- 18 Ekim 2008
- 1.628
- 377
- 688
- 39
Altındaki kurduğum cümleyi de okuyunuz lütfen. Ayrıca evet dinle imanla alakası çok çok var. Bana sakin dindarim diye her türlü b.ku yiyenleri örnek gostermeyin zira onlar dindar falan değil sadece dışardan gorunusleri öyle. Allah korkusu olan insan böyle şeyler yapmaz olmayan da her türlü kötülüğü yapmaya gebedir benim düşüncem
sanırım bu tartışma gereksiz. boş verin arkadaşlar. durum her açıdan faul. elbet imanla da ahlakla ilgili zaten. ama öncelikle insanlıkla ilgili. konuyu saptırmayalım bence.Altındaki kurduğum cümleyi de okuyunuz lütfen. Ayrıca evet dinle imanla alakası çok çok var. Bana sakin dindarim diye her türlü b.ku yiyenleri örnek gostermeyin zira onlar dindar falan değil sadece dışardan gorunusleri öyle. Allah korkusu olan insan böyle şeyler yapmaz olmayan da her türlü kötülüğü yapmaya gebedir benim düşüncem
biliyorum canım, okumuştum derdini. ya her anne kız arasında oluyor bir şeyler. ben de muck muck değilim mesela, ama annemi tabi ki severim. her ailenin kendine göre sıkıntıları var işte. ama napalım bilemedimBenim de bu günlerde annemle sorunlarım var o sebeple o mu bu mu demeden ben anne için üzüldüm asıl. Kız annesine senelerce mesafeli durmuş, kadıncağız kızını taş kalpli ve kindar bilmiş. Bu ana kız ilişkisi nasıl telafi edilir, edilebilir mi ? Cidden çok zor...
işte olay buradan başlıyorAltındaki kurduğum cümleyi de okuyunuz lütfen. Ayrıca evet dinle imanla alakası çok çok var. Bana sakin dindarim diye her türlü b.ku yiyenleri örnek gostermeyin zira onlar dindar falan değil sadece dışardan gorunusleri öyle. Allah korkusu olan insan böyle şeyler yapmaz olmayan da her türlü kötülüğü yapmaya gebedir benim düşüncem
işte olay buradan başlıyor
yanlış düşünüyorsunuz. . önyargılı bakıyorsunuz sizden farklı inancı olana.
Allah korkusundan yapmayacak kişiler vardır tabiiki,buna tamam diyorum..
ama o söylediğiniz kişiler ,, korktuğu için yapmaz.
neden mi?
çünkü gece başını yastığa koyduüunda ben ne yaptım der. vicdanı bunu yapmasını istemez. ahlakı istemez.
korktuğundan deği kısacası...l,
ona bu ters geldiğinden,değerlerinden,ahlakından....
bakın anlamıyorsunuz,dini olmayan insana vicdanı ahlakı yok diyen sizsiniz. önyargılısınız. bunu anlatmaya çalışıyorum size.Allah korkusu ve sevgisi olan kişide vicdan da mevcuttur zaten bu nedenle yapmaz diyorum neden anlamazliktan geliyorsunuz. Ayriyeten benim dusunceme yanlış diyemezsnz çünkü o benim düşüncem. Siz de kendinize göre haklı olabilirsiniz
Anne affet beni. Bugün sana söz vermiştim asla kimseye anlatmayacağıma dair..Yine tutamıyorum sözümü. Bu yük benim için çok fazla.
Hayatım boyunca annemle yıldızımız barışmadı. Oyle ki ne zaman "kimi daha çok seviyorsun?" diye sorduklarında "babamı tabii ki" diye cevap verirdim. Gece yattığımda "Tanrım, kardeşimi, babamı, beni ve annemi koru" diye dua ederim. O zaman bile en sondaymışsın be anne.
