9 yıllık ilişkinin ardından düğüne 2 ay kala terk edilmek....

tüm sayfaları okumadım anlayamadığım şeyler olmuş olabilir ama bana bu adamın bir derdi var gibi geldi. seni sevdiğine dair bu olaya kadar şüphe duymamışsın. bir anda mı bitti sevgisi? tuhaf bi durum seninle alakalı olmayan bir derdi var gibi hissettim. seninle yaşayacağı tüm olumsuzlukları göze aldıracak kadar büyük bir sorunu olabilir. kalbinin kırık olduğunu anlayabiliyorum ama senin de bundan sonraki hayatına üzgün de olsa için rahat devam edebilmen için neler olduğunu öğrenmen gerekiyor. imkan bulabilir misin bilmiyorum ama bence ne yap et onunla yüzyüze konuş derdin neyse söyle dinlemeye hazırım yine de git dersen giderim bi daha da aramam seni de. ne farkeder sonuçta bitti diye düşünme kafanda net bir düşünce olmazsa bu işin içinden hiç çıkamazsın.

allah sana hayırlı bir yol açsın, gerçekten içim acıdı okurken.. allah yüreğini ferahlatsın.

canım sordum ve söyledim herşeyi ama dediği şey bunca yıldan sonra yoruldum ve bundan sonra bu evliliği yürütmeye gücüm var mı bilmiyorum. sana sevgim bitmedi ama eskisi gibi değil dedi.

kendince bi hesaplaşması var içinde. buna ne ben ne ailesi ne başka biri müdahale edemez etse de faydası olmaz eksine zarar verir. onun derdi kendi duyguları ile. bunca yıldan sonra bunu yaşıyorsa bende düşünsün derim artık. çünkü ben de böyle bir evliliği hak etmedim. yalnız geç oldu muhasebesi olsun kısmet

teşekkür ederim canım iyi dileklerin için Allahtan sabır diliyorum sadece bende....

Tatlım anlıyorum ama ne kaybedersin bir kez denemekten sakin sakin konuş dinle anla ya o seni ikna edecetir ya sen onu, pes edilecek bir konu değil, ara uzadıkça daha soğur gidersiniz.Erkekler çocuk gibidir evlenselerde ihtiyarlasalarda onları çekip çevirmek gerekir sabretmek mücadele etmek gerekir.Nasılsa kaybedek bir şey yok hemen teslimmi olacaksın. Bu kadar basitmi bitti bitti yazık ama en azından denedim dersin.

canım ben burda yazamam bazı şeyleri hani çok özele giriyor yazayım sana özelden o zaman neden gurur yaptığımı anlarsın

Konuyu okudgumda bıran fake olsa keske dedım okadar uzldum kı anlatamam .
bu adam resmen adılık yapmış sıze yazıklar olsun 9 yıl 9 dıle kolay ..

Son düzenleme:
Konuyu okudgumda bıran fake olsa keske dedım okadar uzldum kı anlatamam .
bu adam resmen adılık yapmış sıze yazıklar olsun 9 yıl 9 dıle kolay ..

keşke canım bende her sabah rüya olsa diye uyanıyorum ama değil malesef. boşver biz kötü söz söylemeyelim iyi düşünelim . onca yıl bana çok emeği geçti hakkını ödeyemem o yüzden ona kötü söz söyleyemem. evet hata yaptı bana ama olsun ...bunalımda ise Allah yardımcısı olsun. benle olması değil sorun. ben onu gerçekten sevdim çünkü.

çok tşk ederim canım iyi dileklerin için :)

ya çok Türk filmi tadında olacak belki bana kızmayın lütfen ama acaba diyorum ciddi bir hastalığı falan çıktı da sizi üzmek mi istemiyor. Okuyunca aklıma ilk bu geldi ne bileyim?bir insanın 9 yıl boyunca rol yapmış olma ihtimali çok az. sevgisi azaldıysa son anda mı fark ediyor o da mümkün değil gibi.zaten sizi sevmiyor olsa bir erkek olarak dokuz yıl boyunca ilişkisini sürdürmezdi diye düşünüyorum.kesinlikle sizden uzak tutmak istediği, sizi üzeceğini düşündüğü bir konusu var.evliliğe bu kadar yakınken ayrılmak istediğini bir anda söylemesi acaba çocuğunun olamayacağını falan mı öğrendi diye düşündürüyor bana.öyle bir konu ki ne söylesek boş...Allah sana sabır versin canım, çok zor bir durum ama bu zor günleri de atlatacaksın.bir de şöyle düşün evlendiğinin ertesi günü bunu duysaydın daha kötü olmaz mıydı?Her şeyde vardır bir hayır.Allah yardımcın olsun...

