Acil cevap verirseniz ona göre davranacagım

Evet aynen öyle oldu. Ben de diyorum. Teyzeme borcumu Ödemiş oldum diye
 
Tamam haklısınız ama diyelim ki maddi imkanlar elvermedi, siz de teyzenizin torununa altın alamadınız, teyzeniz kapınıza gelip Fulya bugünkü kapalı çarşı altın fiyatlarına göre bana 233 lira 50 kuruş borçlu musun diyecekti mesela?
Bence özür dilerim ama aileniz veya bulunduğunuz yerde adı gelenek diye size dayatılan şey aslında gelenek değil, sizleri öyle avutup elinizden hakkınız olanı alıyorlar.
 


Ben sizi bidaha evlerine kabul edeceklerini sanmiyorum zira bugün sizin ve o paragöz olmayan teyzeniz yüzünden ciddi bi kavga cikacak yada cikiyor su an. Gercekden böyle bi gelenek olsaydi idda ettiginiz gibi bunu bilir altinin yani sira bebege hediye alirdiniz.
 
Ben kimseye hediye altın almam, vaktinde biri bana altın hediye etmemişse. Olayın özü budur aslında. Burda yorum yapanlar her doğum yapana altınla koşuyor herhalde? Ban almak istemiyorum; ama konu sahibinin üstüne geline empati yapıp, boş yere giden kişileri görünce ağır sinir bastı.
 
kimseye vermezdim.belli ki bir ortam yapılacak sizin üzerinizden olmasın
bir daha ki sefere kıyafet vs alın onu götürün
Valla onu da düşündüm. Annem duyurmasaydı keşke gidio başka şeyler Alcaktım. Teyzem altın takacakmışsın, onu bana ver deyince geri adım atmadın. Nedenini sordum. Sen bana ver dedi
 
Gelenek nedir diye merak ediyorsaniz anlatayim.
Evlenirken geline damada yeni hayatlarina destek icin takilir oncesi anneler babalar baska cocuklara destek olur altinlar cocuklarina gelir.

Bebek dogunca bebege destek yatirim olarak takilir ileride egitimi vs icin birikim adina ilk adim atilir.

Sizin gelenekler nasil bilmiyoruz ama fikir sormussuniz fikrimiz ortak altin bebege verilir gerisi sizin vicdaninizin.
 
Ne yani altın taktık diye, teyzem borcunu öde dedi diye, ben de borcumu ödedim diye beni görmek istemeyecekler mi


Burda asil uyanik anne
Borc bana gore degil, ama hadi karsilik olsun. O borc anne nin borcu sizin degil.
Alip kardesine verecekti
Sizde gidip kendinizi agirlatip birde yanlarinda altini kvye vermeyecektiniz.
Ztn tepkilerini goreceksiniz.
Herkes size hakli da bunlardan lohusa kadina el kdr bebege ne?
Niye insanlari sahit tutuyosunuz?
Bundan sonra ne yaparsaniz yapin evet sizi gormek istemez.
 
Bide sonradan anneyle bebege hediye alacakmis... bundan sonra altindan hali döseseniz o gelinin altina daha yaranamazsiniz. Yaptiginiz rezalrti umarim her yerde herkese anlatir. REZALET.


Ay aksam aksam sinirlerim zipladi
Bari ver eline lohusa kadina bebege bulasma. Sen onlara ne yapmis oldun hic bsy. Ne borcu yahu. Anne de kuzene teyze olmuyor ztn en uyanigi o.
 
