- 18 Temmuz 2016
- 4.749
- 13.179
- 208
- Konu Sahibi Fulya irem2311
-
Ne yani altın taktık diye, teyzem borcunu öde dedi diye, ben de borcumu ödedim diye beni görmek istemeyecekler mi
Allah aşkına borç deyip durmasanız keşke,Ya İnan’ın ben de üzüldüm böyle bir şey yapmak zorunda kaldığım için. Birazdan anneme patlıcam önce teyzeme altın takacagımı haber verdiği için.. ama anneye ve bebeğe ayrı ayrı hediye alacağım. Çünkü kendimi çok kötü hissettim. Ama gelenek işlerinden anlayan varsa tahmin eder, mecbur bıraktılar. Bu kez teyzeme ayrıca borç ödemem gerekecekti.
Canım maalesef düğünlerde de bu işler böyle dönmeye başladı.Öyle bi gelenek yok!
Dügünde taki nasil geline damata takiliyorsa bebek görmede de bebege takiliyor. Bu kadar net bu kadar basit! Allahdan paragöz degilmis texze
Allah aşkına borç deyip durmasanız keşke,
Borç değil, HEDİYE!
borc diye veren hiç vermesin şeklinde pankart yazılır yakinda, bu konular çoğalmaya basladi kk da.
Canım maalesef düğünlerde de bu işler böyle dönmeye başladı.
Anneler topluyor parayi artık.
Bebeğe takılır altınarkadaşlar erkek kuzenimin çocuğu oldu, altın aldım. Bu akşam için sözleştik, birazdan gidiyorum. Teyzem nerden duyduysa duymuş, altın takacakmışsın bana ver dedi. Çocuğa takma deri. Teyzem babaanne oluyor, yani kv olarak bana ver sesi. Çünkü benim çocuğuma kuzenim değil de teyzem taktığı için ona vermeliymişim. Annem öyle dedi. Yarım saat sonra oradayım. Ne yapayım. Altını teyzeme gizlice verince eli boş gitmiş olurum. Ayrıca bir hediye veya tatlı falan mı alayım. Gelenekçi değilim asla , pek sevmem ama böyle işlerden anlamadığım için soruyorum
Ya İnan’ın ben de üzüldüm böyle bir şey yapmak zorunda kaldığım için. Birazdan anneme patlıcam önce teyzeme altın takacagımı haber verdiği için.. ama anneye ve bebeğe ayrı ayrı hediye alacağım. Çünkü kendimi çok kötü hissettim. Ama gelenek işlerinden anlayan varsa tahmin eder, mecbur bıraktılar. Bu kez teyzeme ayrıca borç ödemem gerekecekti.
Borcsa annen odeyecekti bu isin borcu olmaz ayrica.Ya İnan’ın ben de üzüldüm böyle bir şey yapmak zorunda kaldığım için. Birazdan anneme patlıcam önce teyzeme altın takacagımı haber verdiği için.. ama anneye ve bebeğe ayrı ayrı hediye alacağım. Çünkü kendimi çok kötü hissettim. Ama gelenek işlerinden anlayan varsa tahmin eder, mecbur bıraktılar. Bu kez teyzeme ayrıca borç ödemem gerekecekti.
Arkadaşlar burada gelenek işleri hala var. O sizin dediğiniz hediye Yok MAALESEF. Bir de adı ödünç.. bir sen ona, o sana. Teyzem de benim çocuğumun ileride benim torunuma taksın diye almış zaten.. bunu. Adı hediye olmadı o yüzden..Öyle bi gelenek yok!
Dügünde taki nasil geline damata takiliyorsa bebek görmede de bebege takiliyor. Bu kadar net bu kadar basit! Allahdan paragöz degilmis texze
Niye annem ödesin. Çocuğuma takılan altını ben almışken..Borcsa annen odeyecekti bu isin borcu olmaz ayrica.
Cocuklari olmasaydi ne yapacaktiniz.
Siz niye aldiniz keske anneniz alsaydi.Niye annem ödesin. Çocuğuma takılan altını ben almışken..
Tamam teşekkür ederim. Ben bu gelenek işlerinden anlayanlar gerekli yorumu yaparlar diye bekledim. Ama öyle olmadı. Gittim oraya. İki taraftan sıkıştım kaldım.Konu başlığınız neydi? Yapılan yorumlar neydi? Siz ne yaptınız? Bizde hemen yorum yaptık :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?