cnm öyle çok üzüldüm ki. okadar iyiniyetli ve hanımefendi bi kişiliğin var ki haketmiyosun gerçekten

anladığım kadarıyla o ve onun ailesi de kibar insanlar.

benim de farklı sebeplerden çok sıkıntılarım oldu. sana bikaç tavsiyem var.

sürekli ağlamaktan muhtemelen gözlerin , dudakların, yüzün şiş durumda ve kızarık. ve sıkıntıdan terleme yapıyodur vücudun.

bazen fiziksel şeyler maneviyata iyi geliyor. sık sık duş almanı ve mutlaka ama mutlaka güneşe çıkmanı öneriyorum( güneş depresyona çok iyi gelir)balkona çık dışarı çıkmasan bile

Lütfen eve kapanma ve kafanı onunla meşgul etme. gerekirse internetten seni mutlu edecek hoş şeyler oku. kısa hikayeler hatta fıkralar bile olabilir.

gece yattığında bol bol dua oku. "hasbinallah ve nimel vekil" tesbihle zikret sürekli. emin ol kalbine ferahlık gelecektir.

İnşallah herşey gönlünce olsun. Beddua etmeden bu kadar olgunlukla ve iki tarafı da kırmadan bu dönemi atlatabildiğin için Allah sana bunun mükafatını verecektir.

fikrimi söylemeden de edemiycem :) bence hala seni çok seviyor ve yakın zamanda pişman olup geri dönücek. ama şuan depresyona girmiş büyük ihtimalle. umarım mutlu olursun ömür boyu.

Canim ya Allah yardimcin olsun öncelikle cok fazla konulara yorum yapmam ama seni teselli etmek istedim. Gercekten evlenmeye yakin ciftler cok tartisiyo ve is ayrilmaya kadar gidiyo.Bana oyle geliyo ki nisanlin cok bunalmis ve dedigin gibi cdvrenin etkisinde kalmis. Umarim tekrar konusursunuz ve aklindaki sorulara cvp bulabilrsin. Hakkinda hayirlisi ne ise o olsun ins. canim. Bak biz de dugun carsisina cikmistik esim annesi ablasi ben ve annem. Gelinligimi denedim son bi iki terzilik isi vardi dedik herseyi alalim en son gelinligi alir eve gideriz. Sonra esim bi deniz sortu begendi hic unutmuyorum ( balayina gidecektik onun icin gordu hosuna gitmis)almak istedi 10 tl falan naylon gibi ben de hic guzel degil dedim k.validemde birak begendiyse alsin dedi esim de aldi bende k.validemin o tavrina gucendim iyi al dedim tavir yaptim sonra baktim esim benimle hic muhattap bile olmuyo acikmistik yemek yemeye girdik yuzume bile bakmiyo ablasi anladi bisiler oldugunu hadi gidin siz gelinligi alin biz burda bekleyelim dedi esim de ben tek gider alirim deyince (gelinligi almayip eve gitcekmis tekbasina)herkes bi tuhaf oldu ben tabi cok kotu oldum gittim arkasindan hemen gelme o gelinligi almiycam bitti dedi. Basimdan asagiya kaynar sular dokuldu o birikmis duygular dugun stresi ( ailelerimiz de bizi cok uzmustu)sonun da patladi. Ben carsinin ortasinda agla agla yalvardim resmen esime nuh dedi peygamber demedi cok zor ikna ettim mutlu olcagimiza onu gittim o halde gelinligi teslim aldik.
Eger gurur yapip tsmam deseydim simdi cok pisman olcaktim. Suan dunyalar guzeli kizimi salliyorum ayagimda. Ve esim durup durup biz cok mutlu bi aileyiz nazar degmesin diyo
Not: esim o deniz sortunu hic giymedi hakliymissin hic guzel degilmis diyo

