Abim vefat etti eşi başkasıyla evlenmek istiyor

Benimde amcam öldü ve karısı gününü gün ediyor kusura bakma.

Oncelikle başınız sagolsun Allah sabır versin .
Belki o 6 ay onun icin 16 yıl gibi gecmistir kimsenin icini bilemeyiz.
Onceden vardı ya da yoktu artik karar onun hayat onun.

Herkes bir olamaz ama benimde halam in kocasi öldüğünde halam 25 yaşındaydı şimdi 60 yaşında evlenmedi Amcam öldü 6 yıl oldu yengemin maaşı bile yok 3 kuruş bişey aliyo Amcam öldükten 3 ay sonra çalışmaya başladı hala çalışıyo gece gündüz ama evlenmedi bu is göreceli herkes kendi hayatını yasar kimse bişey diyemez evlendi yada birisiyle gorusuyo diyede kimseye aldattı damgası yapistirilmamali

Karısı ölen birçok erkekte gününü gün ediyor
Ayrıca her kadında bir değil yıllarca evlenmeyip çocuklarını büyütmek için kimseye muhtaç etmeyerek gundelige giden kadınları unutmayalım

Kocası ölmüş, ne ara yasını tutmuş da yeni birini bulmuş ?ne ara tanımış da evlilik kararı almış ?umarım öncesi yoktur (evliyken )
Konu sahibesi sorulan sorulara cevap vermedi ki.
Kimi insan yasini 3 gun yasar ama bir omur gibidir.
Kimse de diyemez ki benden daha cok uzulmedi, sidik yaristirir gibi dert, aci yaristirilmaz.
Yengesinin acisini olcemeyiz, her seyden once cocuklarinin babasiydi.

Saglikli ya da sagliksiz bu karari verecek kisi o. Ayrica daha kendi agzindan bir karar oldugunu bile duymamislar.
Birkac yorumda sanki onceden hazirda bekleyen bir adam varmis imasi var, cok cirkin buldum acikcasi.
24 saat icinde evlenenler var, zamanin uzun, kisa olusu herkesin algisina gore degisir.
Umariz yengesi ve cocuklari icin guzel adimlar atilir.

Ama bu konu amcanız ve eşi hakkında değil. Nasıl her erkek bir değilse,her kadın da bir değil.
Bu tanımadığınız birini yaptığınız ağır bir itham.
Ben ne ağır gördüm bu hiç bir şey.

Yalnız şöyle birşey var, günahı alınıyor deniyor da "günahına girmek gibi olmasın ama" dendi "kesin aldatmıştır" denmedi. Kendi adıma konuşayım, bu konudaki şahıs erkek bile olsa yine aynı yorumu yapardım.
Yalnız kalmasın diye, çocuklar için vs vs bahane olmamalı yani.
Ha dese ki zaten iletişimleri kopuktu evlilik çocuklar için devam ediyordu, anlarım.
Ve hayat güllük gülüstanlık değil ülkede ne olaylar dönüyor, o insan yapmaz dediklerimiz de hata yapabiliyor. Yenge direkt suçlanmadı, peki neden yenge ölümüne savunuluyor çok ilginç.

Karısı ölen birçok erkekte gününü gün ediyor
Ayrıca her kadında bir değil yıllarca evlenmeyip çocuklarını büyütmek için kimseye muhtaç etmeyerek gundelige giden kadınları unutmayalım
Karısı ölen bir çok erkek hala yasını tutuyor mezarlık ziyaret yaparsanız görürsünüz.

Başınız sağolsun hiç normal değil çok üzülüyorum böyle insaları görünce

Bende bunu söylemek istemiştim sağ ol.

