Kadın erkek rolleri degismis . Evin yükü neden sizin üzerinizde !
Evini gecindiremeyecek olan erkek evlenmesin karısının parasına güvenip. Böyle olunca ne oluyor ?
Kadınlar doğası gereği annelik özlemi çekiyor fakat ya bunu ertelemek zorunda kalıyor ya da zor şartlar altında annelik yapmaya çalışıp bin parçaya bölünüyor.
cok sag olun guzel dusuncelerinz icin allah evlatlarinizi size bagislasin saglik omur zihin acikligi versin ben 3 den sonra ciktim. butun ilgimi alakami covuklarima veriyorm bende cok. seviyorm onlar icin insan yasiyor inanin belki iste daha cok yoruluyorm ama degiyor gunum sabah 9 bucukta basliyor 12 bucukta bitiyor yemek su bu isler inanin artk gozumde bile olmuyor. en fazla iki saatimi aliyor git gide daha aza indirgiyorm gerisi cocuklarima ilgiyi veriyorm yemekleri banyolari oyunlari derken. esimin genelde. nobetleri olsugu icin zaten evse kaldigi gun hep uyuyor onuda anliyorm. oda kendine sadrce iki saat ayirabiliyor geceleri 1 iki satt tv keyfi kacirdigimiz dizi filmleri izliyorz b3nce. cocuklarin biraz usluluguylada alakali tabiki deliksiz uyumuyorlar ama her satt kalkan cocuklarda olmadilar. cok sukur belkide buna guvendimAynı yaştayız dört çocuk ve çalışan anne...eminim çok çok zor olmuştur benim iki tane var eşim iki üç yıla uçuncuyu istiyor ben çok seviyorum bebekleri ama diyorum bu ikinci çocuğun okulu var( biri iki ye biri ana sınıf) gelecekleri var ilgi, sevgi, ya var oğlu var işte üçüncü olsa ne enerjim kalır ne hepsine yetecek kadar ilgim ben bunlardan çok korkuyorum gerçekten lütfen yanlış anlamayın nasıl geçiyor bir gününüz. Mesela hiç keşke olmasaydı diyor musunuz hiç pes ettiğiniz oldu mu. Çocuk candır ciğerdir tabii ama insanın sinirleri ve sınırları çok zorlanabiliyor. Sorularımın dışında Rabbim her konuda kolaylık versin size inş hayırlı bir evlat olurlar hepsi ayaklarına bile taş değmesin...inş
Bu forumda klişe cümleler kurulamaz diye bir kural mi var?Hanımefendi klişe cümleleri sıralamışsınız , bu forumda anne olamayan bir sürü insan var.Ne biçim şeyler yazıyorsunuz? Her kadın anne olmak zorunda değil.Kadın adamın part time çalıştığını bilerek evlendiyse şimdi bu düşünceleri eşine haksızlık.Hormonları bebek diyormuş tamam da hormonlarımıza göre mi yaşıyoruz hayatı? Mantık ve izan diye bir şey de var.
Açıkçası üniv. Okuyan biriyle evlenmissiniz bunların hepsinin kritiğini o dönem dusunmussunuzdur . Bence eşinizin ise girmesini beklemelisiniz okulunu bitirsin ise girsin ki ilk işte ev gecindirecek kadar maaş vermezler şimdiden tasarrufa başlayın olduğu kadar ama ekonominizi yok sayıp çocuk sahibi olmak sizi düşündüğünüzden daha fazla etkiler . Allah yardımcınız olsun . Anne olma isteğinizi onun okulu bitirme konusunda çaba sarf etmesi gerekliliğini eşinizle konuşun çünkü gerçekten sizin onemsediginiz şeyi eşinizin onemsememesi çok rahatsız ediciMerhaba Arkadaşlar,
Ben yaklaşık 1 senedir evliyim.
Eşim Üniversite öğrencisi ve part time işte çalışıyor ben ise Full time olmak üzere çalışıyorum.