Son düzenleme:
Zeynepcim benzerini ben de yasadım (9 sene ve 1 sene nişanlılık sonrası ayrılılık)ve bu yuzden okurken gozlerimde yaslarla okudum,hayat hicbirzaman basımıza gelmez sandıgımz seylerin tek tek basımıza geldigi bir surec aslında…
Tum bu yasadıklarına ragmen duruşunu hic bozmamışsın, Sen ve ailen gercekten saygıdeger kalbi cok temiz insanlarsınız belli ,anlattıklarından onunda duzgun birisi oldugunu dusundum.Maaleef ki temel nedeni bence evlilik korkusu,ve gunumuzde evliliklerin cogunun bittigini gormesi ve nişanlılıgınız suresince yasadıgınız her tartısmanızın evliligin bitecegine dair olan korkularını pekiştirmesi ,tum bunların gerisinde de sorumluluk duygusu da yatıyor bence sana ve ailene karsı cunku 35 yasında ve farkında ki bu bir oyun degil ve evlenip ayrılırsanız bundan en cok sen zarar goreceksin.Kafasında en ufak bir kuşku varken bile evlenmeniz herseyi riske atmak demek ona gore. Sabırlı,mukemmeliyetci ve yanlıs yapmaktan korkan birisi gibi.Eminim o da uzulmustur.Bu kimse icin kolay degil.
Sana geri donecek ya da donmeyecek demek dogru olmaz, bunu sadece zaman gosterecek.Ama sadece sunu soyleyebilirim asla umut edip sonrada hayalkırıklıgına ugrama lutfen ,bu kendine yapacagın en buyuk bir kotuluk olur.Agla ve acını da yasa bu surec 6 aya kadar cok normal.
Su an her sabah uyandıgında hepsinin bir ruya olmasını umut ederek uyandıgını ve ruya olmadıgını gordugunde de cok acı cektigini biliyorum.Ama bana inan hepsi gececek bir sabah gelecek ve uyandıgında kalbinde o acı olmayacak.Yaralarının iyilesmesi cok uzun surecek.Ve o yaralar gecsede izleri kalacak.Bir sure baktıgın herkeste ondan ozellikler goreceksin ve herkesi onunla kıyaslayacaksın,ama bu da gececek ve en sonunda cok daha guclu bir kız olarak aşacaksın bunları…
Su an buna inanmak zor biliyorum ama su hayatta en buyuk sorumlulugun kendine olan sorumlulugun.Kendini sev.Kendine deger ver.Hayatta insanın basına hersey gelebiliyor.Tum bunlar gelip gectiginde kendinle basbasa kalacaksın.Bu yuzden ne olursa olsun ozsaygını kaybetme.Bu surecte sana yol gosterecek kitaplar oku.Ve sunu unutma ondan once de sen vardın ve o olmadan da yasayabilirsin ….
Senin icin herseyin en iyisini diliyorum tatlım...

çok moralim bozuldu... çok zor bir durum. benim de 8 bçk yıllık bir ilişkim var... üzüldüm...düşündüm de nefesim kesildi...Allah sana kolaylıklar versin... ama çok asil davrandığını düşünüyorum aramayarak... dönse de kabul etmeyeceğini düşünüyorum. kalbin kırık umutların kırık.. alışkanlıkların yaşanmışlıklar var... ilk kez onla bir yiyeceğin tadına baktın ilk kez o araba kullandırdı belki... üzülme salla gitsn demek saçma...bırak rahat rahat tut yasını... sonra sıra ona gelecek...

seni seviyor bir derdi sıkıntısı var olayına katılmıyorum. tabiiki seviyordur nefret edecek değil ama geleceğini evliliği paylaşmaya da layık görmemiş ben bunu ömrümce çekemem diye düşündüğü çok açık yada aklına başkası düştü bilmiyorum... ama resmen ortada bırakmış... insan bunu sevdiğine yapmaz az olsun düşünür.... ayrıca 9 yıldan bahsediyoruz derdi sıkıntısı varsa da söylemeyecek kadar samimiyetleri yokmuydu? eğer öyleysede bu da bir sorun... ama aslında açk... evlnmek istemiyor senle geleceğinden korkuyor yada aklına başkası düştü...

