Acaba benmi acele ediyorum

Hanımefendi klişe cümleleri sıralamışsınız , bu forumda anne olamayan bir sürü insan var.Ne biçim şeyler yazıyorsunuz? Her kadın anne olmak zorunda değil.Kadın adamın part time çalıştığını bilerek evlendiyse şimdi bu düşünceleri eşine haksızlık.Hormonları bebek diyormuş tamam da hormonlarımıza göre mi yaşıyoruz hayatı? Mantık ve izan diye bir şey de var.

O zaman az maaş alan erkekler hiç evlenmesin çünkü evi tek başına gecindirmesi zor, herkes üniversite okusun-erkekler- iyi maaşlı bir işe girsin...Çünkü bir bebeği yetiştirmek için para da lazım her şey annelikte bitmiyor bir sürü değişken var .

Ben arkadaşlarımızın çoçukları oluyor yarışa girelim kıskandım bizimde olsun diye Çoçuk istiyorum düşüncesine kapılmadım.
İşim gereği hergün bebeklerleyim ve bebek bakımından eğitimine kadar tüm bilgilere fazlasıyla sahibim. Çoçuğumu sefil yoksul şartlarda da büyümesine izin vermeyecek kadar Akla sahip bir bireyim. Ben evlenmeden önce de çalışıyordum ve bir takım birikimler yaptım. Ceyiz icin ayrı ,eşya icin ayrı vs vs gibi birikimlerim oldu.
Yani çoçuğumuzun nerdeyse ilk 2-3 yıl icin gereken masraflarını karşalayabilecek bir birikimim var kenarda bunu eşim de biliyor. Ben eşimin durumunu bilerek ve kabul ederek evlendim.
Bu konu hiç sorun olmadı aramızda ,
Ama bazen tüm maddi yük bende olduğu için bocalıyorum doğal olarak ve benim empati kurduğum kadar bana empati kurulmadığını düşünüyorum.

Tüm iyi kötü mesajlarınız icinde hepinize teşekkür ederim.

Ablacım yukarda yine konu sapmış abuk subuk mesajlar girmiş araya ama...taa ilk sayfada biri yazmış ki çocuk istiyorsan öğrenci adamla evlenmeyecektin. Doğru demiş. Neden dersen çocuk=stabilite. Geliriniz, hayat şartlarınız, iş durumlarınız, mümkünse konut durumunuz stabil olmalı. Şimdi çocuğu yaptınız ama ya kocan iş bulamazsa mesela? Sen de aynı şeyi düşünüyorsun ki ikilemdesin ve konu açmışsın. Haklısın da. Ben maddi şartlarınızı stabil görmedim açıkçası yine de sen bilirsin tabi.

Evet ya. Herkes bebek diyor başka demiyor. Ben yapmıyorum istemiyorum deyince de bi şoklar bi kalp krizleri filan...

O zaman erkeklerin %90ı evlenmesin hayat şartları çok zor çünkü. Sizinki evlilik değil zengin koca avı/sponsor arama/yediğini içtiğini başkasına ödetme/kendini yıkma oluyor

Gerçekten ufkumu gelistirmemden bahsediyor olamazsiniz, epey guldum

Evet ya. Herkes bebek diyor başka demiyor. Ben yapmıyorum istemiyorum deyince de bi şoklar bi kalp krizleri filan...
‘Ne demek bebek istemiyorum? Şimdi böyle dersin ama zamanı gelince sen de isteyeceksin.’

‘E sen çocuk istemiyorsan evlenmene de gerek yok bence.’

‘Yok yok biyolojik saatin gelmemiş daha senin, o yüzden böyle diyosun.’

Hep aynı laflar. Çünkü herkes aynı şekilde düşünmek zorunda. Çünkü kadının en önemli görevi annelik. Çünkü herkes çocuk sahibi olabiliyor.

