2 sene oldu gram degismedi, bu saatten sonra zor.Ben de görümcemde hiçbir şeye el sürmüyorum nerdeyse ufak bir iki şey getirip götürüyorum tabi . Ama bazen kalkmadığım oldu . Bence zor geliyorsa size evinize çağırmayın. Ona gidince de yardım etmeyin. Biz de yengem gelmeden bütün evini temizledik tabi insan biraz kıymet bilsin istiyor ama işte her şey hemen olmuyor . Belki ilerleyen zamanlarda değişir . Tabi siz önyargılı olursanız değişiklik göremezsiniz.
Burda icimi doktugum icin oyle yaziverdim, cok dolmusum. Ne esime de aileme yansitmiyorum, benden etkilenmesinler tavirlari degismesin diye.Abin evlendi diye anlasmak zorundasin diye bir kani var ama aslinda oyle degil. Insanlar sevmedikleri insanlarla konusmak zorunda olmamali. Bir merhaba, bir hosgeldin der gecersin. Oyle liseli arkadas modunda takilmazsin yani de...
Sadece haspamm , yuzsuz kelimelerini hos bulmadim. Bunlari bu sekil de yansitmamalisin. Ayrica evde olan kavgalarini onun negatif enerjisine baglamak , cok zararli bir dusunce tarzi. Bu zamanla abinle iliskine de yansir.
Abim en azindan tabagini kaldirir. Bu da bir sey degil mi?Abiniz ne yapıyor size geldiğinde neye yardım ediyor. Baş köşeye gelin hanım kurulduğuna göre abiniz nereye kuruluyor?
Misafirlik konusunda sana hak veriyorum. Cayini koyabilir, tabagini kaldirabilir , yardim etmeyi teklif edebilir ve ayrica misafir modundan cikmak zorunda artik.Burda icimi doktugum icin oyle yaziverdim, cok dolmusum. Ne esime de aileme yansitmiyorum, benden etkilenmesinler tavirlari degismesin diye.
Ben kova o oglak, esim de oglak masallah iyi anlasiyoruz :)Misafirlik konusunda sana hak veriyorum. Cayini koyabilir, tabagini kaldirabilir , yardim etmeyi teklif edebilir ve ayrica misafir modundan cikmak zorunda artik.
Sanirim karsilikli yildiziniz barismadi, bundan sonra da barismaz zaten. Bu arada ne burcusun ve onun burcu ne :)
Siz gorumcelerinizden cektiginiz icin gorumcelere karsi onyargili olabilir misiniz? Anlatamiyorum galiba, ben niye abimin evliligi bitsin isteyeyim veya neden mutsuz olsun isteyeyim? Kavga olayi disinda ki gozumuzun onunde olmus bir sey, tek laf soylememisimdir yemin ederim. Herkes benim gibi gorumce olsa keske, etlige sutluge karismayanKusura bakmayın belki kırıcı olacak ama siz ve sizin gibiler artık tükensin istiyorum.
Benimde ilk evliliğimde sizin gibi 3 adet görümcem vardı. Bu yüzden iyi bilirim.
Bakın size ne abiniz ile eşinin arasındaki tartışmadan , kapıya koyması da pek bi mutlu etmiş sizi!
yapmayın. Ne güzel kendi hayatınız var eşiniz ve akrabalarınız var onlarla meşgul olun.
Herkesin fıtratı başkadır. Belki çekiniyordur kalkıp bir şeyler yapmaya, belki de huyu böyledir. Belki de yanlış bişeyler yaparım da arkamdan laf ederler diyordur bilemezsiniz.
İş konusunda çözüm tatlı dille yardım istemek . Denediniz mi hiç?
Benim ablam da sizin gelininiz gibidir hiç bir işe elini sürmez . Yani bu kardeşler arasında bile oluyor.
ikinci bir konu ise abinizin ne kadar yumuşak huylu olduğunu yazmışsınız. İnsan iyi biri olabilir, iyi bir arkadaş olabilir, iyi bir anne baba olabilir , iyi bir kardeş olabilir ama bazen iyi bir eş olamayabilir. Bunu düşünün bazen de çok iyi eşler anlık kavgalar yaşayabilir. Abiniz ve eşi hala evliyse birbirlerini seviyorlar ve anlaşabiliyorlar demektir. Çomak sokmayın.
Ben kova o oglak, esim de oglak masallah iyi anlasiyoruz :)
Bilmem abinizi tanimiyorum belki onun için bir şeydirAbim en azindan tabagini kaldirir. Bu da bir sey degil mi?
İzin vermiyor ki msj atmama yaSaatleri tarihlerinizi atsana ozelden. Merak ettim .
Diyetteyim de bugun isim yok.
Siz gorumcelerinizden cektiginiz icin gorumcelere karsi onyargili olabilir misiniz? Anlatamiyorum galiba, ben niye abimin evliligi bitsin isteyeyim veya neden mutsuz olsun isteyeyim? Kavga olayi disinda ki gozumuzun onunde olmus bir sey, tek laf soylememisimdir yemin ederim. Herkes benim gibi gorumce olsa keske, etlige sutluge karismayan
....iyi de.. benim kendi konumdaki bi mesajim ne alaka burdaBuralardan çıkardım.
