Acil akıl verin . Sinirden titriyorum

Yanı herseye araba ıstenmez tabıkı oncelık saglıgı yerınde mı? Ama araba ozel durumlar ıcın ıstenmelı oncelıkle.benım esım cok comert ama arabasını herkese vermez kıymetlıdır akrabası olsa bıle emanet etmez kendıse ıcınde olması lazım. Prensıp meselesı bırazda mesela ıs yerınden hayır dıyemıyecegı kısılere verır. Esım kımseye masrafını odettırmıyecegı ıcın kımseye de vermez. Sonucta yarı ev parası sen evını bırıne emaneten verır mısın.

Bosuna laf anlatma burada cok degisik yasayan insaar var, ev arkadasi gibi takilanlari da burada gordum zaten.
Disarda yedikleri yemekler kimin cebinden cikiyormuş, kim kac kere ödemiş onun çetelesini tutup dert eden kadin okumustum ben burada ve bunlar kari koca yani evliler...
Bazilari aile degil sadece ortak

Eşim asla emanet mal almaz, kendi kardeslerinden dahi almaz, bizden isteyene de vermeyiz. Cimri miyiz ne... :) Gerci esim hayor diyemeyip topu bana atiyor ve ben guzel bir hayir diyorum

mağlesef canım haklıyım keşke haksız olsaydım ama işte tavrımı net bi şekilde açıkladım eşime herşeyi açık açık ağzıma ne geldiyse söyledim haklı oldumu anladı sadece sustu ( zaten araba alıcaktık) şimdi daha önünüzdeki bi tarihte alıcaz galiba oda o arabada böyle bişey olmuycak emin ol istenilirse ben götürür getirim ama oto çöpe isteyenez dedi umuyorum

ne ince bi düşünce bende istiyemezdim galiba ama böyle biz ve bi küçük kısım bizim gibi düşünüyo galiba mm evet ben karşılarım demiş miş eşim öyle dedi

Çalışan bir kadın olsan yine böyle düşünüyor olur muydun ben de onu çok merak ediyorum açıkçası.Evde çalışıp maaş alan sadece eşin olduğundan sürekli biz bir aileyiz maaş ortak vurgusu yapıyorsun gibime geldi.

Senin yerinde olsam kendi arabami satar baska yatirim yaparim esimin arabasini kullanrm enazindan ablasi kullanmaz

Ne güzel yazmıssın canım tamda içimi okumussun

Ben bunu değil de şunu merak ediyorum.
Konu sahibi de kendi arabasını evlenmeden önce almış,şu anda da onu kullanıyor.
Konu sahibinin ablası arabayı alıp,
kaza yapsa,daha tamiratı yaptırıp yaptırmayacağı
belli olmadan,
kocası kavga çıkarıp,kendisine
'acizsin,arabana sahip çıkamıyorsun,
verme ablana bir daha arabayı' dese,
biz o adamı burda gömer miydik?

Gelecek cevapları az çok tahmin ediyorum.
-Kocana ne senin evinden getirdiğin arabandan.
-Kendini ezdirme,istersen ablana kullandırırsın, istersen annene.
-Parasını kocan mı saymış?
Senin arabandan ona ne.
-Kendi arabası varmış zaten,
senin ablana vermenin ona ne zararı var.
-Kocalarınıza yedirmeyin babanızın aldığı malı.
-Aileni kocana ezdirme,ablanı dünkü kocana değişme.
-Kocan çok mal canlısı,haberin olsun.

Her zamanki çifte standart gene işbaşında.
Başka da sözüm yok.

Son düzenleme:

Alakasız, kusura bakmayın ama çok rahatsız etti birden fazla kez bu şekilde yazmanız.

“Mağlesef” değil “maalesef” olacak doğrusu.

Çifte standartın daniskası.Aile olmaktan bahsettikleri sadece eşleri ve kendileri.Evlendikleri adamların "aileleri" yok.E sen hep aileyiz diyip diyip adamın evlenmeden önceki ailesini yok sayarsan böyle olur.Sanki kaya kovuğundan çıktı bu adamlar.Aile olmayı bile kendilerine yontuyorlar.

Adam kendi arabasından kadını indiriyor , o da gelmiş burda ablası arabayı alıyor diye dertleniyor.Paradan çok daha büyük sorunları var da neyse.

Calisip calismamakla alakasi yok. Kendi adima konusayim calismiyorum, calisiyorken elime gecen paraya hicbir zaman "benim" demedim bizimdi hep. Eşimden bagimsiz olarak elime toplu para gectiginde de o paraya "benim" demedim. Esimin satin almadigi bir evim de var ama o benim icin bizim evimiz ve söz hakki veririm bu konuda.