Ay nasıl sinir oldum emanet mi takmış teyzeniz ben taktim sira sende bana ver ne demek.
Öyle ama maalesef. Hatta bir kaç yol önce başka bir akrabamız da birini telefonla arayıp ben senin iki çocuğuna toplam iki altın taktım. Benim tek çocuğum var ona iki tane takacaksın demiş. Konu bu, muhabbet bu yani. Vaktinde bunu ben de yadırgıyordum. Ama artık hepsinin sayesinde normal geliyor
 
Hediye altın götürmemişsiniz.Borcunuz varmış onu götürmüşsünüz.Ancak cidden merak ediyorum buraya neden konu açtınız teyzeye mi verim ona mı diye?Yani amaç belli doğum eden teyzenizin gelinini neden karistiriyorsunuz olaya anlamadım.
 
ayrıcaaa, benim düğünümde eşime gelen altınların hepsini kv aldı, çünkü zamanında o yapmış. Annem o altınlarda senin hakkın yok dedi ben de zaten ses etmedim.

E size müstehakmış zaten.

Hiç boşuna hediye mediye alıp da hakkına girdiğiniz bebeğin yanına gidip de annesinin sinirini daha da bozmayın.
 
Kirikkalede de öyle düğünlerde falan geleni tek tek yazarlar sonra sende ona aynısını götürmek zorunda oluyosun. goturmezsen de ariyolarmis. çok saçma ama yapcak bisi yok. eee naptin teyzene mi verdin.
 
Bir konu açmışsınız fikir istemişsiniz ama yine de bildiginizi yapmışsınız 10 sayfayı okudum ve ilginç yaklaşımınız beni benden aldı.
Sizinki gun gibi birsey olmus Borç demissiniz eğer borcsa niye sordunuz ne yapayım diye hediyedir bunun adı.
Bizde de gelenekler var bizde kuzenlerime annem altın taktı ama benim çocuğuma kuzenlerim getirdi anneme vermedim sen onlara taktın diye oda istemedi dahası oda babamda ayrı ayrı takı taktılar
o altınlar ve arti takılan paralar oğlumun adına duruyor onun icin harcanıyor zamanı gelince
 
Ay aksam aksam sinirlerim zipladi
Bari ver eline lohusa kadina bebege bulasma. Sen onlara ne yapmis oldun hic bsy. Ne borcu yahu. Anne de kuzene teyze olmuyor ztn en uyanigi o.


Ay hic sorma. Bunu bana yapam kendi annem olsa bile kiyameti koparirdim inan bana. Nasil benim yavruma gelen hediyeyi aliyor. Hangi hakla?

Hala borc diyor. Yapacak sey cok basit o zaman teyze takma o altini bebegime. Borcun altina girmek istemiyorum demekdi. Bebege kiyafet alsaydi teyze nolacakti? Bu durumda bebek görmeye giderken o zaman teyzeye kiyafet mi alinacakti? Yada parasi mi verilecekti teyzeye?

Umarim gelin susup otturan biri degildir kv den söke sök alir o altini. Ay bana dert oldu resmen.
 
Sizin kendi doğrularınız, hayat görüşünüz yok mu? O oyle dedi oyle yapmalıyım bu boyle olurmuş boyle olsun falan filan..

Bu tarz doğru olmayan seylere sen hayır demezsen o demezse su demezse bu boyle devam eder. Insanlara gore degil de doğru olana, iyi olana, guzel olana gore davranabilecek kadar güçlü karakterli olabilse keske herkes.
 
Alınan altını borç olarak mı görüyo insanlar? Almasınlar valla o zaman, ben yakın arkadaşlara altın takıyorum karı koca memurum şükür alabiliyoruz helâli hoş olsun ama özellikle tek maaş olandan nasıl beklerim hele ki nasıl ararım ben taktım sende tak diye, karşı taraf takmasaydın dese yeri
Bu tip insanlardan asla altın kabul etmiyorum neme lazım ilerde durumum olmaz alamam falan yüz göz olamam kimseyle
 
Altınla hediye olmuyor işte, bu yüzdendir ki herkes not alıyor, hatta kamera kaydıyla takip ediyorlar kim ne takmış
 
Kaldı ki borç istenir, bana borç verir mısın denir, ama altını sen kendin alıyosun bana altın al diyen yok bu durumda nasıl arayıp borcunu ver diyolar akıl işi değil
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…