- 5 Temmuz 2017
- 124
- 512
- 18
- 30
merhaba arkadaslar,
29 yasındaki kuzenim yurtdışında master eğitimi yaptığı sırada biriyle tanışmış ve birkaç yıllık flört döneminden sonra aileye evlenmek istediklerini belirtmişler. fakat aile din farkı ve kültür farkı gibi nedenlerden dolayı evliliğe izin vermemişler. bunlarda onaysızca evlenmişler. aileye evlendiklerini söyledikten sonra kızı dövüp eve kapattılar, eşiyle görüştürmüyorlar ve ayrılması konusunda baskı yapıyorlar.
bu aile aynı zamanda benimde ailem (dayımın kızı olduğu için) kızın durumuna üzülüyorum ne yapmam lazım boşanmaya ikna mı etmeliyim? ayrılırlarsa ailedeki herkes rahatlayacak. herkes aranızda cinsellik yaşandı mı diye soruyor kız cevap vermiyor hatta hamilelik testi bile yaptırdılar. ne yapılması gerekir?
[/QUOTE
ailesinin öfkesini dindirmeye çalışıyor o yüzden evden kaçmıyor ailede devamlı eşine karsı kıza tehdıt savuuyorlarlar kızda bu yüzden eşine polis çağır gel beni al diyemmıyor
Tabi ki hemen polisi araman gerekiyor sorumlu bir vatandaş ve bir insan olarak. Bir insan dövülmüş, kaçırılmış ve alıkonulmuş vaziyette şuan. Sen yapamıyorsan adresi adını soyadını ver kişinin biz yapalım.merhaba arkadaslar,
29 yasındaki kuzenim yurtdışında master eğitimi yaptığı sırada biriyle tanışmış ve birkaç yıllık flört döneminden sonra aileye evlenmek istediklerini belirtmişler. fakat aile din farkı ve kültür farkı gibi nedenlerden dolayı evliliğe izin vermemişler. bunlarda onaysızca evlenmişler. aileye evlendiklerini söyledikten sonra kızı dövüp eve kapattılar, eşiyle görüştürmüyorlar ve ayrılması konusunda baskı yapıyorlar.
bu aile aynı zamanda benimde ailem (dayımın kızı olduğu için) kızın durumuna üzülüyorum ne yapmam lazım boşanmaya ikna mı etmeliyim? ayrılırlarsa ailedeki herkes rahatlayacak. herkes aranızda cinsellik yaşandı mı diye soruyor kız cevap vermiyor hatta hamilelik testi bile yaptırdılar. ne yapılması gerekir?
düşüncem yok sadece korkuyorumSenlik bir durum yoksa burada ne yapıyorsun demiyorum...
Hep başkasının düşündüğünü aktarıyorsun,peki sen ne düşünüyorsun?
sanırım hakaret etmeye çalıştınKeşke önce bir sorsaydın düşenebiliyomusun diye
o tehditleri duyunca üzerimde fena halde baskı hıssettımAilesi kızı odaya kapatmış, dövüyor diyorsunuz bu kız nasıl öfke dindirecek, vurun vurun elleriniz dert görmesin diyerek mi ? ben böyle tehdit, şiddet altında yaşasam silerim o anne babayı 7 sülaleyi, arsızlık yapmamışım, hırsızlık yapmamışım bu neyin şiddeti, baskısı. Sizin konularınız zaten hepten acayip ya neyse.
kaçırma yok ortada kız anne babasının evınde şu anda eşi ile zaten tr de evleri yokTabi ki hemen polisi araman gerekiyor sorumlu bir vatandaş ve bir insan olarak. Bir insan dövülmüş, kaçırılmış ve alıkonulmuş vaziyette şuan. Sen yapamıyorsan adresi adını soyadını ver kişinin biz yapalım.
Kızı zorla tutuyorlar demedin mi? İnsanın annesi babası yapınca suç olmuyor mu? Alıkoymuşlar işte.kaçırma yok ortada kız anne babasının evınde şu anda eşi ile zaten tr de evleri yok
Öylemi diyosun? Algı meselesisanırım hakaret etmeye çalıştın
Kaçırma yok tamam? Zorla alıkoyma var ama değil mi ? Kendini o kızın yerine koy ve bir daha düşün... Kuzenin aynı şeyi yapsa ne hissederdin ?kaçırma yok ortada kız anne babasının evınde şu anda eşi ile zaten tr de evleri yok
cinsellik olmadıysa boşanmaları daha kolay olur diye düşünüyorlar. kızın ruh hastası olduğunu hatalı karar verdiğini düşünüyorlar
eve bu evden gidemezsin baskısı var doğruKaçırma yok tamam? Zorla alıkoyma var ama değil mi ? Kendini o kızın yerine koy ve bir daha düşün... Kuzenin aynı şeyi yapsa ne hissederdin ?
aile işin toplumsal ve dini boyutundaAileye bak, akıllarınca akıl hastası diye kızı öcü gibi gösterecekler.
Siz de sanki ailenin yaptığına hak verir gibisiniz.
Bir kere yabancı evliliği çok evrak gerektirir, akıl sağlığının olduğunun kanıtı da buna dahildir. O kız akıl hastası filan değil ve hem hukuken hem dinen ailenin yaptığı bir suç!
Baskı değil bu , evli bir kişiyi alıkoyma var üzerine bir de şiddet var baskı bunun neresinde söyler misin bana ?eve bu evden gidemezsin baskısı var doğru
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?