Bu şartlar gereği zor bir evlilik süreci geçirdik ama atlattık çok şükür, yuvamızı kurduk.
Ben bu sene 29 yaşıma gireceğim ve yavaş yavaş bebek konusunu acmaya başladım Eşime. Arkadaş cevremizin ilk bebişleri yolda ve hepsi bizim yaşlarımızda olan insanlar.
Ne zaman Bebek konusunu açsam Eşim bana ya kulak vermiyor ,yada daha zamanı var hele bi Üniv. Bitsin sende Sözleşmeni 2 yıl daha uzat bakarız diyor. Gecimimizin büyük kısmını benim kazançımla sağladığımız için benim çalışmamı şart görüyor gibi ve bebek olunca ilk yılı çalışmayacağımı bildiği içinde hep geçiştiriyor konuyu.
Ben ise Anne olmak istiyorum.
Mezun olmak için çokca bir çaba sarfetmediğini düşünüyorum bazen. Tüm Maddi sorumluluklar benim üzerimde olduğu için Anne olma hayalimden uzak kalmak bana içten içe dokunuyor. Tamam haklı yönleride var ama kendisi de biraz çaba gösterse veya empati kursa keşke. Konu ablasının oğlu olduğu zaman akan sular duruyor çıldırıyor onun icin, bense içimden keşke bizim bebeğimiz olsada onun içinde böyle çıldırsan sevsen vs diye geçiriyorum.
Abartıyorsam haksızlık yapıyorsam gözümü acın kızlar. Bazen gercekten saçmalıyorsun burcu diyorum kendime çıkmazda gibiyim bu konuda. Tek taraflı bir bebek isteği ile de evlat sahibi olmak istemem zaten. Olacaksa iki tarafın kararı ve isteği ile olması gerek.
Nolur akıl verin bana
Klişe cümleler kurulamaz diye bir kural yok da "İlk öğretmenlerimiz annelerimizdir." cümlesi ne alaka mesela konu sahibinin yazdıklarıyla?Bu forumda klişe cümleler kurulamaz diye bir kural mi var?
Sizin begenmediginiz her düşünce mantık ve izandan uzak mı ?
Ben herkes anne olmak zorunda dedim mi ?
Doğası gereği bunu istemesi en doğal hakkı dedim .
Eğer istiyorsa diye belirttim tırnak içinde , düzgün okuyun .
Birsürü anne olmak isteyen var demissiniz. Ben de onu diyorum işte. Kadının fıtratında var çünkü.
Tabiki her kadına anne olmak nasip olmayabilir. Cennette çocukları olabilir ya da. Ya da annesi olmayan çocuklara kucak açmış olabilir.
Anne olmak istemek en doğal hakkıdır kadının. Konunun özeti bu.
Başta kabul ettiğiniz kosullar henuz değismemiş ki yeni bir yasama gecesiniz. Yasiniz ilerliyor ve 30 dan sonra doğurganlık azalmaya basliyor da sizin once esinizi okutup, mezun edip, işe yerlestirip -tam zamanli-, sonra baba yapmaniz gerekiyor su an calisip eve bakmalisiniz anne olma luksunuz yok maalesef. Bu arada esiniz askerligini henuz yapmadiysa bi de askere gondermeniz gerek malum.
Yorumunuzda bu kısma katılıyorum.Ve ben benim gibi düşünmeyen insanların zihniyetini yeryüzünden kazimayi hiç düşünmedim ve istemedim.
Farklı düşünceler duymak ve bunları hazmedebilmek ufkunuzu geliştirir .
Tavsiye ederim.
Benim yazdıklarımın dinlerle ne alakası var. Ben bebeği vefat eden , düşük yapan anneleri kastettim. Burada birsürü bu şekilde anneler var . Bebeğini kucağına almak nasip olmamış olan. O masumların bulundukları yer için cennet kelimesini kullanmam sizi neden bu kadar rahatsız etti. Anlamak mümkün değil.Klişe cümleler kurulamaz diye bir kural yok da "İlk öğretmenlerimiz annelerimizdir." cümlesi ne alaka mesela konu sahibinin yazdıklarıyla?