Sen beni gaddar bilirsin. Öfkemin kontrolsuzlugunu, nefretimin sonsuzlugunu da bilirsin. Aynı harddisk gibi herşeyi hafızama kazıdığımı da iyi bilirsin. Bana unut diye yalvardın. Nasıl unuturum anne?
Bugün, babamın yirmi küsür senedir annemi bir başka erkekle paylaşmak için anneme psikolojik şiddet uyguladığını öğrendim.. Büyürken şahit olduğumuz kavgaların tek sebebinin bu olduğunu öğrendim.
Nasıl öğrendin demeyin ne olur, belki gözüm fazla açık, belki 6. hissim çok kuvvetli.. Bilmiyorum.
Puzzle parçalarını birleştirince sonuca ulaşmak zor olmadı. En sonunda içimden gelen dilime dökülüverdi işte..
Boşan dedim, sapıklık bu dedim..
Ben bunu kime anlatırım anne? Keşke ben bunu öğrenmeden evvel ölseydi. Evet ölseydi, o zaman arkasından göz yaşı dökerdim acı acı..
Bir adam karısını aldatmadı, evine çocuklarına baktı diye iyi koca oluyor mu? Şiddet sadece fiziki mi?
Ahlak ne demek? Sevgi, aşk, kıskançlık ne demek?
2 kız çocuğu babası olan bir adamın bu yaptığı ne demek?
Temel orhan pamuk a gitmiş . Kitap yazmak istiyorum , hem ilgi çeksin , hem çok satsın , hemde meşhur olayım demiş . Orhan pamuk , gizlilik , cinsellik , birazda din koy. İnsanlar hoşlanır demiş . Temel düşünmüş kitabın adı şu , Allah Allaaahhh ? bu Matmazeli kim becerdi ?Anne affet beni. Bugün sana söz vermiştim asla kimseye anlatmayacağıma dair..Yine tutamıyorum sözümü. Bu yük benim için çok fazla.
Hayatım boyunca annemle yıldızımız barışmadı. Oyle ki ne zaman "kimi daha çok seviyorsun?" diye sorduklarında "babamı tabii ki" diye cevap verirdim. Gece yattığımda "Tanrım, kardeşimi, babamı, beni ve annemi koru" diye dua ederim. O zaman bile en sondaymışsın be anne.
Sen beni gaddar bilirsin. Öfkemin kontrolsuzlugunu, nefretimin sonsuzlugunu da bilirsin. Aynı harddisk gibi herşeyi hafızama kazıdığımı da iyi bilirsin. Bana unut diye yalvardın. Nasıl unuturum anne?
Bugün, babamın yirmi küsür senedir annemi bir başka erkekle paylaşmak için anneme psikolojik şiddet uyguladığını öğrendim.. Büyürken şahit olduğumuz kavgaların tek sebebinin bu olduğunu öğrendim.
Nasıl öğrendin demeyin ne olur, belki gözüm fazla açık, belki 6. hissim çok kuvvetli.. Bilmiyorum.
Puzzle parçalarını birleştirince sonuca ulaşmak zor olmadı. En sonunda içimden gelen dilime dökülüverdi işte..
Boşan dedim, sapıklık bu dedim..
Ben bunu kime anlatırım anne? Keşke ben bunu öğrenmeden evvel ölseydi. Evet ölseydi, o zaman arkasından göz yaşı dökerdim acı acı..
Bir adam karısını aldatmadı, evine çocuklarına baktı diye iyi koca oluyor mu? Şiddet sadece fiziki mi?
Ahlak ne demek? Sevgi, aşk, kıskançlık ne demek?
2 kız çocuğu babası olan bir adamın bu yaptığı ne demek?
elune'nin fake konu açacağını düşünmüyorum,fake konu açmak istese ilk mesajlarında açardı,yeni üye değil ki.Temel orhan pamuk a gitmiş . Kitap yazmak istiyorum , hem ilgi çeksin , hem çok satsın , hemde meşhur olayım demiş . Orhan pamuk , gizlilik , cinsellik , birazda din koy. İnsanlar hoşlanır demiş . Temel düşünmüş kitabın adı şu , Allah Allaaahhh ? bu Matmazeli kim becerdi ?