Esim de bu zamana kadar bana bir kez olsun para lafi yapmis veya şu mal benimdir karisamazsin demiş insan degildir. Evlilige bakiş acisiyla alakali.
Biz birbirimizi elin oglu, elin kizi olarak gorseydik "sen kimsin benim malim, benim kardesim" derdik.

Bu arada araba vermemek aileyi yok saymak degil, arabayi cok zorunlu bir ihtiyac yokken ikide bir isteyip almak bi de kaza yapmak ki ilk kez olan bisey de degilmiş. Hoş degil

Ne anlatmak istediğimize bile kafa yormadılar.
Biz aileyiz,onun malı benim,benim malım onun diye tutturdular.
Kah yorumlarımızla 'komik' diye alay edildi,
kah 'anlayana' diyerek hakaret.
Bana göre hava hoş,bu konuda tuzum kuru benim.

Konu sahibi arkadaş,burda kendisine gaz verenlerin aklına uyup,eşiyle bu konuda kavga edip,
eşine 'acizsin' demeye devam ederse sorunu çözmek bir tarafa derinleştirir.

Kocama 'aciz' desem,en kötü ihtimalle,
benim üzerimden güç ve gövde gösterisi yapar bundan sonra bana.
Bunu hesaba katıyor mu acaba genç arkadaşlar?

Ablacım ben seni anladım.Ayrıca şunu da söylemeliyim ki konudaki görümceye sonuna kadar hak vermedim ama olaya çok yönlü bakmak lazım.Kocanın ailesini atması ve ailesine maddi ve manevi bir iyilikte bulunmaması gerek bazı kadınlara göre ve sanki bazı kadınlar bunu evlilikte başarı olarak görüyor.Adamları ailesinden koparmak , ailesiyle az görüştürmek , ailesine maddi yardım yaptırmamak evlilik başarısı sanki.Onlar böyle yaptıkça da adamlar ailelerine daha çok tutunuyor ne hikmetse.

Konu çok dağıldı.Sen insancıl ve bazı manevi değerleri ön planda tutan bir insan olduğundan her şeye para odaklı bakanların seni anlaması zor.

"anlayana" diyenler de genelde kendisi anlamayanlardır ve "anlayana" yazınca çok derin anlamlı bişeyler yazmış da sanki karşıdaki anlamıyor imajı çizdiklerini sanırlar.Halbuki para odaklı yaşayan sığ düşünce yapısına sahip insanlar birçoğu.

Rivaviracım haklı olduğunuz çok yön var
bu yorumda.
Ablanın tavrı evet hoş değil ama bunu çözmenin yolu adama baskı yapıp,
acizlikle itham etmek de değil.
Herkesin mizacı,huyu farklı.
Adam belki ablasına hayır demekte zorlanıyor.
Ya da önceden arabayı rahat verirken,
şimdi itiraz ederse hanımköylü görünmekten çekiniyor.
Bir de bazı insanların evlilik öncesi edinilmiş mala,evlilik birliğinde alınmış maldan farklı bir bakış açısı olabilir,herkesin doğrusu kendine.
Kısacası bu konuda irdelenecek çok mevzu var.

Desteğiniz için teşekkür ederim.
Ben yine de kimseye 'sığ düşünceli' demeyi tercih etmiyorum.
Genç ve evlilikte bize göre tecrübesi daha az olan arkadaşlar meseleye daha farklı bakıyorlar diyelim.
Kiminin odağı maddiyattır,kimininki maneviyat.
Bunu da yargılayamam.
İnsanoğlu seçimlerinde özgürdür.
Bu seçim ve odak farklılığı,
birbirimize saygısızlık ettirmesin
benim için yeterli.

Bu kadar kötü niyetli olmayın ya... konu sahibi bence görümcen iyi bir insansa onunla samimiyetin davranışları iyiyse bence araba vermekte sorun yok belki çocukları vardır arabayla işlerini minimum sürede hallediyordur kardeşi diyede istemekten çekinmiyodur bunda sorun yok ama eğerki içten pazarlıklı sana karşı samimiyetsiz bir insan ve alıyosam kardeşimin arabasını alıyorum kafasında bir tipse hiiiç eşinle gerginlik yaratmana gerek yok direk ara söyle arabamızı emanet etmek etmek istemiyorum acil birşey olursa söyle biz geliriz yardıma bu kadar net olman yeterli bence

Konu sahibinin yerine koyuyorum kendimi cok elzem durumda verdirebilirim de nadir keyfi hayir biz bir aileyiz illaki bnim katkimda olmustur o arabada dolayli dolaysiz. Koca kadin clissin alsin arabalar o kadar tuzlu degil uygunlari da var edebiyat yapmasn kimse.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…