Acaba benmi acele ediyorum

Bence bebeği doğru adamdan istemiyorsunuz. Adamın size bakacak durumu yok. Şartlar zamanla değişir, okulu biter ve bir işe girerse bu konuyu konuşun.
Merak ettim. Şu an bebek olsa geçiminizi nasıl sağlamayı düşünüyorsunuz?

Konuyu okumamissiniz. Önceki msjimda mesleğimi yazdım. Hayatım boyunca çalıştım ben . Lisedeyken de üniversitedeyken de . Tek meziyetim annelik değil emin olun. Bulunduğum yere tirnaklarimla kazıyarak geldim.
Ben zaten anne olamayanları kirmamak için yazdım o msji siz anlamak istemişsiniz. Önceki yorumları olursanız anlarsınız.
Fakat biseyin farkında değilsiniz.
Siz bunları söylerken ev hanimlarini kırmış olmuyor musunuz?
Ne demek evde oturmak ?
Dışarda çalışmayan bayanlar akşama kadar evde yan gelip yatıyor mu?
Dışarda evlere temizliğe gitse para kazansa çalışan kadın !
Dışarda başkasının cocuguna baksa para kazansa çalışan kadın !
Dışarda bi restoranda çalışsa aşçılık vs. yapsa çalışan kadın !
Bütün bu işleri ve hatta çok daha fazlasını kendi evinde yaptığı zaman evde oturan kadın ! Öyle mi ?
Önemli olan " emek " değil mi ?
Bu ev hanımlarının hiç mi emeği yok ?
Emeklerinin ve çalışmalarının değer gormesi için illaki " para " mi kazanmali?
Para bu kadar önemli mi ?
Hayır bence değil!
Bence insanın çabalamasi önemli .
Benim annem ev hanımı ve oturduğunu hiç görmedim . Her dk sı dolu. Zamanla yarışıyor resmen kadincağiz yıllardır.
Önemli olan emektir bence. Nerede verildiği önemli değildir.

Konu sahibi için ve bi çok anne için yargısız infaz yapmışsınız.
Maalesef önyargılisiniz.

Neden evini gecindiremeyecek bir erkekle evlendiniz? Sizin çalışmanız zorunlulukken adam nasıl bebek istesin? mezun olma konusunda da çabası yokmuş.

Çalışmayan kadinlar calisan erkeklerle evlenip bi guzel evde oturuyor o zaman sorun yok degil mi sizin icin?
Bu zihniyeti yer yuzunden kazımak istiyorum
Kadinlar 9 ay hamilelik arti 2 yil emzirme donemi geciriyor. Evin gecimi konu sahibindeymis kadin hakli olarak anne olmak istiyor ama olamiyor. Calismak zorunda olmasa istedigi gibi bebegini buyutebilir. Kadin erkek esitligi sizin anladiginiz gibi bir sey degil

Konu sahibi için ve bi çok anne için yargısız infaz yapmışsınız.
Maalesef önyargılisiniz.

Neyin yargisiz infazi? Eşi hem üniversite okuyor, hem çalişiyor. Eh bu çocugun maddi manevi isteklerini kim karşilayacak, konu sahibi çalişmaz ise?

Birikim ile nereye kadar? Birikim ile bebek yapilirmi allasen? Seneye bebek mamasinin 200tl olmayacağinin garantisi varmi? O birikim ilerde çocuğun okul ihtiyaci için kullanilsa daha iyi değil mi?

Ayrica eşi sadece sperm bankasimi? Okuldan, işten sonra nerede zaman bulacak bebek için? Kendi bebeğine hem maddi hem manevi yetememezlik çok kötü bir duygu olsa gerek. Bir bebeğe iki kişi bakmali.

Bende bir anneyim ve kizim doğduğunda birden kutsallaşmadim. Doğmadan öncede maddi manevi sonuçlarini düşünmüstüm bile. Önemli olan annelik değil, çocuğun bir çocuk olabilmesi. Iyi beslenebilmesi, iyi oyuncaklarin, kiyafeti olmasi. Ilerde kizim bana karşida gelebilir, "omo ben anneyim" moduna girmem. Eğer jenerasyon farki olmaz ise, anneliği iyi yapmamişim demektir.

Ki bunun yaninda baba çok çok önemli bir faktör. Mesela eşim bu sabah kalkti kizima bakiyor. Kizin yemeğini, okulunu hep beraber düşünürüz. Kizimda babasina çok düşkün. Ve bu foruma baktiğimda eşim azinlikta. Çoğu kadin eşini sperm banki gibi kullaniyor. Eş en faza işten sonra çocuk ile 10 dakikalik oynuyor ve babalik o kadar olarak görülüyor.

Ki tam tersi. Baba çok önemli ve onunda hakki bir çocuğa henüz hazir olmamak ve ertelemek istemesi.

