Ağir Yaşamlardaki Gibiyim Yemekten Ölücem(İmdat Çağrısı)

Size “Yarın Diyete Başlıyorum” adlı kitabı okumanızı öneririm . Yazarı da uzunca zamanlar kilo alıp verme serüvenlerinden geçmiş, bu sebeple danışanını gerçek anlamda anlayabilen bir diyetisyen.
Esasında insan vücudunu bir bebek gibi dinleyip. Acıktığında doyacak miktar yese, Abur cubur sağlıksız herşeyi öğünlerinden çıkartsa ve her fırsatta hareketi hayatına katsa ; diyetlere , zorlamalara lüzum kalmadan sağlıklı bir bedene kavuşuyor.
Bu yolda size kolaylıklar dilerim.

Kafanda bitecek bu is burdan birsey yapamayiz biz. Sen boyle ysptikca ama midende buyuyo o sagliksiz yiyeceklere alisiyo bagimli oluyosun.

Her aciktiginda bi meyve ye finfik fistik ye kuru kayisi ye mesela. 1 bardak sut yogurt tuket.,en azindan yediklerini saglikli seyler haline getir ve zamanla azalt.

Ha spor icin illa salona gitmene gerek yok.. evde yap sana ne zaman uygunsa.. bi kac hafta icinde sonucu gorursun ve bence spor cok guzel birsey. Resmen mutluluk hormonu salgiliyo.

Ergenlik dönemlerimin basinda cift hamur pideleri götürürdüm:) Babam "bakalim bitirebilecek misin" derdi
"bitirdigimde ise afferin kizima"diyerek beni teşvik etmisti o zamanlar zayiftim cünkü.
Ama hamur isi bu yersin kilo almaz misin? Lisede sinifta en uzun boylu yapili kiz bendim enine boyuna durumu.
Tabiki gelisim seyrederken duygusal hezeyanlar,bosluklar ufak capli ergenlik bunalimlari derken.En sonunda okulun en popüler dediğimiz cocuguna aşık olmustum. :) Aklima geldiginde hala gülümserim cilginlar gibi spor yaptigimi,yememek icin kendime yaptiklarimi :)
Spor vucuduma ve psikolojime iyi geldikce profesyonel anlamda spor hayatim oldu.
Hamur isi,asitli,sekerli seyleri elimin tersiyle itiyordum ve su sisesi elimden hic dusmezdi.
Gel zaman git zaman hayat sartlari falan derken spor hayatina ara verip is hayatina baslayinca isler degişti tabi.Bir de artik yas faktörü,cevre,sosyal ortam,yeme aliskanliklarin da degisiyor.
Artik spor salonlarina vs pek gidemiyorum ama kendimi salmiyorum asla.
Stresli ve yoğun zaman dilimlerinde abur cubura teslim etmiyorum kendimi.
Tatli krizlerim geldiginde tarcinli süt(sekersiz) iciyorum.
Masamda mutlaka yogurt olur.Kesinlikle cok faydasini goruyorum.
İceceklerimde tatlandirici olarak bal kullanirim.(Tamamen şekersiz alisabilsem keske)
Aslinda daha detayli seyler var.Hali hazirda durumunuzu sonlandirmak KARARI ALDIĞINIZDA daha cok arastirarak,daha gelistirerek ilerlediginizi göreceksiniz.Zayifladikca motive olacaksiniz.Aslinda bu olay tamamen psikolojik.
Mesela kilomun üzerine az ciktigim durumlarda arabami park ediyorum.Spor kiyafetlerle cikip cebimde SADECE GİDİŞ için para bulundurup bir vasita araciyla ileri mesafede iniyorum.
Dönüste paran da olmayinca tipiş tipiş dönüyorsun,yürüyorsun o yolu eve kadar :)
Kendiniz icin böyle teknikler gelistirmelisiniz tabiki once psikolojik anlamda mutlu olarak dolayisiyla yeme isteğinizi kesmenizle birlikte ilerlesin bu süreç.
Ben kadindaki dogustan gelen hirsa cok inaniyorum.Basarirsiniz yeter ki isteyin..