Son düzenleme:
Bence giden kaybeder. Bu devirde kimseye pek fazla güven olmuyor. Ben çok sırtımdan vurulduğum için artık insanlara güvenemiyorum. 9 yılın sonunda gerçek yüzünü göstermiş olabilir. Bence herşeyin hayırlısı olsun yani eğer bitirmek istiyorsa sizde bitirin o sizi arasın aramıyorsada dediğim gibi herşeyde hayır vardır demekki o kişi size üzüntü vericek ileride allah sizi korudu. Olmuyorsa olmuyordur bence hiç kendinizi üzmenize gerek yok

Son düzenleme:

Canım eşininki bir anlık sinirle olmş birşey orda tamam deseydin de ertesi gün yada akşamına seni arar özür dilerdi eminim... aynı şey değil bence arkadşın nişanlısıyla senin eşinin durumu.. bu olay resmen planlanmış gibi baksana çocuk sürekli herkes ayrılıyor ben bunaldım diye söyleniyormuş.. konu sahibi arkadaşımız beni bırkma nolur deseydi de birşey değişmeyecekti sadece küçük duruma düşecekti...

Bu işte bir iş var. Çocuk sanki bir şeyden dolayı ayrılmaya mecbur kalmış gibi. Neden senin kaprisli olman falan değil bence. Eğer öyleyse bunu söylemek için epey vakti varmış. 9 yılın bir köşesine sığdırabilirdi. Bu kadar hazırlıktan, masraftan, sevgiden, emekten, çabadan sonra böyle bir şeye yeltenmesi hiç ama hiç normal değil. Zaten insan yorulduğu için yürütemeyeceğini düşündüğü bir ilişkide evliliğe ısrarcı olmaz. Onu ayrılığa zorlayan bir durum var gibi. Sanırım çocuk başka şehirde. Ben senin yerinde olsam -ki benzer bir durumda da yaptım- çıkıp o şehire gider karşısına dikilirdim. Sonuçta evini, ik
şten eve saat kaçta geldiğini bilirsin. Hesap sorardım kendimi rahatlatmak için. En azından bir şeyleri aşmış olursun bir nebze.

Evet aslinda ayni durum degil ama benim esim de asla ozur dilemezdi canim o konuda tavri cok net.cok dil doktum cunku gozu hicbisi gormuyodu artik son noktasina gelmisti o gun bitcekti gercekten.aslinda yalvarsin demek istemedim ben sonucta farkli iliskiler farkli insanlar zaten tlfda olacak seyde degil tlfda konussada degisen bisi olmaz . Yuz yuze anca biseyleri halledebilirler kendi hikayemi sundan dolayi yazdim hala ikisinin de birbirini cok sevdigine inanmak istiyorum ve konusup belki de mutlu olacaklari gelecegi engelliyorlar. İnsan uzuluyor ben kendi iliskimde hep yapici oldum olumsuz biseyde buda geccek dedim ve zor gunleri cok sukur atlattik. Az buz seyler yasamadik inanin dizi gibi bi 3 yil yasadik esimle ve mutlu sonla bitti cok sukur.

Merhaba canım, öncelikle seni tebrik ederim arkasindan kotu soz soylemedigin icin. Yasanan guzel gunlerin ve yapilan iyiliklerin her zaman hatri olmali cunku.

Ailelerin karışmaması çok yerinde olmuş bence. Ya o aratmiyordur engelliyordur ya da ailesi ileride barisacaginizi düşünerek veda etmek istemiyor (bittiğini kabullenmiş gibi görünüp seninle ipleri koparmak istemiyor) veya ailelenle bozuşmaktan falan korkuyorlardir. Çünkü eğer siz barisirsaniz ve onlar bozuşmus olursa tamir etmek zor olabiliyor. Onların aramamasini bu muhtemel sebeplerden dolayı sorgulama bence.

Benim aklıma iki ihtimal geliyor. İlk ihtimal nişanlın son 2-3 ayda cevre degisikligi yaptı mı? Yani bu is degisikligi olur yeni bir arkadas grubuyla takılmaya başlamış olur vs. Bu durmada bazı düşüncelerinin degisimeşi mümkün olabiliyor.
İkinci ihtimali de özür dileyerek soruyorum 9 yıl icinde cinsel birlikteliğiniz olmasa bile hiç bir yakınlaşma olmadı mı? Yani birbirinizi arzulama dereceniz nasıldı özellikle de onun? Bunu öylesine sormuyorum canım çünkü böyle bir isteksizlik varsa ve bunun farkındaysa sözleri ve hareketleri böyle bir sebepten dolayı ayrılmak isteigini göstermese bile bazı seyleri bastırıyor yanda yon değiştiriyor olabilir. Aranızda böyle seyleri rahat konuşabiliyor muydunuz?

