Acil cevap verirseniz ona göre davranacagım

Hanfendi işte bu anlayış tarzı yanlış, düğünlerde, doğumlarda takilan takı destek amaçlıdır, borç değil!
Sizden borç isteyen mi oldu kardeşim diyeceksiniz, karşılığını isteyene.
İnsan olan geri gelmeyeceğini düşünerek verirse, hayır olur, hoş olur.
Menfaatler ne hâle getirdi bizleri, hey hat...

Tabi ki bebeğin hakkıdır. Teyzeniz tam bir kv imiş. Ayrıca bir altının lafı yapan insana insanlık dersi vermek gerek. O mu doğurdu?

Tabiki bebegin hakki
Teyzeniz altin taktiysa borcunu! Annenizden istesin.
Insallah gizlice ona vermezsiniz o gelinin yerinde olsam cok kizar ve uzulurdum
Kv ile birlik olup onlara destek olmaktan kaciyorsunuz.

Kaldı ki torunu ya torunu kendi hakkı olsa bile feda olsun der insan kaldı ki kendi hakkı değil

Kendizi hakli duruma koymaya calismayin! O zaman size gelecek altinlarida sizin kv ye versinler?! Tepkiniz ayni mi olacak.

Tabiki bebegin hakki
Teyzeniz altin taktiysa borcunu! Annenizden istesin.
Insallah gizlice ona vermezsiniz o gelinin yerinde olsam cok kizar ve uzulurdum
Kv ile birlik olup onlara destek olmaktan kaciyorsunuz.
Ya İnan’ın ben de üzüldüm böyle bir şey yapmak zorunda kaldığım için. Birazdan anneme patlıcam önce teyzeme altın takacagımı haber verdiği için.. ama anneye ve bebeğe ayrı ayrı hediye alacağım. Çünkü kendimi çok kötü hissettim. Ama gelenek işlerinden anlayan varsa tahmin eder, mecbur bıraktılar. Bu kez teyzeme ayrıca borç ödemem gerekecekti.

O gelinin yerinde olsam bir bardak su vermezdim size
Cok kizdim el kadar bebegin rizkini kaciriyorsunuz.
Madem niye gittiniz altini verseydiniz alacak verecek bitseydi.
Bide yaninda vermissiniz bu gece onlarin tum huzurunu kacirdiniz kesin tartisma cikti. Iyice batirmissiniz. Kendinizi kurtarayim derken onlari ezip gecmissiniz.

Oyle bir borc yok.
Ayrica o borc sa anneniz ne yapti?
Oda kuzenin teyzesi olmuyormu?
Siz bebege verecektiniz.
Bir daha bence gidip gelmeyin bir sure sizi gormek istemeyeceklerdir

Kendizi hakli duruma koymaya calismayin! O zaman size gelecek altinlarida sizin kv ye versinler?! Tepkiniz ayni mi olacak.
Kendimi haklı konumda görmüyorum. Altın aldım, bir de suçlu oldum. Dedim ya belki benim kv de de bazı altınları kendisi aldı. Çünkü onun da bazı yakın akrabaları benim çocuklarıma hiç bir şey yapmamıştı. Onlar benim çocuğuma taksaydı şimdi de ben yapacaktım.

Benim kv bir sene sonra bile bana gelen ufacik hediyeyi gosteriyor gonderiyor altinlari parayi veriyor.
En basta hayir demeliydiniz.
Simdi bari uzak durun gordukce sinirleri ziplamasin

Öyle bi gelenek yok!
Dügünde taki nasil geline damata takiliyorsa bebek görmede de bebege takiliyor. Bu kadar net bu kadar basit! Allahdan paragöz degilmis texze

Konunu tam okumadan cevap vermek istedim.Kv deye verme sakin.Eli boş gitmiş olacaksın. O bebeğin hakkı.

Bide sonradan anneyle bebege hediye alacakmis... bundan sonra altindan hali döseseniz o gelinin altina daha yaranamazsiniz. Yaptiginiz rezalrti umarim her yerde herkese anlatir. REZALET.

Bu altın meseleleri genelde karşılıklı olur zaten, ben şaşırmadım hiç teyzenin altını istemesine. Bu teyze size altın takmasaydı siz de o bebeğe altın takmazdınız zaten. Kadın da bunu bildiği için istiyor. Gelin hanım ya da kuzen vaktinde size niye altın alıp, gelmedi? Burayı yazmamışsınız. Bu gece o altın için kavga çıkar demişler de o kv vaktinde sen altın aldın mı, benim altınımın karşılığı bu diyip, susturacak cinsten biri, aldım o elektriği ben.
Öff yine gelinci tayfa gelmiş. Her yerde anlatıp, rezil edermiş, rezaletmiş. Siz hayatınızda rezalet görmediniz herhalde ashklkaxk. Gelin istediği yerde anlatsın, afedersiniz de kimsenin bir tarafında olmaz bu olay. Sırf konu sahibi suçlu hissettsin diye yazılıyor çoğu yorum. Daha evlenmeden kv leri anlamaya başladım bu forum yüzünden.

Ha evet belki aldi. Peki siz cocuklarinizin hakki olan altino kv ye helal ediyormusunuz. Ictenlikte yesin icsin keyfini cikarsin sefasi olsun diyebiliyormusunuz??? Peki bu anne o bebegin hakkini size helal etmezse? Melek olan o yavrunun rizkini alip kendi ellerinizle baskasina verdiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…