Son düzenleme:
Ben de 90 kiloyum ve yaşım 34. Kilomdan dolayı hamile kalkmadığımı düşünüyorum, doktorun biri polikistik over dedi, diğeri adetlerim düzenli sana polikistik over diyemem dedi. Ama 1 yıldır hamile kalamıyorum 3 aydır da tedavi görüyorum. Sen de zorlandın mı hamile kalmakta? Bilgilendirirsen çok sevinirim.

Bunları rutin hale getirmeye çalışın,göbek yağlarini hic affetmiyor..

Son düzenleme:
Canım geçmiş olsun. Ben son 8 ayda 3 kez hamile kaldım. 2 sini kaybettim. Suanki de yaklaşık 2 aylik olacak. Ben zorlanmadım hamile kalmakta. Ve kilom seninkinden daha fazla. Başka zaten 1 sene de hamile kalmazsan öyle tedavi başlatıyorlar galiba doktorlar. Dilerim en yakın zamanda hamile kalırsın. Rabbim kucağını boş bırakmasın inşallah

Cok var
@AklinYolu1 kanki,senin diyet gruplarıyla arkadasi tanistirsak mi? Anlarsin bu islerden

Bu arada konu sahibi,yeme arkadasim. Yeme. Yedikce daha beter olursun. Aburcuburu birak. Kilodan ote zararli. Kanser olur insan o pis seylerle
Beni de tanıştırır mısınız bende katılmak istiyorum

moral bozukluğunda nasıl yemek yiyorsunuz? yani ben öyle durumlarda o kadar iştahsızlaşıyorum ki açlıktan migrenim tutuyor

yemek yiyin ama az yiyin böyle böyle alışırsınız..

Bende senin gibiydim zirve 118 kiloyu bile gördüm ki burda eski konularımdada vardır kilo problemim 118 le başladım şuan 89 kiloyum şuana kadar -29 kilo verdim ama Endokrinolojiye gittim bu yeme isteğim için ve insülin direncim yüksek çıktı o yüzden miş bu yeme isteği şeker ilacı verdi bi ilaç daha verdi zayıflamaya yardımcı olması için şuanlık iyi gidiyorum tavsiyem acil bi Endokrinolojiye gidip kan testlerini yaptırman

Abur cuburlarini evde kendin hazirlamayi dene.
Gecen ay cok fena mutfaga saldirdim neden bilmiyorum.
Tam bugday unuyla yulafla chia tohumuyla filan yaptim atistirmaliklarimi,kilo filan almadim hatta bel bolgem inceldi.
Zaten iyi beslenme uzmanlari ne der, ye ama kendin yap ye..
Disardan aldigin o pislik paketli gidalar insani oldurur.

Arkadaşım mesele irade meselesi. Eğer dikkat edersen ağır yaşamlarda da belli bir süre tedavi edilmiyor hasta. Önce irade testi amaçlı belli bir kilonun verilmesi isteniyor. Sen iradene hakim olamazsan hiç kimse sana yardım edemez. Hepimizin az çok kilo sorunları olur. Fakat senin bahsettiğin rakam çok yüksek. Kaç yaşında olursan ol, kendi kendine eziyet ediyorsun. Lütfen artık bu gidişata bir dur de. Kendine paketli gıdaları yasaklamakla başla. Bol su tüket (abartmadan). Markete gittiğinde sebze reyonları büyük marketleri tercih et. Bak kış mevsimindeyiz. Öyle lezzetli sağlıklı sebzeler var ki! Evde kendi yemeğini kendin pişir imkanın varsa. Karnabahar, balkabağı, pırasa.. Daha neler neler. Ayrıca maddi olarak da seni ferahlatır bu değişim. Hiç kolay değil, ama güzel olan şeyler hep emek ister. Umarım sağlıkla fazla kilolarından kurtulur, mutlu sağlıklı pozitif bir hayat sürersin.