Ben ev hanımları evde oturup çalışmıyor mu yazmışım? Yazdıklarımı çarpıtıp beğeni almak ve beni linç ettirmek derdindesiniz heralde ev hanımı üyelere. O ünlem işaretleri de neyin nesi? Anneliği bu kadar yüceltmeyin.

Arkadas cevrenizdeki çocuklu ailelerde öğrenci mi part time mı calısıyor.Bence sabit bir iş olmadan cok zor

O zaman evlenirken kabul etmeseydi.
Sartlar olgunlasana kadar evlenmeseydi.
Once kabul et sonra cocuk istiyorum diye bir cocuk gibi diret adamin onurunu gururunu kır belki de okulu birakmasina sebep ol. Boyle bi sey olabilir mi?

Ben esitlik kavramina zaten inanmiyorum. Eşitlik yoktur adalet vardir. Ben “eşitlik” kavramini kendi işimize geldigi gibi evirip cevirip kullanmaya karşiyim. Kadinlar esitligi savunmuyor bence, kadin hep daha avantajli hep daha avantajli olsun istiyor.
Erkege yuklenen yukler kimsenin umrunda degil.
Bi kadin ve erkek evlendiginde kadinin calismamasi harika, hatta erkek evi gecindirmek zorunda (!), erkekse evine bakacak tabi, kadinin ihtiyaclarini karsilamak zorunda. Ama kadin calistiginda “ kocana maasini vermek zorunda degilsin, eve harcamasan da olur, o senin paran!” Ya da “erkek milletini kadin parasina alistirmayacaksin.”
Erkek hem calissin hem eve baksin hem gelsin temizlige yardim etsin hem de yemekten sonra sofrayi toplasin. Valla baya iyi eşitlik!

Son düzenleme:

Pardon Hanfendi! Nerden çıkardınız acaba çoçuk da çoçuk diye direttiğimi??
Eşimin onurunu ,gururunu kırdığımı? Heleki okulu bırakmasına neden olacağımı!
Evime gizli kamera yerleştirdiniz de benim mi haberim yok ?!

Siz dahil bir kaç Hanfendi yorum yapmakla kalmayıp ağzına geleni saymış maşallah.
Okuyunca bu ne cürret dedim!

Ben eğerki okadar bencil ve düşüncesiz olsaydım çoktan kafama koyduğumu yapar ,işi bırakır cocuk yapıp evde yan gelip yatardım, bunada kimse mani olamazdı.
Sorumluluklarımın farkındayım,
Hala çalışıyorum ve Eşim hala okuyor.
Hiçbir zamanda Eşimin ne onurunu nede gururnu kıracak birşey talep etmedim etmem de.

Ben çoçuk isteğimi dile getirdim evet ama diretmedim.
Bana burada çok mantıklı, saygı cercevesini ve haddini aşmayan çok güzel cevaplar veren arkadaşlar oldu. Sağolsunlar yol gösterdiler ve karışık duygularımı dizginlememe yardımcı oldular.

Yorum yaparken karşınızdakinin de İnsan olduğunu unutmayın rica ederim. Biraz dilinizi dizginleyin , yazarken de düşünerek yazın kırıcı olmaya gerek yok.

Teşekkürler..

Ben çocuğun yaşdan ziyade şartlar olgunlaşınca aileye katılması taraftarıyım.ama doğa beklemiyor işte.kadınlar biyolojik olarak anne olmak istiyor.erkeklerin bunu anlaması biraz zor.yaşınız da geç değil.eşinizle ortak karar alıp bebek sahibi olmanız sizin ve evliliğiniz için bence çok daha hayırlı olacaktır.umarım zamanı gelince çok sağlıklı bebekleriniz olur ve huzurlu mutlu bir yuvaya doğarlar

Bölümü ne eşinizin? Sonrasında mesleki bi getirisi yoksa devam etmesine gerek yok bence. İyi bir bölümse bitirip mesleğini alsın eline o zaman daha iyi koşullarda bebek sahibi olursunuz. Her şeyin fiyatı arttı. Kısıtlı imkanlarla bebek sahibi olmak iyice zorlaştı.

Eşim Bilgisayar Mühendisliği okuyor.
Şuan part time çalıştığı iş de onunla ilgili. Almanyada yaşıyoruz ve burada Üni. Öğrencilerin kendi dalında çalışması için iş imkanları var.
Üni. Bitince aynı iş yerinde kadrolu olacak. İşi hazır yani.

O zaman bıraz sabır gerekiyor. Okuduğu bölüm iyi en önemlisi sosyal imkanları iyi bir ülkedesiniz. Olur inşallah hem daha iyi şartlarda sahip olursunuz.

İnsanların sırf Instagram da evli mutlu çocuklu yazmak için çocuk istediklerini iddia etmissiniz.
Siz bu yüzden mi anne oldunuz?
Tanımadığınız insanlar hakkında nasıl böyle bir genelleme yapabiliyorsunuz ?

aynı şeyleri yazmaya geldim ki, birisi yazmış.imzamı atıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…