Karısı ölen bir çok erkek hala yasını tutuyor mezarlık ziyaret yaparsanız görürsünüz.
Benim tanıdığım erkekler 3 ay içinde evlendi aman çocukları perişan olmasın diye hemen ailesi baş göz ettiler maalesef

Sizin dediğiniz 10 da bir erkek öyle karısının yasını tutar
Bizim toplumumuzda 10 kadından 9 kadın eşinin yasını tutar

Oncelikle basiniz sagolsun Bu kadar gunah almaya ne gerek var esi hastadir belki ne biliyim Allah vermesin bazi hastaliklari uzun yillar ceken insanlar onlara bakanlar var hani topraga girisi 6 aydir ama yengede umut biteli kabulleneli 3yildir bilinmez kadinin ne yasadigida bilinmez 4duvarda olan 4duvarda kalir
Nasil bir evlilikti ne hissiyattaydi vs
Kaldiki depresyonda olabilir bir cesit buhrandir yanlis verilmis bir karardir hirsla size soylenmis huzursuz etmek icin bir yalandir (yazan kisi icin degil yengenin erkegin ailesine hirsi vardir huzursuz etmek ister yalan soyler vs) bilinmez kimsenin gunahina vebaline yazarakta olsa girmemek lazim
Yengenizle nazikce fevri olmadan konusun bir tur kendini bilmez haller varsa uzmana yonlendirirsiniz yok saglikli karariysa karar onun size artik yegenleri bos birakmadan sahip cikmak duser
Allah sabirlar versin

Allah korusun eşimi kaybetsem bidaha evlilik düşünmem

Aslında haklısınız daha çok erken
sanırım yanlış karar vererek evlenecek ,birde evlenecek erkeği yeterince tanıdığınıda sanmıyorum , kadından çok evlenecek erkeğe kuşkuyla bakmama sebep olurdu , bu acele ne derdim

niye gelinin hayatına müdahale etmeye kalkıyorsunuzki ? ayıpsa eşi vefat ettikten 6 ay sonra evlenmek onun ayıbı , demekki eşini o kadar fazla sevmemiş buda onun sorunu . Ama bunların hiçbiri onun hayatına müdahale etme hakkını vermiyor sizlere abinin eşi bile olsa. bu tamamen kişinin kendi maneviyatıyla alakalı , hee eger evlendiği kişi çocuklara kötü davranırsa abinin çocuklarına tabiki sahip çıkmak arkasında durmak göreviniz , bence sapla samanı karıştırmamak lazım...

toplulumumuzda 6 ay gercekten kisa kabul edilecek bir ay...ama yengeniziin neler yasadini hissettini bilemeyiz ...ama su da olabilir..yenge abiyi ya pek sevmiyormus yas tutmamis cok yeni bence ya da bu kisi zaten onceden vardi..

Yenge çalışıyor mu? Muhtemelen size yük olmamak için evleniyor. Bayildigindan evlenmek istediğini düşünmüyorum.

Ben yengenizin eğitimini, varsa mesleğini, nasıl bi sosyal çevreye ait olduğunu, ekonomik durumunu merak ediyorum. Mesela "Başında(!)bir erkek olsun istemiştir, normal" bu cümle bir görüş ifade ediyor ve bu görüş de sahibinin ait olduğu sosyal sınıfı ifade ediyor.
Yengenizin hayat görüşü yaşam tarzı nedir bilmiyorum ama ben normal karşılamazdım, yeğenlerimin yaşadığı eve, onların hayatına böyle aceleyle kimi dahil ediyor diye endişelenirdim. Güvenilir biri olup olmadığını düşünmek ve bunu hala kendi acım tazeyken, başka derdim yokmuş gibi bana bu endişeleri yaşatması beni gererdi. Ama sizin yerinizde olsam yine de yengemle ters düşmez, dostça davranıp yeğenlerimle yakın olabilmek adına, olan bitene hakim olmak adına yakın olurdum.
Bu arada yeğenlerim olmasa umrumda bile olmazdı şaşırır ve birazda bozulurdum elbet ama banane der mutluluklar dilerdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…