- 16 Temmuz 2017
- 1.909
- 5.600
- 108
- Konu Sahibi Fulya irem2311
-
Hanfendi işte bu anlayış tarzı yanlış, düğünlerde, doğumlarda takilan takı destek amaçlıdır, borç değil!Ya evlilikleriyle ne alaka. Asıl tutup bebeğe versem daha kötü olacak belki.. teyzeme olan borcu vermemiş gibi olacakmışım. Annem teyzeme İrem altın takacak demiş, teyzem de bana versin demiş. Ani olmasaydı bebek için alışveriş yapardım. Gitmeden yarım saat önce arayıp söyledi teyzem
Kuzeniniz çalışmıyor mu ?[/QUOTE babasıyla ortak iş yapıyorlar. Ama kazançları nasıl bilemiyorum. Herşeylerini teyzem gil yapıyormuş
Ya evlilikleriyle ne alaka. Asıl tutup bebeğe versem daha kötü olacak belki.. teyzeme olan borcu vermemiş gibi olacakmışım. Annem teyzeme İrem altın takacak demiş, teyzem de bana versin demiş. Ani olmasaydı bebek için alışveriş yapardım. Gitmeden yarım saat önce arayıp söyledi teyzem
Ya İnan’ın ben de üzüldüm böyle bir şey yapmak zorunda kaldığım için. Birazdan anneme patlıcam önce teyzeme altın takacagımı haber verdiği için.. ama anneye ve bebeğe ayrı ayrı hediye alacağım. Çünkü kendimi çok kötü hissettim. Ama gelenek işlerinden anlayan varsa tahmin eder, mecbur bıraktılar. Bu kez teyzeme ayrıca borç ödemem gerekecekti.Tabiki bebegin hakki
Teyzeniz altin taktiysa borcunu! Annenizden istesin.
Insallah gizlice ona vermezsiniz o gelinin yerinde olsam cok kizar ve uzulurdum
Kv ile birlik olup onlara destek olmaktan kaciyorsunuz.
Ya İnan’ın ben de üzüldüm böyle bir şey yapmak zorunda kaldığım için. Birazdan anneme patlıcam önce teyzeme altın takacagımı haber verdiği için.. ama anneye ve bebeğe ayrı ayrı hediye alacağım. Çünkü kendimi çok kötü hissettim. Ama gelenek işlerinden anlayan varsa tahmin eder, mecbur bıraktılar. Bu kez teyzeme ayrıca borç ödemem gerekecekti.
Kendimi haklı konumda görmüyorum. Altın aldım, bir de suçlu oldum. Dedim ya belki benim kv de de bazı altınları kendisi aldı. Çünkü onun da bazı yakın akrabaları benim çocuklarıma hiç bir şey yapmamıştı. Onlar benim çocuğuma taksaydı şimdi de ben yapacaktım.Kendizi hakli duruma koymaya calismayin! O zaman size gelecek altinlarida sizin kv ye versinler?! Tepkiniz ayni mi olacak.
Ya İnan’ın ben de üzüldüm böyle bir şey yapmak zorunda kaldığım için. Birazdan anneme patlıcam önce teyzeme altın takacagımı haber verdiği için.. ama anneye ve bebeğe ayrı ayrı hediye alacağım. Çünkü kendimi çok kötü hissettim. Ama gelenek işlerinden anlayan varsa tahmin eder, mecbur bıraktılar. Bu kez teyzeme ayrıca borç ödemem gerekecekti.
Ne yani altın taktık diye, teyzem borcunu öde dedi diye, ben de borcumu ödedim diye beni görmek istemeyecekler miOyle bir borc yok.
Ayrica o borc sa anneniz ne yapti?
Oda kuzenin teyzesi olmuyormu?
Siz bebege verecektiniz.
Bir daha bence gidip gelmeyin bir sure sizi gormek istemeyeceklerdir
Evet ama kuzenimin bütün masrafları teyzem gile ait. Herşeylerini onlar karşılıyor..
Konunu tam okumadan cevap vermek istedim.Kv deye verme sakin.Eli boş gitmiş olacaksın. O bebeğin hakkı.arkadaşlar erkek kuzenimin çocuğu oldu, altın aldım. Bu akşam için sözleştik, birazdan gidiyorum. Teyzem nerden duyduysa duymuş, altın takacakmışsın bana ver dedi. Çocuğa takma deri. Teyzem babaanne oluyor, yani kv olarak bana ver sesi. Çünkü benim çocuğuma kuzenim değil de teyzem taktığı için ona vermeliymişim. Annem öyle dedi. Yarım saat sonra oradayım. Ne yapayım. Altını teyzeme gizlice verince eli boş gitmiş olurum. Ayrıca bir hediye veya tatlı falan mı alayım. Gelenekçi değilim asla , pek sevmem ama böyle işlerden anlamadığım için soruyorum
O gelinin yerinde olsam bir bardak su vermezdim size
Cok kizdim el kadar bebegin rizkini kaciriyorsunuz.
Madem niye gittiniz altini verseydiniz alacak verecek bitseydi.
Bide yaninda vermissiniz bu gece onlarin tum huzurunu kacirdiniz kesin tartisma cikti. Iyice batirmissiniz. Kendinizi kurtarayim derken onlari ezip gecmissiniz.
Kendimi haklı konumda görmüyorum. Altın aldım, bir de suçlu oldum. Dedim ya belki benim kv de de bazı altınları kendisi aldı. Çünkü onun da bazı yakın akrabaları benim çocuklarıma hiç bir şey yapmamıştı. Onlar benim çocuğuma taksaydı şimdi de ben yapacaktım.
Altını teyzene ver ama gizlice verme. De ki ben bebeğe altin almıştım ama teyzem istedi ona verdim siz kendi aranızda halledersiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?