- 9 Ocak 2016
- 395
- 218
- 33
- Konu Sahibi Fulya irem2311
-
Evet aynen öyle oldu. Ben de diyorum. Teyzeme borcumu Ödemiş oldum diyeTeyzeye verilmis simdi okudum.
Siz bebeğe bisey takmis olmadiniz teyzeniz size odunc altin vermis onu iade etmis oldunuz.
Anneniz de teyzeniz de garipmis, oldu olacak dugunlerde, dogumlarda altin verirken senet yapsinlar, geri odenmezse dava etsinler... ne sacma.
TeyZemin başka öocuğu üzerinden düğün vs. Ödemek zorundaydım.Borcsa annen odeyecekti bu isin borcu olmaz ayrica.
Cocuklari olmasaydi ne yapacaktiniz.
Tamam haklısınız ama diyelim ki maddi imkanlar elvermedi, siz de teyzenizin torununa altın alamadınız, teyzeniz kapınıza gelip Fulya bugünkü kapalı çarşı altın fiyatlarına göre bana 233 lira 50 kuruş borçlu musun diyecekti mesela?Arkadaşlar burada gelenek işleri hala var. O sizin dediğiniz hediye Yok MAALESEF. Bir de adı ödünç.. bir sen ona, o sana. Teyzem de benim çocuğumun ileride benim torunuma taksın diye almış zaten.. bunu. Adı hediye olmadı o yüzden..
ayrıcaaa, benim düğünümde eşime gelen altınların hepsini kv aldı, çünkü zamanında o yapmış. Annem o altınlarda senin hakkın yok dedi ben de zaten ses etmedim. Meraklı değilim çünkü. Maalesef adı borç. Bunun hediye değil.. ben normalde de asla boş gitmem. Bir dahaki sefere yine bir dahaki sefere yine hediye alarak gidiyoruz. Sorun o değil ama bu gelenekçi zihniyeti düşünürseniz anlayabilirsiniz düştüğüm durumu
Arkadaşlar burada gelenek işleri hala var. O sizin dediğiniz hediye Yok MAALESEF. Bir de adı ödünç.. bir sen ona, o sana. Teyzem de benim çocuğumun ileride benim torunuma taksın diye almış zaten.. bunu. Adı hediye olmadı o yüzden..
ayrıcaaa, benim düğünümde eşime gelen altınların hepsini kv aldı, çünkü zamanında o yapmış. Annem o altınlarda senin hakkın yok dedi ben de zaten ses etmedim. Meraklı değilim çünkü. Maalesef adı borç. Bunun hediye değil.. ben normalde de asla boş gitmem. Bir dahaki sefere yine bir dahaki sefere yine hediye alarak gidiyoruz. Sorun o değil ama bu gelenekçi zihniyeti düşünürseniz anlayabilirsiniz düştüğüm durumu
Valla onu da düşündüm. Annem duyurmasaydı keşke gidio başka şeyler Alcaktım. Teyzem altın takacakmışsın, onu bana ver deyince geri adım atmadın. Nedenini sordum. Sen bana ver dedikimseye vermezdim.belli ki bir ortam yapılacak sizin üzerinizden olmasın
bir daha ki sefere kıyafet vs alın onu götürün
Ne yani altın taktık diye, teyzem borcunu öde dedi diye, ben de borcumu ödedim diye beni görmek istemeyecekler mi
Sonra yenge hanım lohusa haliyle katil olsun di mi ablacığım
Bide sonradan anneyle bebege hediye alacakmis... bundan sonra altindan hali döseseniz o gelinin altina daha yaranamazsiniz. Yaptiginiz rezalrti umarim her yerde herkese anlatir. REZALET.
Öyle ama maalesef. Hatta bir kaç yol önce başka bir akrabamız da birini telefonla arayıp ben senin iki çocuğuna toplam iki altın taktım. Benim tek çocuğum var ona iki tane takacaksın demiş. Konu bu, muhabbet bu yani. Vaktinde bunu ben de yadırgıyordum. Ama artık hepsinin sayesinde normal geliyorAy nasıl sinir oldum emanet mi takmış teyzeniz ben taktim sira sende bana ver ne demek.
ayrıcaaa, benim düğünümde eşime gelen altınların hepsini kv aldı, çünkü zamanında o yapmış. Annem o altınlarda senin hakkın yok dedi ben de zaten ses etmedim.
Kirikkalede de öyle düğünlerde falan geleni tek tek yazarlar sonra sende ona aynısını götürmek zorunda oluyosun. goturmezsen de ariyolarmis. çok saçma ama yapcak bisi yok. eee naptin teyzene mi verdin.Öyle ama maalesef. Hatta bir kaç yol önce başka bir akrabamız da birini telefonla arayıp ben senin iki çocuğuna toplam iki altın taktım. Benim tek çocuğum var ona iki tane takacaksın demiş. Konu bu, muhabbet bu yani. Vaktinde bunu ben de yadırgıyordum. Ama artık hepsinin sayesinde normal geliyor
Ay aksam aksam sinirlerim zipladi
Bari ver eline lohusa kadina bebege bulasma. Sen onlara ne yapmis oldun hic bsy. Ne borcu yahu. Anne de kuzene teyze olmuyor ztn en uyanigi o.
Altınla hediye olmuyor işte, bu yüzdendir ki herkes not alıyor, hatta kamera kaydıyla takip ediyorlar kim ne takmışDüğünde takılan altınlar gelinindir, doğumda takılan altınlar bebeğindir.
Altın içten gelerek alınan bir hediyedir, bir teyze, yenge, kayınvalide, anne, amca, dayı, yeğen, kuzen altın taktığında eline liste yapıp Ayşe'ye, Hasan'a, teyzemin torununa çeyrek, kardeşime, amcama, görümceme bilezik taktım, çeyreğe çeyrek, bileziğe bilezik gelmezse bugünkü altın fiyatı üzerinden bana şu kadar borçlular diyemez, altın hediye etmenin mantığına ters.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?