Bir laf vardır bilmem hiç duydunuz mu? "Komünist parayı bulana kadar, feminist kocayı bulana kadar." Bu başlığa cuk oturdu. Insan tanıdığı ölünce bile etkileniyor, küsken ölmüş olsa bile eş bu yani en nihayetinde kardeşi olsam benim de zoruma giderdi.Kesinlikle kişi kendinden bilir işi. en çok şaşırdığım nokta da evliliğe bu kadar az anlam yükleyen insanların evliliğe bu kadar meraklı olması. Eş kaybedilmiş, ölmüş daha 6 ay olmamış, insanın kafası midesi almaz kusura bakmasın kimse, müdahale edilsin demiyorum ama insan irrite oluyor.
Ben size öyle dediniz yazmadım okudum bende konuyla alakalı yorum yaptım kendimceEee ben erkeklerin yaptıkları evliliklere müdahele edilmesin mi yazmışım?
Uhuuuuu kardes biz 16 sayfadir vefat nedenini ogrenemedik hastalikmiydi animiydi vs kaldiki sosyal statu falanBen yengenizin eğitimini, varsa mesleğini, nasıl bi sosyal çevreye ait olduğunu, ekonomik durumunu merak ediyorum. Mesela "Başında(!)bir erkek olsun istemiştir, normal" bu cümle bir görüş ifade ediyor ve bu görüş de sahibinin ait olduğu sosyal sınıfı ifade ediyor.
Yengenizin hayat görüşü yaşam tarzı nedir bilmiyorum ama ben normal karşılamazdım, yeğenlerimin yaşadığı eve, onların hayatına böyle aceleyle kimi dahil ediyor diye endişelenirdim. Güvenilir biri olup olmadığını düşünmek ve bunu hala kendi acım tazeyken, başka derdim yokmuş gibi bana bu endişeleri yaşatması beni gererdi. Ama sizin yerinizde olsam yine de yengemle ters düşmez, dostça davranıp yeğenlerimle yakın olabilmek adına, olan bitene hakim olmak adına yakın olurdum.
Bu arada yeğenlerim olmasa umrumda bile olmazdı şaşırır ve birazda bozulurdum elbet ama banane der mutluluklar dilerdim.
Ben kadına demedim ki zaten güçsüz ruhlu diye, başlıkta bu gelinin yerine kendini koyup yorumları olanlara dedim. Ki kadınla ilgili duygusal boşluktan evleniyor yüksek ihtimalle dedim ilk yorumumda, bunda da hiçbir yargılama yoktu, benim burda üstünde durduğunu nokta bambaşka anlamamışsınız bile beni.Sizin deyiminizle "erkeksiz yaşamayan kadınlar" sadece kendilerini ilgilendirir. Herkes güçlü olmak zorunda değil. Kimi insan yalnız olmayı sever ve mutludur kimisi ise değildir. Bu şekilde insanları yargılamak özür dilerim ama size düşmez.
Bu hayatta her insan aynı olmadığı gibi yaşadıkları da aynı olamaz. Ben erkek evleniyor kadın da evlensin demem ve diyenlerin de kendi görüşüdür.
Bana göre bu "evliliği,eşi, hayatı ve ruh hali" hakkında hiçbir şey bilinmeyen bir kadına böyle genellemeler yaparak saldırmak mantıklı değil.
Konu sahibinin yazdığı bir tek mesaj dışında ne vefat hakkında ne de evlilikleri hakkında konuda açıklama yaptığı da yok. Kendisine gelen tek tük eleştiriye kızıp vicdanlı olun derken yengesine edilen laflara tek kelime ettiği yok.
Bu vurun abalıya değil de nedir?
Sanki ben sadece kadınlar için böyle bir düşünceye sahipmişim gibi bir yorum oldu sizinki, o konuda bir fikir beyan etsem de yazsanız bunları, o soruyu sormazdım.Ben size öyle dediniz yazmadım okudum bende konuyla alakalı yorum yaptım kendimce
O halde 2 cinstende örnek verelim demi
Ne kadar art niyetli ve ne kadar kötü kalpli bir yorum.Allah sizin gibilerin şerrinden korusun herkesi.masum insanları diri diri toprağa gömer sizin gibiler.Yengen abini ölmeden önce aldatmış uyan derim.
