza bir adet makarna bile atmayacaksınız, çünkü kalori değil vücut kimyasının değişmesine dayanan bu diyet katiyen bu hataları affetmiyor. Bende yaşanan fazla bir yan etki olmadı. Pazartesi günü protein ve sebze kombinasyonuna geçeceğim.

Yaşadığım 2 sorun: Yulaf kepeği 70 milyonluk Türkiye'de ve özellikle de benim yaşadığım İstanbul'da bu kadar bulunamayacak bir şey midir? Onun yerine keten tohumu veya normal kepek tüketiyorum.
İkinci sorun ise seyir evresi denen 2. bölümde protein+protein sebze olarak devam etmesi gereken günleri acaba 1/1 mi yapayım, yoksa 5/5 mi? Kilo fazlalığım çok olduğundan doktor kitapta 5/5 yapın diyor yani 5 gün saf protein, 5 gün protein+sebze. Acaba bunu mu uygulasam bu konuda tereddütteyim..

Bu arada herkese kesinlikle bir diyet günlüğü tutmasını tavsiye ederim. Deneyimlerinizi lütfen paylaşın, bu diyet benim için çok önemli, kilo veren, veremeyen, sıkıntılar yaşayan herkesten haber almak istiyorum ve bu siteye sadece bu foruma katılabilmek için üye oldum.

Herkese tekrar merhaba...

merhaba hoşgeldiniz siz de aramıza bu arada 1/1 5/5 demişsiniz bence sizi en çok motive edecek bıktırmayacak şekilde hangisi olacaksa onu seçin çünkü biliyorsunuz kitapta örneği 1 ay süresince her iki grup da aynı gün sayısı kadar protein ve sebze yemiş oluyor kolay gelsin şimdiden

Benimde diyetim iyi gidiyor arkadaşlar.Yavaş ama kalıcı olacağına inandığım kilolaraımı veriyorum.
5günlük protein kısmında 3 kilo verdim.Şimdi sebze+proteine geçtim ama bu bölümde de proteine ağırlık veriyorum.Hafta sonu yulaf unu ile krep yaptım. Ufak pasta tabağı büyüklüğünde 2. inanın zor yedim.Midem de küçülmüş herhalde.Aslında zorlamayacaktım kendimi ama yüzmeye gidecektim.Karnım hemen acıkmasın diye düşündüm.Orada da 6 tane ızgara köfte ve cola zero, akşama da azıcık tavuk ,2 zeytinyağlı mantar ve 2 kaşık zeytinyağlı kabak yedim.

Dün ise : Peynir,dometes,salatalık,biber,çay (zaten şekersiz içerim )
Öğle : Haşlama kırmızı et , 4 tane yaprak dolması
Akşam : 1 tabak zeytinyağlı fasulye+ light yoğurt
ve bolll su + yeşil çay içtim.

Umarım doğru yolda gidiyorum...yanlış varmı sizce ?

kızlar benim kilo resmen sabitlendi, 1 haftadır gram oynamıyor. motivasyonumu dağıttı valla:çok üzgünüm:

Hangi safhadasın şimdi?
Bizde de oluyor sabitlenme.Zaten kitap'da da bu durum gayet normal olduğu belirtilmiş.
Bol su,yeşil çaya devam edin.

Kitabı sipariş ettim bugün itibariyle. Ayrıca sabah da başladım diyete. Bir iki parça tavuk göğsü yedim, yeşil çay içtim, su içmeye de gayret ediyorum.
Birşey soracaktım benim yeşil çayım limonlu. :S Bi sorun olur mu?

hayır sorun olmaz elbette.Bende kendim limon sıkıp içiyorum.Artık tadını seviyorum ayrıca :)

Sabahları peynir,süt yumurta da yiyebilirsin.Et pek hoş olmuyor sabahları.

Oh süper o zaman. :) Teşekkür ederim cevabın için.
Bu sefer işe yarayacak. Kapıdan kovduğum halde bacadan giren kilolar bu kez hepinizi kökten defedeceğim! :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…