Abiniz kavgasıyla size eşini şikayet etmiş; elbette taraf tutacaktınız ve abinizin dengeyi sağlamak adına eşini sakinleştirip sonra konuşuruz demesi gerekiyordu. Çünkü siz "Abinizin ailesisiniz" anlatabiliyor muyum? Sizin yanınızda böyle gösteriler yapmadan önce eşinin düşeceği durumu göz önünde bulundursaydı, eşi ile sorunu her ne ise daha güzel ve özel çözme fırsatını yakalayabilirdi muhtemelen.
Abinizin huzursuzluk sebebi yengeniz, e yengenizin huzursuzluğunun sebebi? Ah elbette yengenin karakteri, kendisi huzursuz pek tabi.
....iyi de.. benim kendi konumdaki bi mesajim ne alaka burdanasil yaptin yahu ben baska yerden alinti yapiyim desem yapamam..
Ayy tamam ya nolcak . Merak ettigimden sordum oyle alintilama da oluyo muymus diye yoksa no matter :)Ya ben bunu çok yapar oldum ya, affedersin. Konuya yorum yapacak oluyorum alıntılıyorum, sonra o ara bi işim çıkıyor. Pc açık kalıyor alıntı birikiyor. Sonra o konu geçmiş oluyor diyeceğimi unutuyorum, başka konuya giderken alıntı yapınca siliyorum, bazen sildiğimi sanıyorum. Anlaşılan o ki bugün de sildiğimi sanmışım
benim kardeşimin eşi de bu sekıldeKizlar merhaba, biraz uzun olacak. Simdiden okuyanlara tesekkurler.
Konu abimin esi. Ne yaptiysam ne ettiysem alisamadim ben bu kiza. Adi zeynep olsun.
Abimle zeynep sevgiliyken gayet iyiydi, iyiydi dedigim nisanlanana kadarmis. Ben hep onlari evime davet eder, yedirir icirir, elimden geldigince gonullerini hos tutardim. Zeynep bulasiga, masayi toplamayi da gectim cay bile doldurmaz.
Bir gun abimi aradim ve hadi cik gel dedi. Meger zeynep de yanindaymis. Ben yaninda oldugunu bilmiyordum ki bilsem bile abimle basbasa bir seyler konusmak isteyebilirim. Bu olay oldu, vay ben niye zeynepi cagirmamisim da ona hic deger vermiyormusum da ivir zivir.
Neyse olay kapandi, nisanlandilar. Annesi kiz kardesi bile yardim etmezken, annemle ben tum evini bastan asagi dizdik, utusunu bulasiklarini her seyini yaptik, baharatlarina kadar aldik. Ama haspam ne annemde ne de bende tek catal koymaz hicbir seye elini surmez, gider bas koseye oturur. Abimin huzuru bozulmasin diye hicbir sey soylemedik.
Ama abim zaten huzurlu degilmis ki. Annem babam ben esimin oldugu bir ortamda abimle zeynep cok kotu bir kavga etti ve abim zeynepin esyalarini toplayip kapiya koydu. Abimi hic oyle gormemistim, sinir krizi geciriyordu. Biz engel olduk, abimi sakinlestirdik. Sabaha kadar zeynepin abimi yerden yere vurmasini dinledik. Yuzsuz, ben olsam insan icine cikamam. Biz yine sakin olmasini, her evlilikte boyle seyler olabilecegini falan soyledik. Cok iyi niyetliyiz, gereginden fazla.
Artik bu kizi boyle kabul etmeye karar verdik, asiri uyumsuz, ilginin hep ustunde olmasini isteyen, her seye mualiftir.
Dun aksam zeynep bizi yemege davet etmis haftasonu icin, abim soyledi bunu bana. Ben de abanta gidiyoruz gelemem, siz annemleri cagirin dedim. Abim buna biraz alinmis sanirim cunku annem siz de gidin cicito ile birlikte demis, abim de cicito bizi cagirmadi ki ne gitcem demis.
Ben zeyneple bir yere gitmek istemiyorum, biliyorum ki bir suru sorun cikartacak, suraya gidelim diycez yok ben istemiyorum surasi olsun falan diycek.
Abimin gonlu olsun diye bugun 2 hafta sonra baska bi yere gidelim dedim. Gonulsuz gonulsuz ok bakariz tarzi konustu. Ben de uzuldum.
Esimin kardesleriyle (2 gorumcem 1 eltim var) asiri iyiyiz, hatta cok seviyorum hepsini. Ama bu zeyneple yok olmuyo yani.
Abimi cok cok cok seviyorum, keske sevebilecegim bir esi olsaydi. Onu hic kirmak istemiyorum ama nasil dengeyi kuracagim bilemiyorum. Yarim edin bana nolur
Bu arada zeynep bize geldiginde veya gorustugumuzde ya esimle kavga ederiz ya da evde bir seyler kirilir dokulur. Nazar degdiriyo hissediyorum, enerjim dusuyo.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?