Sevgili almadd, ona bakarsanız herkes sadece kendisini ilgilendirir. Her kadın güçlü olmak zorunda değil belki ama her anne güçlü olmak zorunda. En azından böyle olmasını isteriz. Aklını başına devşirsin bu kadar kısa sürede ve böyle bi süreçte ne kadar sağlıklı bir karar verebilir ki? Ben konu sahibinin yerinde olsam yeğenlerim için endişe duyarım, gerilirim. Konu sahibi de belli ki ne yapacağını bilemedi, bi kamuoyu yoklaması yapıyor burada. Herkes de görüş belirtiyor. Kadın linç ediliyor denmiş, sanki ağaca bağlanıp taş atılıyor, kadıncağızın haberi bile yok. herkes düşüncesini yazıyor işte, biraz sakin.Sizin deyiminizle "erkeksiz yaşamayan kadınlar" sadece kendilerini ilgilendirir. Herkes güçlü olmak zorunda değil. Kimi insan yalnız olmayı sever ve mutludur kimisi ise değildir. Bu şekilde insanları yargılamak özür dilerim ama size düşmez.
Bu hayatta her insan aynı olmadığı gibi yaşadıkları da aynı olamaz. Ben erkek evleniyor kadın da evlensin demem ve diyenlerin de kendi görüşüdür.
Bana göre bu "evliliği,eşi, hayatı ve ruh hali" hakkında hiçbir şey bilinmeyen bir kadına böyle genellemeler yaparak saldırmak mantıklı değil.
Konu sahibinin yazdığı bir tek mesaj dışında ne vefat hakkında ne de evlilikleri hakkında konuda açıklama yaptığı da yok. Kendisine gelen tek tük eleştiriye kızıp vicdanlı olun derken yengesine edilen laflara tek kelime ettiği yok.
Bu vurun abalıya değil de nedir?
Tam tahmin ettiğim gibi. :) yine de bu kadın hakkında yorum yapmamıştım; ama az buçuk hislerim kuvvetlidir. Sen bakma burdaki yorumlara canım boşver sıkma kendini, yiğenlerin için en doğru olanı yap.Burada herkese tek tek yetişemedim, kusura bakmayın öncelikle. Birçok soru sorulmuş, abimin nasıl öldüğüyle ilgili buradan ifşa etmek istemiyorum kişileri, özelden yazanlara söyleyebilirim. Bu kadın gerçekten çoğu kişinin düşündüğü gibi masum biri değil, en azından bunu söyleyebilirim size. Abimleyken başkasıyla görüştüğü oldu. Daha bir sürü şey daha var ama buraya yazamam gerçekten. Kadının nasıl biri olduğunu bilmediğiniz için beni linç etmişsiniz, canınız sağ olsun. Dediğim gibi kişileri ifşa etmemek için anlatmadım çoğu şeyi. Keşke bana saldırmadan önce sadece "ben olsaydım şöyle yapardım" vs diyerek yorum yapsaydınız.
Ya evlenmeye karar vermiş kadının burada tek cümlesi yok, ama enteresan bir şekilde yaptığı aldatmayla eş tutulmuş.
Bir de kötü anne ilan edilmiş.
Güler misin ağlar mısın.
Ölmüş arkadaşlar ölmüş, kadının kocası ölmüş.
Boşver sen çoğu yoruma takılma.Burada herkese tek tek yetişemedim, kusura bakmayın öncelikle. Birçok soru sorulmuş, abimin nasıl öldüğüyle ilgili buradan ifşa etmek istemiyorum kişileri, özelden yazanlara söyleyebilirim. Bu kadın gerçekten çoğu kişinin düşündüğü gibi masum biri değil, en azından bunu söyleyebilirim size. Abimleyken başkasıyla görüştüğü oldu. Daha bir sürü şey daha var ama buraya yazamam gerçekten. Kadının nasıl biri olduğunu bilmediğiniz için beni linç etmişsiniz, canınız sağ olsun. Dediğim gibi kişileri ifşa etmemek için anlatmadım çoğu şeyi. Keşke bana saldırmadan önce sadece "ben olsaydım şöyle yapardım" vs diyerek yorum yapsaydınız.
Sizde keşke zahmet edip konuyu ilk açtığınızda baştan yazsaydınız zaten biri ile görüştüğünü. Biz müneccim değiliz herhalde iki kelime ile olan biteni çözelim yada karakter analizi yapalım. Sayenizde daha önceden görüştüğünu düşünen arkadaşlar fesat aksini düşünenlerde geniş ilan edildi.Burada herkese tek tek yetişemedim, kusura bakmayın öncelikle. Birçok soru sorulmuş, abimin nasıl öldüğüyle ilgili buradan ifşa etmek istemiyorum kişileri, özelden yazanlara söyleyebilirim. Bu kadın gerçekten çoğu kişinin düşündüğü gibi masum biri değil, en azından bunu söyleyebilirim size. Abimleyken başkasıyla görüştüğü oldu. Daha bir sürü şey daha var ama buraya yazamam gerçekten. Kadının nasıl biri olduğunu bilmediğiniz için beni linç etmişsiniz, canınız sağ olsun. Dediğim gibi kişileri ifşa etmemek için anlatmadım çoğu şeyi. Keşke bana saldırmadan önce sadece "ben olsaydım şöyle yapardım" vs diyerek yorum yapsaydınız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?