Bu ayrilik dugune 2 ay kala degil de normal zamanda olsaydi olası ayrılık nedeni olarak bir sürü sebep sayabilirsin ama soz konusu ayrılık evliliğe yakın olunca ben bu iki sebebi de deseni öneririm canım bunlar yüksek ihtimaller.

Son olarak bence gurur yapmayıp onu bir kez ara. Tabi bu arama barışalım ya da neden konulu olmasın. Sadece çok kötü durumdaydın ve psikolojik destek aldığını söylemiştin seni merak ettim seklinde olsun. Ha yine de aramamak icin ozel sebeplerin varsa orasını bilemem canım bu sadece bir öneri. Belki su an aramak istiyor ama utandigi icin arayamiyordur. Evliliğe çok yakın bir zaman kala birini terk etmek ve pişman olduktan sonra da geri dönmeye yeltenmek zor olsa gerek.

Ne olursa olsun hakkında hayırlısı oluyor canım bunu unutma ve kendini çok uzme.

ahh canımm ne kadar yüreklsin , gururlusun sen öyle..

ayakta alkışlarım ben seni ... dokuz yıl dile kolay ...

ya ben bir yıllık sevgilimden ayrıldım yerden yere vurdum kendimi..

senin yazını okuduğumda herhalde cinnet geçirirdim diye düşündüm ..

Rabbim kaderini güzel yazsın.. yüreğimden gelerek söylüyorum bunu..

senin gibi birini kaybetti .. ahh bi kaybettiğinin frkına varsa..

tekrar tebrik ediyorum nasıl böyle dik ve gururlu kalabildin ?

ya bu nasıl bir yürektir nasıl bir kalptir ki 9yıl sevip sonra vazgeciyor..
çok mantıksız birsey ya kesinlikle hiç kimse böyle birşeyi hak etmiyor..
kusura bakma ama bunca şeyi düşünen adam nasıl olur da 2ay kala vazgeçince olacak şeyleri düşünmüyor.aklım almıyor.
ve bana öyle geliyo ki döneceğini sana toparlandığını söyleyecek gibi..
ama o zaman da sen kocaman bir hayal kırıklıgına ugramış ona karşı güvensizlik yaşıyoken zor olacak çok zor...

off allahım sabır versin sana canım benim dualarım seninle allah dermanın en yakın zamanda verir inşallah..
ama inan sen bu acıyı hiiiiiçç hak etmiyorsun..
rabbim yar ve yardımcın olsun..

Klasik bir erkek davranışı malesef olay tamamen ciddileşince kaçmak,vazgeçmek,yok olmak erkeklerin doğasında var... sana çok sağlıklı bir açıklama yapamayacağı için de kaçmayı tercih etmiş... arasa ne diyecek ki? 9 yıl geçtii ve evlenecekken ben evlilikten ve senden vazgeçtim mi diyecek? sebep ne olursa olsun düğüne 2 ay kala terkedilmek çok acı tatlım... dönse, arasa,konuşsa,afdilese de zora gelince senin yanında olacağı da ne malum ki Bir arkadaşım bu tarz bir olay yaşamıştı... 5 yıllık ilişkiisi vardı ve düğüne 1 hafta kala nişanlısı yoğun kavgalar çıkararak yok oldu,kaçtı... hiç bir bayan bunu haketmiyor Allah kimseye vermesin... hatta davetiyeler dağılmıştı da herkesi tek tek ben aradım düğün iptalini bildirmiştimadam resmen bir hafta yok olmuştu ulaşılamıyordu ve arkadaşım hastanelerde,acillerde onu ararken o çoktan kaçmıştı... kızcağız o kadar inanıyordu ki ölüm hariç asla yok olmaz diye(aylar sonra o adamla konuşma şansım oldu ve ben evlilikten vazgeçmiştim ve ona söyleyecek yüzüm yoktu o yüzden yok oldum aramadım demişti

bazen bişeyler yapmak istiyorum ama sanki fiziksel olarak gücüm de yok. halsizim ve sanki alnımda terk edildi yazıyor. sokağa çıksam bir tane bile çift görsem gözlerim doluyor. yaptığım tek şey namaz kılmak dua okumak. Allah ne hayırlı ise onu nasip etsin...

çok teşekkür ederim iyi dileklerin için....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…