Siz eşinize empati kurmuyorsunuz.
Eşiniz size okul bitsin sende 2 yıl kendini ayarla bakarız diyor, siz buna empati kurmuyorsunuz.
Ve 2.mesajda hep maddiyattan bahsetmişsiniz.Çocuk hem maddi hem manevi sorumluluktur.Ve bu sorumluluk yıllarca sürecek.
Belki eşiniz hem okul, hem iş, hem bebek, hem evlilik yürütemeyecek. Maddi ve manevi olarak altından kalkamayacak. Ondan da şu an kendini hazır hissetmiyor.(Bence çok haklı)

Bu arada ablasının çocuğu farklıdır. Neden?
Çünkü sorumluluk eşinizde değil. Eşiniz yeğenini öper, sever, arada hediye alır, parka götürür. O kadar.
7/24 uğraşmaz. Ondan yeğeni konusunda farklı düşünür, çünkü kendi çocuğu değil.
Benim de kuzenlerimin çocukları var, bende yeğenlerim konusunda böyleyim çünkü onları ben dünyaya getirmedim.
Sorumluluğum yok ki. Sadece arada ilgilenirim, o kadar.
Bence gerçekten empati kurmaya çalışın, ben konunuzda empati göremedim.
Şu an anne olmak için sadece kendinize yoğunlaşmışsınız.
Benim gördüğüm bu oldu.

Çok açıldı ufkum adeta bir İsveç bir Norveç kafasındayım şu an

cok haklisinz. benimde yasim 29 ve 4. ye hamileyim 3 cocugumdada calistim zor donemlerde atlattim siz yerden goge haklisinz. esiniz tek taraflu dusunuyor yada bencilce.. dedigim seyi lutfen yanlis anlamayin cocuk yapmak istiyorsanZ iki tarafinda istemesi lazim birde insanin yasi gecince zor oluyor. . cocuk yapmak umarim esiniz bir an once ikna olur sizin istemenizle olmuyor

Şuan ki imkanlarınız bebek için pek uygun değil gibi duruyor hani onu da mağdur etmemek lazım. Masrafları çok biliyorsunuz. Eşinizin bitirmesine çok mu var daha? Ne okuyor ki 2.bi üniversite mi? Aileniz yardım etmiyor mu?

Bebek konusunda kesinlikle eşiniz haklı.. Acele etmeyin hem daha evliliğiniz 1 senelik.. Biraz toparlanın maddi manevi kendinize gelin.. Emin olun, çocuk sahibi olmak öyle kolay değil. Tamam ben hazırım diyorsun; ama daha doğmadan bile öyle bir sorumluluk yükleniyor ki.. Bazen daha vakti varmış aslında dediğiniz bile oluyor.
Hem hayat müşterek; bugün maddi sorumluluk tamamen sizin üzerinizdeyken ileride tam tersi de olabilir. Bu konulara çok takılmayın, hiç sağlıklı değil..

İstemiyoruz daha diyince de olmuyor mu diye soruyorlar.Tövbe est.
Ben kaza kurşunh hamile kaldım ama düştü bebiş. Şimdi akraba soruyor canım düşükten sonra denemeye devam ettiniz mi :))))) hayır yatak odası detayını mı verim ne istiyon mübarek dicem olmayacak.

Aynı yaştayız dört çocuk ve çalışan anne...eminim çok çok zor olmuştur benim iki tane var eşim iki üç yıla uçuncuyu istiyor ben çok seviyorum bebekleri ama diyorum bu ikinci çocuğun okulu var( biri iki ye biri ana sınıf) gelecekleri var ilgi, sevgi, ya var oğlu var işte üçüncü olsa ne enerjim kalır ne hepsine yetecek kadar ilgim ben bunlardan çok korkuyorum gerçekten lütfen yanlış anlamayın nasıl geçiyor bir gününüz. Mesela hiç keşke olmasaydı diyor musunuz hiç pes ettiğiniz oldu mu. Çocuk candır ciğerdir tabii ama insanın sinirleri ve sınırları çok zorlanabiliyor. Sorularımın dışında Rabbim her konuda kolaylık versin size inş hayırlı bir evlat olurlar hepsi ayaklarına bile taş değmesin...inş

Bence esin senn üstünden geçinmeye alışmış. Çocuk olursa gelir düşecek ve kendi bişeyler yapmak zorunda kalcak buda onun zoruna gidio gibi

Ben kaza kurşunh hamile kaldım ama düştü bebiş. Şimdi akraba soruyor canım düşükten sonra denemeye devam ettiniz mi :))))) hayır yatak odası detayını mı verim ne istiyon mübarek dicem olmayacak.
Eşimin annesi sordu bi' de dışarıdan görsen böyle kültürlü , aklı başında , modern görünür.Ama söz konusu bebek oldu mu herkes bir merak içinde.Sorduktan sonra o da pişman oldu da ağzından çıkıverdi bir anda.Eşim benim olmadığım bir zaman haddini bildirmiş heralde bir daha konusu bile açılmadı.Hadlerini bilmeleri lazım.Kimsenin hayat planına , cinsel hayatına karışmamaları gerektiğini anlamalılar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…