Bu forumda güzel bir diyet sayfası var öncelikle oraya takılmakla başla
Cips yerine beyaz leblebi ye
Üç öğün sağlıklı beslen
Biraz yürüyüş yap
Öncelikle bunları yap
Beyninde başla önce lütfen kendine bunu yapma
Yemek yemek hiçbirşeyi çözmüyor o cips falan o kadar sağlıksız ki evime sokmam onları asla

Ağır Yaşamlar’ı izliyorsan gastrit bypass ameliyatını da biliyorsundur. Hiç araştırdın mı? Bir arkadaşımın annesi geçirdi bu ameliyatı, 140 kiloydu, şu anda 75 kilo. Kilo vermeye başlamak için güzel bir motivasyon kaynağı olabilir. Eğer diyet veya spor konusunda bir türlü iradeli olamıyorsan belki faydası dokunur. Ameliyattan sonra mecbur dikkat ediliyor.

Duygusal aclik dedikleri olay galiba sizinki once aliskanliklarinizi yonlendirmeyi deneyin mesela dolaba kucuk kaselerle salatalar yapin koyun elma kurusu armut kurusu gibi kalorisi dusuk kuru meyveniz olsun(kayisi incir kuruyemisten izak durun), yagsiz tuzsuz patlamis misir, uzun uzun dilimlenmis limonlu salatalik,tarcinli yogurt vs her birsey yemek istediginizde bunlardan birine yonelin en azindan paket gidalardan daha saglikli kalori olarakta daha dusuk
Kendinizi bu sekilde paket gida cikolata cips grubundan uzaklastirmayi deneyin birseye 10 gun irade gosterirseniz kolaylasip aliskanliga donuyor

Elinizi oyalayacak birseyler bulun orgu,puzzle yapma,tahta boyama dalinca akliniza abur cubur daha az gelir, veya ona yonlendiren dusunceler Bol su icin yesil cay icin sizi tikayan bir icecek muhakak vardir mesela bende ayran baskasinda sut vs gibi yeme istegi costumu o icecege yonelin smoothie dedikleri iceceklerdende hazirlayabilirsiniz

Once yavas yavas bu sekilde gecis yapin sonra kendinize uygun bir beslenme listesi yuruyusle ufak ufak verirsiniz (belki psikolojik destekte alirsiniz)bir gunde bir haftada almadiniz nasilki genis zamanda geldiler genis zamandada giderler

Mesele saglik herkes manken olmak zorunda degil ama insulin bozuklugu dolasim bozuklugu gibi belalar var sonrasinda geri donusu cok zor olan onun icinde biraz dikkat gerekiyor
Bence basarirsiniz buraya yazmak zaten basarmak istediginizin gostergesi yolun yarisini almissiniz kalmis yarisi
Guc kuvvet diliyorum

Son düzenleme:
Bende kiloluyum suzn 82 kiloyum.. endokrine gittm kan verdim sonuc bekliyorum... sende git bu bolume kan ver bi bsksinlar seker troid filan varmi insulin direncine baksinlar... bunlar kilo vermeyi xorlastiriyo.. ona gore tedavini olursun.. ondan sonra diyetisyene git yeme duzeninj oturtsun ne yiycen ne kadar yicen filab.. ayni anda spor da yaparsin.. hafif spor yurume oryantal muzikle dans etme hafif tempoda kosu.. yani bunlari gunde yarim saat ysparsun.. zaten yavas kilo vermen dahA saglikli.. birden kisa surede cok kilo vermek de iyi degil... birde agzina attigin lokmayi da kucult ve iyice cigne.. iki cigneyip yutma mide rahat kolay sindiremez..

Öncelikle yeme alışkanlığınızın sebebini bulun. Bende yiyerek mutlu olanlardanım. Ve insilünle düzene sokamadığım tip 2 diyabetim vardı. Artık önünü alamadığım kilomun ameliyatla önüne geçtim. Kurtuldum tüm kilodan ve şekerden. Ha tavsiye edermiyim evet ama önce kendi çabanızla verin olmuyorsa son çarenizse kesinlikle öneririm. Devlette belli kiloya kadar karşılıyor ücretsiz. Araştırın derim ben.

Amin canım inşallah, sen de sağlıkla kucağına al bebeğini
Hamileliğini diyetisyen eşliğinde geçirebilirsin, hamile beslenmesi uygulanır. Ben yazın 7 kilo vermiştim diyetisyenle, ama bırakınca yine geri aldım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…