Kadının fıtratında var diye (!) göz göre göre br çocuğu birçok şeyden mahrum olacağı bir dünyaya getirmek bencillik değil de nedir? Ayrıca cennette çocuklarının olması nerde geçiyor çocuğu olmayan insanların? Anne olmak isteyip olamayan her kadın Müslüman mı? Çocuğu olmayan kadın Zerdüşt ya da Museviyse ne oluyor? Cennette çocuğu oluyor mu yine?
Kadının doğası evlilik istiyormuş , bu şeye benziyor "Erkeklerin doğasında tek eşlilik yok." demeye.Doğanın kurallarını da işinize geldiği gibi yontmayınız.
Hanımefendi polemik olsun istemiyorum.Her dinde cennet inanışı yok.Bundan haberdarsınızdır umarım.Beni rahatsız etmedi yazdıklarınız.Siz masumların bulundukları yer falan yazmadınız ki.Cennette anne olmaktan bahsettiniz.Ayrıca belli ki çalışmayan bir ev hanımısınız , egonuzu tatmin için sarılabileceğiniz tek şey anneliğiniz olabilir , buna bişey demiyorum.Ama yazdıklarınızın anne olmak isteyip olamayan kadınları incitebileceğini hatırlatmak istedim.Dünya üzerinde tek meziyet ve mutluluk kaynağı annelik değildir.Benim yazdıklarımın dinlerle ne alakası var. Ben bebeği vefat eden , düşük yapan anneleri kastettim. Burada birsürü bu şekilde anneler var . Bebeğini kucağına almak nasip olmamış olan. O masumların bulundukları yer için cennet kelimesini kullanmam sizi neden bu kadar rahatsız etti. Anlamak mümkün değil.
Kurallarını yontmak ne alaka. Ayrıca benim ne çıkarım olabilir. İşime gelen şey ne?
Komik !
Bana göre kadının en önemli görevi anneliktir. ( Tabi anne olmak istiyorsa. Konu sahibi istediğini söylüyor .) Çünkü annelik en kutsal meslektir insanlığın şekillenmesi öncelikle anneler eliyle olmaktadır. Ve ilk öğretmenlerimiz annelerimizdir.
Ben de öğretmenim ve her zaman söylerim.Para karşılığı yapılan hiçbir iş kutsal sayılamaz.Annelik de meslek değildir ayrıca.Kutsallığı da kişiye göre değişir.Ben de 'annelik en kutsal meslektir' şeklindeki bakış açısını anlayamadım.
Annelik meslek filan değildir, doğal bir süreçtir.
Konuyu dağıtmak istemiyorum ama yazmadan edemeyeceğim.
Ayrıca bana göre hiç bir meslek de kutsal değildir, kendi mesleğim olan öğretmenlik de dahil.
Bu kutsallık meselesi çok su kaldırır,
eleştiri kabul edemeyen,dokunulmazlık meraklısı bazı insanların, buna sığındığını düşünüyorum mesleklerini icra ederken.
Haklısınız Karşısında para alıyorum bir kere ne kutsallığı. Her şeye kutsal dediğimiz için burnumuz b.ktan çıkmıyor. Belki de artık her şeye profesyonel bakma zamanı gelmiştirBen de 'annelik en kutsal meslektir' şeklindeki bakış açısını anlayamadım.
Annelik meslek filan değildir, doğal bir süreçtir.
Konuyu dağıtmak istemiyorum ama yazmadan edemeyeceğim.
Ayrıca bana göre hiç bir meslek de kutsal değildir, kendi mesleğim olan öğretmenlik de dahil.
Bu kutsallık meselesi çok su kaldırır,
eleştiri kabul edemeyen,dokunulmazlık meraklısı bazı insanların, buna sığındığını düşünüyorum mesleklerini icra ederken.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?