:) öyle mi çok komik, allaha inanmayan 3.5 milyar hatta daha da fazla insan vicdansız ahlaksız zaten değil mi ben de zaten sabah akşam ne olsa allah da yok bugün ne kötülük yapsam diye düşünüyordum sana sorayım allah korkun olmasa ne yapmak isterdin egonu dinle bakalımAllah korkusu ve sevgisi olan kişide vicdan da mevcuttur zaten bu nedenle yapmaz diyorum neden anlamazliktan geliyorsunuz. Ayriyeten benim dusunceme yanlış diyemezsnz çünkü o benim düşüncem. Siz de kendinize göre haklı olabilirsiniz
Allah korkusu ve sevgisi olan kişide vicdan da mevcuttur zaten bu nedenle yapmaz diyorum neden anlamazliktan geliyorsunuz. Ayriyeten benim dusunceme yanlış diyemezsnz çünkü o benim düşüncem. Siz de kendinize göre haklı olabilirsiniz
Dinimiz aileyi silmeyi mi gerektirir anlamadım?Allah korkusu olan insanın vicdanı da vardır, hiç bir din hiç bir ahlak bunubkabul etmez. Bir insan zaten inkar ediyorsa, dini gereksiz görüyorsa, herşeyi yapmakta bi sakıncada görmez. Ha şimdi şöyle de dersiniz çok imanlı geçinenler de yapıyor, ben de derimki benim inandığım kitapta bunun yeri yok o onun eksikliğidir. Senin düşüncende bi yanlış yok arkadaşım. Karşı görüşlerin hiç bir haklı tarafı yok. Konu sahibinin yerinde olsam kendi ahlakımı korumak için ailemi önce uyarır düzelmezlerse silerdim. Dinimizde bunu gerektirir.
Sizce elune'nin babasinin annesini es değiştirme yapmaya zorlamasi onların özel hayati oyle mi?Konu sahibi, anlattıkların nedeniyle burdaki insanlar birbirleriyle ahlak yarışı yapıyorlar. Hatta cinayet sebebi olduğunu bile yazan olmuş.Sakın sana söylenenlere itibar etme.Çünkü anne ve babanın cinsel hayatı onları ilgilendirir ve cinsellik dört duvar arasında yaşanır biter.Eğer baban annene zorla birşey yaptırmak isterse ve annen de çok aciz biri değilse boşanabilir.Ama anlaşılan annen ne aciz biri ne de boşanmak istiyor.
Ayrıca bir insana sapık damgası vurmak o kadar kolay birşey değil.Yani baban kimseye tecavüz etmiş biri mi, sürekli libidosuyla mı meşgul ki.Tabi ki öyle değildir, mutlaka ailesini geçindiren işi gücü olan biridir.Bırak da bu meseleyle annen ilgilensin.
Bir de ailenin ve toplumun kökenini bilmeden ahlak ve cinsellik hakkında atıp tutmak sadece cahillere özgüdür.Tarih boyunca mülkiyet duygusunun gelişmesiyle çekirdek aile yapısı oluşmuştur.Yani temelinde mülkiyet vardır ve bazen hisler mülkiyet duygusuyla şekillenmez.
Ayrıca anne babanın özel hayatını deşifre ederek insanlara fantazi malzemesi sunmuşsun.Unutma ki cinsellik toplumumuzda ikiyüzlülüğün en fazla döndüğü konu ve insanların söyledikleriyle aslında içlerinden geçirdiklerinin çok farklı olduğunu bil.
Sen sağduyulu davranmaya çalış ve annenin yardıma ihtiyacı olursa onun yanında olacağını söyle ve hissettir.Bu ona yetecektir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?