Acaba benmi acele ediyorum

Tek sorununuz bebek mi Allah askina. Once dogru duzgun evliliginizi oturdun, isinizi gucunuzu saglamlastirin. Milletle yaris mi yapiyorsunuz. Onlarin olacak diye sizinde hemen olmak zorunda degil. Ne bu acele. Once cocuk icin uygun imkanlari saglayin. Esiniz gayet hakli bu tutumunda.

Öncelikle bir ’AMH’ değerlerinize(yumurta rezervi) baktırın.yaşınıza göre amh değerleriniz düşük çıkarsa doktor gerekli açıklamayı yapar. İstenilen değerdeyse bir süreliğine erteleyebilirsiniz.

Sizin yaşınızda ikinci bebeğimi doğurdum.
Daha arkadaşlarımın bir tane yok iken...
Onlar rahat rahat hayatlarını yaşar, zevki sefa sürerken ben; alt temizleme, emzik, kolik ninniler, trt çocuk, bebek yemekleri, uykusuz seneler, benim durup sadece seyrettiğim akıp giden zaman ve değişen hayat, yüzümdeki bitkinlik ve kötü yaşam koşullarından oluşan çizgiler, bedenimin her bir noktasının ağrı ağrıması konusunda uzmanlaştım.
31 yaşındayım çöktüm, geberdim, dizlerim tutmuyor benim.
Adeta 80 lik bir nineyim!

Mesela duşa girdiğimde önce saçımı şampuanlıyor, o kendi kendine durulanırken bir elimde dişimi fırçalayıp, diğer elimle vücudumu keseliyorum.
Benimki böyle bir hayat.
Ayrıca maddi durumumuz iyi olmasına rağmen, tek bebekle bile hayatımız eskisine oranla çok kısıtlandı.

Şimdi size sorarım, böyle bir yaşamı sırf millet bebek bekliyor diye çekebilecek misiniz?
Ayrıca evin tek geliri siz iken, bu hayatı sürerken bir de yoksulluğa katlayabilecek misiniz?
Ya da katlanmalı mısınız?
Asıl soru bu.

Eminim adam evlenmek için ayılıp bayılmış, konu sahibinin kapısında kamp kurmuştur.

İki taraf şartları göz önünde bulundurarark bir karar almış ve uygulamış, konu sahibi şu an o kararın dışına çıkmaya çalıştığı için sıkıntı yaşıyor. Kimse henüz okulu bitmemiş adamla evlenmesi için kafasına silah dayamamıştır herhalde.

cok sag olun guzel dusuncelerinz icin allah evlatlarinizi size bagislasin saglik omur zihin acikligi versin ben 3 den sonra ciktim. butun ilgimi alakami covuklarima veriyorm bende cok. seviyorm onlar icin insan yasiyor inanin belki iste daha cok yoruluyorm ama degiyor gunum sabah 9 bucukta basliyor 12 bucukta bitiyor yemek su bu isler inanin artk gozumde bile olmuyor. en fazla iki saatimi aliyor git gide daha aza indirgiyorm gerisi cocuklarima ilgiyi veriyorm yemekleri banyolari oyunlari derken. esimin genelde. nobetleri olsugu icin zaten evse kaldigi gun hep uyuyor onuda anliyorm. oda kendine sadrce iki saat ayirabiliyor geceleri 1 iki satt tv keyfi kacirdigimiz dizi filmleri izliyorz b3nce. cocuklarin biraz usluluguylada alakali tabiki deliksiz uyumuyorlar ama her satt kalkan cocuklarda olmadilar. cok sukur belkide buna guvendim

Başta kabul ettiğiniz kosullar henuz değismemiş ki yeni bir yasama gecesiniz. Yasiniz ilerliyor ve 30 dan sonra doğurganlık azalmaya basliyor da sizin once esinizi okutup, mezun edip, işe yerlestirip -tam zamanli-, sonra baba yapmaniz gerekiyor su an calisip eve bakmalisiniz anne olma luksunuz yok maalesef. Bu arada esiniz askerligini henuz yapmadiysa bi de askere gondermeniz gerek malum.

Bu forumda klişe cümleler kurulamaz diye bir kural mi var?
Sizin begenmediginiz her düşünce mantık ve izandan uzak mı ?
Ben herkes anne olmak zorunda dedim mi ?
Doğası gereği bunu istemesi en doğal hakkı dedim .
Eğer istiyorsa diye belirttim tırnak içinde , düzgün okuyun .
Birsürü anne olmak isteyen var demissiniz. Ben de onu diyorum işte. Kadının fıtratında var çünkü.
Tabiki her kadına anne olmak nasip olmayabilir. Cennette çocukları olabilir ya da. Ya da annesi olmayan çocuklara kucak açmış olabilir.
Anne olmak istemek en doğal hakkıdır kadının. Konunun özeti bu.

Açıkçası üniv. Okuyan biriyle evlenmissiniz bunların hepsinin kritiğini o dönem dusunmussunuzdur . Bence eşinizin ise girmesini beklemelisiniz okulunu bitirsin ise girsin ki ilk işte ev gecindirecek kadar maaş vermezler şimdiden tasarrufa başlayın olduğu kadar ama ekonominizi yok sayıp çocuk sahibi olmak sizi düşündüğünüzden daha fazla etkiler . Allah yardımcınız olsun . Anne olma isteğinizi onun okulu bitirme konusunda çaba sarf etmesi gerekliliğini eşinizle konuşun çünkü gerçekten sizin onemsediginiz şeyi eşinizin onemsememesi çok rahatsız edici

Klişe cümleler kurulamaz diye bir kural yok da "İlk öğretmenlerimiz annelerimizdir." cümlesi ne alaka mesela konu sahibinin yazdıklarıyla?

Kadının fıtratında var diye (!) göz göre göre br çocuğu birçok şeyden mahrum olacağı bir dünyaya getirmek bencillik değil de nedir? Ayrıca cennette çocuklarının olması nerde geçiyor çocuğu olmayan insanların? Anne olmak isteyip olamayan her kadın Müslüman mı? Çocuğu olmayan kadın Zerdüşt ya da Museviyse ne oluyor? Cennette çocuğu oluyor mu yine?

Kadının doğası evlilik istiyormuş , bu şeye benziyor "Erkeklerin doğasında tek eşlilik yok." demeye.Doğanın kurallarını da işinize geldiği gibi yontmayınız.

28 yaşında hala lisansı bitmemiş birine kızımı vermezdim. Boşuna okuyun işiniz olsun sonra evlenin demiyorlar, her şeyin bir sırası bir zamanı var.

Ve ben benim gibi düşünmeyen insanların zihniyetini yeryüzünden kazimayi hiç düşünmedim ve istemedim.
Farklı düşünceler duymak ve bunları hazmedebilmek ufkunuzu geliştirir .
Tavsiye ederim.
Yorumunuzda bu kısma katılıyorum.
Herkesin,her konuda,istediğini düşünme hakkı ve özgürlüğü olduğuna inanıyorum.
Şiddet içermeyen her fikre de saygı duyuyorum.

Benim yazdıklarımın dinlerle ne alakası var. Ben bebeği vefat eden , düşük yapan anneleri kastettim. Burada birsürü bu şekilde anneler var . Bebeğini kucağına almak nasip olmamış olan. O masumların bulundukları yer için cennet kelimesini kullanmam sizi neden bu kadar rahatsız etti. Anlamak mümkün değil.
Kurallarını yontmak ne alaka. Ayrıca benim ne çıkarım olabilir. İşime gelen şey ne?
Komik !

Hanımefendi polemik olsun istemiyorum.Her dinde cennet inanışı yok.Bundan haberdarsınızdır umarım.Beni rahatsız etmedi yazdıklarınız.Siz masumların bulundukları yer falan yazmadınız ki.Cennette anne olmaktan bahsettiniz.Ayrıca belli ki çalışmayan bir ev hanımısınız , egonuzu tatmin için sarılabileceğiniz tek şey anneliğiniz olabilir , buna bişey demiyorum.Ama yazdıklarınızın anne olmak isteyip olamayan kadınları incitebileceğini hatırlatmak istedim.Dünya üzerinde tek meziyet ve mutluluk kaynağı annelik değildir.

Ve bu yüzden dolayi bağimsiz çocuk yetiştirilmiyor. Çocuklar annelerine aşiri bağimli olarak yetişiyor. Habire bebek doğuruluyor çünkü annelik kutsaldir. Kimse o bebeğin maddi ve manevi ihtiyacini düşünmez.

Konu sahibide düşünmüyor mesela. Içinde bebek isteğinden daha fazla instagrama "evli mutlu çocuklu" durumu atma isteği var bana sorarsan.

Ve günümüzce tek maaş yeterli değil, ne kadinin, ne erkeğin. Kaldi ki çalişarak gayet güzel annelik yapilabilir. Bende çalişan bir kadinim ve anne kiz gayet mutluyuz.

Ben de 'annelik en kutsal meslektir' şeklindeki bakış açısını anlayamadım.
Annelik meslek filan değildir, doğal bir süreçtir.
Konuyu dağıtmak istemiyorum ama yazmadan edemeyeceğim.
Ayrıca bana göre hiç bir meslek de kutsal değildir, kendi mesleğim olan öğretmenlik de dahil.
Bu kutsallık meselesi çok su kaldırır,
eleştiri kabul edemeyen,dokunulmazlık meraklısı bazı insanların, buna sığındığını düşünüyorum mesleklerini icra ederken.

Ben de öğretmenim ve her zaman söylerim.Para karşılığı yapılan hiçbir iş kutsal sayılamaz.Annelik de meslek değildir ayrıca.Kutsallığı da kişiye göre değişir.

Bebek istemekte haklısın tabiki ama sartlariniz suan olusmamis üniversite bitse ise hemen girebilecekmi bölümünde is kolaylığı varmi ama üniversiteyi bitirmek için çokta cabalamiyorsa alışmıştır evi sizin gecindirmenize rahat gelmiştir keşke okulu bitmeden evlenmeseydiniz sizede zor onada

Reactions: 000
Haklısınız Karşısında para alıyorum bir kere ne kutsallığı. Her şeye kutsal dediğimiz için burnumuz b.ktan çıkmıyor. Belki de artık her şeye profesyonel bakma zamanı gelmiştir Annelik de meslek falan değil. Tercihe bağlı bir doğal süreç. Milletçe çok romantigiz keşke biraz daha realist olsak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…